به انجمن خوش آمدید

لینک پیشنهادی مدیران تالار همدردی:

"گلچین لینکهای خانواده، ازدواج و مهارتها(به روز شد)"

دانلود موسیقی و آرامش
دسترسی سریع به مطالب و مشاوران همـدردی در کانال ایتا

کانال مشاوره همدردی در ایتا

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 44

Threaded View

مدیران انجمن

آخرین بازدید
    [ ]
    سطح
    79
    Level completed: 58%, Points required for next Level: 214
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Tagger Second ClassSocialVeteran10000 Experience Points
    تشکرها
    3,467

تشکرشده 2,190 در 377 پست

Array
    سلام

متن عربی روایت:

قال علي ـ عليه السّلام ـ لي رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ يا علي اكتب. فقلت ما اكتب. فقال: اكتب بسم‌الله الرحمن الرحيم, الايمان ما وقّر في القلوب و صدقته الاعمال و الاسلام ما جري علي اللسان و حلّت به المناكحه
    کتاب شریف بحارالانوار، جلد ۵۰، ص ۲۰۸ (بیروت)

خب من بازهم میگم که این اعمال دینی بین خودش و خدا قرار داره و خدا باید در موردش قضاوت کنه . نه من.
    اعمال دینی تاثیرات بسیاری در زندگی فردی می‌ذاره. نباید اعمال رو به دو دستهٔ دنیوی و اخروی تقسیم کنیم. چون تمام اعمال ما هم در این دنیا و هم در آن دنیا اثر می‌ذاره.
    اگر بخوایم بر اساس نظر شما پیش بریم، می‌تونیم بگیم که ایرادی نداره همسر خمس و زکات واجب رو بده. چون بین او و خداست. یا ایرادی نداره که همسر نماز نخونه، چون بین او و خداست و ... . اما اگر نگاهی به احادیث و روایات بندازیم، می‌بینیم که برای ندادن خمس (=مال حرام) یا نخواندن نماز واجب و به طور کلی برای انجام ندادن واجبات، مضرات زیادی در همین دنیا شمرده‌ شده.
    یکی از ملموس‌ترین و مهم‌ترین مضراتش هم برای آن نوزادی هست که در چنین خانواده‌ای متولد می‌شه. اگر دوست داشتید در این مورد جستجو کنید.

چون مشاور من گفت نمیشه اعمال دینی رو انجام ندی ، اما اصول اخلاقی رو رعایت کنی . اما پیامبر گفته میشه . ولی مومن نیستی.
    اینجا اول باید "اصول اخلاقی" رو تعریف کنیم.
    بله، کسی که مسلمان نیست، می‌تونه مهربان باشه. می‌تونه دروغ نگه. می‌تونه مسخره نکنه. می‌تونه پشت سر کسی غیبت نکنه. می‌تونه دزدی نکنه و رشوه هم نگیره و کار مردم رو هم در حد توان، راه بندازه. اگر مشاور شما گفته‌اند که فرد غیر مسلمان نمی‌تونه اینجوری باشه، اشتباه کرده‌اند!

اما آیا چنین کسی می‌تونه از ضررهایی که به خاطر نماز نخوندن، یا خمس ندادن (یا ...) به فرزندان و خانواده‌اش وارد می‌کنه جلوگیری کنه؟!
    اگر دایرهٔ اصول اخلاقی رو وسیع‌تر کنیم، می‌بینیم که نمی‌تونه. حتی اگر دقیق‌تر باشیم، می‌بینیم که با این رفتار، در اولین قدم به خانواده‌اش ظلم می‌کنه.
    حتی دایرهٔ ضایع کردن حقوق اطرافیان وسیع‌تر هم می‌شه. مصادیق زیادی در ذهن دارم، اما فکر می‌کنم اگر خودتان جستجو کنید، بهتر باشه.

..

علاوه بر این، یک بحث مهم و اساسی وجود داره. اگر کسی دین اسلام رو قبول داشته باشه، اما اعمال اسلامی رو انجام نده، در قدم اول حق خدا رو ضایع می‌کنه! آیا از کسی که دانسته، حقی رو ضایع می‌کنه، می‌تونیم توقع داشته باشیم که در باقی قضایا حقی رو ضایع نکنه؟! آیا می‌تونیم اعتماد کنیم؟
    این خودش یه بحث مهم دیگه‌ست.

..

و نکته‌ای مهم. پیامبر می‌فرمایند(متن حدیث دقیق نیست اما محتوایش عوض نشده): دخترانتان رو به ازدواج مومنین دربیاورید، اگر مرد مؤمن، دختر را دوست داشته باشد که ... اما اگر دوست نداشته باشد، حداقل حقی از او ضایع نمی‌کند!

از این گفتهٔ پیامبر،‌ جدا از این‌که راه پیدا کردن شریک مناسب زندگی رو بیان کرده‌اند، مسائل دیگری هم مشخص می‌شه.
    راستی توجه داشته باشید که در دین ما، محبت کردن هم از حقوق زن و مرد محسوب می‌شه! تقریبا تمامی مشکلات خانوادگی این تالار هم به خاطر تضییع حقوقه!

..

با احترام، فکر می‌کنم که دلیل اینکه مشاور شما رو از نظر اعتقادی ضعیف‌‌ دونستن، به خاطر کم بودن اطلاعاتتون در مورد این مسائله. شاید فکر می‌کردند که شما "اصول اخلاقی" رو برای خودتون چیز دیگه‌ای تعریف کرده‌اید و ...
    اما بنده فکر می‌کنم که شما چیز دیگه‌ای تعریف نکرده‌اید! اما به خاطر اینکه کمتر به دنبال این مسائل بودید، اطلاعاتتون کافی نیست. توصیه می‌کنم که حتی‌المقدور اطلاعاتتون رو در این موارد افزایش بدید. چه در اصول و چه در فروع دین.

موفق باشید.

2. کاربر روبرو از پست مفید مسافر زمان تشکرکرده است .

asemani (پنجشنبه 14 شهریور 92)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)