سلام صالحه جان
من هم مشکل تو را دارم.یعنی خیلی برام مهمه دل کسی نشکنه!. ولی شاید تفاوتم با تو این باشد که آخر سر حرفم را می زنم.
مثلا وقتی کسی از من کاری بخواد و من نتونم. بهش می گم واقعا خیلی دلم می خواست این کار را براتون انجام بدم اما به این دلایل متاسفانه نمی تونم.
یعنی همون موقع احساس خودم را شفاف می گم.
یا حتی از حرف یکی ناراحت می شم می رم بهش می گم. می گم فلانی من تو را خیلی دوست داشتم.اصلا یه حساب دیگه ای روت باز کرده بودم.ولی اون جوری گفتی دلمو شکوندی! (نمی ذارم هیچی رو دلم بمونه یا کدورتی ایجاد بشه)
می دونی چی می گم کامل احساسم را صادقانه می گم. بعد طرفم منو درک می کنه ...
یا حتی وقتی می خوام برم به یه کسی یه چیزی بگم و می دونم خیلی عصبانی میشه. قبلش می گم ببین یه چیزی بگم منو دعوام نمی کنی؟ یا عصبانی نمی شی؟
عصبانی ترین آدم هم این طوری گفتم؛ بعدش دیگه دلش نیومده با من عصبانی رفتار کنه.و حرفم را شنیده.
یا یک بار واقعا بین من و استادم یه چیز مهم مونده بود و من نمی دونستم برم رک بهش بگم یا نه. نمی دونستم عصبانی میشه یا نه.
خلاصه تصمیم گرفتم صادقانه بگم.
رفتم گفتم ببخشید من مدتیه که حرفی تو دلم هست. قطعا می دونم برای شما این جور چیزها مهم نیست و شما مسائل مهم تری دارید که بپردازید( درصورتی که خیلی هم مهم بوده و هر کسی اون کار را می کرد خیلی ناراحت می شد بعد یه جای دیگه نتیجش را می دید... دوستانم هم می گفتند نگو! ولی من صداقت را ترجیح دادم) بعد کامل صادقانه گفتم و این که چرا اون کار را کردم گفتم و کامل هم گفتم که احساسم چی بوده و حتی می ترسیدم بهش این مطلب را بگم...
حالا چی شد؟ بعدش با اون استادم دیگه دوست شدیم...
یعنی حرفم را آخرش می گم. اما یه جوری می گم طرفم گارد نگیره. همون اولش از زاویه انسانی آچمزش می کنم بعد می پذیره و درکم می کنه.
من خودم تا حالا با این روند مشکلی نداشتم. آخر سر حرف خودم اگر منطقی بوده پیش بردم.ولی اون طوری تا حالا نتونستم جراتمندانه به یکی همون اول بگم: نه!
می تونستم خیلی خوب بود.
(البته اگر مساله ای واضح باشه همون اول می گم نه! یعنی حتی با لحن خیلی جدی. مسائلی که مثلا خلاف قوانین باشه. یا انسانی و وجدانی نباشه با راحتی تمام می گم نه! ناراحت هم می شن مهم نیست. چون مشخص بوده و این من نیستم که باید عذاب وجدان بکشم و اگر بخوان براشون توضیح می دم.)
من هم منتظر نظر سایرین هستم. شاید این رفتارهای من هم درست نباشه یا جراتمندانه نباشه.
علاقه مندی ها (Bookmarks)