با اسلام
خانم زلال این مسائل مخصوصا در شهرهای شلوغ بیشتره .....
یعنی یه چیزی هست که شاید آدم هر روز بهش بر بخوره ...
اون آقایون هم متاسفانه رفتار مناسبی نداشتن و بلد نبودن با خانم محترمی مانند شما چطوری رفتار کنن ....
بعضی موقع ها آدم از چیز دیگه ناراحته میریزه تو جامعه ...خیلی از اون آقایون شاید اینجوری باشن ...
شاید باور نکنید چقدر این اتفاق ها باعث دعوا و یا مرگ میشه ....
برای همین یه مطالبی را اینجا میگم از تجربه خودم شاید کمک کنه .
آقایون مثل نارنگی و آب میمونن ....نارنگی را نباید فشار بدیم ....چون له میشه و صداش در میاد :)
آب را برای اینکه در اختیارمون داشته باشیم نباید دستمون را مشت کنیم ....باید آب را اینجوری بگیریم :
این جمله شما ...بی احترامی توش نیست و نباید برای طرف مقابل مشکلی ایجاد کنه ...
ولی ما نمیدونیم طرف مقابلمون چطور آدمیه ......شاید دیشب با زنش دعوا کرده فردا اومده مغازه و منتظر خانم زلال هست که بیاد :)
به قول یه بنده خدایی ما باید فرض کنیم طرف مقابلمون شرایط روحی خوبی الان نداره ....
یه اصلی در رانندگی هم هست اینکه فرض کن ماشینهای روبرو و اطرافت رانندگی بلد نیستن و عابرهای پیاده هم جایی را نمیبینن :)
کنشهای دیگران مانند مقدَّرات در اختیار ما نیستند؛ اما پاسخ به آنها در اختیار ماست .
قضا و مقدَّرات الهی غیرارادی ست و رضایت به آنها ، با رضا به اخلاق نامطلوب دیگران که امری اختیاری ست تفاوت دارد؛
در رضایتمندی در عرفان اسلامی، کانون توجه در موقعیتهای بیرونی نیست؛ بلکه در نوع واکنش هیجانی ما به این موقعیتهاست؛ صبر و حلم در این موقعیتها برای انسان راهگشاست.
اگه به جای جمله بالا بگیم : ببخشید می دونید ماشین برای کدام بزرگواریه ؟
وقتی با طرف اینجوری صحبت میکنیم هر چقدر هم که طرف تلخ و بسته باشه الگوی رفتاریش قفل میشه ! بهش شُک وارد میشه ....
بعد در ادامه وقتی فهمیدید برای این ها هست ، اونجا اگه بهشون بگید : میشه اگه زحمتی نیست این ماشین را جا به جا کنید من شاید جای بدی پارک کردم .... (یه امتیاز بدید 5 تا بگیرید)
اینجوری باز یه شُک دیگه به طرف وارد میشه ....
اینها باعث میشه الگوهای منفی ای که طرف داره قطع و نرم بشه ...در واقع اینجوری آب در دستان شماست ...نارنگی دست شماست !
امکان داره طرف مقابل یه حرف معمولی ما را فکر کنه داریم از دید نصیحت و والد درون میگیم ....
معمولا این تیپ آقایون یه حرف معمولی را بد می دونن و اون را از دید بالا می بینن .... دیدی که فکر میکنن دارن بهشون از بالا به پایین میگن ... نتیجه اش اینکه طرف بدتر وارد لج میشه و شاید شروع یه تنش جدید ....
شاید شما فکر کنید چرا باید امتیاز بدید ! ..... مثلا بگیم : ببخشید من جای بدی شاید پارک کردم ... در حالی که این کار را نکردیم ...
چند تا خوبی داره این کار .....یکیش اینکه قضیه به خوبی حل میشه ... بعدش با مرور زمان این خاطره مدیریت تنش ، برای ما شادی و اعتماد به نفس میاره ....
من خیلی برام پیش اومده این مسائل ، که فهمیدم باید تکنیک آب و نارنگی را انجام بدم :) ...البته تمرین میخواد و باید همیشه روی خودمون کار کنیم ....امکان داره از دستمون در بره .
تو بهشت زهرا مزار شهدا بودیم ....یه جایی بود که ماشین و موتور هم میتونست بیان تا حدودی ....
یکی بود سرعتش خیلی زیاد بود نباید اونجوری میرفت اونجا ....دستش هم روی بوق ....از کنار یه بنده خدایی رد شد با اعتراض و داد ُ بی داد ( منظورش بود برو کنار) .....طرف فقط یه چیزی گفت به اون راننده : گفت ببخشید .
سیستم عصبی طرف را داغون کرد با این ببخشید انگار قرص آرام بخش بهش داد :)
خیلی عجیب و آموزنده بود برام .
در پناه خدا
![]()

علاقه مندی ها (Bookmarks)