اكثر ما در تمام روز تلاش ميكنيم در رژيم غذايي خود تعادل را رعايت كنيم اما اگر اين رژيم غذايي متعادل حاوي غذاهاي مختلف فرآوري شده تصفيه شده و حاوي قند فراوان باشند آيا باز هم رعايت تعادل كافي و موثر خواهد بود؟
به گزارش ایسنا، اين نوع از خوردنيها در واقع مواد سمي را به تدريج وارد بدن شما ميكنند. اگر رژيم غذايي شما حاوي مقاديري از فست فودها، مرغ سرخ كرده، شكلات و تنقلات بستهبندي و صنعتي باشد در مسير چاقي يا ابتلا به بيماري قلبي قرار گرفتهايد.
به گزارش سايت اينترنتي ارگانيك، براي جلوگيري از اين روند ورود مواد سمي به داخل بدن در اين مقاله 5 نمونه از ناسالمترين اين مواد غذايي عنوان شده كه تاكيد ميشود از همين امروز آنها را از رژيم غذايي خود حذف كنيد. اين خوردنيها عبارتند از:
1- سودا
شايد تاكنون درباره اين نوشيدني مطالب زيادي مطرح نشده است. سودا حاوي ماده نگهدارندهاي موسوم به سديم بنزوئات است كه در نوشابههاي بدون گاز يافت ميشود و يك عامل محرك بسيار قوي در بروز آلرژيها، آسم و اگزما است. اسيد فسفريك نيز كه طعم تند و تيز مطلوبي سودا ميدهد موجب پوكي استخوان و پوسيدگي دندانها ميشود. برخي كارشناسان ادعا ميكنند آسيبي كه از اين اسيد به استخوانها وارد ميشود شديدتر از اسيد باتري است. اين اسيد كلسيم و ساير املاح معدني را از بدن دفع ميكند و به استخوانها و دندانها آسيب جدي وارد ميكند. اسيد فسفريك همچنين در بروز مشكلات كليوي نقش دارد. بعلاوه اكثر سوداها حاوي غلظت بالايي از شيرين كنندههاي قندي هستند كه به نوبه خود خطر بروز سندرم متابوليك، چاقي، ديابت و امراض قلبي را تشديد ميكند.
2- غذاهاي سرخ كرده
تاكنون آزمايشات زيادي به منظور بررسي تاثير مصرف غذاهاي سرخ كرده روي سلامتي انجام گرفتهاند. در مطالعات مختلف از سراسر جهان رابطه بين مصرف اين نوع غذاها بويژه گوشت سرخ شده با ابتلا به سرطانها شناسايي شده است. يك مطالعه اخير نشان داده است كه مصرف گوشت سرخ شده خطر ابتلا به سرطان مثانه را تا دو برابر افزايش ميدهد.
3- فست فود
فست فودها در واقع حاوي مقدار بسيار ناچيزي غذاي واقعي هستند. غذا بايد بدن را تغذيه كند در حالي كه فست فودها به جز خورده شدن خاصيت ديگري ندارند و فاقد مواد و املاح مورد نياز براي بدن هستند. بعلاوه فست فودها حاوي مقادير زيادي چربي، كالري و نمك هستند كه همگي آنها به بدن آسيب ميرسانند. اين غذاها فقط مانع از رسيدن ريزمغذيهاي ضروري به بدن ميشوند.
3- مواد خوراكي حاوي آرد سفيد و تصفيه شده
اكثر ما با وجودي كه ميدانيم بايد از غلات سبوسدار استفاده كنيم اما باز هم همبرگر، پاستا و نان و شيريني تهيه شده از آرد سفيد مصرف ميكنيم. آرد سفيد يكي از خطرناكترين غذاهاي فرآوري شده در نسل ما است. وقتي گندم فرآوري ميشود بيشتر فيبر املاح معدني و ريزمغذيهاي ضروري خود را از دست ميدهد. مصرف آرد سفيد و تصفيه شده موجب آزادسازي سريع انسولين شده و بار زيادي را بر غده پانكراس يا لوزالمعده كه وظيفه ترشح انسولين را برعهده دارد، وارد ميكند. همچنين در طول روند فرآوري مواد شيميايي به آن افزوده ميشود كه قطعا براي بدن مضر است و در نهايت منجر به بروز ديابت نوع دوم ميشود.
5- محصولات تنوري
بيشتر مواد غذايي كه به شيوه صنعتي تنوري و آماده ميشوند به همان اندازه 4 خوردني فوق الذكر خطرناك هستند چون اغلب داراي همان مواد سمي و مضر ميباشند. اغلب غذاهاي تنوري با آرد سفيد تهيه ميشوند و بعلاوه حاوي مقادير زيادي قند هستند. كارشناسان معتقدند كه قند از هر نوعي كه باشد براي بدن سم است.
با بيان مضرات و خطرات مصرف اين غذاها، باز هم انتخاب با خود شما است آيا باز هم راضي ميشويد به دست خود مواد سمي را وارد بدنتان كنيد؟
هميشه اين شعار را به ياد داشته باشيد كه خوب بخوريد، خوب زندگي كنيد.
***
خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج میبرند میدانند که برای کاهش وزن میبایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمیدانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود را
در طی روز تنظیم نمایند.
شام سبک
بدن انسان برای تندرستی و عملکرد مطلوب، نیازمند رژیمی متوازن شامل تمام گروههای غذایی است و یکی از این گروههای غذایی، کربوهیدراتها (شامل: نان، برنج و غلات) هستند.
برخی چنین میپندارند که در رژیم لاغری میبایست اکثر کربوهیدرات مورد نیازشان را در طی صبح تا بعد از ظهر دریافت کنند و در مقابل کربوهیدرات وعده شامشان را به حداقل برسانند. بسیارند افرادی که حجم وعده شامشان را به حداقل میرسانند و یا حتی هیچ کربوهیدراتی را در وعده شامشان قرار نمیدهند، و سر گرسنه بر بالین میگذارند.
ولی آیا واقعاً این کار کمکی به کاهش وزن آنها میکند؟ تحقیقات علمی جدید حاکی از آنند که به حداقل رساندن وعده شام کمکی به لاغری نمیکند، و بالعکس افزایش سهم کربوهیدرات وعده شام برای کاهش وزن و تندرستی سودمند است.
یک مطالعه اخیر برگرفته از ژورنال Obesity به بررسی اثر رژیم کاهش وزنی که اکثر کربوهیدرات آن در وعده غذایی شام گنجانده شده بود، بر روی یکسری از پارامترها از جمله پارامترهای مرتبط با وزن بدن پرداخت.
در این مطالعه 78 افسر پلیس چاق (با نمایه توده بدنی >30) به طور تصادفی برای مدت 6 ماه به دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند (در گروه آزمایش، رژیم لاغری به صورتی تنظیم شده بود که اکثر کربوهیدرات دریافتی آن در وعده غذایی شام گنجانده شده بود). شاخصهای مورد مطالعه در ابتدا، هفته اول و نیز 3 و 6 ماه پس از شروع مطالعه در افراد شرکت کننده مورد بررسی قرار گرفت.
نباید وعدهی غذایی شام را دست کم بگیرید، بلکه بالعکس باید برای وعدهی شام
نیز ارزش بسزایی قائل شوید و سهم مناسبی از کربوهیدرات مجاز دریافتی
روزانهتان را به وعده غذایی شام اختصاص دهید
نتایج بررسیها حاکی از آن بود که کاهش وزن و کاهش محیط دور کمر و بافت چربی، در گروه آزمایش (که اکثر کربوهیدرات رژیم غذایی در وعده شام گنجانده شده بود)، بیشتر بود. همچنین شدت گرسنگی در گروه آزمایش کمتر بود، و بهبودهایی در سطوح انواع فاکتورهای خونی (اعم از: قند خون ناشتا، میانگین غلظت انسولین خون، مقاومت به انسولین، کلسترول تام خون، کلسترول HDL و LDL، پروتئین C-reactive، - آلفاTNF، اینترلوکین 6 ) در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. همچنین شواهد مطالعه حاکی از آن بود که رژیم غذایی گروه آزمایش نسبت به رژیم غذایی گروه کنترل، در تعدیل غلظت هورمونهای تأثیر گذار بر وزن بدن (لپتین و آدیپونکتین)، مؤثرتر بود.
بنابراین باید تاکید نمود که نتایج علمی جدید این تصور غلط که خوابیدن با شکم خالی، به لاغری کمک میکند را کاملاً رد نمود و ثابت کرده است که مصرف شام حاوی کربوهیدرات کافی نه تنها برای کاهش وزن مفید است، بلکه به بهبود سلامت عمومی بدن نیز کمک شایانی مینماید.
بنابراین در رژیم غذایی لاغری باید تاکید نمود که به موارد ذیل توجه نمایید:
* هیچ وعدهی غذایی حتی وعدهی شام را حذف ننمایید. چرا که در طولانی مدت برای شما قابل ادامه و کاهش وزن شما مستمر نخواهد بود.
* هیچ گروه غذایی حتی کربوهیدراتها را از سبد غذایی خود حذف ننمایید. همانطور که اشاره شد مطالعات جدید نشان دادهاند که حذف یک نوع گروه غذایی و یا این تصور که مواد نشاستهای و کربوهیدراتی را باید کاملاً از سبد غذایی و به ویژه شام حذف نمود تا در رژیم کاهش وزن موفق بود، تصور غلط و نادرستی است.
نتایج علمی جدید این تصور غلط که خوابیدن با شکم خالی، به لاغری کمک میکند را کاملاً رد نمود و ثابت کرده است که مصرف شام حاوی کربوهیدرات کافی نه تنها برای کاهش وزن مفید است، بلکه به بهبود سلامت عمومی بدن نیز کمک شایانی مینماید
* نباید وعدهی غذایی شام را دست کم بگیرید، بلکه بالعکس باید برای وعدهی شام نیز ارزش بسزایی قائل شوید و سهم مناسبی از کربوهیدرات مجاز دریافتی روزانهتان را به وعده غذایی شام اختصاص دهید.
* در انتخاب کربوهیدرات مواد غذایی و نیز شام تاکید بر استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده و به ویژه مواد غذایی حاوی فیبر میباشد چرا که قطعاً در تأمین سلامت پایدار و نیز کاهش وزن مستمر موثر خواهد بود.
***
گاهی وقتها برخلاف تلاش سختی که برای کاهش وزن میکنید به چند علت اساسی ممکن است به هدفتان نرسید که در اینجا به بررسی این علل پرداختهایم.
1- کمبود خواب
آیا به اندازه کافی میخوابید؟
اگر پاسختان مثبت است پس جزو اقلیت هستید.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است خواب ، عامل مهمی برای کاهش وزن است. کمبود خواب گاهی اوقات میتواند موجب افزایش اشتها شود. این مشکلی بزرگ با راه حل نسبتا سادهای است که همان خواب بیشتر است!
سعی کنید خواب مناسب در حدود 8 ساعت در روز داشته باشید.
شبی 15 دقیقه زودتر به تختخواب خود بروید، ورزش را بیشتر و منظم انجام دهید تا اینکه کمکم خواب شما بیشتر و منظمتر شود.
2- مصرف دارو
بسیاری از داروهایی که توسط پزشکان توصیه میشوند موجب اضافه وزن میشوند که از عوارض جانبی آنها محسوب میشوند.
قطعا بیان این موضوع به معنای قطع این گونه داروها نیست و فقط جنبه آگاهی دارد. برای بررسی علل چاقی خود، شیوه زندگیاتان را خوب بررسی کنید، آیا میتوانید علت اضافه وزن خود را در آن توضیح دهید؟ اگر نه، باید به داروهای مصرفیتان مشکوک شوید بخصوص اگر آنها را اخیرا شروع کردهاید.
داروهای مشکوک به ایجاد اضافه وزن میتواند شامل داروهای ضد افسردگی، ضد سایکوز، استروئیدها،ضد تشنج، ضد فشارخون، دیابت، سوزش سر دل باشد.
بهتر است بدانید پزشک شما در اکثر مواقع میتواند داروی شما را تغییر دهد بدون این که در درمان شما اشکالی پیش آید.
ولی در نهایت سلامتی جسمی و روحی شما گاهی به افزایش مختصر وزن برتریت دارد گر چه با رعایت رژیم غذایی و ورزشهای منظم روزانه نیز میتوان آن را کنترل نمود.
3- استرس بیش از حد
اکثر اوقات استرسهای کمی به ما وارد میشود که در اضافه وزن تاثیری چندانی ندارند.
اما استرسهای شدید و مزمن مانند استرسهای سلامتی یا مالی میتواند موجب افزایش کورتیزول ( هورمون استرس) در بدن شود که به نوبه خود موجب افزایش اشتها میشود و معمولا فرد مورد نظر به خوردن غذاهای سرشار از قند و نمک و چربی گرایش پیدا میکند که پرخوری در این زمینه میتواند منجر به اضافه وزن شود.
پس سعی کنید استرس خود را کنترل کرده و برای این کار از روشهای مطمئنی استفاده کنید.
برخی از راههای کنترل و مدیریت استرس عبارتند از:
• در صورت بروز استرس، نفسهای عمیق بکشید.
• ورزش کنید و به طور منظم حرکات کششی انجام دهید.
• بخندید و یا لبخند بزنید حتی اگر چنین احساسی ندارید.
• مواردی که شما را دچار استرس کرده بر روی کاغذ بنویسید.
• در برنامه غذایی خود از غذاهای سالم استفاده کنید.
ادامه دارد .............
علاقه مندی ها (Bookmarks)