سلام
من از چند سال پیش دچار بی حوصلگی شده ام. مثلآ کتابهای مورد علاقم رو میخرم اما یکم که نگاش کردم و یواش یواش یه صفحه که خوندم حوصله ادامه دادن مطالعه رو ندارم. اگه هم حوصله کنم و چند روز(روزی یکی دو صفحه) بخونم زود سرد میشم و حوصله خوندن ندارم. حوصله کار کردن با برنامه های کامپیوتر رو ندارم (فقط وبگردی میکنم و برنامه هایی که خیلی نیاز هست رو میگیرم و اخبار مهم یا جذاب فناوری اطلاعات رو اگه طولانی نباشه کم کم میخونم). زبان انگلیسی رو علاقه دارم و از اونجایی که در اینترنت خیلی لازمم میشه هر از چندگاهی شروع به خوندن میکنم اما بعد از چند روز که یکم خوندم ول میکنم. حتی زیاد حوصله بازی کردن (بازیهای جذاب کامپیوتری) رو ندارم.
واسه این بی حوصلگیم پیش روانپزشک هم رفتم. 3 نوع دارو از پارسال تا حالا بهم داد اما هیچ کدوم اثری نداشت. البته هر 3 تا دارو از دسته داروهای ضدافسردگی بودن.
وقتی به دیگران می گم حوصله ندارم میگن به خودت فشار بیار. ولی من نمیتونم. اگه هم تونستم یکم به خودم فشار بیارم دفعه بعد حوصله ندارم.
وقتی کتابی دست گرفتم و شروع کردم به یواش یواش خوندن اون، بعد از خوندن نصف صفحه یا یک صفحه، از خوشحالی فوری میخوام از سر جام بلند شم و از اتاق برم بیرون!
شما چیزی در مورد "برن اوت (BurnOut)" هم میدونید؟ چند ماه پیش اتفاقی به مطب زیر برخوردم:
راهنمای مقابله با خستگی، دل زدگی شدید و بریدن از کار
[undefined=undefined]http://www.narenji.ir/4027[/undefined]
جالبه و خیلی از نشانه هایی که گفته منم دارم ولی من نمیدونم مشکلم به علت ذکر شده برمیگرده یا نه. چونکه حافظه بلند ضعیفی دارم و یادم نیست مشکل من دقیقآ از کی شروع شد. به زبان فارسی مطلب بیشتری در مورد این بیماری پیدا نکردم، به زبان انگلیسی هست اما من انگلیسیم خوب نیست.
برن اوت به بیماری بی حوصلگی گفته میشه که بخاطر فشار زیاد به خود در کار یا درس خوندن بوجود میاد. از خفیف(چند روز یا یک هفته) هست تا شدید که چند سال طول میکشه. منم به احتمال زیاد برن اوت شدم. من چند سال پیش که پیش دانشگاهی بودم بعلت استعداد پایین یواش یواش داشتم درسها رو پاس میکردم و دو سال و نیم طول کشید تا تونستم این مقطع رو پاس کنم. یادمه یه درس (یا دو درس) برام مونده بود و من چندان حوصله خوندن نداشتم. اما تصمیم گرفتم کلک یه درس باقی مونده رو هم بکنم. چندان حوصله نداشتم که بخونم اما هرطور بود خوندم و با حداقل نمره و تک ماده قبول شدم. بعد از اون حوصله کار کردن تخصصی با کامپیوتر رو نداشتم و ندارم. من قبلنا طراحی وب و کدنویسی HTML کار میکردم.
البته میدونم من تنها این مشکل رو ندارم. مثلآ در لینک ذیل یکی مشکلشو مطرح کرده که وقتی خوندم فهمیدم همون مشکل من هست:
[undefined=undefined]http://forum.p30world.com/showthread.php?t=394343[/undefined]
منم مثل این فرد مشکل بی انگیزگی دارم. من قبلنا شدیدآ به کامپیوتر و کار با برنامه ها و همینطور برنامه نویسی علاقه داشتم و وقت زیادی رو صرف کار با کامپیوتر میکردم اما حالا علایقم کم شده و زود از پای کامپیوتر بلند میشم.
یکی به من گفت مشکلت بخاطر مصرف دارو هست. یعنی بخاطر عوارضش. اما اگه اینطور بود دکترم میفهمید. مگه نه؟ تازه من عوارض داروها رو تو یه کتاب مخصوص این خوندم اما نامی از بی حوصلگی نیومده.
تو رو خدا کمکم کنید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)