به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

 

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 , از مجموع 7
  1. #1
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    ارزش غذايي جوانه ها

    امروزه نقش و اهميت جوانه ها به نحوي مطرح است كه كارشناسان علوم تغذيه بر مصرف آن تأكيد كرده و آن را در سبد غذايي روزانه خانواده ها معرفي مي كنند. در واقع جوانه ها موادغذايي هستند كه با روند طبيعي رشد و توليدشان، در گروه سبزي ها، آن هم با ارزش غذايي بالا از نظر ويتامين ها و املاح محسوب مي شوند. در كشور ما از هزاران سال پيش، در دوران باستان جوانه ها و اهميت استفاده آنها براي مردم شناخته شده بود.

    اين موضوع به قدري اهميت داشته كه مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان يك آيين سنتي همواره در آغاز فصل بهار به شكل سمنو در سفره هفت سين لازم مي دانستند.

    در نقطه ديگري از جهان نظير چين كه از جمعيت فراواني برخوردار است با آنكه تأمين همه نيازهاي ضروري غذا، امري دشوار است، مصرف جوانه ماش به قدري فراگير شده كه مردم چين را با عنوان مردم جوانه ماش معرفي مي كنند. اين موضوع از اهميت و نقش جوانه ها حكايت مي كند.

    اهميت غذايي جوانه ها در برنامه غذايي روزانه

    در عصر حاضر رژيم غذايي مردم فاقد ويتامين و املاح معدني به مقدار لازم براي سلامتي بدن بوده و درصد عمده آن را چربي ها و غذاهايي با كميت بالا و كيفيت پايين تشكيل مي دهد.

    جيره غذايي توصيه شده توسط شوراي تحقيقات تغذيه نشان مي دهد كه نيازهاي غذايي افراد به جنس آنها بستگي دارد.

    در سنين مختلف، مردان بين 10 تا 30 درصد بيشتر از زنان به پروتئين و ويتامين هاي B6، A، B12 و اسيد فوليك و املاح كلسيم، فسفر، روي و يد نياز دارند. اما در خصوص زنان باردار و خانم هاي شيرده، بالاترين نيازهاي غذايي، در نظر گرفته شده و حتي در مواردي از مقدار مصرف مردان نيز به مراتب بيشتر است.

    بنابراين با وجود تغذيه نامناسب و رايج در كشور، امكان تأمين نيازهاي بدن ميسر نبوده و روش هاي ارائه شده براي بهبود تغذيه جامعه چندان سودمند نيست، لذا اهميت استفاده از جوانه ها كه هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم مي توانند قسمت عمده اي از نيازهاي بدن به ويتامين هاي مختلف ، املاح معدني و آنزيم ها را تأمين كنند، مشخص مي شود.

    شرط داشتن عمر طولاني و بدون بيماري ، رساندن موادغذايي به مقدار لازم و متعادل و مناسب به بدن است. همواره شنيده ايم كه پيشگيري بهتر از درمان است؛ ولي بايد گفت 70 درصد بيماري ها در اثر تغذيه نادرست است. پس چرا اين مسئله مهم كمتر مورد توجه قرار گرفته است. شايد به علت عدم آگاهي مردم در شناخت موادغذايي مفيد بوده است.

    از بيماري هايي كه تلفات زيادي را به همراه دارد، سكته هاي قلبي و مغزي مي باشد كه همگان آن را مربوط به افزايش كلسترول خون مي دانند ؛ اما كلسترول زماني مي تواند خطرساز باشد كه با عواملي از قبيل استرس، سيگار، زندگي ناسالم و ماشيني و عدم تحرك توأم شود و به صورت اكسيد شده در جدار رگ ها رسوب كند؛ ولي چنانچه ويتامين هاي E و C لازم كه خاصيت آنتي اكسيداني دارند، براي بدن فراهم شوند، ميزان كلسترول اكسيد شده كمتر خواهد شد.

    در سنين بالا به علت تحرك كمتر، نياز بدن به انرژي كاسته شده، ولي درمقابل نياز به ويتامين ها ، املاح و پروتئين افزايش مي يابد. با مصرف جوانه هاي مختلف مي توانيد مقدار قابل توجهي از ويتامين هاي B را به بدن برسانيد. توجه به اين موضوع كه تامين ويتامين هاي C و E، بتاكاروتن و سلنيوم مي تواند از اكسيداسيون چربي ها در بدن جلوگيري كند و نيز تأمين منيزيم مي تواند فشار خون را كنترل نمايد، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذايي روزانه بيشتر پي مي بريم.


    جوانه گندم

    پودر جوانه گندم يک مکمل غذايي پر ارزش و سرشار از ويتامين E و ويتامين هاي گروه B است. ويتامين E امروز به عنوان معجزه گر و اکسير جواني معرفي مي شود.
    سلنيوم و منيزيوم وجود در جوانه گندم ، در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است.به اعتقاد برخي از متخصصان پوست ، مو و زيبايي ، جوانه گندم در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتي پوستي موثر است.همچنين کساني که از يبوست ، خستگي و بي حالي ، کلسترول بالا و دردهاي عضلاني رنج مي برند، بايد از اين ماده غذايي کمک بگيرند.اگر مي خواهيد لاغر شويد، پودر جوانه گندم را همراه با ماست يا سالاد کاهو 10 دقيقه قبل از صرف غذا و اگر مي خواهيد چاق شويد، آن را 10 دقيقه بعد از غذا ميل کنيد.

  2. #2
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    کدام سيب‌زميني سالم‌تر است:سرخ کرده يا تنوري؟

    در زمينه خواص تغذيه‌اي سيب‌زميني آمده است که خوردن سيب‌زميني براي قلب و لثه‌ها مفيد بوده و يک مسکن درد و ترميم‌ کننده مناسب زخم معده است. اما هيچ مي‌ دانيد طي سرخ كردن سيب‌ زميني چه بر سر اين ماده غذايي مي ‌آيد، به‌ طوري كه آن را از يک ماده غذايي مفيد به غيرمفيد تبديل مي ‌کند؟
    سيب‌زميني در گروه سبزي‌هاي نشاسته‌اي جاي مي ‌گيرد زيرا ماده مغذي اصلي آن، نشاسته است. با اين حال بايد در خوردن آن اعتدال را رعايت كرد زيرا در هر 120 گرم از اين ماده غذايي، 132 کالري انرژي وجود دارد و اين موضوع خود نشان‌ دهنده پرکالري بودن آن است. به علاوه، سيب‌زميني انديس گلايسمي‌ بالايي دارد يعني آنکه بلافاصله پس از خوردن، قند خون را به شدت بالا برده و بدن را به ترشح انسولين تحريک مي ‌کند و با حضور اين هورمون، قند اضافي به سلول‌ها وارد شده و در صورت نياز نداشتن سلول به قند، اين ترکيب به چربي تبديل و موجب افزايش حجم بافت‌هاي چربي و در نهايت اضافه وزن و چاقي مي ‌شود.
    اين سبزي در کنار نشاسته فراواني که دارد، يکي از منابع غذايي بتاکاروتن نيز محسوب مي ‌شود. حتماً مي ‌پرسيد بتاکاروتن چيست؟ بايد در جوابتان بگوييم که اين ماده مغذي پيش‌ساز ويتامين A در بدن بوده و به عنوان يک ترکيب آنتي‌ اکسيدان قوي که مي ‌تواند، بدن را در برابر ابتلا به سرطان‌ها محافظت کند، شناخته شده است. جالب است بدانيد که رنگ زرد اين ماده غذايي نيز به دليل وجود همين ترکيب است.
    علاوه بر بتاکاروتن، مطالعات نشان داده‌اند که سيب‌زميني خام سرشار از ويتامين C نيز هست و به اين دليل خام اين سبزي را يک رقيب سرسخت براي کلم بروکلي البته از نظر داشتن ترکيبات ضد سرطان مي ‌دانند. اما متأسفانه در حين پخت، بر اثر حرارت زياد، اين ويتامين حساس به حرارت، تخريب شده و از ميان مي‌ رود.

    سيب‌زميني سرخ کرده

    اما بهتر است برگرديم به اينكه سيب زميني با روش‌هاي پختي چون سرخ كردن به خصوص در رستوران‌ها آيا باز هم همان غذاي ارزشمند خواهد بود يا نه. جالب است بدانيد که اين روش پخت که طرفداران فراواني هم دارد، به دلايل بسياري مي ‌تواند عيب اين سبزي را که همان چاق ‌کنندگي اوست، بزرگتر کند. به علاوه، اگر روغن مورد استفاده، از انواع هيدروژنه و يا روغن‌هاي مايعي كه در فرآيند تهيه آنها استانداردهاي لازم رعايت نشده است، باشد.
    روغن هاي هيدروژنه اسيدهاي چربي به نام اسيدهاي چرب ترانس داشته كه وجود آنها در بدن مي ‌تواند موجب افزايش كلسترول بد و كاهش كلسترول خوب شود و زمينه‌هاي حملات قلبي و سكته را در افراد افزايش دهد. به طور كلي ديده شده است افرادي كه از روغن‌هاي با اسيد چرب ترانس بالا استفاده مي ‌كنند، بيشتر به التهابات عروقي و گرفتگي عروق مبتلا مي‌ شوند. متأسفانه در بسياري از رستوران‌ها براي كاهش هزينه‌هاي توليد از روغن‌هاي نامرغوب استفاده مي ‌شود كه بررسي‌ها نشان داده‌اند، اين روغن‌ها سرشار از اسيدهاي چرب ترانس بوده و مي ‌توانند زيان بارتر باشند. به اين دليل است كه براي سرخ كردن‌هاي طولاني مدت توصيه مي ‌شود از روغن‌هاي مخصوص سرخ كردني استفاده شود، حتي در رستوران‌هايي كه غذاهاي اصلي شان سرخ كرده هستند.
    يكي ديگر از مشكلات اساسي سيب زميني‌هاي سرخ كرده كه به " نگراني اصلي " اين دسته از غذاها نيز شهرت يافته اند، تركيبي به نام آكريلاميد است. اين تركيب در غذاهايي كه سرشار از كربوهيدرات هستند، در طي سرخ كردن بيشتر توليد مي ‌شود به اين ترتيب، سيب زميني سرخ كرده نيز از اين موضوع مستثني نيست.
    جالب است بدانيد كه آكريلاميد به‌ عنوان يک عامل بروز سرطان شناخته شده و توصيه مي‌ شود كه مصرف مواد غذايي را كه احتمال وجود اين تركيب در آنها بالاست را به حداقل برسانيد.
    براي پختن مواد غذايي، آنها را سرخ نكنيد. با كمي ‌پختن اين مواد غذايي مي ‌توان زمان سرخ كردن آن را كوتاهتر كرد تا به اين ترتيب فرصت كافي براي ايجاد اين تركيب شيميايي به وجود نيايد.

    سيب‌زميني تنوري

    به تازگي در برخي از رستوران‌هاي فست‌فودي، سيب‌زميني به شکل‌هاي ديگري نيز سرو مي‌ شود. يکي از آنها سيب‌زميني تنوري است. در اين رستوران‌ها نوع تنوري نيز به شکل‌هاي گوناگوني تهيه مي ‌شود. در يک روش، سيب‌زميني‌ها را با پوست در داخل فويل قرار داده و سپس با حرارت فر آن را مي ‌پزند و بدون اضافه کردن چاشني، آن را به حلقه‌هايي برش داده و براي مشتري سرو مي‌ کنند. اين روش پخت در مقايسه با سرخ کردن مزيت‌هايي دارد.
    اول اينکه روغن در اين روش حذف مي‌ شود. در نتيجه کالري اضافه‌اي که در پي سرخ‌کردن به سيب‌زميني‌ها افزوده مي ‌شد، ديگر وجود ندارد و ديگر اينکه سيب‌زميني‌ها پوست نکنده پخته مي ‌شوند. حتماً تعجب مي ‌کنيد که اين نکته آخر مگر فايده‌اي هم دارد. با کمال ناباوري بايد بگوييم، بله زيرا اين سبزي نشاسته اي يکي از منابع غذايي گياهي آهن نيز به حساب مي ‌آيد و اغلب با پوست كندن اين سبزي، آهن نيز به دور ريخته مي ‌شود در حالي كه با تنوري كردن اتلاف اين ماده مغذي به حداقل مي ‌رسد.
    در روش ديگر تنوري کردن، بعد از برش دادن سيب‌زميني‌هاي پخته شده در فويل آنها را در ظرفي روي هم مي‌ چينند و در لا‌به‌لاي آن از پنير پيتزا و سبزي‌هاي معطر استفاده مي ‌کنند. اين روش نيز به دليل نداشتن روغن، مناسب‌تر است اما پنير پيتزاي اضافه شده، منبع چربي است. بنابراين حداقل کالري زماني با خوردن سيب‌زميني وارد بدن مي ‌شود که آن را تنوري کرده و هيچ ماده غذايي ديگري به آن اضافه نمي‌ شود.
    اما نکته‌اي را که بايد به‌خاطر بسپاريد و به کار بستن آن مي ‌تواند تا حدودي از ميزان کالري دريافتي بکاهد، خوردن انواع سبزي‌ها به همراه سيب زميني (چه پخته و چه سرخ كرده) است زيرا فيبر دريافتي موجب مي ‌شود تا شما نشاسته کمتري بخوريد. بنابراين به همراه سيب‌زميني سرخ کرده بهتر است، يک بشقاب سالاد سبزي‌هاي تازه نيز سفارش دهيد.

  3. #3
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    توصيه مي‌شود كه از روغن سويا براي سرخ كردن استفاده نشود.

    دكتر حسن مظفري اظهار داشت: اين ماده غذايي به علت دارا بودن درصد زيادي از اسيدهاي چرب با چند باند دوگانه، از مقاومت بسيار پاييني برخوردار است و لذا براي سرخ كردن، مناسب نيست.

    وي افزود: سرخ كردن به معناي پختن غذا در چربي مايع و داغ است كه در آن انتقال گرما به واسطه مايع داغ، اعمال مي‌شود.

    وي گفت: بعلت تماس مستقيم روغن بااكسيژن و رطوبت موجود درماده سرخ‌شونده در دماي بالا، واكنش‌هايي نظير پليمريزاسيون، هيدروليز، ايزومريزاسيون و سيكليزاسيون رخ مي‌دهد كه حاصل آنها ماده‌اي شيميايي با تركيبات متفاوت است كه رابطه تنگاتنگي با سلامتي مصرف‌كننده دارد.

    عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد اظهار داشت: براي حفظ سلامتي مصرف‌كنندگان ، تعيين معياري در خصوص كنترل روغن‌ها و چربي‌هاي مخصوص سرخ كردني عميق، ضروري است.

    مظفري افزود: روغن‌ها و چربي‌هايي كه در معرض حرارت اضافي قرار مي‌گيرند، اثرات مضر دارند.

    وي گفت: روغن سويا مقاومت كمتري نسبت به روغن آفتابگردان در فرآيند سرخ كردني عميق دارد و لذا براي فرآيند سرخ كردني عميق، توصيه نمي‌شود.

    به گفته اين متخصص، افزايش رنگ قرمز از اين روغن نيز نمايانگر افزايش فساد روغن مي‌باشد.

    مظفري درعين حال به خواص دانه گياهي سويا اشاره كرد و گفت: در كشورهايي كه فرآورده‌هاي سويا مصرف مي‌شود، ميزان بيماري‌هاي قلبي و عروقي پايين است.

    وي اظهار داشت: مطالعات نشان داده‌است كه مصرف غذاهاي حاوي سويا يا ساير فرآورده‌هاي آن موجب پيشگيري بسياري از سرطانها ازجمله سرطانهاي وابسته به هورمون، پستان، پروستات و غيره مي‌شود.

    به‌گفته وي، اين دانه روغني در سلامت استخوان به خصوص درمان پوكي استخوان موثر است و تقويت‌كننده طحال و لوزالمعده، تميزكننده رگهاي خوني و قلب، تسريع‌كننده گردش خون، موثر در فعاليتهاي روده، تقويت‌كننده‌ديد و دافع سموم بدن مي‌باشد.

    وي تركيبات غذايي سويا را ‪ ۱۵۰‬گرم كالري، ‪ ۱۴‬گرم پروتئين، هشت گرم چربي ‪ ۹‬گرم كربوهيدرات، دو ميليگرم سديم و پنج گرم فيبر اعلام كرد.

    اين متخصص تغذيه‌افزود: سويا طعم شيرين و خواص درماني بي‌نظيري دارد و به همراه سبزيجات در انواع سوپ، سالاد و خورش استفاده مي‌شود.

    وي گفت: سويا تنها دانه گياهي است كه داراي ‪ ۹‬آمينو اسيد ضروري و يك پروتئين كامل مي‌باشد و داراي ميزان بالايي از اسيدهاي چرب امگاتري است كه سكته مغزي و حمله قلبي را كاهش مي‌دهد.

  4. #4
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    نوشیدن عصاره سبزیجات تازه برای انسان مفید است

    روش تهیه عصاره سبزیجات بسیار ساده است ، اول سبزیجات را باید پاک و تمیز شست و شو کرده و بعد آنها را تکه تکه بریده و سپس در داخل دستگاه شیره کشی گذاشت و بهم زده و در زمان نوشیدن با شکر سفید خالص و یا عسل آمیخت و اما نتایج مطلوب ناشی از خوردن سبزیجات و عصاره آنها و میوه ها :

    عصاره هویج : هر روز با نوشیدن عصاره هویج تازه به میزان معینی می توان ارگانیسم بدن را بهبود بخشید . عصاره هویج می تواند اشتها و توانایی انسان در مقاومت در برابر عفونت را ارتقا دهد. مادرانی که در دوره شیردادن به نوزاد هر روز عصاره هویج بیشتری می نوشند وکیفیت شیرآنها از کیفیت شیر مادرانی که عصاره هویج نمی نوشند به مراتب عالی تر است. کسانی که زخم هایی دربدن دارند ، با نوشیدن عصاره هویج می توانند عوارض بیماری را بطور چشمگیر کاهش دهند. این عصاره همچنین دارای نقش تخفیف ورم در بدن و نگهداری سیستم بصری است .

    عصاره کرفس : بوی کرفس خوش و ملایم است و می تواند اشتهای انسان را بیشتر کند. هنگامیکه هوا خشک و گرم می شود ، می توان هر روز صبح یک لیوان عصاره کرفس نوشید . بهتر است در روز نیز مقداری عصاره کرفس بنوشید. عصاره داروی خوبی برای درمان بسیاری بیماری ها از جمله تنزل فشار خون است. بعلت آنکه ریشه و برگ کرفس دارای ویتامین های " آ " ، " بی یک " ، " بی دو " ، " سی " و " پی " فراوان می باشد ، عصاره کرفس برای نوشیدن افرادی که کمبود ویتامین می باشند ؛ مناسب تر است .

    عصاره کلم پیچ : کلم پیچ برای مساعدت به احیای عمل خون سازی ، ضد سخت شدگی آوندی و پیشگیری از تبدیل کربن هیدرات به چربی و رسوب کلسترول در سرم و غیره دارای اثرات خوبی است. ویتامین " آ " در عصاره کلم پیچ ، می تواند به رشد و نمو کودکان مساعدت و از ابتلا به بیماری شبکوری پیشگیری کند. سلنیوم موجود در عصاره کلم پیچ به غیر از مساعدت به بینایی ، همچنان برای تقویت بدن برای مقابله با باکتری ها و مقاومت در برابر مسمومیت فلزات سنگین مساعد است. هنگامیکه لثه داندن عفونت پیدا کرده و التهاب لثه دندان مشاهده می شود ، با نوشیدن عصاره مخلوط کلم پیچ و هویج نه تنها ویتامین فراوان " سی " در بدن ذخیره می شود بلکه جوف دهان پاک و تمیز می گردد . عصاره خیار: در فهرست مزایای پزشکی عصاره خیارکه کارشناسان ذکر کرده اند ، مدر بودن آن در مقام اول قرار دارد. عصاره خیار در زمینه قوت قلب و عروق خونی نیز جایگاه مهمی دارد و می تواند فشار خون را تعدیل کرده و از تشنج بدن و ماهیچه قلب و تصلب شرائین جلوگیری کند. عصاره خیارمی تواند باعث آرامش و قوت سیستم عصبی شود و می تواند حافظه را قوی تر سازد.

    عصاره خیار: برای پیشگیری از خراب لثه دندان و التهاب لثه دندان و بافت های حافظه اطراف دندان شده نیز اثر معینی دارد. بسیاری از عناصر در این ماده مورد نیاز موی سر و ناخن دست است و می تواند از ریختن موی سر و شکستن ناخن پیشگیری کنند. این ماده چربی و شکر کمی دارد و نوشابه نسبتا مطلوبی برای کاهش چاقی حسوب می شود.

    عصاره گوجه فرنگی : کارشناسان برآنند : خوردن دو یا سه عدد گوجه فرنگی در روز برای تأمین ویتامین " سی " یک روز بدن مطلوب است. با نوشیدن چند لیوان از این مایع ، می تواند 50 در صد ویتامین " آ " مورد نیاز بدن در شبانه روز را تأمین کند. گوجه فرنگی دارای جوهر لیمو ترش و جوهر سیب ترش فراوان است و برای جریان متابولیسم تمام ارگانیسم بسیار مفید است و می تواند به بهبود کارکرد معده مساعدت کرده و هضم خوراک چرب را تقویت بخشد. ویتامین " پی " در عصاره گوجه فرنگی دارای نقش نگهداری عروق خونی ، پیشگیری و درمان فشار خون بالا است و می تواند کار قلب را بهبود بخشد. علاوه بر این با نوشیدن عصاره گوجه فرنگی همیشه می توان از پوست بدن بخوبی محافظت کرد. عصاره گوجه فرنگی پس از مخلوط شدن با عصاره های سیب ، کدو و لیمو برای کاهش چاقی مؤثر خواهد بود.

  5. #5
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    براي گرفتن رژيم مناسب بايد مواردي را رعايت كنيد....
    در اين جا راه كارهايى را به شما پيشنهاد مى شود تا شما را در مسير درست براى گرفتن رژيم مناسب قرار بگيريد

    ۱) هفته اى يك بار در خوردن كالرى زياد افراط كنيد، اما بقيه هفته را با مصرف كالرى كم جبران و درمان كنيد. اين كار باعث مى شود تا نسبت به غذاهاى پركالرى حريص نباشيد و بتوانيد براحتى از كنار آنها بگذريد.
    به طور مثال: ۱۲ عدد ميگوى بزرگ داراى ۶۰ كالرى ، ماهى دودى ۶۶ كالرى (دو تكه) و يك قاشق غذاخورى خامه به عنوان دسر روى ظرف ميوه يا ... داراى ۸ كالرى است.
    ۲) مصرف غذاهاى پركالرى مثل ژله و بستنى و اولويت قرار دادن آنها.
    مصرف يك قاشق غذاخورى بستنى يا ژله، يا يك ظرف ميوه به جاى خوردن چيپس و تنقلاتى از اين نوع.
    ۳) بعد از صبحانه حتماً از آب به عنوان نوشيدنى استفاده كنيد:
    در وعده صبحانه خود مى توانيد از آب پرتقال يا آب ميوه هاى ديگر استفاده كنيد اما در طى روز به عنوان نوشيدنى تنها از آب استفاده كنيد. اكثر افراد به طور متوسط روزانه ۲۴۵ كالرى اضافى از نوشيدن نوشيدنى هاى ديگر به دست مى آورند كه سالانه حدود ۹۰هزار كالرى يعنى معادل ۱۱‎/۳۵ كيلوگرم مى شود، تازه علاوه بر اينكه مصرف اين نوشيدنى ها هرگز نمى تواند جاى آب و عطش مربوط به آن را پركند.
    ۴) به مدت يك هفته يك دفترچه يادداشت كوچك هر جا كه مى رويد همراه خود داشته باشيد.
    هر لقمه غذا يا هر چيزى كه وارد دهان خود مى كنيد يادداشت كنيد حتى آب. مطالعات نشان مى دهد افرادى كه اين كار را انجام داده اند از ۱۵ درصد كمتر از نيمه غذا خورده اند.
    ۵) يك گام شمار خريدارى كنيد و به كمر خود وصل كنيد و تصميم بگيريد كه هرگز يك هزار قدم بيشتر برداريد. به طور متوسط افرادى كه تحرك زيادى ندارند روزانه حدود ۲ تا ۳ هزار قدم برمى دارند. افزودن ۲ هزار گام ديگر به فعاليت روزانه باعث جلوگيرى از افزايش وزن و ثابت ماندن وزن شما مى شود و چنانچه تعداد گام هايتان را از اين هم بيشتر كنيد وزنتان كم مى شود.
    ۶) ۱۰ درصد به مقدار كالرى روزانه اى كه بايد مصرف كنيد اضافه كنيد و بر اساس آن دستورات غذايى را اجرا كنيد (البته در ذهنتان)
    چنانچه تصور مى كنيد تعداد كالرى مصرفى روزانه شما ۱۷۰۰ است و متوجه نمى شويد كه چرا وزنتان كاهش پيدا نمى كند به ميزان تخمينى و ذهنى خود ۱۷۰ كالرى ديگر بيفزاييد. زيرا باعث مى شويد تا اعداد شما درست و مناسب شود.
    ۷) در روز به جاى خوردن سه وعده غذاى كامل و سنگين، از ۵ تا ۶ وعده غذايى كم يا سبك استفاده كنيد.
    مطالعات آفريقاى جنوبى در سال ۱۹۹۹ نشان داد، خانم هايى كه قسمتى از صبحانه خود را بين وعده صبحانه و ناهار طى ۵ ساعت مصرف مى كنند، ۳۰ درصد كالرى كمترى در زمان خوردن ناهار مصرف مى كنند.
    حتى اگر شما اين مصرف مقدار كالرى را در بين روز خود تقسيم كنيد، بدنتان انسولين كمترى توليد مى كند در نتيجه قند خونتان ثابت مى ماند و باعث مى شود تا گرسنگى شما كنترل شود و احساس گرسنگى نكنيد

  6. #6
    عضو کوشا آغازکننده

    آخرین بازدید
    شنبه 27 مهر 92 [ 19:59]
    تاریخ عضویت
    1387-9-21
    نوشته ها
    297
    امتیاز
    9,209
    سطح
    64
    Points: 9,209, Level: 64
    Level completed: 53%, Points required for next Level: 141
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    407

    تشکرشده 419 در 163 پست

    Rep Power
    46
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    يکی از سوالاتی که همواره برای هر يک ما وجود داشته راههای تشخيص ماهی سالم از فاسد به هنگام خريداری است:

    ۱- بوي ماهي : ماهيهايي كه تازه هستند تقريبا بوي مطبوعي دارند و اگر از آبهاي شيرين صيد شده باشند بوي گياهان آبزي همان منطقه را مي دهند .ولي ماهي فاسد بوي نامطبوعي دار دكه بيشتر اوقات بوي آمونياك و ترشيدگي و در اثر پيشرفت فساد بوي گنديدگي مي دهد.

    ۲- حالت فلسها و پولكها در ماهي : در رابطه با ماهيهاي تازه فلسها كاملا به بدن چسبيده و به سختي جدا مي شوند در حالي كه در ماهيهاي فاسد فلسها برجسته و به راحتي كنده مي شود .

    ۳- شكل بدن ماهيها: بدن ماهيهاي تازه قابليت ارتجاعي دارد و فاقد ترشحات مي باشند ولي بدن ماهيهاي فاسد اگر با انگشتان فشاري روي بدن ماهي وارد مي شود كاملا ايجاد فرو رفتگي مي كند و ترشحات بدن ماهي زياد و حالت چسبندگي دارد.

    ۴- چشمهاي ماهي: درماهيهاي تازه چشم علاوه بر اين كه شفاف درخشان است ، حالت كاملا محدب دارد در صورتيكه در ماهيهاي فاسد چشم ماهي تيره و كدر است و كره چشم بطور كامل در حفره چشم فرو رفته است .

    ۵- سرپوش گوشها:در ماهيهاي تازه سرپوشها بطور كامل و تقريبا چسبيده هستندو سطح داخلي آنها لكه ندارد ولي در ماهيهاي فاسد اين سرپوشها تقريبا جدا هستند و بر روي سطح داخلي آنها لكه هاي قهوه ايي و قرمز رنگ ديده مي شود.

    ۶- حالت آبششها:در ماهيهاي تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند. ولي در ماهيهاي فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگي خاكستري دارند.

  7. #7
    عضو عادی

    آخرین بازدید
    یکشنبه 27 دی 88 [ 21:47]
    تاریخ عضویت
    1387-7-09
    نوشته ها
    184
    امتیاز
    3,584
    سطح
    37
    Points: 3,584, Level: 37
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 66
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran1000 Experience Points
    تشکرها
    12

    تشکرشده 12 در 12 پست

    Rep Power
    0
    Array

    RE: دانستنيهاي مفيد در مورد مواد خوراكي

    ممنون از مطالب مفیدتون ، ادامه بدهین .

  8. کاربر روبرو از پست مفید پسر بهاری تشکرکرده است .

    پسر بهاری (پنجشنبه 07 آبان 88)


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 5
    آخرين نوشته: شنبه 07 بهمن 91, 15:23
  2. اندكي فكر كن!
    توسط niloofar 25 در انجمن مقالات و مطالب آموزشی در مورد ازدواج
    پاسخ ها: 7
    آخرين نوشته: چهارشنبه 15 شهریور 91, 14:02
  3. من كي هستم؟
    توسط بي هويت در انجمن روانشناسی عمومی و طرح مشکلات فردی
    پاسخ ها: 5
    آخرين نوشته: پنجشنبه 21 بهمن 89, 17:40
  4. كي خوبه!كي بده؟؟؟!!!!
    توسط setareh در انجمن تجربه های فردی
    پاسخ ها: 13
    آخرين نوشته: جمعه 07 اسفند 88, 14:15
  5. بيستم ميرم خاستگاري-هر كي ميتونه راهنمايي كنه
    توسط لولي وش در انجمن خواستگاری
    پاسخ ها: 5
    آخرين نوشته: شنبه 15 فروردین 88, 01:41

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1404 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 19:49 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.