به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

کانال مشاوره همدردی در ایتا

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 14
    عضو همراه آغازکننده

آخرین بازدید
    چهارشنبه 02 شهریور 01 [ 10:24]
    سطح
    100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    VeteranSocial25000 Experience PointsTagger Second Class
    تشکرها
    2,961

تشکرشده 3,584 در 906 پست

Array

كي خوبه!كي بده؟؟؟!!!!

سلام
    قضاوت كردن!

شما در مورد يك كودك بي تربيت , نامرتب ,بي انضباط ,حريص ,شلوغ ,دزد يا......چي فكر مي كنيد ؟!چه قضاوت مي كنيد؟!چه برچسبي روي او مي زنيد ؟
    آيا اين گونه قضاوت مي كنيد ؟
    عجب,بچه بدي !عجب ,پدرو مادر نالايقي ؟!
    يا خيلي خودتون رو كنترل كنيد ,و بتونيد واكنش نشون نديد و سرزنشش نكنيد و بي توجه و بي تفاوت بگذريد !
    آيا شده روي تابلوي ذهن اين كودك, يك نفر با تحمل و عشق برچسب مثبت بزندو تحت هيچ شرايط و هيچ زماني ديگه اون برچسب رو پس نگيرد؟!

چرا ما بيشتر وقتها آدم هارو يا بد مطلق يا خوب مطلق مي بينيم ؟!
    مثلا يه آدم باصطلاح خوب و متشخص رو مي بينيم و اين آدم رو پاك و بي عيب مي بينيم و به به! و چه چه!
    در صورتي كه اين گونه نيست شايد اين آدم اگر شرايط ومحيط اون يكي رو داشت الان اين جا نبود !

اين سوال خيلي توي ذهنم مي چرخه كه واقعا چه فرقي بين آدم هاي به اصطلاح خوب و بد وجود داره ؟!
    عقل و هوش ؟!
    آگاهي؟!
    مهارت ؟!
    دعاي خير ؟!
    چي ؟!!!!!!!
    چرا يه خانم اونقدر شرايط و همسر و .....مساعد و خوب براش مهيا شده كه مي تونه بهترين محيط رو براي كانون خانواده فراهم كنه و اون يكي شرايط اونقدر به هم ريخته و نا به سامان داره كه ............
    وظيفه اي كه به دوش هر كدومشونه چيه ؟!
    چه طور يه خانم اون قدر با هوش و داناست كه مي تونه با توجه به نيازها و خواسته هاي همسرش و مديريت درست عواطف و هيجانات رفتار و كردار همسرش رو با خواسته ها و نيازهاي خودش همراه كنه ؟!اما اون يكي عاجز و درمانده است ؟!
    چرا مردي به علت نا تواني , بي كفايتي ,بي تدبيري , نمي تونه به خواسته اش برسه !اگرهم برسه براي رسيدنش مي زنه و همه چيز رو داغون مي كنه اما يكي ديگه خوب مي تونه و بلده با توانايي هاش و مديريت همه چي رو تو دست بگيره و به خواسته هاش برسه و كمترين آسيب رو براي اطرافيانش داشته باشه ؟!
    فرق اين آدم ها چيه !؟
    آيا خدا نمي تونست همه رو يكي و با توانايي هاي يكسان خلق كنه ؟!
    آيا مي خواست خوب ها و بدها را از هم جدا كنه يكي رو ببره بهشت و اون يكي رو جهنم ؟!
    آيا اون دنيا هم: خوبه , خوبه و بده , بد؟!(هيچ ماده و تبصره هم نداره )

با اين كه نسبتا ديدم, به آدم ها با قبل متفاوت تر شده اما هنوز خيلي ضعف ها در نگاهم به آدم ها و رفتار و كردارهاشون هست !
    آره ! راحت و سريع در ذهنم يكي رومحكوم مي كنم و اون رو برابر با رفتارو كردارش مي بينم .اما يه كمكي بهتر شدم تا يه كودكي روبا رفتار نامناسب مي بينم يه ترمز جلوي ذهنم مي كشم !
    آيا اين كودك پدر و مادر داره ؟!
    ايا اين كودك كانون امن و آرام و گرم و صميمي داره ؟!
    آيا اين كودك سالمه ؟!
    آيا اين كودك درد جسمي(ناراحتي قلب و تنفس و ....)وروحي نداره ؟!
    وقتي يه خانم با وضعيت نا به هنجارو نا مناسب مي بينم ديگه رويم رو بر نمي گردونم يه ترمز جلوي ذهنم مي كشم !
    وقتي مي بينم يه آقايي ساديسم داره و دلش مريضه عصباني و برافروخته نمي شم كه چرا چشماشو درويش نمي كنه و كلي" چرا؟!" مياد جلوي چشمام !حداقل كاري كه مي تونم بكنم اينه كه خودم رو بپوشونم و بهش بي توجهي كنم و دعا كنم خدا هدايتش كنه !

ازاون طرف هم همين طور گاهي آدم هاي مثبت و خوب رو مشاهده كردم كه با هرگونه مشاهده رفتار و كردار نامناسب چگونه شوكه شدم كه گاه اصلا يادم رفته بود كه بابا اون هم انسانه !
    بعدا كم كم ياد گرفتم كه بايد مراقب به به ! و چه چه ! هام هم باشم .

بله! از نزديك ديدم وقتي كه دوتا آدم باصطلاح خوب و بد كنار هم قرار گرفتن هميشه خوبه تشويق شده و بده سر كوب و سرزنش و گاهي مثل يه زباله و طفيلي باهاش رفتار كردن .خوبه رشدوپيشرفت كرده و بده پس رفت !
    همين آدم بده شده نردبون اون آدم خوبه !
    آيا اگر اين آدم بده نبودهيچ وقت اون آدم خوبه به اون بالا مي رسيد؟!
    آي, آدم خوبه !كه رفتي اون بالا بالاها و همه چيز رو فراموش كردي وحاضر نيستي به نردبون هاي زير پات نگاه كني .گاهي كه نگاهت افتاده چندشت شده وسريع روتو برگردوندي .گاهي هم باترحم و ازروي صدقه سري يه لطفي كردي و يه نظري انداختي .اگر اون نردبون ها نبودند تو هيچ وقت به اينجا نمي رسيدي يعني خوب و بدي رو نمي تونستي تشخيص بدي .

(توضيح:البته مي دونم آدم خوب و بد از لحاظ رفتاري تفسيرات زيادي داره منظور من كلي و درديد ظاهري و برچسب هايي است كه عموم برروي افرادمي زنند .)

بله ! عقل به طور مساوي بين آدم ها تقسيم نشده همين طور شرايط براي همگان يكسان نيست .واين دست من و تو نبوده و همين شده وسيله اي براي امتحان من و تو .
    اما و اما اراده كاملا دست من و توست . انتخاب محيط و مسير و روش دست من و توست .

2. 13 کاربر از پست مفید setareh تشکرکرده اند .

setareh (جمعه 19 تیر 88)

عضو همراه

آخرین بازدید
    سه شنبه 04 اسفند 94 [ 11:19]
    سطح
    93
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 551
    Overall activity: 6.0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    4,205

تشکرشده 4,459 در 1,179 پست

Array

RE: كي خوبه!كي بده؟؟؟!!!!

سلام بر "ستاره" گرامی..همیار مهربان تالار.

دوست خوبم .....با خواندن دید و تجربه شما نسبت افراد ....بسیار خرسند شدم و یاد یک جمله معروف همیشگی افتادم ::""انچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسندد و انچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسندد""

دوست گرامی ....نه تو خوبی نه من!!!
    نه تو بدی نه من!!!
    شاید تو خوبی ..من بد!....گاهی تو خوب تر من....
    شاید من خوبم....تو بد!...گاهی تو بدتر من...

تو وقتی "بدی" ...که من ""خوب"" باشم به ""بدی"" تو.
    من وقتی "خوبم"...که تو "بد" باشی به "خوبی" من.

تو وقتی "خوبی"...که من "بد" باشم به خوبی تو.
    من وقتی "بدم"..که تو "خوب" باشی به "بدی" من.

پس ما "خوبیم" به "بدی" هم.....گاهی هم ""خوب تر"" از ..........

4. 7 کاربر از پست مفید حسین پور تشکرکرده اند .

حسین پور (جمعه 19 تیر 88)

عضو کوشا

آخرین بازدید
    دوشنبه 02 اسفند 89 [ 16:24]
    سطح
    50
    Level completed: 1%, Points required for next Level: 198
    دستاوردها:
    Veteran5000 Experience Points
    تشکرها
    1,677

تشکرشده 1,685 در 458 پست

Array

[align=justify][/align]setareh عزیز،

موضوعی که مطرح کردید، چیزیه که من مدام در حال سنجیدنش هستم . خوب و بد شدن خودم و دیگران. همزمان با گزینش اصول منطقی نگرشم به عالم، از این هندسه (خوب یا بد شدن انسان ها) بعنوان محک استفاده می کردم. البته الان هم همینطوره. منظورم از هندسه اینه که هر زاویه ای که برای نگاه کردن اتخاذ کنی، و هر عینکی که به چشم یا ذهنت بزنی، ارزش گزاری افراد و اعمالشون متفاوت می شه.

به هرحال نتیجه ی کلی ای که من در زندگیم بهش رسیدم، اینه:
    خوب یا بد بودن، به کلیت یک انسان نسبت داده نمی شه، بلکه به اجزاء وجودی یک انسان، مثل اعمال، اخلاق، صفات، و ... نسبت داده می شه.

هر انسانی مجموعه ایه از ذاتش، و صفات مختلف اخلاقی، اعتقادی، جسمی، و .... البته ذات قسمت اعظم تشکیل دهنده ی یک انسانه، و صفات ذره ذره بهش فرم می دن. به هرکدوم از این اجزا باید بصورت مجزا نگاه، و در موردشون قضاوت بشه. در اون صورته که ما به کشف حقیقت نزدیک تر می شیم، و در ضمن با دیدن یک عمل زشت، یا یک صفت نامطلوب، به یک انسان صفت "بد" نسبت نمی دیم. بلکه فکر می کنیم، این کاری که الان انجام داد، به نظر من خیلی زشت بود، یا خیلی به ضرر من تموم شد. یا مثلا این صفت ایشون با ذات انسانیش در تناقضه، یا این صفتش با اون یکی صفتش در تناقضه، یا با حقیقت در تناقضه، و ...

البته برای اینکه انسان بتونه صفات رو از ذات تجرید کنه، به پاکی نیاز داره. و پاکی هم ثمره ی تقوی و تزکیه ست، و به این راحتی ها بدست نمی یاد. ولی خوب هر اندازه ای که در این راه تلاش بشه، انسان به عدالت نزدیک تر می شه. (البته از نظر من)

6. 7 کاربر از پست مفید THEN تشکرکرده اند .

THEN (جمعه 19 تیر 88)

عضو فعال

آخرین بازدید
    دوشنبه 24 خرداد 00 [ 00:30]
    سطح
    100
    دستاوردها:
    Veteran50000 Experience PointsSocialTagger First Class
    تشکرها
    9,001

تشکرشده 10,163 در 2,191 پست

Array

سلام.
    ممنون از ستاره گرامی و نظرات دوستان.

تا آنجا که من هم اطلاع دارم ؛عقل یا درک به طوری مساوی میان انسانها تقسیم نشده یکی خیلی عاقله ؛یکی خیلی بی عقله,
    جالب اینجاست که گاهی وقتها بی عقل از عاقل ,عاقل تره!

سوال پیش میاد که پس عدالت خدا کجاست؟
    در جواب گفته اند:
    بر اساس آموزش‌های مکتب اسلام هیچ رویدادی تصادفی نیست و همگی از جانب خداوند می‌باشند و جنبه آزمایش دارند؛شاید فعالیت من یا شما هم در این تالار تصادفی نباشه ؛بطور کلی هدف از خلقت ، مرگ و زندگی ، آزمایش انسان است تا در عمل افراد خود را نشان دهند.
    همچنین در ضمن روابط اجتماعی و طرز برخورد با یکدیگر انسانها آزموده می‌گردند و هیچ کس از آزمایش معاف نخواهد بود.

سعی کنیم قبل از اینکه اطرافیان را خوب یا بد خطاب کنیم به این فکر کنیم که :
    قبل از اینکه خوب باشند یا بد,یک انسان هستند؛ و من برای انسان بودن احترام قائل هستم.
    نه به آنچه که فانی است و به او تعلق ندارد.

سعی کنیم بر اساس آنچه فقط دو چشم میبیند تصمیم نگیریم یا اظهار نظر نکنیم ؛
    کمی فکر کنیم,با دید باز ؛نه بسته!

دوستان تا به حال به این فکر کرده بودین که ما در این دنیا در حال نقش بازی کردن هستیم؟
    نقش از قبل تعیین شده با تمام جزئیات؟

خوشبحال آنکس که نقش خود را به خوبی اجرا میکند.

8. 8 کاربر از پست مفید keyvan تشکرکرده اند .

keyvan (جمعه 19 تیر 88)

عضو عادی

آخرین بازدید
    چهارشنبه 02 فروردین 91 [ 23:00]
    سطح
    43
    Level completed: 51%, Points required for next Level: 99
    دستاوردها:
    Veteran1000 Experience Points
    تشکرها
    240

تشکرشده 269 در 50 پست

Array

سلام
    خيلي بحث زيبايي است.
    به راستي بايد بدانيم كه هيچوقت نبايد خودرا از ديگري برتر دانست .و درمورد ديگران قضاوت كرد .چرا كه ما ديد محدودي داريم و به همه ي جوانب اگاهي نداريم .
    پس اگر انساني را ديديم كه غلط رفتار مي كند نبايد به ذهن خود اجازه دهيم كه اورا بد ببيند .
    شايد ظرفيت او كم باشد و او در حد وسع خود خوب باشد و شايد روزي او دگرگون شود و به مقام بالايي برسد .
    همه ي ما شايد در موقعيتي قرار گرفته باشيم كه به كسي به خاطر خوبي اش و عزتش حسرت بخوريم .
    اما اگر دقيق تر ببينيم متوجه مي شويم كه آن انسان خوب نيز خوبي خود را از خدا دارد . و اگر عزتي دارد از آن عزيزترين دارد .
    وچون خدا فقط تعلق به آن ها ندارد و مال ما هم هست مي توانيم خود را به او نزديك كنيم تا ما نيز از رحمتش بهره مند شويم .
    يادمان نرود دايره ي اختيار انسان تا بي نهايت است .

10. 6 کاربر از پست مفید faezeh تشکرکرده اند .

faezeh (یکشنبه 09 اسفند 88)

عضو همراه

آخرین بازدید
    یکشنبه 14 اسفند 90 [ 23:46]
    سطح
    62
    Level completed: 5%, Points required for next Level: 287
    دستاوردها:
    تشکرها
    4,165

تشکرشده 4,222 در 1,018 پست

Array

به نظر من قبل از اینکه انسانها خوب یا بد باشند ،مخلوق خدا هستند و قابل احترام
    (همونطور که اقا کیوان گفتن)
    ولی این موضوع تلنگر خوبی بود (حداقل واسه من)که یه کم به خودمون بیایم و تلاش کنیم ظاهر بینی رو کنار بذاریم
    و اصولا قضاوت عادلانه وقتی معنا داره که در مورد هر چیزی دقیقا بر اساس شرایط همون چیز قضاوت کنیم(وای جمله بندیم بد شد)

12. 6 کاربر از پست مفید gole maryam تشکرکرده اند .

gole maryam (پنجشنبه 25 تیر 88)

عضو فعال

آخرین بازدید
    دوشنبه 24 خرداد 00 [ 00:30]
    سطح
    100
    دستاوردها:
    Veteran50000 Experience PointsSocialTagger First Class
    تشکرها
    9,001

تشکرشده 10,163 در 2,191 پست

Array

مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
    دو سه روزی قفسی ساخته اند از بدنم

سلامی دوباره,

قبل از قضاوت در مورد هر انسانی ؛ابتدا خود را جای او بگذاریم؛اگر یک دوست ؛حرکتی یا حرفی زده که باعث ناراحتی شما شده یا در شرایط خاصی از یک انسان انتظاری داشته ایم و چیزی خلاف میل ما رخ داده؛خود را جای او بگذاریم ؛ در ذهن خود مجسم کنیم که اگر من شرایط او را داشتم و ......
    بعد قضاوت کنیم ؛
    شاد باشید.

14. 7 کاربر از پست مفید keyvan تشکرکرده اند .

keyvan (پنجشنبه 25 تیر 88)

عضو عادی

آخرین بازدید
    شنبه 11 آذر 91 [ 05:41]
    سطح
    45
    Level completed: 64%, Points required for next Level: 72
    دستاوردها:
    تشکرها
    299

تشکرشده 328 در 117 پست

Array

در بروکلين،در شهر نيويورک ،مدرسه چاش، مسئول اموزش کودکاني است که معلوليت ذهني دارند .
    برخي از اين دانش اموزان در کل دوره آموزش، در مدرسه مي مانند،در حالي که بقيه ممکن است به مدارس عادي منتقل شوند.
    در يک ضيافت شام که براي جمع اوري کمکهاي نقدي ترتيب يافته بود ،پدر يکي از کودکان ،سخناني ايراد کرد که شرکت کنندگان در ان مجلس هرگز ان را از ياد نخواهند برد .
    پس از ستايش از مدرسه و کارکنان ايثارگر آن ،اين پدر فرياد کشيد :

"کجاست تکامل پسر من ،شايا؟ هر کاري که خدا انجام مي دهد کامل است . اما فرزند من نمي تواند مانند کودکان ديگر مطالب را ياد بگيرد .فرزند من نمي تواند مانند کودکان ديگر مطالب و اعداد را به ياد بياورد .تکامل خدا کجاست ؟
    جمعيت که از اين سوال تکان خورده بودند، از رنج پدر ناراحت و از اين سوال گزنده ،متحير و مبهوت مانده بودند.

پدر پاسخ داد ،"من معتقدم وقتي خداوند چنين کودکي را خلق ميکند ،تکاملي را که در پي ان است به نحوه برخورد مردم با اين کودک مرتبط مي کند ."

"قدرت اراده از وين داير"

اري به راستي تکامل خدا کجاست ؟

وقتي فرد معلولي را مي بينيم که در شدت گرماي تابستان با چه سختي با ويلچر خود از خيابان ميگذره ؟

وقتي کودکي رو در اغوش مادري مي بيني که از نعمت سلامتي محرومه .

وقتي فرزندي را مي بيني که پدر و مادرش رو از دست داده .

بسياري از اين محروم بودن از نعمتهاي خدا در ظاهر پيداست اما نيمه پنهان چي ؟

وقتي اين افراد را مي بينيم و به خاطر ذات وجودي که خدا درما نهاده احساس يگانه بودن به ما دست ميدهد و مواظب اعمال و رفتارمان هستيم.

همه اينهارا در ظاهر مي بينيم ،اما نهان را چگونه ميبينيم ؟

ايا رفتارمون با فرزندي که پدر ومادر دارد اماحتي از کودکي که پدر و مادر ندارد(از لحاظ عاطفي)محروم تر است و اين محروميت ظاهري نيست که متوجه ان شويم چگونه رفتار مي کنيم؟

وقتي فردي دچار فقر عاطفي ست ،وقتي فرزند مادري که به خاطر مجلس که شب برگزار مي شود ساعتها رو به ارايش و لباس و.... مي گذرونه ودر اخر هم فرزندش رو با يک سيلي محکم در دهانش تحويل ميگيره ،وقتي پدري رو مي بيني که به خاطر هوسبازي ،اعتيادو.... فرزندش رو به راحتي کنار مي گذارد ،ايا اين فرزند با فرزندي که خداوند نعمت ارامش گرما ،صميميت ومحبت والدينش شامل حالش هست ميتوان مقايسه کرد ؟
    وقتي در مدرسه معلم فرياد ميزند تا شاگردانش به او توجه کنند و شاگردي بي توجهي کرد ،ايا ميتوان او را به طور مطلق متهم کرد ؟

بايد ايستاد وفکر کرد.

شايد، شايد اون شاگرد مشکل شنوايي داشته باشد؟وهزار اما واگر ديگر....
    آيا اين شاگرد را مي توان به دليل نعمتي که در اختيار اونيست، با شاگرداني که اين نعمت را دارند مقايسه کرد و فقط بدون اينکه از شرايط او آگاه باشيم قضاوت کردواو را فردي نا لايق دانست ؟

وقتي من امروز به راحتي درباره ديگران قضاوت ميکنم ،ايا اگر فرداخود در اون شرايط باشم چگونه عمل مي کنم؟

گاهي در باطن ادما چيزهايي هست که ما از انها اگاه نيستيم اما خداوند اگاهست .
    گاهي در پشت پرده چيزهايي هست که ما نمي دانيم ،حتي ذره اي از ان احساسات رو به خاطر نعمتهايي که در اختيار داريم درک نکرديم .

اگر فردي جلوي روي ما جراحتي دارد و از درد به خود ميپيچد ايا ما ان دردها رو حس ميکنيم ،ان دردها متعلق به اوست ،مگر انکه خود در گذشته همان درد را تجربه کرده باشيم ،حال که خدا اين نعمت رو داده و من از ان تجربه اي ندارم ،دليل بر بي تفاوتي من نيست من هم به خاطر تکامل مسئولم ،من با ان فرد هيچ تفاوتي ندارم ،يکي هستم ،ممکن بود من به جاي اون فرد بودم.

خداوندا کمک کن تا کامل شويم.

بيا تا مونس هم ،يار هم ،غمخوار هم باشيم
    انيس جان هم، فرسوده و بيمار هم باشيم
    شب آيد، شمع هم گرديم و بر يکديگر سوزيم
    شود چون روز، دست و پاي هم ،در کار هم باشيم
    دواي هم ، شفاي هم ، فداي هم ، براي هم
    دل هم ،جان هم، جانان هم ، دلدارهم باشيم
    غم هم ،شادي هم، دين هم ، دنياي هم گرديم
    بلاي جان هم ،چاره وناچار هم باشيم
    يکي گرديم در رفتار ودر کردار ودر گفتار
    زبان و دست وپاي ،يک کرده،خدمتکار هم باشيم

16. 6 کاربر از پست مفید termeh تشکرکرده اند .

termeh (یکشنبه 09 اسفند 88)

عضو همراه

آخرین بازدید
    سه شنبه 05 تیر 03 [ 04:02]
    سطح
    100
    دستاوردها:
    VeteranTagger Second ClassSocial25000 Experience Points
    تشکرها
    5,746

تشکرشده 6,060 در 1,481 پست

حالت من
    Mehrabon
    Array

سلام به همگی

اگر که فکر میکنید که سوالم نابجاست لطفا تذکر بدید؟

چرا قضاوت؟
    مگه ما مسئول تعیین خوب و بد افراد هستیم ؟
    بجز در انتخاب همسر یا استخدام کارمندو... دیگه کجاها هست که ما باید به افراد برچسب خوب یا بد بزنیم ؟ و تعیین کنیم که اون فرد مناسب هست یا نه ؟
    مگه کسی میاد پیش ما دادخواهی میکنه که ما مرتبا دنبال برچسب جدید واسه نگاه , حرف , رفتار ,... آدم ها هستیم؟
    ما تا چه حد حق داریم دیگران را تحلیل کنیم ؟؟؟
    دامنه افرادی که ما حق تحلیل رفتارشون راداریم تا کجا ادامه دارد؟

18. 3 کاربر از پست مفید صبا_2009 تشکرکرده اند .

صبا_2009 (پنجشنبه 25 تیر 88)

عضو همراه

آخرین بازدید
    سه شنبه 04 اسفند 94 [ 11:19]
    سطح
    93
    Level completed: 45%, Points required for next Level: 551
    Overall activity: 6.0%
    دستاوردها:
    Veteran10000 Experience Points
    تشکرها
    4,205

تشکرشده 4,459 در 1,179 پست

Array

سلام..
    ""صبا 2009"" عزیز بسیار سوال بجای کردند...متشکر.
    اما در پاسخ باید بگویم .::
    >>صبای گرامی آری حق با شماست ما مسئول تعیین خوبی و بدی افراد نیستیم... ولی بعضی اوقات ما با قضاوت در مورد افراد .....در واقع خود را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم.گاهی ما "خوب" هستیم ولی مرز خوبی و بدی ....در رفتار دیگران جست و جو می کنیم. همواره سوال ما این است...:من خوبم ..بدم..یا او؟؟

اغلب ما با برچسب زدن بر دیگران در واقع خود را مورد تحلیل قرار می دهیم...برچسب می زنیم تا روزی برچسب خوریم.!!!
    شما هم حتما تا کنون دیده اید که بر فرض می گویند:::علی نسبت به حسن و پسران دیگر محله بسیار پاک و خوب است.
    اما آیا تا بحال آنان به این نکته توجه کردند که "علی" نسبت به خودش و اصول اخلاقی "خوب" هست یا تنها در مقایسه با دیگران.!

مقایس و دامنه قضاوت اکثر افرادا محدود به دید ماست نه وجدان و دل ما.
    هنگامی می توان دامنه قضاوت را گسترش داد ...که وجدانی بیدار داشته باشیم. قضاوت را محدود به شخص و محیط نکنیم....

ابتدا خود را مورد قضاوت و تحلیل قرار دهیم ....و با ویژگی ها و خصوصیات...کاستی ها ... استعداد ها یمان آگاه شویم....سپس دریچه ای بکشایم برای بررسی رفتار دیگران.

20. 3 کاربر از پست مفید حسین پور تشکرکرده اند .

حسین پور (یکشنبه 21 تیر 88)

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)