به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 51

Threaded View

عضو عادی

آخرین بازدید
    سه شنبه 19 مرداد 00 [ 00:24]
    سطح
    65
    Level completed: 31%, Points required for next Level: 208
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second ClassVeteran5000 Experience Points
    تشکرها
    819

تشکرشده 166 در 90 پست

Array
    نقل قول نوشته اصلی توسط سحر بهاری نمایش پست ها
    سلام

رسالت این تاپیک بررسی عواقب صیغه، همسر دوم بودن یا دوستی هست که
    ما تلاش برای ازدواج دائم و رسمی و هدایت نیازها به شیوه ی صحیح ارزشمند رو بهترین راه میدونیم.

اما در خلال تبادل نظر ها مطلبی در مورد صیغه و دوستی به ذهنم رسید که مینویسم و
    تأکید میکنم این مطلب بهیچ عنوان در صدد تحریک بسمت صیغه نیست بلکه صرفا یک بررسی کاملا خلاصه شده هست.

استاد مطهری در کتاب « نظام حقوق زن در اسلام » جمله ی جالبی رو بیان کردند که من چندی پیش خوندم و پس از اون مطلبم رو عرض خواهم کرد.
    ایشان اشاره کردند ؛
    ( از آنجا که این قانون (ازدواج موقت) یک میراث شرقی است، آماج تیرهای خشم و نقد قرار گرفته است؛ اما اگر یک تحفه غربی محسوب می شد امروز همایشها و سمینارهای بسیاری در کشف کرامات و درک فضائل آن برگزار می کردند.
    اما اندک اندک مغرب زمینیان نیز به سودمندی این نوع پیوند آگاه شده، کسانی همچون برتراند راسل علنا از آن سخن گفته اند. )
    ...................

بنظر نمیاد تا شرایط و تفکر ازدواج رسمی و عقد دائم باشه کسی متمایل به صیغه یا عقد موقت بشه.
    بهتر است با بررسی بیشتر به مطالب مهم تری برسیم.

از زنان و مردان چه کسانی میتونن در شرایط ( عقد موقت ) قرار بگیرند؟

یکی از اون شرایط (
    توجه داشته باشید یک شرط رو بررسی میکنیم نه تمامی شروط ) این هست، کسی که اون شخص و طرف مقابلش مقید به دین اسلام و مخالف انجام عمل حرام بدون چهارچوب اخلاقی باشد.
    حالا همین سؤال رو باز تکرار میکنیم....
    از زنان و مردان چه کسانی میتونن در شرایط ( دوستی و روابط آزاد ) قرار بگیرند؟

مانعی نیست... همانطور که در در دنیای امروز میبینید.. ( دوستی دختر و پسر، دوستی نادرست مجرد و متاهل و بالعکس، دوستی های نادرست متأهلین با هم یعنی یا زن یا مرد خانه با دیگری، حتی روابطی نظیر گرایش به همجنس ) _ همچنین لزومی به مقید بودن به اخلاق و دین ( هر دین و هر تنوع فکری و فرهنگی ) نیست.
    .............

حالا بیایم خیلی مختصر قواعد صیغه و دوستی رو بررسی کنیم؛

*
    صیغه
    فتوای علما تأکید میکنه بدون اذن پدر یا جد پدری

خیلی از خانم ها از بابت صیغه در جامعه ناراحتند و البته احساسات اونها طبیعی و بحق هست اما آیا اگر صیغه نبود روابطشون با همسرشون بهبود میافت؟ ( در صورتی که همسرشون بخواد مقید به مسائل دینی باشه و در غیر اینصورت که دوستی رو انتخاب خواهد کرد )
    جواب: قطعا نه و مرد راه های دیگری رو برای گریز یا رسیدن به نیات خود انتخاب خواهد کرد. ( حالا در هر کشوری یا شرایطی )
    پس اینجا مهم ترین مسئله بررسی و ارتباط با مشاوره هست نه زمین و زمان رو مقصر دانستن!

آیا زن مطلقه، دختر یا حتی فرد متأهلی که در قید مسائل اخلاقی و دینی نیست بدون صیغه دست روی دست خواهد گذاشت؟
    جواب: قطعا نه و انتخاب او راه دیگری هست. پس اینجا در سطح گسترده نیاز به برنامه ها و راهکارهایی توسط مسئولین در حوزه های هست.

← بهتر هست بدونید حتی
    برخی علما اقدام به عقد موقت رو بدون ضرورت و بجهت پیروی از هوس جایز نمیدونن، طبق نظر آیت الله مکارم شیرازی در بخشی از فتوای خودشون ؛

(
    شك نيست كه نكاح موقت در شريعت اسلام جايز است، ولى نبايد وسيله هوسبازى افراد هوسباز شود و احتياط آن است تا ضرورتى نباشد اقدام به اين كار نشود. )

تأکید میکنم طبق پست های قبل من باید شرایط ازدواج دائم و نشاط خانواده ها بوجود بیاد و بهیچ عنوان قصد از بررسی مطلب تحریک به سمت صیغه نیست...
    فقط روشن کردن ذهن مخاطب در رابطه با تلقین برخی افراد درباره ورود به روابط ناسالم هست.

من سوال های زیادی از جامعه دینی برام‌پیدا شد دلم میخواد یک تایپیک بزنم یکی منو از این گنگی دربیاره. منی که چوب همین قانون رو دارم میخورم و حالم خیلی بده
    که خیلی منافات داره با اینایی میشنوم برام سوال ایجاد شده.
    متدینینی رو میشناسم که فقط برای هوس صیغه میکنن در حالی که خودشون مطلع از تمام‌احکام اند و گناه نمیخوان بکنن و نظر مرجع شون رو هم‌میدونن...
    من هیچ فتوایی ندیدم مبنی بر این‌مگر فقط ایه الله مکارم فرموده باشن.
    و حتی میدونم دختر هم تا یه سنی نیاز به اجازه پدر داره الان و مثلا تو سن بیست و چهار سالگی بدون‌اینکه پدرش و جدش بدونن می تونه صیغه بشه..
    پرسیدید اگر صیغه نبود مردا دنبال راه دیگه ایی نمیرفتن
    به جرات می تونم بگم یه مرد مذهبی وقتی رو کاری مهر حرام بخوره دنبال ش نمیره. الان تایید بی تبصره دینه که این‌اجازه رو بهش داده.
    حالا هر چی بگیم قران اینجور و اونجور گفته و منظورش ضرورته وقتی تو فتوا این‌نیومده دیگه نمیشه کاریش کرد.

یه مرد مذهبی متاهل بدون وجدان درد این کارو میکنه چون معتقده حرام‌انجام نداده.
    ایا اینکه حرام انجام نداده نا بهنجاری عرفی ش رو برای من میتونه هنجار کنه.
    میتونه تو روابط همسری تاثیر نگذاره..
    چرا وقتی تو همین دین گفته شده من‌درازای کاری که تو خونه انجام‌میدم میتونم تقاضای دستمزد کنم خنده دار میشه...
    به نظر من اگر تو فتوایی که به این‌حکم‌خدا خورده تبصره هاشم قید میشد خیلی مسائل کمتر بود.
    مثلا همین بحث زن تنهای مطلقه ای که بی سرپرسته و بچه داره..
    چند درصد این روابط با چنین‌اشخاصیه.
    این‌حکم قرار بوده یه چیزایی رو درست کنه ولی بیشتر موجب سواستفاده شده.
    چند درصد از مردایی که اینکار رو انجام‌دادن تونستن زندگی اولشون‌رو هم‌جمع و جور کنن.
    و زندگی اولشون‌از هم‌پاشیده نشده به خاطر کمک به یک زن دیگه.
    چند درصد با طلاق عاطفی ادامه دادن
    چند درصد سعی کردن کنار بیان و زندگی کنن ولی نیازهاشون نادیده گرفته شده چون رابطه جدید تازه تره...
    واقعا اگر مردی وجود داره که هم از لحاظ جسمی روحی مالی ... بتونه مدیریت کنه اونجا س که میشه گفت این‌حکم‌بی تبصره بودن ش بهتر از نبودن شه.
    چند درصد مردای امروزی از پس ش برمیان.

2. 2 کاربر از پست مفید رنگین تشکرکرده اند .

آنیتا123 (دوشنبه 06 آبان 98), خانم مهندس (شنبه 04 آبان 98)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)