با سلام
ممنون.
موارد زیر که می نویسم یه چیزی کلی هست که خدمتتون میگم از دیدگاه خودم ،،،
به نظرم مقایسه خود با دیگران خوب نیست و محصول مقایسه چیزی نیست جزء غبطه – حسادت – قضاوت – کمال گرایی – افسردگی و ....
به نظرم هر فردی باید خودش باشه ،،،هر فردی یگانه ست و یکتاست ،،،ما فقط خودمان هستیم ،هیچ کس شبیه ما نیست و نیازی نیست شبیه ما وجود داشته باشه ،،چون خداوند دنبال نسخه اصل هست نه کپی .
خب حالا چطوری رشد کنیم اگه مقایسه نکنیم ؟
راه رشد مقایسه نیست ،،،راه رشد اینکه خودمون را بشناسیم – هدف زندگی را بدونیم – سعادت واقعی و فلسفه زندگی مون بدونیم کجاست - استعدادهای خودمون را پیدا کنیم ،،به کشف خودمون بپردازیم ،،،
ما فقط در رقابت با خودمون هستیم ( رقابت در معنای سعادت )
هر چند خوبه تو زندگی ، الگوهای مثبت پیدا کنیم ....ولی باید خودمون باشیم .
خیلی ها هستند همش دوست دارن دیگران باشن ،،،این دیگران بودن و این حس مقایسه باعث میشه شخصیت اصلی متعالی خودمون رشد نکنه .
وقتی شخصیت متعالی خودمون رشد نکنه ،هیچ وقت سیر نمی شیم ،،تمام موفقیت هامون کوچیک میشه برامون و چیزهای مثبت خودمون را نمی بینیم و یا این حس مثبت ، کم رنگه .
دنیای اطراف ما استاندارد بالایی داره ،، از مجله ها تا انواع رسانه ها ، پر از افرادی ست با چهره ها و زندگی های مختلف ،،
مقایسه نقطه به نقطه شرایط و زندگی ها ،،، آرامش را از ما می گیره و همیشه سایه ای ست روی شخصیت متعالی خودمون .
به نظرم به جای یه زندگی عالی ، ما انسانها یاد بگیریم دنبال یه زندگی کافی باشیم .
برای همین شاید خیلی ها را ببینید با مدرک تحصیلی معمولی ، با یه هوش معمولی، با یه چهره معمولی و ....زندگی خوب و کافی ای دارن .
مثلا طرف سخت نگرفته رفته پراید را خریده ولی کل ایران را گشته :)
مش رمضون گفته نه ، باید صبر کنم یه ماشین خفن بگیرم بعد .
سال ها می گذره و مش رمضون حتی نتونسته از شهر خودش اونورتر بره ، نتونسته طبیعت را پیدا کنه و لذت ببره .
ولی همون آدم معمولی به نظر اون فرد کمال گرا ،، با همون ماشین معمولی به حد کفایت رسیده و کیفشو کرده .
اینا یه مثال بود برای روشن شدن قضیه :)
اون حدیث امام علی (ع) در پست قبلی یکی از بهترین شیوه ها برای حل کمال گرایی ست .
اگه اون حس کمال گرایی کم رنگ بشه و کافی بودن را به جای عالی بودن جایگزین کنیم می تونیم بریم به سمت حل روزمردگی .
فقط کافیه به جای عالی بودن ...کافی بودن را در خودمون تغذیه کنیم .
به عنوان مثال خیلی ها هستند استعداد نقاشی خوبی دارن ولی هیچ وقت از نقاشی لذت نمی برنند.
می دونید چرا ؟
چون طرف میگه من باید بشم استاد فرشچیان مگرنه فایده نداره.
این فرد اگه پی می برد استاد فرشچیان ، استاد فرشچیانه و تو خودت ،،،هم پیشرفت خوبی می کرد و هم لذت می برد .
این سیستم مقایسه و سیستم کمال گرایی باعث میشه فرد نقاشی را کنار بذاره ...در حالی که می تونست به جای عالی بودن کافی بودن را انتخاب کنه و لحظانی ارزشمندی با نقاشی برای خودش رقم بزنه .
تو کار و شغل و ...از همین روش استفاده کنیم و پله پله در رشد باشیم . ( نگاه خودمون را به سمت خودمون ببریم )
بعضی موقع ها باید یاد بگیریم فقط زندگی کنیم .
.......................................
کوله پشتی را بردارید ، برید به سمت اکتشاف خودتون .....اینقدر چیزهای جدید هست می تونید از خودتون کشف کنید ،،روزمردگی معنا نداره که .
یه روز متوجه میشید که چرا اصلا من نگران این چیزها بودم و چقدر چیزهای کشف نشده ای دارم که باید کشف می کردم و باید کشف کنم .
اگه اینجوری فکر کنیم و اون سعادت واقعی و مقام متعالی خودمون یعنی انسان را بدونیم ،،،،دیگه به حرف دیگران و قضاوت دیگران اهمیتی نمیدیم،،چون می دونیم باید مسیر خودمون را بریم .
یه جورایی همیشه به ما می گفتن مقصد مهم نیست - مسیر سفر مهمه .....واقعیتش راست میگن ...ما هر چی بریم رسیدیم ،،،
در مسیر تعالی خودمون، ما هر چی بریم رسیدیم .
مسئله بعدی مسئله زمانه .
باید تسلیم زمان حال باشیم .
وقتی تمرین کنیم ذهنمون در زمان حال باشه بهتر می تونیم به کشفیات خودمون و پیشرفت خودمون بپردازیم .
ذهن می خواد ما را ببره به سمت گذشته و آینده .
باید تمرینش بدیم همین جا باشه .
یه کتاب هست به نام نیروی حال از اکهارت تولی
حتما بخونید .
به نظرم خیلی خوبه .
اتفاقا این کارها به خانم ها احساس آرامش میده و عالیست .
اینقدر چیزها هست کشف کنید.
مثلا عمرا شما + خانم الهه زیبایی ها + خانم سحر بهاری + خانم pooh و esm و 7 و طنین باران و .... بدونید چطوری آش شیرازی درست می کنند .
موفق باشین .

علاقه مندی ها (Bookmarks)