به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

 

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

 

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 7 , از مجموع 7
  1. #1
    عضو فعال آغازکننده

    آخرین بازدید
    دوشنبه 24 خرداد 00 [ 00:30]
    تاریخ عضویت
    1387-6-17
    محل سکونت
    سنندج
    نوشته ها
    2,798
    امتیاز
    71,961
    سطح
    100
    Points: 71,961, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Veteran50000 Experience PointsSocialTagger First Class
    تشکرها
    9,001

    تشکرشده 10,163 در 2,191 پست

    Rep Power
    0
    Array

    نکات تغذیه ای برای ماه رمضان

    هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

    رعایت راه کارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد. علم ورزش ۲۴ نکته تغذیه ای را برای شما آماده کرده است



    ۱-قبل از صرف غذا مقداری میوه مصرف کنید. خیار دارای آب فراوان و تعداد زیادی از الکترولیت‌هاست. جهت جلوگیری از کم‌آبی بدن و مقاومت در برابر تشنگی حتماً در موقع افطار و سحر خیار میل کنید.



    ۲-برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سویس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.



    ۳-بیست دقیقه قبل از صرف غذا از نوشیدن مایعات خودداری کرده و در فاصله‌ی افطار تا سحر ۸ تا ۱۲ لیوان آب میل کنید.چرا که سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.



    ۴-سعی کنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.



    ۵-از غذاهای آب پز، کباب شده و سبزی تازه استفاده نموده و از خوردن غذاهای کنسرو شده و سرخ کردنی خودداری و در پخت غذا از روغن‌های گیاهی کنید.


    ۶-در موقع صرف سحری از خوردن غذاهای تند و با نمک از قبیل فلفل، خردل و دارچین و سس‌های تند و غذاهایی مانند خورشت قورمه‌سبزی، فسنجان، کتلت، همبرگر، تن ماهی، کله‌پاچه، سوسیس و کالباس خودداری کنید.



    ۷-در هنگام صرف سحری بیشتر از غذاهای انرژی‌زا (کربوهیدرات‌ها، پروتئین ها، چربی‌ها) مانند برنج، ماکارونی، گوشت سفید، لبنیات، تخم مرغ، سیب زمینی، نان جو، موز، کره‌ی مارگارین، سبزی و میوه ها استفاده کنید.



    ۸-خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر توصیه نمی شود. در صورت مصرف زیاد آن ها، انسولین خون بالا رفته و قند به سرعت جذب سلول‌ها می‌شود؛ در نتیجه انسولین بالا مانده و قند خون همچنان پایین است و یک احساس ضعف یا گرسنگی شدید به افراد دست می‌دهد.



    ۹-وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.



    ۱۰-در موقع افطار بلافاصله از خوردن غذای زیاد و سنگین خودداری کرده و از غذای سبک (مواد قندی، کربوهیدرات و نوشیدنی شیرین و لبنی) استفاده کنید.



    ۱۱-بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.



    ۱۲-بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.



    ۱۳-کنجد بسیار ملین، مقوی و انرژی‌زا است،خرمای پوست کرده را داخل کنجد بچرخانید و در افطار میل کنید.



    ۱۴-جهت رفع خستگی و افزایش انرژی در فاصله‌ی افطار تا سحر از ویتامین c استفاده کنید.



    ۱۵-جهت جذب غذا و آرامش اعصاب، با نشاط و سر حال بودن در ماه مبارک رمضان توصیه می‌شود از چای سبز استفاده و برای تنظیم فشار خون از هویج استفاده فرمایید.



    ۱۶-برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.



    ۱۷-افرادی که می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند از خوردن شیرینی و غذاهای چربی‌دار خودداری و قبل از افطار نیم ساعت پیاده‌روی تند انجام دهند و یا دو ساعت بعد از افطار ورزش نمایند.


    ۱۸-ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.



    ۱۹-نباید بلافاصله پس از سحری یا افطار ورزش کنید، همچنین ورزش‌های سنگین و طولانی مدت در زمان روزه داری توصیه نمی‌شود، زیرا بدن در این مدت فاقد آب و الکترولیت لازم است؛ بنابراین باید ورزش در زمان روزه‌داری کوتاه و سبک باشد.



    ۲۰-ورزشکاران بهتر است انجام فعالیت های ورزشی را یک روز در میان انجام دهند تا ضمن انجام استراحت کافی،‌ فرصت مناسبی برای بازسازی منابع انرژی برای بدن فراهم شود.



    ۲۱-انجام فعالیت های بدنی و ورزش در حین روزه داری و در طول روز نباید بیش از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول بکشد و اگر ورزش در آب و هوای گرم و زیر تابش اشعه خورشید باشد،‌ مدت زمان آن از این مقدار هم کمتر توصیه می شود.
    ۲۲-در طول شب از خوردن قهوه ونسکافه خودداری فرمایید تا خواب شما مختل نگردد.



    ۲۳-بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.



    ۲۴-برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.



    منبع:elmevarzesh.com//nutritional-tips-for-ramadan
    سکوت سرشار از ناگفته‌هاست
    _____________________________

    مجله علم ورزش

  2. 3 کاربر از پست مفید keyvan تشکرکرده اند .

    shabe niloofari (سه شنبه 25 تیر 92), taraneh89 (سه شنبه 25 تیر 92), ویدا@ (سه شنبه 25 تیر 92)

  3. #2
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    339
    Array
    چگونگي مصرف مايعات در ماه مبارك رمضان





    بيشتر مشكلات و بيماري‌هايي كه در ماه رمضان گريبان روزه‌داران را مي‌گيرد، ناشي از تغذيه ناصحيح هنگام افطار و سحر است. پزشكان توصيه مي‌كنند انتخاب نوع مايعات هنگام افطار مي‌تواند ما را براي يك روزه‌داري نشاط‌ انگيز و سالم كمك كند. در ساعات افطار آب مورد نياز بدن را از 3 طريق تامين كنيد.

    مصرف آب و مايعاتي چون شير، دوغ كم‌چرب، آبميوه تازه، شربت كم‌شيرين آبليمو يا خاكشير و چاي كمرنگ را در
    اولويت قرار دهيد.

    مصرف غذاهاي آبدار مانند انواع سوپ جو، آش دوغ، آش ماست، انواع خورش سبزي و خوراك‌هاي آبدار كم‌نمك را در ساعات ميان افطار تا سحر بگنجانيد و از مصرف ميوه و سبزيجات غافل نشويد.


    بهترين دما براي آب و نوشيدني‌ها بين 5 تا 6 درجه سانتي‌گراد است. گرچه با نوشيدن آب يخ خصوصا در شروع افطار لحظه‌اي احساس فوق‌العاده پيدا خواهيد كرد، ولي عطش شما برطرف نخواهد شد و حتي تشنگي شما بيشتر هم مي‌شود، اما علت چيست؟ دماي بدن با نوشيدن آب يخ به كمتر از دماي طبيعي يعني كمتر از 37 درجه سانتي‌گراد مي‌رسد بنابراين براي آن كه بدن به دماي طبيعي بازگردد مجدد خود را گرم كرده و شما دچار آشفتگي، عطش و مصرف دوباره آب خواهيد شد. حال اگر شما به نوشيدن پياپي آب ادامه دهيد معده شما بيش از اندازه حجيم و همين عامل مي‌تواند سبب سنگيني معده و مشكلات گوارشي شود. از طرف ديگر كليه‌ها نيز تحت فشار مضاعفي قرار گرفته و ممكن است مسموميت ناشي از مصرف آب زياد عارض شود.

    وسط غذا آب نخوريد
    .

    مصرف آب يا مايعاتي چون دوغ يا نوشابه در وسط غذا مي‌تواند با رقيق كردن اسيد معده كارايي اين عضو را دچار اختلال كرده و غذا هضم نشده از معده تخليه شود. اين غذا به دليل آبكي بودن توقف كوتاهي در روده‌ها داشته و جذب مواد مغذي به خوبي انجام نخواهد گرفت.

    از سوي ديگر مصرف آب در ميان غذا مي‌تواند معده را حجيم و تمايل فرد را به مصرف غذا كاهش داده و فرد را در ساعات روزه‌داري دچار گرسنگي شديد سازد. نكته ديگر آن كه اگر معده از غذاي آبكي پر شود احتمال برگشت غذا از معده به مري زياد شده و فرد دچار سوزش سر دل يا همان ريفلاكس معده مي‌شود. بنابراين بهتر است آب را قبل از غذا يا مدتي بعد از غذا بنوشيد.

    از مصرف غذاهاي تند و محرك بپرهيزيد .

    غذاهاي تندي كه حاوي فلفل و ديگر ادويه‌جات هستند به دليل طبع گرم و عرق‌زا بودن مي‌توانند خون را به سطح بدن هدايت كرده و باعث تعريق و دفع بيشتر آب خصوصا در ساعات روزه‌داري شوند. از طرفي به دليل آن كه همراه با عرق، عناصري چون سديم و برخي مواد ضروري بدن دفع مي‌شود، اختلال قابل توجهي در تعادل آب و املاح بدن ايجاد خواهد شد. بنابراين از مصرف غذاهاي حاوي ادويه‌جات تند و همچنين نوشيدني‌هاي محرك مانند چاي دارچين، چاي هل و نوشابه‌هاي كولا‌دار و برخي جوشانده‌هاي گياهي خصوصا در زمان سحر خودداري كنيد.

    در ضمن اگر دريافت آب بيش از نياز بدن باشد بر مقدار آب ميان‌بافتي افزوده شده و اندام‌ها دچار تورم مي‌شوند. اين حالت معمولا در مصرف‌كنندگان داروهاي كورتوني، خانم‌هاي باردار، بيماران كليوي يا كساني كه غذاهاي شور مي‌خورند بيشتر ديده مي‌شود، بنابراين بهتر است براي خوردن سحري كمي زودتر از خواب بيدار شده و در فواصل معيني از مايعات، ميوه و سبزيجات فيبري آبدار يا غذاهاي نشاسته‌اي چون برنج، نان و ماكاروني استفاده كنيد. اين تركيبات مي‌توانند مانند يك اسفنج تا حدودي آب را در خود ذخيره و بتدريج به بدن برسانند.

    نوشيدني‌هاي مفيد را انتخاب كنيد

    شير و عسل: مصرف اين نوشيدني در زمان افطار مي‌تواند ضعف، خستگي و بي‌حالي شما را به سرعت رفع و مواد مغذي زيادي را به بدنتان برساند. بهتر است اين نوشيدني را به صورت خانگي تهيه و از افزودن موم عسل به آن خودداري كنيد. زيرا موم جذب ريزمغذي‌هايي چون كلسيم شير را كاهش مي‌دهد. عسل با قند و شكر كالري يكساني دارد، پس در مصرف آن محتاط باشيد.

    شير و آبميوه: اين نوشيدني تركيبي مي‌تواند تا حدودي آهن و كلسيم بدن را تامين كند. از همه مهم‌تر به دليل آن كه ميوه‌ها سرشار از ويتامين C هستند مي‌توانند قدرت جذب اين دو عنصر را در بدن افزايش دهند. اين نوشيدني را در خانه تهيه و مصرف آبميوه‌هاي صنعتي را به حداقل برسانيد.

    شير و قهوه: برخي افراد به دليل طعم ناخوشايند شير آن را با چاي، قهوه، كاكائو و... مخلوط مي‌كنند، اما بايد بدانيد كه اين مواد به دليل اگزالات بالايي كه دارند بر اثر تركيب با شير مانع جذب كلسيم شيرشده و احتمال دارد كار كليه را مضاعف كند. بنابراين نوشيدن شير ساده را خصوصا در اين ماه كه فاصله ميان افطار تا سحر كوتاه و مصرف لبنيات به حداقل مي‌رسد در اولويت قرار دهيد.

    شكلات داغ (هات‌چاكلت): اين روزها شاهد نسل جديد يك نوشيدني صنعتي به نام شكلات داغ در سفره افطار هستيم. اين نوشيدني بسيار شيرين و يبوست‌آور بوده و براي افرادي كه مشكل معده دارند و مدام ترش مي‌كنند مناسب نيست. اين نوشيدني قدري اعتيادآور بوده و اگر به طور مداوم مصرف نشود فرد را دچار خستگي و بي‌حالي مي‌كند.

    چاي و آبليمو: مقدار كم آبليمو مي‌تواند ميزان مواد آنتي اكسيدان چاي را افزايش داده و براي تخريب راديكال‌هاي مضر بدن مناسب باشد، اما مصرف بيش از حد آبليمو طعم چاي را عوض كرده و در جذب آنتي‌اكسيدان‌هاي چاي اختلال ايجاد خواهد كرد و با افزايش ميزان ادرار، كم‌آبي بدن را در ساعات روزه‌داري تشديد مي‌كند.

    شربت سكنجبين: اين شربت را در زمان افطار بنوشيد. شربت سكنجبين اگر با يخ و خيار رنده شده مخلوط شود بلافاصله تشنگي را رفع و التهاب ناشي از گرما را كاهش مي‌دهد. اين شربت در بريدن صفرا شهرت فراواني داشته و بايد كم شكر تهيه شود.

    شربت خاكشير و تخم شربتي:
    اين شربت را در زمان سحر بنوشيد. دانه‌هاي خاكشير و تخم شربتي وقتي در مجاورت آب قرار گيرند مي‌توانند چندين برابر وزن خود آب جذب كرده و متورم شوند. در نتيجه وقتي بدن در ساعات روزه‌داري به تعريق افتد بدن از ذخيره آب آنها استفاده مي‌كند. اين شربت‌ها طبع خنكي داشته و از سرگيجه، سردرد، بي‌حالي و تهوع ناشي از روزه مي‌كاهد.

    بهترين نوشيدني براي شروع افطار يك ليوان آب ولرم با
    2 تا 3 عدد خرماست.

    چگونگي مصرف مايعات در ماه مبارك رمضان
    O.o°•♥خـــٌـدایــا راز دل با تــو چـہ گویَـم ڪِہ تــو خــود راز دِلــــی ♥•°o.O


    http://gifportal.ru/data/smiles/cveta-674.gif

  4. 2 کاربر از پست مفید ویدا@ تشکرکرده اند .

    rozaneh (سه شنبه 25 تیر 92), taraneh89 (سه شنبه 25 تیر 92)

  5. #3
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    339
    Array
    به گزارش لقمه، علی زهتاب کارشناس تغذیه اظهار داشت: درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید 42 بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوه‌های بهشتی می دانند.

    وی ادامه داد: این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است که تقریباً در هر
    100 گرم خرما 14‌ میلی‌گرم ویتامین C موجود است. همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.

    زهتاب با بیان این که خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است، تصریح کرد: استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می‌کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است را به تحرک وا می دارد.

    وی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یکباره دچار افت قند نشود.

    زهتاب ادامه داد: در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسب‌تر و سالم‌تر از رژیم غذایی کم‌فیبر است که با توجه به این مهم ، کارشناسان صنایع غذایی طلوع سلامتی پس از انجام تحقیقات و بررسی های لازم اقدام به طراحی محصول شیرینی خرمایی کرده‌اند که با دارا بودن پتانسیل‌های لازم نیاز تغذیه‌ای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را فراهم می‌کند.

    وی گفت: بر همین اساس، بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد چرا که در زمان افطار قند خون در پایین‌ترین حد خود قرار دارد که می‌تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و‌ با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما می‌توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.

    مدیرعامل شرکت طلوع سلامتی ادامه داد: همچنین به منظور حفظ ارزش تغذیه‌ای شیرینی‌های خرمایی، مواد طبیعی در این محصول به کار رفته و در آن از هیچ گونه مواد نگهدارنده‌ای استفاده نشده، تا با در نظر گرفتن نیاز روزانه هر فرد به غذای سالم و حفظ مواد طبیعی موجود در آن، این محصول بتواند سهم بزرگی در جلب رضایت و سلامت مصرف کنندگان ایفا کند.

    لازم به ذکر است، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند، وعده افطاری با
    خرما،‌ آب‌ گرم، ‌چای‌ کمرنگ و شیر‌ شروع شود که با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می‌کند.


    پایگاه اطلاع رسانی رضی نیوز - سایر موضوعات
    O.o°•♥خـــٌـدایــا راز دل با تــو چـہ گویَـم ڪِہ تــو خــود راز دِلــــی ♥•°o.O


    http://gifportal.ru/data/smiles/cveta-674.gif

  6. کاربر روبرو از پست مفید ویدا@ تشکرکرده است .

    taraneh89 (سه شنبه 25 تیر 92)

  7. #4
    عضو همراه

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 30 مرداد 92 [ 13:58]
    تاریخ عضویت
    1388-5-24
    نوشته ها
    1,224
    امتیاز
    2,219
    سطح
    28
    Points: 2,219, Level: 28
    Level completed: 46%, Points required for next Level: 81
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    VeteranSocialTagger Second Class5000 Experience Points
    تشکرها
    7,577

    تشکرشده 8,600 در 1,498 پست

    Rep Power
    140
    Array
    نقل قول نوشته اصلی توسط keyvan نمایش پست ها

    ۱-قبل از صرف غذا مقداری میوه مصرف کنید. خیار دارای آب فراوان و تعداد زیادی از الکترولیت‌هاست. جهت جلوگیری از کم‌آبی بدن و مقاومت در برابر تشنگی حتماً در موقع افطار و سحر خیار میل کنید.
    ضمن تشکر از آقا کیوان، توصیه بالا که نقل قول کردم نه تنها صحیح نیست که خطرناک نیز هست.

    میوه جات و سبزیجات خامی مثل خیار را نباید قبل از صبحانه و افطار خورد. افطار و صبحانه مثل هم اند. بدن مدتی چیزی دریافت نکرده و معده خالی بوده. برای شروع، همانطور که گفتید بهترین کار این است که با مایعات گرم و عذاهای انرژی زا و تامین کننده قند (غیر پیچیده و زود هضم) مثل خرما و عسل شروع کرد.

    چه از دیدگاه طب کلاسیک و چه از دیدگاه طب سنتی خوردن چیزهایی مثل خیار قبل از صبحانه یا افطار ضررهای جبران ناپذیری دارد. از دیدگاه طب سنتی خیار حتی همراه با غذا هم در بخصوص افرادی با مشکلات معده و سردی و تری مزاج، موجب تولید اخلاط ناصالح میشود و فرد را دچار مشکل میکند.

    بی دلی در همه احوال خدا با او بود
    او نمی دیدش و از دور خدایا میکرد


  8. #5
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    339
    Array
    15 نکته تغذیه ای در ماه رمضان


    هفت صبح: هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

    رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.


    1) برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سویس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

    2) سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

    3) خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

    4) بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

    5) سعی کنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

    6) بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

    7) خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

    8) برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

    9) بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

    10) سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

    11) برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

    12) ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

    13) وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

    14) نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

    15) برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.

    http://daneshgahnews.com/
    O.o°•♥خـــٌـدایــا راز دل با تــو چـہ گویَـم ڪِہ تــو خــود راز دِلــــی ♥•°o.O


    http://gifportal.ru/data/smiles/cveta-674.gif

  9. #6
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    339
    Array
    براساس اظهارات یک متخصص تغذیه مسلمان، افراد روزه دار در طول ماه مبارک رمضان باید بین 8 تا 12 لیوان آب بنوشند تا از بدن خود در مقابل کم شدن آب یا آبزدایی محافظت کنند.


    دکتر نادیا غریب مدیر بخش تغذیه اداره بهداشت عمومی وزارت بهداشت بحرین اظهار داشت: روزه داران در ماه رمضان باید از خوردن غذاهای شور که خطرات قلبی را افزایش می دهند پرهیز کنند و تاجایی که می توانند آب بنوشند.

    وی گفت: در ماه رمضان چون روزهای عادی مصرف هشت تا ۱۲ لیوان آب توصیه می شود که روزه دار باید این میزان آب را بین افطار تا سحر بنوشد.

    این درحالی است که وی تأکید کرد: افزودن نمک و خوردن غذاهای شور چون ترشی، سسها، آجیل و چیپس می تواند خطر آب زدایی بدن را تشدید کند. مصرف نوشیدنی های کافئین دار در وعده سحری را باید تقلیل داد چرا که این نوع نوشیدنی ها جبران آب از دست رفته بدن را نمی کند.

    دکتر غریب اظهار داشت که روزه دار در ایام ماه مبارک رمضان نیز باید سه وعده غذا بخورد، به رغم این که در ماه مبارک روزه داران امسال ۱۶ ساعت از خوردن آب و غذا پرهیز می کنند، مهم است که سه وعده غذا مصرف کنند، افطار، شام و سحر این سه وعده هستند که نباید خوردن آنها را از قلم انداخت.

    وی گفت: از آنجا که ممکن است روزه داری اشتهای فرد را برای خوردن تحریک کند، هنگام افطار روزه داران باید در جویدن غذای خود حداقل سرعت را مدنظر قرار دهند و حجمی را که در طول هر وعده مصرف کرده، کنترل کنند.

    کربوهیدرات های پیچیده چون نان غلات کامل، پاستای قهوه ای، لوبیا، میوه ها و سبزیجات را باید به جای کربوهیدات ساده در وعده های غذایی رمضان گنجاند که این امر به حفظ وزن نیز کمک می کند.

    مدیر بخش تغذیه اداره بهداشت عمومی وزارت بهداشت بحرین با اشاره بر اهمیت کاهش مصرف غذاهای پرکالری که مواد مغذی کمی دارند بر انجام ورزش در ماه رمضان به ویژه در فاصله وعده افطار تا شام تأکید کرد.

    وی گفت: اهمیت ورزش به علت کم تحرکی بدن در طول روز است. پیاده روی ۳۰ دقیقه ای پس از افطار در ماه رمضان می تواند یک فعالیت مرتبط ایده آل تلقی شود. پیاده روی به تنظیم سطح متابولیسم کمک می کند اما نباید آن را بلافاصله پس از غذا انجام داد وقفه یک تا دوساعته پیاده روی با افطار باید مدنظر قرار گیرد.

    نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در ماه رمضان - مشرق نیوز | mashreghnews.ir
    O.o°•♥خـــٌـدایــا راز دل با تــو چـہ گویَـم ڪِہ تــو خــود راز دِلــــی ♥•°o.O


    http://gifportal.ru/data/smiles/cveta-674.gif

  10. کاربر روبرو از پست مفید ویدا@ تشکرکرده است .

    rozaneh (پنجشنبه 27 تیر 92)

  11. #7
    عضو فعال

    آخرین بازدید
    چهارشنبه 16 اردیبهشت 94 [ 09:58]
    تاریخ عضویت
    1389-9-28
    محل سکونت
    ایران_شیراز
    نوشته ها
    3,166
    امتیاز
    21,370
    سطح
    92
    Points: 21,370, Level: 92
    Level completed: 2%, Points required for next Level: 980
    Overall activity: 9.0%
    دستاوردها:
    SocialTagger First ClassOverdrive1000 Experience Points10000 Experience Points
    تشکرها
    14,388

    تشکرشده 15,106 در 3,401 پست

    حالت من
    Shad
    Rep Power
    339
    Array
    فوايد مصرف سوپ در ماه مبارک رمضان






    در ماه مبارک رمضان يکي از غذاهايي که در سفره افطار ديده مي شود سوپ است. سوپ داراي خواص زيادي است. به نقل از سايت «رمضان هلث»، مصرف سوپ، مايعات از دست رفته بدن در طول روز را جبران مي کند و سيستم گوارشي را براي هضم بقيه غذاها آماده مي کند. سوپ منبع غني ويتامين، مواد معدني و مغذي است که براي بدن به ويژه در ماه مبارک لازم است.

    خواص سوپ:* مصرف سوپ پس از ساعت ها روزه داري، معده را گرم مي کند و مانع از نفخ يا هر نوع ناراحتي گوارشي مي شود.* سوپ غني از آب است که براي سلول هاي بدن و شادابي و سلامت پوست مفيد است.

    * سوپ از مواد مغذي مختلفي مانند سبزيجات، گوشت، مرغ، گياهان بنشني و برنج تهيه مي شود و غذاي مغذي به حساب مي آيد. روش پخت سالم سوپ، باعث حفظ ارزش غذايي آن و حفظ ويتامين ها، ماده مغذي و پروتئين ها مي شود.* سوپ سرشار از فيبر است (ازجمله سوپ سبزيجات و غلات) که به عملکرد سيستم گوارشي کمک مي کند و ميزان نفخ و يبوست را نيز کاهش مي دهد.* طعم خوبي دارد و به آساني جويده و قورت داده مي شود. ازاين رو غذاي مناسبي براي کودکان و سالمندان است.* احساس سيري ايجاد مي کند. در نتيجه مي توانيد ميزان مصرف غذا را کنترل کنيد و هنگام افطار وعده هاي کوچک تر بخوريد.


    فواید مصرف سوپ در ماه مبارک رمضان - پیشرفت پرس
    O.o°•♥خـــٌـدایــا راز دل با تــو چـہ گویَـم ڪِہ تــو خــود راز دِلــــی ♥•°o.O


    http://gifportal.ru/data/smiles/cveta-674.gif


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. تغذیه و حافظه
    توسط سها** در انجمن علمی و آموزشی
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: دوشنبه 02 آذر 94, 10:21
  2. تغذیه و رفع کم خوابی
    توسط النا61 در انجمن علمی و آموزشی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: شنبه 19 اردیبهشت 88, 09:46
  3. تغذيه تكميلی شيرخواران
    توسط lord.hamed در انجمن مقالات آموزشی روانشناسی کودک
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: دوشنبه 18 آذر 87, 19:32
  4. کودکان چاق، محصول اشتغال مادران
    توسط lord.hamed در انجمن مقالات آموزشی روانشناسی کودک
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: سه شنبه 30 مهر 87, 00:21
  5. اشتغال و همسرداری
    توسط shadi در انجمن درگیری و اختلاف زن و شوهر
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: دوشنبه 17 دی 86, 15:58

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 1404 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
طراحی ، تبدبل ، پشتیبانی شده توسط انجمنهای تخصصی و آموزشی ویبولتین فارسی
تاریخ این انجمن توسط مصطفی نکویی شمسی شده است.
Forum Modifications By Marco Mamdouh
اکنون ساعت 20:19 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +4 می باشد.