سلام 
امیدوارم دوستان هم بیان و نظراتشون را بگن.
من هم نظرم را خدمتتون عرض می کنم. فقط چون سوالاتون زیاده فعلا یه چندتاییشون را پاسخ می دم. بعد به مرور میام می گم.
فقط اول یه صحبت کوتاهی با شما برادر عزیزم داشته باشم:
برادر عزیزم مهم نیست نتیجه خواستگاری چی میشه.گاهی خواستگاری متاسفانه برای ما ایرانی ها به گونه ای است که انگار یک بازی است و خیلی برامون مهم میشه که ما این بازی را ببریم. یا مثلا مهم میشه چه کسی جواب منفی را بده. یا اینکه می گیم من جواب مثبت را بگیرم ولی خودم جواب منفی را بدم.
برادر عزیزم مهم ترین چیز تو انتخاب همسر داشتن صداقت تو رفتار و گفتارمون هست. یعنی همونی که هستیم باشیم. یعنی همونی که عقیدمون هست را بگیم. نه اینکه جواب درست را بخواهیم بگیم.
جواب درستی که به یک سوال بدهید در صورتی که عقیده شما نباشه غلطترین جواب است!
اگر خودتون نباشید کسی جلوی راهتون قرار می گیره که اونم تظاهر می کنه و این میشه که برای یک عمر زندگیتون اشتباه ترین تصمیم را می گیرید.
پس این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید صداقت بهترین پاسخه حتی اگر برای طرف مقابل خوشایند نباشه
این نکته را هم در نظر داشته باشید که هیچ وقت نخواهید دل کسی را بشکنید که اگر در جریان خواستگاری دل جوانی را با رفتار ناشایست و بی احترامی بشکنید خودتون هم حتما دچارش می شید.
شما فقط براتون مهم باشه که در هر مرحله رفتار درست را انجام می دین.نه اینکه طرف مقابل چه رفتاری.
ببخشید حالت نصیحت گونه داشت صحبتهام.
حالافعلا بریم سر بعضی از سوالاتتون:
1-کلا جلسات خواستگاری چقدر باید طول بکشه؟چند جلسه لازمه؟
فکر کنم تو لینکهایی که بهتون دادم یک چیز کلی از جلسات را خدمتتون گفتم.امیدوارم خوانده باشید.
اما تعداد جلسات به این بستگی داره که تا چه موقع مطمئن شوید. ممکنه حتی 10 جلسه لازم باشه ولی بعد جواب منفی بدین.
یه نکته هم بگم مثلا 5 جلسه تو یک هفته تاثیرش کمتر از 5 جلسه در دو ماه است. یعنی فاصله جلسات هم برای شناخت و فرصت به ذهن برای آنالیز هم خیلی مهمه.
2-اگر خانواده دختر خانم با ادامه جلسات صحبت مخالفت کردن چطور؟یعنی مخالف بودن بیش از 5 جلسه طول بکشه خواستگاری باید چیکار کرد؟
ممکنه خانواده دختر با تعداد جلسات بیشتر مخالفت کنه.ولی دختر نمی کنه. پس در چنین شرایطی با خود دختر خانم صحبت کنید واز اهمیت این انتخاب بگید و بگید که فکر می کنم تعداد جلسات برای همچین انتخاب مهمی باید بیشتر باشه. نظر شما چیه؟ قطعا دختر اینجا خودش را کوچیک نمی کنه.می گه: بله منم اتفاقا همین نظر را داشتم.باید بیشتر همو بشناسیم. بعد بگید پس زحمت اینکه با خانوادتون در مورد تعداد جلسات بیشتر صحبت کنید بر عهده شما باشه؟ دختر می گه: بله حتما. اصلا منم همین عقیده را دارم.
(من خودم از این تکنیک استفاده می کنم.جواب می ده ولی اگر جواب نداد؛ زندگی شوخی نداره. پای تلفن خیلی محترمانه جواب منفی را بدین. تاکید می کنم خیلی محترمانه و با آرزوی خوشبختی با حتما یک روز فاصله. مادرتون بگن: راستش پسرم با این تعداد جلسات نتونستن تصمیم بگیرن . خلاصه ان شاالله دخترتون خوشبخت بشن. اینجا شاید مادر دختر خانم بگه اگر واقعا تعداد جلسات مهمه من با حاج آقامون صحبت کنم.مادرتون بگن: بله اگر می شه ازشون اجازه بگیرید. چون واقعا حاج خانم صحبت یک عمر زندگیه دیگه. جوونای امروزی را هم که می شناسید و با حالت بگو بخند تمام کنند.)
3-از کدام جلسه بردن گل یا شیرینی مهم هست؟الان که تو ماه رمضان هستیم و جلسات قبل افطار هست چطور؟
ببینید این مورد خیلی مهمه.و خانواده دختر از این مورد برای سنجش خساست و تجمل گرایی پسر استفاده می کنند.
باید مطابق با شان خانوادگیتون رفتار کنید.
من خواستگار داشتم جلسه اول که هنوز هیچی معلوم نیست جعبه شیرینی خامه ای بزرگ با یک سبد گل خیلی خیلی بزرگ آورده بود. خب من شک کردم نکنه خانواده تجمل گرایی هستند و سوالات در مورد تجمل گرایی می پرسیدم.
خواستگار داشتم که با یک بسته شکلات آمده بود. که تا حدودی بهم بر خورد! چون تا حالا همچین موردی نداشتم! و شک کردم نکنه خسیس باشه و همش سوالاتی در مورد خرج کردن در زندگی می پرسیدم که آخرش فهمیدم انگار خسیس نیست ولی رسم را بلد نبوده. حالا شاید ایشون از سوالات من این برداشت را کرده باشه که نکنه من زیادی به مادیات اهمیت می دم.
ببینید ببخشید دوباره اینجا من یک صحبتی با شما داشته باشم:
این را بدانید که دختر ارزشمند است. از قدیم هم گفتند در خانه دختر،در خانه پادشاهی است! وقتی کسی اجازه می ده که به خواستگاری دخترش بروید درواقع برای شما ارزش قائل شده که این اجازه را به شما داده. پس شما هم باید مطابق با آنها براشون ارزش قائل بشید.
خانواده دختر چون میزبان هستند زحمات بیشتری از پسر برای تدارک جلسات خواستگاری متحمل می شن.و همین طور هزینه زیاد.
از میوه و شیرینی و شکلات! بستنی و شربت و... تا هماهنگ کردن برنامه اعضاء خانواده. فرستادن پدر بنده خدای دختر به بیرون و صبر کردن او. اینکه مثلا به داداشش بگه امروز وقت داری بیای فلانی را ببینی و... خلاصه کلی دنگ و فنگ داره.
وقتی وارد همچین خانه ای می شید پس باسید یک احترامی قائل بشید.
حتما جلسه اول شیرینی با سلیقه ای بگیرید. حالا نه خیلی بزرگ ولی آبرو مند. و یک دسته گل با سلیقه بخرید.نه چند تا شاخه گل همین جوری. حتما خوشگل باشه حتما.
الان که ماه رمضان هست می تونید زولبیا و بامیه بخرید که براشون کاربرد هم داره و مناسبت هم داره.
جلسات را بررسی کنید ببینید ارزش جلسات چی هست. مثلا یک موقع فقط قراره شما و دختر صحبت کنید. خب یک جعبه شیرینی کافیه. یک موقع کل خانواده ها میان. مثلا پدر شما هم میاد. پدر دختر هم میاد به احترام بزرگترها حتما خانواده دختر بیشتر تدارک می بینند. مثلا حتما بستنی و هندوانه و کلی چیزهای دیگه هم تدارک می بینند و دیگه چایی ساده و میوه نیست. پس شما هم حتما اینجا باید سبد گل با سلیقه و شیرینی خوب و زیبا بگیرید.چون نشون می دین براتون ارزش وقت گذاشتن را داشتند.و حرمت قائل بودند.
این ها نکاتی است که خانواده دختر در موردتون قضاوت می کنند. اما متاسفانه الان نمی دونم چرا اینجور شده خواستگار که میاد خونه این قدر متکبرانه برخورد می کنه. انگار که آنها باید خیلی هم دلشون بخواد که من عروسشون بشم!حتی یه صحبت هایی می کنند که الان برای دخترا خواستگار کمه و... ان شالله دخترتون خوشبخت بشه و... یه جوری که واقعا به آدم بر می خوره.و انگار آنها باید جواب نهایی را بدن! این واقعا دل دختر را می شکنه! حتی یه رفتاری از خواستگار آخریم دیدم که واقعا دل منو شکست. و بهم برخورد!
بابا آقایون محترم مردم برای دخترشون زحمت کشیدند.همین طوری دخترشون به اون سن نرسیده که .وقتی خانه دختر می رید باید برای دختر ارزش قائل بشید و بااحترام رفتار کنید. حالا شاید بعضی دخترا خواستگار ندارن ولی این دلیل نمیشه که این جوری برخورد کنید که! ارزش قائل بشید خواهشا!(دقیقا من جدیدا حس می کنم یه جوری برخورد می کنند که انگار خواستگار نیست حالا فرضا که درست باشه.نباید این جوری برخورد بشه که.ارزش دختر به این چیزها نیست.همین که دختره و ممکنه عروستون بشه خودش کلی ارزش داره)
یکم احساسات پدر و مادر دختر را درک کنید. آنها بیشتر از پدر و مادر شما نگران دخترشون هستند!
ببخشید آخراش حالت درد و دل شد.
کلا حرف برای گفتن زیاد دارم.ولی چون پستم خیلی طولانی میشه فعلا تا همینجا بماند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)