میهمان مردم ژاپن هستیم و با عادات غذایی آنها آشنا خواهیم شد. جالب است بدانید که این مردم از فرهنگ های سایر کشورها در آداب و رسوم شان تاثیر نگرفته اند. در ضمن، به نحوه تزیین غذا بیش از هر چیز اهمیت می دهند به طوری که غذای کشیده شده در یک ظرف می تواند مانند یک اثر هنری زیبا و چشم نواز باشد.
● عادت های غـذایـی ژاپنی ها
می توان گفت طعم غذای ژاپنی برای اکثر خارجی ها طعم آشنایی نیست. بیشتر از ۹۰ درصد غذاهای مردم این سرزمین، آب پز یا بخارپز است و در بیشتر از ۹۵ درصد آنها از سس سویا استفاده می شود. استفاده از غذاهای آب دار یکی دیگر از کارهای رایج مردمان این سرزمین است. مثلا قبل از شروع غذای اصلی، حتما یک سوپ بسیار مقوی که مایع سفیدرنگی شامل غلات پف کرده و جلبک های دریایی است، می خورند که اسمش هم «میزو» است. نودل یکی دیگر از پیش غذاهای معروف شان محسوب می شود که آن را همراه میگو، تکه های تخم مرغ و سبزیجات می خورند. نوبت به غذای اصلی ژاپنی ها رسید که صدالبته برنج است و به جز ناهار و شام در وعده صبحانه هم از آن استفاده می کنند. اما این برنج با برنج هایی که ما در ایران مصرف می کنیم، کمی متفاوت است؛ دانه های این برنج ها کوچک و کمی چسبناک است که البته با نحوه غذا خوردن ژاپنی ها که با چوب مخصوص است، سازگاری دارد. تفاوت دیگر استفاده از برنج در آن سرزمین با ما این است که ما برنج را همراه گوشت و سایر مخلفات می خوریم ولی آنها گوشت یا سبزیجات را با برنج می خورند یعنی غذای اصلی شان گوشت یا سبزیجات پخته شده است که در کنارش کمی هم برنج گذاشته می شود.
نوشیدنی نیز در ژاپن مصارف زیادی دارد. دسته ای از نوشیدنی ها شامل انواع چای ها مانند چای گندم، چای گل یاس و چیزهایی مانند جوشانده های خودمان است. نکته جالب دیگر اینکه ژاپنی ها احترام خاصی برای استفاده از غذا قائل اند. آنها در شروع غذا از واژه «ایتاداکیماسو» استفاده می کنند. به این معنی که «تشکر از همه کسانی که این غذا را تهیه کرده و به این میز رسانده اند» و در پایان غذا باز هم برای قدردانی از غذایی که خورده اند از واژه «گوچی سوساما» به معنای «یک جشن به تمام معنا بود» استفاده می کنند.
منبع
علاقه مندی ها (Bookmarks)