مقاله 3 :
** میتوان اعتماد به نفس خوبی داشته باشیم ، ولی عزت نفسمون پایین باشه ،،،
ممکن است شما در کاری مهارت و تصویر ذهنی خوبی از خود بروز دهید و در آن کار بسیار توامند ظاهر شوید که نتیجه آن می شود اعتماد به نفس بالا،،،، اما در موضوع عزت نفس، خیلی موفق نباشید.
به مثال زیر توجه کنید:
در این مثال، شخص سخنران، اعتماد به نفس بسیار بالایی در زمینه سخنرانی و ارتباطات دارد
اما در حین سخنرانی خود، بارها و بارها سعی میکند با بدگویی و انتقاد غیر سازنده و تخریب، سایر سخنرانان را زیر سوال ببرد!
به همین سادگی،،، میتوان اعتماد به نفس خوبی داشت ولی عزت نفس پایینی داشت!
** ما معمولاً بحث اعتماد به نفس کاذب را شنیدهایم و میدانیم که اگر اعتماد به نفس بیش از اندازه باشد، در بسیاری از تصمیمگیریها و رفتارهایمان دچار توهم و اشتباه میشویم،،،،
ولی آیا عزت نفس کاذب نیز وجود دارد؟
یکی از تفاوتها و فرقهای بین اعتماد به نفس و عزت نفس دقیقاً همین موضوع است که ما اعتماد به نفس کاذب داریم اما عزت نفس کاذب وجود ندارد و دقیقاً عزت نفس مثل سلامتی روح است،
سلامتی هرچه بیشتر باشد بهتر است! هیچگاه سلامتی کاذب نخواهیم داشت.
** اعتماد به نفس در یک جنبه وجود دارد – یا ندارد ،،،، اما عزت نفس در تمام جنبههای ذهنی ما حضور دارد.
** اعتماد بنفس در واقع،،،،همان باور توانمندی در عزت نفس است.
اگر یادتان باشد گفتیم عزت نفس از دوباور تشکیل می شود : باور توانمندی و باور ارزشمندی،،،
قسمت توانمندی در عزت نفس همان اعتماد به نفس است.
** اعتماد به نفس،،،، میوه های درخت عزت نفس هست .
** اعتماد به نفس یعنی من میتونم یک کار را خوب انجام دهم، در عین حال که ممکن است ،،،،چندکار دیگر را نتوانم خوب انجام دهم،،،،
اما عزت نفس آن برچسب ارزش کلی ست ،،،که من بر سراسر وجودم میگذارم..یعنی من چقدر برای خودم ، خواسته هام و وجودم ارزش قائلم
** عزت نفس مانند فنداسیون و زیرساخت شخصیت یک انسان عمل می کند،،، و چنانچه نباشد،،،،،تجربه زندگی همراه با رضایت و آرامش میسر نمی باشد

علاقه مندی ها (Bookmarks)