سلام جناب myl
حقیقتش من سخنرانی دکتر فرهنگ را گوش نکردم.
اما در مورد اون جلسه زنانه که می گن برای دختر بی احترامی محسوب میشه من چند تا نکته دارم:
1)اتفاقا من خودم به عنوان یک دختر این جلسه برام مهمه.چون مادر و خواهر اون آقا ممکنه مادرشوهر و خواهر شوهر من شوند. برام خیلی مهمه که ببینم شخصیتشون چه جوریه!
خانم ها وقتی تو مجلس زنونه هستند خودشون را بهتر نشون می دن.وقتی که مرد باشه هم یک جور ولی خب رسمی ترن.
رفتار مادر و دختر با هم ؛نحوه صحبتشون با من؛خداحافظیشون؛چه جوری یاد کردن و تعریف کردن از پسرشون و... خیلی نکات به آدم نشون می ده.
کلا بعضی وقت ها آدم مثلا احتمال می ده که پسرش بچه ننه است یا خیلی تحت تاثیر مادرش هست یا مادرش خیلی آدم سخت گیری است.
یا مادرش متواضعه یا خیلی نکات دیگه...
مثلا خواهرش چه پوششی داره یا کلا خیلی وضعیت فرهنگی خانواده مشخص میشه.
من خودم خیلی موارد را از روی این جلسه به خواستگاری نکشوندم.چون واقعا موردهایی متوجه می شدم که به من نمی خورد. مادرشوهر و خواهر شوهر خوب تو ایران نصف خوشبختی زن و شوهر را تامین می کنه!!!
از طرفی برای مادر پسر هم خوبه که کمی بیشتر با مادر دختر صمیمی بشه ببینه چه جوریه.چون بالاخره دخترا بیشتر به مادرشون می رن.
2)برای خانواده های مذهبی با دختران محجبه خیلی سخته که از نظر ظاهر مورد بررسی آقا قرار بگیرن.
من تا دلتون بخواد تجربه های این چنینی دیدم.مادر و خواهر آقا پسر را به تنهایی راه نداده بودند.آنها هم بعدا روشون نشده بود که بگن ما می خواهیم دخترخانم را بی حجاب ببینیم.همه چیز خوب و... تموم شد و عقد کردند.بعد پسره پشیمون شد.می دونید چرا؟ چون دختر خانم چاقی گلابی شکل داشت.و از زیر چادر خیلی معلوم نبوده و الان پسره از این حالت خیلی بدش میاد.کلا یک سری اخلاق های خاصی هم این دختره داره.مثل پرروی و ... که تو مجلسی که مرد هست اینا زیاد معلوم نمیشه.چون بالاخره تو اون مجلس که درست نیست دختر زیاد صحبت کنه.
کلا الان بهش می گن مگه تو ندیدی؟ میگه من دیدم ولی از زیر چادر معلوم نبود که.هرچند که این قدر مهریه اش هم زیاد بود که مجبور شد عروسی بگیره.الان هم دختر خانم هم اصلا اهل رژیم و... نیست.
ما خودمون برای داداشم خواستگاری می رفتیم.مثلا یک بار دیدیم دخترخانم با روسری اومد.بعدا فهمیدیم کچلی داشته.اگه تنها نمی رفتیم معلوم نبود بعد چند جلسه بفهمیم.
یا یک بار رفتیم من دیدم لباس های چروک پوشیده.خب این خیلی مهمه که یک دختر سلیقه داشته باشه و منظم باشه.مخصوصا برای داداشم که خیلی مهم بود.آدم اگه تو مراسم خواستگاری سلیقه نداشت دیگه مطمئنا بعدش که اصلا سلیقه نداره
من به چشم دیدم که مردایی که با خانمی ازدواج کردند و از نداشتن سلیقه و نظم خانمشون و نحوه زیبایی لباسشون شاکی بودن! تو این تالار هم نمونه اش خیلی هست.
لباس مادر و خواهر داماد هم تا حدی مهمه.مثلا چقدر پوشیده است.چقدر فشن است.اینا می تونه به درک فضای خونشون کمک کنه.
ما خودمون اگه ببینیم مادر پسر خجالت می کشه مطرح کنه خودمون بهش پیشنهاد می دیم.مثلا تو لفافه می گیم اگه احیانا یه وقت رسم دارید دختر را بی حجاب ببینید ما مشکلی نداریم حاج خانم ها!
کلا این برای من خیلی بهتره تا بعد از عقد متوجه بشم که همسرم یه جور دیگه می خواسته.اون موقع خیلی بیشتر لطمه می خورم.
بعدا برای سوالات دیگتون میام نکته هایی می گم.
علاقه مندی ها (Bookmarks)