-
جنس مخالف نه ،متفاوت
«جنس مخالف نه ،متفاوت»
دراين جمله چه نكات ظريف و حساسي وجوددارد .اما حيف كه دائما تو گوش ما كرده اندمخالف ،ضد.......
اگر به دختران و پسرانمان ازهمان ابتدا اين اگاهي ها (تفاوت نيازها و خلقيات )را بدهيم وچه بسا مهارتهاي انها را دراين زمينه بالا ببريم.ايا طلاقي خواهيم داشت ؟
ايا مشكلاتمان خيلي تنزل پيدانمي كند ؟
ايا بچه طلاقي خواهيم داشت ؟ايا........؟
ايا فرزند ما به اين رشد رسيده كه بتواند يك زندگي را اداره كند ؟
يا اصلا نيازهاو خواسته هاي خودش را كشف كرده يانه ؟تابخواهد طرف مقابل خود را باخواسته ها و نيازهاي متفاوت بشناسد.
خانواده ها تاچه حد به اين موضوع اهميت مي دهند؟
ايا دراين باره كمكي به فرزندانشان ميكنند؟يا بيشتر دنبال جهاز و مد و ظواهرهستند .
چند در صداز خانواده ها دراين رابطه كتاب تهيه مي كنند؟ درصورتي كه هزينه كتابهاي خوب و مفيد خيلي از لباسها و تجملات زندگيشان كمتراست.
من خودم رامي گويم وقتي ازدوا ج كردم هيچي به جز خجالت بلد نبودم.ايا درست است كه پدر و مادر به خود ببالند كه دختر ما محجور؟درسته محجوري يه گوشه كاررامي گيرد اما بقيه چيزها چي؟چرابه دخترها اينقدر از جنس متفاوت بد مي گويندو مي ترسانند .چرا براي اينكه مي خواهند راحت باشند منكر همه چيز مي شوندو صورت مسئله را پاك ميكنند؟ چون اين طوري خيالشان راحتتراست وديگه زحمت همراهي و همدلي ومراقبت كمتر مي شود .بعد يك وقتي مي گويند حالا بياوبرو و باهمين موجود زندگي كن.بدون هيچ شناختي .
شايدبعضي ها خرده بگيرند كه خوب مي تواند ازمحارم شناخت پيداكند.ماشاءلله به عدالت بعضيها. الحق كه چه مراعات ميكنند .درخانواده هاي به اصطلاح اسلامي ما به پسر يادداده نمي شود كه هميشه كه نمي شود حرف تو.اصلاتوجه به نيازو خواسته طرف مقابل تا چه حد به پسرها گوش زد مي شود؟
(.اخه اين پسر. اين ازاد . ننگي براي پسر نيست).ايا اين جملات درسته؟
خود زنها (مادراني كه پسران را پرورش ميدهند)باعث مي شوند كه مرد خود راجداوبهتر بداندباعث مي شود علي رغم اينكه خود نيازمند ومحتاج زن است زن را كوچك و ضعيف به حساب بياورد بدون اينكه يه نيازها و وجود با ارزش اين موجود توجه كند.
چرا درخانواده ها به دخترها اجازه نمي دهند خواسته ها و نيازهايشان را را حت مطرح كنند؟تاهمين پسر در خانواده از نيازهاو خواسته هاي جنس متفاوت اگاه گردد.
خيلي از زنهاي ما اصلا خواسته ها و نيازهايشان را مطرح نمي كنند.يا به صورت غرغركردن و ملامت كردن جنس متفاوت نيازهايشان را مطرح مي كنند.
مثل اين كه خيلي حس گرفتم ببخشيد.
ببخشيد كه خانواده ها راكلي گفتم البته كه همه جاهم استثنا هست.
.
-
RE: جنس مخالف نه ،متفاوت
سلام .
مگه خانواده ها به دخترها یاد میدند که پسرها چه نیازهایی دارند ؟ که شما انتظار دارید که به پسرها یاد بدند ؟
^^^^^^^^^^
خواهر خوبم چرا اینقدر دختر و پسر میکنیم . به خدا هر دو جنس انسانند !!!
شباهت های دخترها و پسرها خیلی بیشتر از تفاوت هاشونه ولی مثل اینکه همه ی آدمها عادت کردند فقط تفاوتها رو در هر چیز و موضوعی ببینند .
^^^^^^
در هر حال موفق و پاینده باشید و در پناه حق .
یا علی مدد . www.a-sepehri.blogfa.com
-
سلام Mashoogh Haminjast ،
به نظر شما مرد و زن با هم تفاوت ندارند ( نه در مقام انسان ، که البته در اون جایگاه همه با هم برابرند. ) ؟ تفاوتهای مرد و زن واقعا اینقدر نامحسوسه ؟
به نظر من شعار ، فقط شعاره ...
من فکر می کنم تفاوتها همونقدر مهم هستند که شباهتها .
و با ستاره موافقم .
شاید اگه در اندیشه ها و تعاریف ذهنیمون واژه "متفاوت "رو جایگزین " مخالف[/b] " کنیم ، بتونیم به دیدگاه شما ( اولویت شباهت ها ) ، جایگاه " کاربردی " بدیم
خوش بینی معمولا در کنار واقع بینی معنا پیدا می کند...
-
سلام به دوستان خوبم
با setare و طاهره موافقم
-
سلام .
منظور من اصلا این نبود که دختر و پسر هیچ تفاوتی با هم ندارند . ولی در ارتباطی که با خیلی از دخترها داشتم متوجه شدم که همش از مظلومیت و نیازهای خودشون صحبت می کنند و اصلا متوجه نیستند که پسرها هم نیازهای مشابهی با کمی تفاوت دارند . در هر حال من هنوز هم به نظرم دختر و پسر در مفهوم کلی شباهتشون فوق العاده به هم زیاده ( نه اینکه اصلا تفاوتی نداشته باشند ) ولی در ظاهر ( چه جسمی چه روحی ) تفاوت هایی هم دارند .
من جمله هام رو چند بار خوندم فکر نمیکنم جایی اینطوری گفته باشم که شما برداشت کردید .در ضمن شما که نمی تونید بدون شناخت فکریی از کسی بگید که شعار میده یا نه .
البته با اصل جمله ی متفاوت به جای مخالف موافقم ولی اعتقاد دارم این نوعی سفسته است چون در اصطلاح همه میگند جنس مخالف ولی از هر کسی هم بپرسی قائل به تفاوتند تا مخالفت .
به هر حال بنده ادعایی ندارم و نظرم رو میگم . یه وقت هایی هست که در یک بحث همه یه حرف رو میزنند فقط زوایای دیدشون فرق میکنه شاید این بحث هم همین طور باشه .
در هر حال باور بنده اینه که انرژی و پتانسیل اصلی انسانیت گمشده ی کلی بشریت در این قرنه ولی اکثرا ما از این اصل کلی قافل و به اجزای مشکلات می پردازیم .
به این شعر زیبا توجه کنید :
گوهر خود را هويدا كن، كمال اين است و بس
خويش را در خويش پيدا كن، كمال اين است و بس
چند میگويی سخن از درد و عيب ديگران
خويش را اول مداوا كن، كمال اين است و بس
پند من بشنو بجز با نفس شوم بد سرشت
با همه عالم مدارا كن، كمال اين است و بس
چون بدست خويشتن بستی تو پای خويشتن
هم به دست خويشتن واكن، كمال اين است و بس
در پایان از طرح سئوال توسط خانم ستاره تشکر میکنم که باعث این مجال شد تا چند چیز جدید یاد بگیرم .
موفق و پاینده باشید ودر پناه حق .
www.a-sepehri.blogfa.com
یا علی مدد .
-
سلام به همه:خسته نباشيد.
*دركل با اين حرف شما دوست گرامي (نه درمقام انسان كه البته دراون جايگاه همه باهم برابرند) موافقم .اما بايد در جزءجزء رفت و بررسي كرد وقتي وارد جز شوي بايد تفاوتها را بشناسي تا بتواني مثل پازل كنار هم بچيني و به كل برسي.
*براي داشتن يك رابطه خوب و يك زندگي توام با ارامش نبايد تفاوتهايي كه وجود دارد را منكر شد بايد پذيرفت و به انها بها داد بايد ازانها بصورت ابزاري براي ارتباط هرچه بهتر استفاده كرد بله بعضي نيازها شبيه است مثل :خوراك –پوشاك – خواب-مسكن –اما نيازهاي روحي و جنسي متفاوتي دارند
*خواهر خوبم چرا اينقدر دختروپسر مي كنيم ؟براي اينكه ركن اصلي خانه دراينده همين دختر وپسرند ،بعد ركن اصلي جامعه همين خانه هاست.پس خيلي مهمند.
*يك بحثي درهمين تالار داشتيم . .ايا رياست بامرد است ؟لطفا دوباره ان رابخوانيد.باوجودمتفاوت خلق شدند ،اعجازي وجود دارد،كه خيلي ظريف است. ايانبايد به اين ظرافت ها پي برد؟
بنا نيست منفي نگري كنيم.امادو تا خواهر دوتا برادر هم جنس كه در يك خانه بزرگ مي شوند ،ايده هاو سليقه هاي متفاوت كه در خانه هاي متفاوت هم بزرگ مي شوند مي توانندكاملا شبيه هم باشند.
*دخترهاو پسرهاي ماغافل از اين موضوع وبايك دنيا شور وحال و عشق بدون توجه به نيازهاوخواسته هاي متفاوت هركدام تمام تلاش خودرا براي رضايت طرف مقابل مي كننداما....
دردوران نامزدي فقط دنبال عشق و محبتند وخيلي چيزهايي راكه بايد همان ابتدا پايه گذاري كنند را غافلند بعداز شش ماه كه اتش عشق كم شد از سرمايه اصلي عشق(همان ابتداي پيوند خداوند اين سرمايه رابه وديعه مي گذارد)برداشت مي كنند بعد از10سال به انجا مي رسند كه كل سرمايه راخرج كرده اند و در حساب عاطفي شان سرمايه اي ندارند.
زن ومرد كه با هم پيوند مقدس ازدواج رابستند بايد بدانند يك روح در دوبدنند.
خدايا دراين يكي شدن به همه جوانهاي ما كمك كن .كمك كن تا روز به روز به جاي برداشت از سرمايه عشق ،سرمايه گذاري كنند و ان را افزايش دهند.
-
سلام .
قبول دارم که تفاوت های جزئی رو باید شناخت و اتفاقا این شناخت خوب هم هست . ولی باز هم میگم که شباهت ها بیشترند ( نه اینکه عین همند )
شما گفتید نباید تفاوت ها را منکر شد !!!!!!! عجیبه مگه من منکر شدم ؟
شما گفتید نیازهای روحی و فکری متفاوتند . ولی به طور کلی نمیشه حرف شما رو قبول کرد چون خیلی از نیازهای روحی و فکری پسرها و دخترها یکیست . ولی تفاوتهای کمی هم وجود دارد .
ولی با بقیه حرفاتون موافقم .
در هر حال موفق و پاینده باشید و در پناه حق .
www.a-sepehri.blogfa.com
یا علی مدد .
-
اقاي سنگ تراشان سلام:
چرا دراين بخش، مارااز نظرات متخصصانه خودتان مستفيض نمي كنيد و فقط گفته ايد با نظر ستاره و طاهره موافقم.من نظرم را گفته ام كه دوست گراميمان با بعضي از انها موافق و بعضي ازانها مخالف است .در يك كلاس هرچه شاگردان بخواهند خوب كنفرانس بدهند اما صحبتهاي استاد يه چيز ديگه ست و راهگشاست . لطفا راهنمايي كنيد.
-
سلام ستاره، طاهره و Mashogh Hamijast
یکم در اینجا همه شما عزیزان استاد هستید بدون تعارف. چرا که هر کس از یک جنبه و با یکسری مطالعه و تفکرات مطلبی را مطرح می کند البته بنده نیز از دانش خود در زمینه روانشناسی و مشاوره در مورد هر موضوعی استفاده می کنم. پس برای اینکه فرصت برابری در بحث ها باشد بهتر است بحث ها را نامتقارن نکنیم و بحث استاد و شاگردی را کنار بگذاریم.
اما در این موضوع من اختلاف نظر جدی در ریشه و معنای مباحث نمی بینم. آنچه ظاهرا تفاوت دیده می شود در لحن بیان، و ظاهر کلمات است، من تصور می کنم همه دوستان در این موضوع موافقند که تشابهات غیر قابل انکاری در جنس زن و مرد هست و همین طور تفاوت های مهمی بین دو جنس هستم.
البته بعضی مراجعان انگشت تاکید را فقط روی شباهت ها و بعضی انگشت تائید را روی تفاوتها گذاشته اند.
در واقع هر کدام از این دو طرف هم پیش فرضها و ذهنیات قبلی نسبت به این موضوع دارد. مثالی می زنم.
مثلا اگر شما همسر یک مرد کلاش باشید، تحت کتک و فشار واعتیاد وخیانت و ....، باشید و بعد دادگاه بروید چند ماه و چند نوبت و بعد این آقا در دادگاه حاضر نشود، یا نتوانید اثبات جرم او را بکنید ، او هم حاضر به طلاق نباشد، حتی از مهریه اتان بگذارید و ....، حالا ممکن است با بسیاری از دختران وخانمها هم در پیچ و خم دادگاه برخورد کنید، همه اینها موجب می شود که شما روی تفاوت تمرکز کنید. که چرا آقایون اینطور هستند یا چرا خانمها تحت فشارند.
از طرفی اگر شما با فیمنسیت های دو آتشه که اصلا همیشه شعارشون نه اینست که زن و مرد مساوی هست که در عمل می خواهند حق پایمال شده زنان پیش از این را بگیرند و راه افراط می روند و از بس زن و مرد می کنند ، انسان فراموش می کند که این دو انسان هستند. - در اینجا این فرد بیشتر دوست دارد در برابر این فیمنیست جبهه بگیرد که بابا هر دو انسانند و مشترکاتی دارند. چرا سعی می کنید خانمها را بر آقایان مسلط کنید.
این دو مثال را برای این زدم که نشان بدهم، وقتی ما درگیر بحثی می شویم، زمینه های ذهنی مختلفی از بحث داریم و تصورات خاصی را داریم. برای همین است که در ارتباط معمولا صددرصد معنا انتقال نمی یابد و فقط بخشی از معنا انتقال می یابد و بدین خاطر بعضی وقتهای سوء تفاهم های اساسی مطرح می شود. لذا هر چه از کلیات به مثالهای عینی برویم این سوء تفاهم ها کم می شود.
اما در مورد این بحث:
محتوا و اساس انسانها شباهت دارد چه زن و چه مرد، آما فرایند عملی شدن آن و بسیاری از مکانیسمهای روانی در زن و مرد ( حتی در یک جنس مثلا در مردان مختلف )، تفاوت دارد. مثال همین عشق ورزیدن. آیا در همه آقایان به یک نوع عشق ورزی می شود. حالا تفاوت در عشق ورزیدن یا ....، نشان نمی دهد که اساسا انسانها چندگونه آفریده شده اند ، اما به این اشاره می کند که ظرفیتهای آنها متفاوت است چه از نظر ژنتیک ، چه از نظر محیط ، چه از نظر اراده و ....، پس همین تفاوتها در شکل و فرایند کار و ظرفیتها به نحو دیگری در خانمها و آقایان متفاوت است.
اما اینکه با طاهره و ستاره موافق بودم به خاطر اینست که وقتی بحث را به جزئیات و تفاوت های شکلی و ظرفیتهای دو جنس می کشیم ، می توانیم استفاده های زیادی در کم کردن این شکاف ها و فهم تفاوتها داشته باشیم. در حالیکه وقتی بحث را به اشتراکات آنها می کشیم. همه باید بگوئیم موافقیم و بگذریم. مثلا زن و مرد زیبایی ها را دوست دارند ، صداقت و ... را طالبند و زشتیها را نمی خواهند.
البته به هیچ وجه نمی توانم صحبتهای Mashogh Haminjast را نادیده بگیرم ، اما موضوعی که ایشان مطرح می کنند باید در یک مبحث جدید باز شود تا ما بتوانیم بحث کنیم چگونه از این تشابهات در حل مشکلات استفاده کنیم. اما این موضوع را ستاره بر اساس تفاوتهای ظرفیتی و فرایندی افراد ( در اینجا دختر و پسر) شروع کرده است که اگر موضوع منحرف نشود و فقط همه روی این بخش و نحوه برخورد با آن بحث کنند، می توانیم استفاده های زیادی ببریم
-
سلام خسته نباشيد:دراين بحث من روي تفاوتها اشاره داشتم (البته براي شبيه شدن نه متفاوت باقي ماندن ) Mashogh Haminjastمحترم روي شباهتها و مدير بزرگوار بحث رايكي كردند.
دركتاب جدايي معنوي ،يك بخش وجود دارد كه درمورد (منيت و تسليم)بحث مي كند .من چندين بار اين بخش راخواندم و فكر مي كنم .براي پرشدن شكافهاوبراي يكي شدن روح دو نفر و قبل ازاينكه روي شباهتها و تفاوتها ي دخترو پسر متمركز شويم دختر وپسر بايد از منيت جدا شوند و بعد تسليم گردند تا بتوانند يكي شوند.
در اين بخش كتاب اشاره شده كه: تازماني كه دردام منيت خود (غرور)اسيريم ،همواره محكوم هستيم كه خطاهاو كاستي هاي فردي مان رادوباره و دوباره تكرار كنيم . هركسي كه ذهنش اكنده از منفي بافي هاي به ظاهر خيرخواهانه منيت است احساس مي كند كه به نوعي شكنجه نااگاهانه خودمبتلاست . تسليم وظيفهاي دشوار براي منيت است .تسليم،مارا به سوي زندگي اي فراتر از منيت وان بخش از وجودمان كه پيوسته به ماياد اور مي شود جدا، متفاوت وتنها هستيم ،رهنمون مي گردد .
دوستان سواي كلمات و جملات و واژه ها چگونه مي توانم از منيت جدا شوم و تسليم گردم ؟ چگونه مي توانم اين نقطه ضعف را از وجودم پاك كنم؟و؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
سلام .
بحث خوب و جالبی بود و انصافا باید از ستاره به خاطر بوجود آوردن زمینه ی این بحث تشکر کرد .
در آخر باید به چند نکته اشاره بکنم که :
1- بنده به هیچ وجه قصد انکار وجود بعضی تفاوتها در انسانها نبوده و نیستم که اساسا نه تنها انسانها بلکه حتی دو قطعه که از داخل یک قالب بیرون بیایند هم با کنکاو تفاوتهایی دارند و اصولا هیچ دو چیزی را در عالم نمی توان پیدا کرد که عین هم باشند .
2- اما قصد بنده به چالش کشیدن بحث برای نتیجه گیری بهتر بود . اما در بین بحث به نکته ی عجیبی رسیدم و آن اینکه خانم ستاره عمده ترین تشابهات انسانها رو در خوراک و پوشاک و مسکن و این چیزها دید و عجیبتر اینکه طاهره و مدیر همدردی هم نظر ایشان رو تایید کردند . این باعث تاسفه که ما تشابهاتمون رو فقط در این چیزها بدونیم . چون اینها فقط تشابهات انسانها با یکدیگر نیستند بلکه تشابهات همه ی موجودات زنده از قبیل انسانها حیوانها و حتی گیاهانه . در واقع ما در خوراک پوشاک مسکن غریزه ی جنسی و ... با همه ی موجودات زنده مشترکیم .
3- اما بنده به چند تشابه که الان به ذهنم میرسه اشاره می کنم :
1- همه ی انسانها به یک اندازه به خالقشون نیازمندند
2- // // // به مورد مهرورزی قرار گرفتن نیازمندند
3-// // // به عاشق شدن
4-// // // به داشتن یک معشوق
5-// // // ابراز عقیده کردن
6- همه ی انسانها به یک اندازه از تبعیض متنفرند
7- به یک اندازه از رانت متنفرند
8- // // از خیانت متنفرند
و البته هزاران مثال دیگه برای اثبات این نظر که با وجود تفاوتهایی که بین انسانها و حتی تمام موجودات آفرینش وجود داره اما شباهت ها و ویژگیهای مشترک در بین انسانها به مراتب بیشتره اما همانطور که چیزهای منفی زود به چشم میاند در اینجا هم ما از مشترکاتمون غافل و بیشتر متوجه تفاوتهامون میشیم.
خانم ستاره در آخرین کامنتشون اشاره کردند که دوستان سواي كلمات و جملات و واژه ها چگونه مي توانم از منيت جدا شوم و تسليم گردم ؟ چگونه مي توانم اين نقطه ضعف را از وجودم پاك كنم؟ اتفاقا یکی از دلایلی که ما همیشه من من میکنیم همینه که فکر میکنیم با بقیه یه تفاوتی داریم ( البته فقط یکی از دلایلش اینه )با مرور کردن آموزش های پیامبران و پیشوایان بزرگ دقیقا به این نتیجه می رسیم که بدون وحدت وجودی بین تمام انسانها چه مرد و چه زن ، رسیدن به معنای تسلیم و مرحله ی رهایی ممکن نیست . البته بنده بازم تاکید میکنم که قائل به وجود تفاوتهایی در انسانها هستم و پرداختن به این تفاوتها رو هم مهم میدونم ولی یقین دارم تشابهات فوق العاده بیشتر ، مهمتر و قابل تامل ترند .
البته بنده یه عذر خواهی از همه ی دوستان باید بکنم به این دلیل که بنده مطالبم رو نگارش نمی کنم و فی البداهه میگم یعنی همون لحظه که دارم تایپ میکنم فکر هم میکنم . پس ممکنه در ادای مطلبم اشتباه هم بکنم .
در آخر شعر زیبایی رو براتون میذارم که به نوعی به شباهت ها و تفاوت ها اشاره میکنه اما با دیدی عالی تر و کمی متفاوت تر از بحث ما .
معلم پاي تخته داد مي زد
صورتش از خشم گلگون بود
و دستانش به زير پوششي از گرد پنهان بود
ولي آخر كلاسي ها
لواشك بين خود تقسيم مي كردند
وان يكي در گوشه اي ديگر جوانان را ورق مي زد
براي آنكه بي خود هاي و هو مي كرد و با آن شور بي پايان
تساوي هاي جبري رانشان مي داد
خطي خوانا به روي تخته اي كز ظلمتي تاريك
غمگين بود
تساوي را چنين بنوشت
يك با يك برابر هست
از ميان جمع شاگردان يكي برخاست
هميشه يك نفر بايد به پا خيزد
به آرامي سخن سر داد
تساوي اشتباهي فاحش و محض است
معلم
مات بر جا ماند
و او پرسيد
گر يك فرد انسان واحد يك بود آيا باز
يك با يك برابر بود
سكوت مدهوشي بود و سئوالي سخت
معلم خشمگين فرياد زد
آري برابر بود
و او با پوزخندي گفت
اگر يك فرد انسان واحد يك بود
آن كه زور و زر به دامن داشت بالا بود
وانكه قلبي پاك ودستي فاقد زر داشت
پايين بود
اگر يك فرد انسان واحد يك بود
آن كه صورت نقره گون
چون قرص مه مي داشت
بالا بود
وان سيه چرده كه مي ناليد
پايين بود
اگريك فرد انسان واحد يك بود
اين تساوي زير و رو مي شد
حال مي پرسم يك اگر با يك برابر بود
نان و مال مفت خواران
از كجا آماده مي گرديد
يا چه كس ديوار چين ها را بنا مي كرد ؟
يك اگر با يك برابر بود
پس كه پشتش زير بار فقر خم مي شد ؟
يا كه زير ضربت شلاق له مي گشت ؟
يك اگر با يك برابر بود
پس چه كس آزادگان را در قفس مي كرد ؟
معلم ناله آسا گفت
بچه ها در جزوه هاي خويش بنويسيد ...
يك با يك برابر نيست !!!
موفق و پاینده باشید و در پناه حق .
www.a-sepehri.blogfa.com
یا علی مدد .
-
سلام
یه وقتی کتاب "مردان مریخی ، زنان ونوسی" رو می خوندم و برام جالب بود که تفسیر زن و مرد مثلا از شنیدن پاسخ "نه" چقدر متفاوته .
حالا که بزرگتر شدم ، (صرف نظر از امکان عدم شمول مطالب اون کتاب به همه آقایون و خانمها ) می بینم این موضوع ، علاوه بر جالب بودن ، چقدر در زندگی تعیین کننده است. آخه ما فارغ از هر چیزی به عنوان انسان در برابر هم خیلی مسئولیم. خیلی وقتها خواسته یا ناخواسته ، حرفها و رفتارهای ما می تونه تاثیرات عظیمی بر زندگی و روح و روان دیگران بذاره (مثبی یا منفی ) . البته از این جنبه مرد و زن باهم فرقی ندارن.
اما من می خوام به این موضوع صرفا از زاویه دید تفاوتهای زن و مرد نگاه کنم .
و این رو میدونم که مهمتر از تفاوتهای فیزیولوژیکی که ذهنیت ها و رفتارهای خاصی رو بدنبال داره ، بستر تربیتی و روانی ماست (که در دل اون رشد و نمو می کنیم و اساس باورهامون و ... در اون شکل می گیره ) و مهمتر از اون ، قدرت ماست برای تغییر در این تعاریف ذهنی و نوع تفکرمون .
بعضی از تفاوتهای فیزیولوژیکی خیلی مهم هستند : مثلا آگاهی از اینکه خانمها در زمان پریود ماهانه اعصاب تحریک پذیری دارن ، می تونه از خیلی از تنشهای روانی در خانواده جلوگیری کنه و ....
( از آقایون چیزی نمی دونم تا در موردش مثال بزنم، لطفا به کسی برنخوره )
بنابراین می تونیم ضمن توجه به اینگونه تفاوتها ، اونها رو غامض و پیچیده نبینیم .
فرض کنیم دختر و پسری می خوان با هم ازدواج کنن. اونها حتما و قطعا باید آگاهی حداقل نسبی از کلیات سیستم جسمی، جنسی و عصبی طرف مقابلشون ( با لحاظ جنسیت ) داشته باشن (مثال بالا) .
در مرحله بعد باید بتونن شالوده فکری همدیگه رو شناسایی کنن .
البته این کار علیرغم اهمیتش ، خیلی سخته . چون از یه طرف بدلیل بی توجهی که نسبت به خودشناسی وجود داره ، ممکنه افراد تا در موقعیتهای مختلف قرار نگیرند از ظرفیت و چگونگی خودشون بی خبر باشن ( مثل اونایی که همیشه واسه دیگران نسخه می پیچن اما زمانیکه نوبت به خودشون می رسه رفتارهایی ازشون می بینیم که با حرفهاشون و ... زمین تا آسمون فرق داره و خودشون هم متحیر میمونن و انگشت به دهن ) و از طرف دیگه فرهنگ و تفکرات حاکم بر جامعه ، خودسانسوری افراد رو تشدید می کنه و...
یه زمانی من بسیار کنجکاو بودم که بدونم مردها ، زنها رو چطوری می بینن و تفسیری که از رفتار زنها دارن چیه؟
و به همین خاطر سعی کردم در رفتارهایی که از افراد مختلف می بینم دقت کنم . ضمن اینکه سوال هم زیاد
می پرسیدم....
(البته بگم : اینجا ایرانه و من هر چی دیدم بر اساس فرهنگ ، ریشه ها و معیارهای اخلاقی و غیر اخلاقی جامعه خودمون تعریف می شه ، حتی می تونیم در این تعریف ، استانها ، شهرها و قوم ها و مهمتر از همه افراد رو از هم جدا کنیم و بعد تحلیل کنیم ...... مخلص کلوم اینکه : اون چیزهایی که می گم ، مطلق نیستن )
مثلا متوجه شدم که اگر مردها ( اونهایی که مورد بررسی قرار دادم ، نه همه. بازم به کسی بر نخوره ) بخوان توجه یه خانم رو به خودشون جلب کنن ( لطفا بحث علاقه رو این وسط حذف کنید و صرفا به مکانیزم جلب توجه فکر کنید ) خیلی شلوغ پلوغ می کنن ، دور و بر خانمه می چرخن... و حتی اگه پاش بیفته جلوش پشتک وارو هم می زنن و .... و به عکس اگه به خانمی توجه نداشته باشن اصلا نمی بیننش ... و جالبتر اینکه فکر می کنن خانمها هم همینطوری فکر و عمل می کنن ... و وحشتناک تر اینکه بر همون اساس خانمها رو مورد ارزشگذاری قرار می دن و....بعضا همسرشون رو هم براساس این دیدگاه انتخاب می کنن ... و بعد شاید فاجعه ...
می گم فاجعه ، چون شاید بیشتر دخترها ( اونهایی که من می شناسم . بازم به کسی برنخوره ) اینجوری فکر نکنن . مثلا اگه دختری نسبت به پسری احساس خاصی نداشته باشه ، در مقابلش راحت رفتار می کنه ، می گه ، می خنده ، حرف می زنه ، عصبانی بشه داد می زنه و ... و سیستم کنترلی که بر رفتارش عمل می کنه کاملا شخصیه ، نه اجتماعی !!!! یعنی قائل به سانسور نیست . ولی در صورتی که بخواد توجه یه پسر رو به خودش جلب کنه باید خلاف این رویه عمل کنه . یعنی اگه مردی مود توجه یه خانم باشه ، خانم سعی می کنه جلوی اون خودش رو سنگین ، رنگین ، باوقار و... خلاصه یه پارچه خانوم نشون بده تا مورد توجه قرار بگیره ....
متوجه شدین گیر کار کجاست ؟ اونجا که آقایون فکر می کنن : اگه دختری راحت رفتار می کنه ، همسر خوبی از آب در نمی یاد و این باعث سانسور از طرف خانمها می شه و ... الی آخر ...
همونطوری که همه می دونین از این دست مثالها متاسفانه زیاده ...
خلاصه اینکه آدمها خیلی با هم فرق دارند ، یک بخش عمده اون به زمینه های تربیتی و بستر روانی افراد برمی گرده (که اگه همه سعی کنن خودشون رو بهتر بشناسن ، خطرات ارتباطی کمتری ایجاد خوهد شد ) و یک بخشی از اون هم ناشی از نگاه جامعه به جنسیته .
یعنی:
نگاهی که در افراد نسبت به جنسیتها وجود داره ، سازنده نگاه خانواده به این موضوع هست . این نگاه ، شکل رفتاری افراد جامعه رو در دو جنس متفاوت سامان میده و این رفتارها به عنوان قالب تفکر اجتماعی و اصولا عرف جامعه تعریف می شه و دوباره این عرف جامعه هست که نگاه افراد رو به جنسیت تعیین می کنه ... و این دور همچنان ادامه داره .....
و این وسط معمولا فراموش می شه که می شه پندارهای نادرست اجتماع رو از طریق افزایش آگاهیها تغییر داد ....
به نظر شما چه باید کرد؟
-
سلام Mashoogh Haminjast ،
مرسی از حضور فعالی که در این بحث داری. قطعا هرچی نظرات بیشتر و زاویه نگاهها به مساله متفاوت تر باشه ، ضمن اینکه مطلب عمق بیشتری پیدا می کنه ، برای تعداد بیشتری از افراد هم قابل استفاده خواهد بود .
همونطوری که می دونی اینجا بحث تایید و رد مطرح نیست ... بلکه همسویی و
هم جهتی نهایی که در اثر تبادل اطلاعات و افزایش آگاهیها ایجاد خواهد شد ، مد نظر هست .
موفق باشی.
-
سلام:
درست مي گوييد شما.شايد من منظورم را درست مشخص نكردم.
توضيح مي دهم كه:منظور من اين بود كه بزرگتر ها نيازهاي كلي كه بيشتر جسمي است (خوراك -پوشاك -مسكن -خواب)راكه به قول شما بين موجودات زنده ديگر هم مشترك است راهمه معتقدندو متوجه هستند وانهارا ياد اور مي شونداما نيازها ي روحي و عاطفي و..... راكمتر (8 مورد نيازي را كه شما مطرح كرديد همه نياز روحي است.)
مثال :بزرگترهابه يك دختر توجه به اين موارد را توصيه مي كنند :
درمورد اشپزي و كدبانو گري و.......(خوراك)
درمورد وضع ظاهر و اراسته شدن و......(پوشاك)
درمورد نظافت منزل و اراستن خانه و.......(مسكن)
درمورد خواب بعضي ها اهميت مي دهندو بعضي ها هم نه.
اما درمورد تفاوت ها چه؟: اگاهي دادن درموردنوع محبت كردن دو جنس -درمورد چگونه دوست داشته شدن -درمورد چگونه ابراز احساسات كردن.چه طور ؟ ايا اينها مهمند يانه؟
نوع محبت كردن رامثال مي زنم .بعضي از اقايان فكر مي كنند با راه حل نشان دادن و كاري كردن محبت كرده اند و دوست داشته مي شوند .در صورتي كه خانمشان دوست ندارد شوهرش راه حل ارائه دهد ومي خواهد فقط به حرفش گوش داده شود و دوست داشتن را در گوش دادن مي داند نه كاري كردن.زن توجه شو هررامي خواهد و مرد بيچاره بي توجه به نياز زن دنبال راه حل هاي گوناگون براي رفع مشكل خانم.حالا شما قضاوت كنيد ايا (به جز عدم شناخت نسبت به تفاوت ها )كدامشان مقصراست؟زن يا مرد؟
بزرگتر ها بايد به همان اندازه كه نيازهاي مشترك و اساسي راگوشزد مي كنند بايد نيازها ي متفاوت روحي رانيز به دختران و پسرانشان گوشزد كنند .يانه خود دختران و پسران دنبالش بروند .
mashog haminjast بزرگوار به قول مدير محترم هردو ي ما يك چيز را مي گوييم اما به نوع متفاوت .
شعرتون قشنگ بود.از مطالبتون سپاسگزارم.
-
سلام مجدد ،
چون بحث خیلی قشنگ شده ، نمی تونم از اظهار نظر مجدد خودداری کنم .
دقیقا در همین صفحه تفاوت نگاهها کاملا مشهوده و بسیار جذاب . مثلا من نگاهم به سوال ستاره و کامنتهای بعدی بیشتر جامعه شناسانه بود ، در صورتیکه نظرات ستاره بر روانشناسی فردی تاکید دارد. ..
من که واقعا سپاسگذارم
چون براحتی دارم از تبادل اطلاعات بهره می برم .
-
سلام:
طاهره جان مديريت همدردي خواسته كه فرافكني نكنيم و ذهنيات خودمان را انتقال ندهيم.اما به نظر من يكي از حسنهاي توجه به( تفاوتها) اينكه همانطور كه دخترهاي باهوش مي توانند دست پسرهارا جلوجلو بخوانند پسر هاي باهوش هم مي توانند جلوجلو مشت دخترها را باز كنند
-
سلام .
با احترامی که به خانم طاهره دارم در مورد کامنت آخر با خانم ستاره کاملا موافقم .
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^
هرکسی
هم رزمی
هم خشمی
هم رنجی
دارد
هرکسی
هم زجری
هم دستی
هم گنجی
دارد
آنکه با تو هم رزم است
می خواهد با تو پیروز شود بر دشمن
آنکه با تو هم خشم است
می خواهد با تو فریاد کند
حق با ماست
آنکه با تو هم رنج است
می داند
چه کسی رنج تو را می خواهد
آنکه اما نیستی هم بزمش
خون فرزند تورا می نوشد
آنکه اما نیستی هم دستش
پشت پا می زندت
تا بیفتی از پا
تا بماند بالا دست
آنکه اما نیستی هم گنجش
می گوید :
رنج تو گنج من است
تو اگر تن خسته
من آبادم
تو اگر پا بسته
من آزادم
آنکه هم گنج تو باشد اما
می پرسد :
« رنج تو گنج چه کس باید باشد جز تو
رنج ما گنج که می باید باشد جز ما »
تو سلاحی خواهی ساخت
از غرور و کینه
و به هم رزمت خواهی گفت:
« رزممان پاینده
خشممان سوزنده
گنجمان آینده »
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
www.a-sepehri.blogfa.com
یا علی مدد .
-
سلام به همه دوستان خوبم ،
کاملا با نظرتون موافقم;)
من قبلا گفتم : اینهایی که می گم مطلق نیستن . و معتقدم مسائل رو می شه از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داد . مهم اینه که فکر نکنیم "نظر ما آخرین و بهترین نظری هست که وجود داره و همه باید این رو درک کنن و..."
به قول ستاره ، حسن این بحثها اینه که افراد یاد می گیرن جور دیگه ای، هم می شه فکر کرد و هم، میشه زندگی کرد ....
بازم مرسی
-
سلام به همه دوستان
وقتی این بحث ها را می خونم، فوق العاده احساس خوشایندی دارم. که می توانم در میان شما عزیزان باشم و از ذخایر علمی و معنوی شما بهره مند گردم. همیشه با دقت یادداشتها را چندین بار می خونم، این بار گفتم یک پست هم اینجا بزنم، تا دوستان بدانند که حاضرم و بهره می برم.
-
سلام :
مظاهزر قدرت براي مردان : قدرتهاي متداول عبارتند از : پول در اوردن - اداره كردن خود وديگران - عقل كل بودن - قدرت جسمي - قدرت معنوي - قدرت مالي- قدرتاتحصيلي - قدرت داشتن فرزند خوب - قدرت تصميم گيري
جان مرد ،قدرت اوست!!!!!!!!
مرد يه اين چيزها نيازدارد :
1- احساس قدرتمندي و توانايي
2-مورد اعتمارد واطمينان بودن
3- پذيرش
4- قدر شناسي
5- تحسين
6- تصديق
7- تشويق
8- فضا و سكوت
9- استقلال
زن به اينها نياز دارد :
1- توجه
2- درك شدن
3- احترام
4- صميميت
5- اعتبار
6- قوت قلب
7- مرد مقتدر
8- صحبت كردن
به جاي انكه محلي فكر كنيم جهاني بينديشيم .روي شباهتها بيشتراز تفاوتها تمركز كنيم ( بعداز شناخت تفاوتها)و باهركس محترمانه رفتاركنيم.
«در كنار همسر نشستن از اعتكاف در خانه خدا ارزشش بالاتراست.»
اميدوارم هميشه دلهاتان شادو يكرنگ باشد.
-
سلام .
به نیازهای خوبی اشاره کردید .
ولی نیازهایی که شما برای مردها اشاره کردید فکر می کنم نیاز زن ها هم باشد و نیازهایی هم که برای زن ها اشاره کردید هم همین طور برای مردها. البته شاید درجاتش با هم متفاوت باشد .
^^^^^^^
www.a-sepehri.blogfa.com
یا علی مدد .
-
سلام .
از توضیح کاملی که دادید ممنونم .
-
سلام
باهم كامل مي كنيم .سپاس
-
سلام .
منظورتون چیه ؟
مربوط میشه به بحث جنس مخالف نه ،متفاوت ؟
-
با درود به همه یاران؛همه حرفهای شما خوب بود و زیبا و من هم خود را با اجازه شما وارد بحث کنم.بنده در اینجا نگاهی انتقادی به موضوع:*ستاره* و بازخوردهایش خواهم داشت. دوستان این موضوع یک طوریست که باید خیلی مرافب باشیم دچار زیاده روی یا کمکاری در آن نشویم،آن قدر پس یا پیش نرویم که خدای نکرده از یک ور پشت بام بیفتبم!یک اشکالی که به هر دو همراه فرهیخته دارم اینستکه:یکی زن است و یکی هم مرد و دیگر آنکه دیدگاه های ستاره کمی رادیکال و زنانه و مال معشوق همینجاست -با توجه به خون و خونریزی میان من و او که ختم به خیر شد-دینی است و تازه شمشیرهای خود را نیز از رو بسته اند: آماده ستیز کلامی.چاکر هردوی شمایم،ولش کنین،ای بابا!! . . . . . بگذریم؛ببینید دوستان ما الان در زمانه ای زندگی می کنیم که بهرحال در کشورمان یک نظام دینی و ایدئولوژیکی حاکم است که همه هم میدانیم :ایدئولوژی باید نباید دارد و دین هم فروعی و دستوراتی، پس آز آنچه در سطح جامعه می بینیم نباید زیاد دلگیر شویم و با این وضع موجودم کاریش نمی شود کرد؛ از نظر رشد فرهنگی-اجتماعی هم،که از تفکر سنتی خیلی خیلی اندک گذشته و به دوران گذار داریم می رسیم.دورانی که در اندیشه و منش داریم گیج گیجی می زنیم و یک کارهایی می کنیم که تازه اولشه،یک چیزهایی از جهان مدرن-و نه حتی جهان داده ها-شنیدیم که داریم بتدریج با آنها آشنا می شویم. چرا اینها را برشمردم چون این روزها هر گفتگو یا بحثی هست،یکی از سنت و دین میگه و محکم و شیفته از آن پایگاه فکری و فلسفی سخنپرانی می کند و یکی هم از پایگاه نظری جهان مدرن.خوب نمیشه دیگه. یکی دوره اش گذشته و از این یکی نیز تنها دستاوردهایش را آنهم از نوع درجه دو و بدون پالایش ذهنی،بکار می بریم و بدلیل نارسایی ذاتی هردو ی اینها به نتیجه ای نمی رسد و این سوای متفاوت بدون و اختلاف میان ایندوس. ستاره گرامی ما میراث دار تاریخی مردسالارانه هستیم که در روان مردم ریشه دارد و با وجود سیستم عفیدتی حاکم و این عادات و کردار لعنتی مردمان این دیار باید شکیبایی داشت تا کم کم دگرگونی در آنها پدید آید که به عمر ما قد نمی دهد و از سوی دیگر این زن گرایی(فمنیسم) وارداتی غربی هم که در برخی جاها دیده میشود،از دیدگاه من دارای کاستیهای بسیاری است که باید برطرف گردند. من در پرسمان خودم نکاتی را خواهم آورد که به درد این گفتگو هم می خورد؛؛؛بدرود.
-
يك فردي كه ارتباط خوبي با ديگران دارد به نيازهاي ديگران هم مانند نياز هاي خود توجه داردو به موقع پاسخ مي گويد.
خدايا كمكمان كن، خودمان را بهتر بشناسيم «امين»
حالا رواءساي محترم اگر مي گوييد از بحث خرج شده ايم بنده متواضعانه بحث را در اختيار اقايان مرد سالار مي گذارم .هر مخالفتي كه داريد بفرماييد ::::سراپا گوشم، هر چه مي خواهد دل تنگت بگوفقط،اگر عصباني شدم هم به كسي برنخورد(هميشه كه نمي توانيم احساسات قشنگ ورنگيمنو نشون بديم بذاريد يك وقتي هم برفكي باشه) .شما نظرتان را بگوييد من هم رك و صريح نظرم را مي گويم . شما هر چقدرش را كه قبول داريد بپذيريد . من هم هر چه قدر قبول دارم را مي پذيرم . خيلي دوستانه مي جنگيم بردو باخت مهم نيست مهم تفاهم است كه دراين بحث با هم نداريم!!!!!!!!!تا اينجا كه بامن موافقيد.......
يك نكته : مسايل ايمني رارعايت كنيد .اقايان رئيس ،رئيس باشند ولي رياست نكنند.اگر هم رياست مي كنند لطفا دراين موردخاص (دو بار چرا؟) چند كيلو انصاف چاشني ان كنند.
بسما لله الرحمن الرحيم . خدايا به اميد خودت.
-
-
سلام .
نمی خواستم دیگه تو این موضوع پست بذارم ولی چی کار کنم که خاموشی روش من نیست . به قول مولانای عشق : "همه زندگی آنست که خاموش نمیریم"
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
خانم ستاره شما چرا هر وقت که می خواید پست بذارید از تمام پست مورد نظرتون از شخص مخاطب رو کلمه به کلمه میارید و شروع به جواب دادن میکنید . این کار تاثیر منفی داره .
تا اونجایی که من یادم هست توی این بحث با شما تفاهم کردیم مصداقش این بود که بنده از شما به خاطر کامل کردن توضیحتان تشکر کردم و شما هم فرمودید : "باهم كامل مي كنيم .سپاس" درسته ؟
بعدش هم بنده فکر میکردم با توجه به پستهام تو مبحث "جنس مخالف نه ، متفاوت" منو به زن ذلیل متهم میکنید نه به مردسالار!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما از یک طرف میگید : "شما نظرتان را بگوييد من هم رك و صريح نظرم را مي گويم . شما هر چقدرش را كه قبول داريد بپذيريد . من هم هر چه قدر قبول دارم را مي پذيرم " و از طرف دیگه میفرمایید : " خيلي دوستانه مي جنگيم بردو باخت مهم نيست مهم تفاهم است كه دراين بحث با هم نداريم!!!!!!!!!" این تناقض گویی باعث میشه تفاهم به وجود نیاد . وقتی شما قبل از شروع بحث بعد آن را پیش بینی میکنید بحث با شما بی فایده ست .
^^^^^^^خداحافظ^^^^^^^
-
با درود؛ستاره و معشوق همینجاست؛ ول کنید بابا!!!یک صلوات بفرستین تمام بشود برود پی کار خودش!!!!!!!!!!!!من چاکر هر دو همراهم!!؟راستی من گل که لگد نکردم,عقده ای می شوم ها، یکی یک چیزی راجع مطالب بنده بگوید دیگر!!!!!!!!!بدرود.
-
سلام اقاي معشوق همين جاست محترم:
****از قرار معلوم همين طور كه من روي اين بحث حساسيت بخرج مي دهم شما هم همينطور.من روي سخنم روي دوتا اقا رئيس (مثل اينكه روي اين كلمه حساسيت داريد ،مگه كلمه مرد سالار بد؟من كه از كلمه زن ذليل بدم مي ايد .نه مردسالار، نه زن ذليل،زن دوست!!!!!!!!!)
بود .تعجبم چرا اقاي گردافريد ساكت نشسته چندكامنت قبل را نگاه كنيد. اقاي گردافريد شروع كرد.منم كه حساس!!!!!!!!
****چرا كلمات مخاطب رو کلمه به کلمه میارید و شروع به جواب دادن میکنید . این کار تاثیر منفی داره .بنده را ببخشيد قصد جسارت نداشتم فقط براي اينكه بحث روشن باشد ،بود چون فكر مي كنم اينطوري كمتر سوءتفاهم پيش مي ايد
****درسته، الان هم ميگم با هم كامل ميكنيم ،اگر فقط نظرات يك جهت ،بدهيم كه ،خوب و بد نظر مشخص نميشود .اون وقت چي ازچي بهتره ،تفكيك نمي شه .پس اصلاح ميكنم :شما نظر خودتونو بده ،منم نظر خودمو مي دم در نهايت شما ازاديد كه انتخاب كنيد ،من نيزازادم انتخاب كنم و بقيه دوستان نيز ازادند گل چين كنند.
«زندگي مثل پيانواست،دكمه هاي سياه براي غم ها و دكمه هاي سفيد براي شادي ها اما زماني مي توان اهنگ زيبايي نواخت كه دكمه هاي سفيدو سياه را با هم فشار دهي.»دراين جا: نظرات مثبت سفيد و نظرات منفي سياه يا برعكس .پس با نظرات مختلف اهنگ زيبا خلق مي كنيم و كامل مي كنيم.
اميدوارم تناقض گويي كه اشاره كرديد را روشن كرده باشم.
****بحث با شما بي فايده است . چرا به اين زودي خسته شديد ؟ مگر نگفته بوديد من موجم .
گر خاموش بشينم روا نيست دل از دريا بريدن کار ما نيست من از تبار دريا از نسل چشمه سارم رها تر از رهايي حصار بي حصارم (بعدازاين كه كامل كرديد تاييد ميكنم نه تكذيب)ولي من تا متقاعد نشوم عقب نشيني نمي كنم . هرچند كه با يد جلوي خودم را بگيرم و عصباني نشوم و تا حد امكان با عث تنش نشوم ولي دست خودم نيست (عصبانيت)رابه حساب نقطه ضعفم بگذاريد .
من با مقوله اينكه مرد ها متفاوتند با زنها (زنها وفادار(استثنا هم دارند) و خودگذشته ومرد هابلند پرواز و بي وفا،البته مردهايي كه طرفدار شعار چند همسري هستند)برخورد ميكنند مخالفم..مگران زمان كه هردوعاشق هم بودند با هم تعهد نكردند كه تا اخرعمر تا زنده هستند كنارهم با خوبي و بدي با همه مشكلات بسازند . پس چه مي شود كه مرد متفاوت عمل مي كند و رفيق نيمه راه .ايا فقط زن است كه بايد متعهد بماند ؟ ايا زن نيازهاي ناديده گرفته اش را چگونه براورد؟
****وبلاگتان را ديدم . خيلي خوب بود . موفق و پيروز باشيد.
خدانگهدار
-
سلام ستاره
بعضی ارسالهاتون در این موضوع بیشتر مربوط به موضوع « دوباره چرا؟» می باشد.
از طرفی من هیچکس را دعوا نمی کنمو حوصله ام هم سر نمی ره، بحث هم کاملا جدی بوده ( یا لااقل من اینطور تصور می کردم). اما باید یاد بگیریم که فقط نظرات خود را در مورد نظرات فرد مقابل بگوئیم. انتقاد وقتی سازنده است که متوجه شخصیت طرف مقابل نشود. از طرفی با بالا بردن ظرفیت خود مطالب به ظاهر انتقاد ( که ممکن است حتی متوجه شخصیت ما باشد) را با سعه صدر پذیرا باشیم.
دوستان نادیده و عزیزم
من دوستان شیرین تر از جانم را متوجه این نکته بدیهی( اما نادیده گرفته شده) می کنم که ما می خواهیم با این موضوعات در عالم مجازی آگاهی بخش بوده و از طرفی از آگاهی های دیگران استفاده کنیم. هر کسی از هر جایی با هر مشکلی و ....، ممکن است روی این صفحه بیاید. خوبست که در دریچه دیده او بنشینم و ببینیم پست ها و یادداشتهایمان چقدر آموزنده است. افراد چگونه مبهوت چندین صفحه مطلب را خط به خط مرور کنند تا در بین مطالب آن به قول ستاره گلچین کنند. اما باید هم گل باشد، تا گلچینی انجام شود. پس کمک کنیم تا کمتر بین آنها خار وارد شود.
وقتی احساسها، طعنه ها، مچ گیری ها جای محتوای غنی افکار شما عزیزان را می گیرند. حداقل ضررش احساسهای ناخوشایندی هست که به شما دست میدهد. بیایید خودمان را به نفع همه عزیزانی که در این تالار و سایت به دنبال التیام و چراغی می گردند، ذبح کنیم. بیاییم یک نوع عشق را تجربه کنیم. و به انسانها به عنوان طرف دعوا و درگیری ننگریم. به هرکسی انتقاد بکنیم، نظر مخالف بدهیم، اما احساسهای آنها را هدف نگیریم.
یادداشتهای خود را مرور کنیم، و ببینیم آنگاه که بر اساس احساس انفجاری خود حرفی زدیم ، یا بر اساس احساس انفجاری کسی تحریک شدیم، در هر دو صورت بحث هایمان به انحراف کشیده شده است. ( متاسفانه یکی از مسائل تنش زا خانواده ها از چنین مسائلی نشات می گیرد. تازه اینجا بحث نظری هست. وقتی به مسائل زندگی که لذت و رنج ما نیز مستقیما به آن گره می خورد، مشکل حادتر می شود.)
ما نمی توانیم به راحتی بگوئیم عصبانیت نقطه ضعف من هست، و در ارتباطهایمان از آن مرتب استفاده کنیم. اگر چنین کردیم بازخوردهای گزنده آن دامان ما را می گیرد.
بیاید در اینجا که گفتمان مکتوب هست، و می توان روی صحبت های دیگران فکر کرد، این کار را بکنیم و سنجیده و به تدبیر سخن بگوئیم و کنترل احساسات را تمرین کنیم.
اصلا احساس خوشایندی نسبت به نقش ریش سفیدی که در اینجا بازی می کنم ندارم. اما سعی می کنم زبان انتقادم نرم باشد.
از گردآفرید نیز به خاطر رویکرد قشنگشون در این موضوع سپاسگزارم. ( راستی پارسی صلوات چی میشه؟!:)
-
سلام ستاره ؛
به سبک خودت میخوام جوابتو بدم .
اول اینکه من برای بحث کردن با شما هیچ حساسیتی ندارم . همین طور هم عرض کنم که اصلا هم نگفتم که خسته شدم من عرض کردم بحث با شما بی فایده ست الان هم میگم .پس هیچ ربطی به ادعای من درباره ی موج بودنم نداره .
همان طور که خودتان اشاره کردید فردی هستید که زود عصبانی میشید و دست خودتان هم نیست کنترل کردن پس بهتره اول این مشکلتان را حل کنید بعدا بیاید تا بحث کنیم . اما تعجب اینجاست که دوستان در تالار به بنده ایراد میگیرند که نوع حرف زدن من از صراحت گذشته و با بی احترامی حرف میزنم ولی نمیدونم چرا همین دوستان نوع حرف زدن شما را مورد نقد قرار نمی دهند ( البته باید بگم که بنده تذکر دوستان را در مورد خودم درست میدانم )
اما بنده در هیچ کدام از پست ها به شخص نظر دهنده توهین نکردم و اگر تند جواب دادم به نظریه ی طرف بوده که با تذکر دوستان دارم سعی میکنم خودم رو اصلاح کنم . اما شما چی ...
^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^
-
سلام .
وقتی داشتم پست بالا رو می نوشتم هنوز مطلب آقای سنگ تراشان رو نخونده بودم .
-
با درود؛ستاره گرامی من شما را به پاسخ مدیریت محترم تالار ارجاع می دهم. . . . . . و اینکه:برو این دام بر مرغی دگر نه!که من برای وقت خودم بیش از مجادله کلامی با شما ارزش قائلم.
-
سلاممم :
ضايع !!!!شدم رفت !!!اره ؟؟؟؟!!!. حالا يكي به نفع شمادوتا.
اقاي سنگ تراشان كاملا با دستور شما موافقم .(منظورم از عصبانيت ،عصبانيت و حساسيتم در اين مورد به خصوص(چند همسري ) بود ،شما كه خوب علت حساسيت من را ميدونيدبه هر حال من عذر خواهي مي كنم.
اقاي سنگ تراشان شما كه شاهديد . من همينطور كه اينجا از خامها جانب داري مي كنم و به بعضي ها برمي خورد ( چون نمي خواهند دو تا كلوم حرف حساب بشنوند و مي ترسند كه يك وقتي از مزاياي ( چند همسري برايشان كم شود)حرف حق تلخ ديگه.)در قسمت «وابستگي همسرم به خانواده اش »هم از اقايان جانبداري كردم كه خانمها بيشتر هواي سرورانشان را داشته باشند .
ولي چشم قول مي دهم كه احساساتم را در اين مورد كنترل كنم.
در ضمن تقصيرمن نبود ،تقصير استينم...، نه تقصير احساسات منفي بود كه در اين مورد خاص فوران مي كنه وگرنه من قصد توهين به احدي را ندارم.شما كه انشاءلله مردهاي خوبي هستيد .و مي گوييد خدا يكي زن هم يكي.
اقاي گرد افريد هر طو ر را حتيد لطفا.
طبيب از روي مزاج خودش طبابت مي كنه.صيدي نيست كه دامي باشد.
-
سلام :
طاهره جان كجايي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ كمك!!!!!!!! چرا پيدات نيست . نبودي مردها دست به يكي شدن .من كه حرف بدي نمي زنم . ميگم مردها بايد قانع باشند و سرشان به زندگي خودشان و حرفم را هم پس نمي گيرم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اخه دوبار چرااااااااااااااااااااااا ااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟.تو بگو من حق نمي گم.تازه اينو از زبان همممممه زنها مي گم.
طاهره نازنينم منو درياب .كمك!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
سلام .
ببینم خیلی به مزایای چند همسری حسودی میکنید ؟ یعنی دوست دارید زن ها هم از نظر قانون اجازه ی چند شوهر داشته باشند ؟
پس روایتی رو براتون تعریف میکنم تا بدونید که اسلام به چه دلیل با چند شوهری برایت زنان مخالف است :
^^^^^^^^^
چهل تن از زنان عرب نزد مولا از شهوت مرد سوال کردند ، جواب گرفتند که از ده قسمت - 9 قسم برای زن و 1 قسم برای مرد میباشد . گفتند پس چگونه است که با این حساب دستور وارونه آمده ( مردان میتوانند زنان متعددی اختیار کنند ولی زنان نمیتوانند ) مولا علی (ع) رو به زنان کرد و به ایشان دستور داد که هریک از زنان کاسه ای آب بیاورند و آوردند و دستور داد که همه آبها را در داخل یک ظرف بریزند و ریختند و سپس دستور داد که هر یک آبی را که در داخل ظرف ریختند بردارند و زنان همگی گفتند که این مویثر نشود و مولا علی (ع) فرمود که حکم سوال شما در همین است .
با دقت در این حکم مولا در میآبیم که چنانچه زنی با چند مرد جماع داشته باشد و فرزندی از او متولد شود نمیتوان گفت که فرزند از آب کدام مرد میباشد و حق و حقوق این بچه ی بیچاره چه می شود .
^^^^^^^^^^^^^^^^^
تازه بابا ما همین یه زنم نمیگیریم چه برسه به چندتا !!! . یه سری به آمار ازدواج بزنید .
-
سلام .
خانم ستاره مثل اینکه خیلی خوش به حالت شده و خودت رو جدی گرفتی !!! که فکر میکنی میتونی کسی رو عصبانی کنی .
داری میگی مردها بايد قانع باشند و سرشان به زندگي خودشان !!! برو بابا مرد های بیچاره صبح تا شب سر کارند خدا میدونه این زنهای باوفا دارند چی کار میکنند !!! . ( البته استثنا هم وجود داره )
همه خانم های محترم بدونند مجبورم جواب این ستاره رو اینجوری بدم .چون بفهمه داره چه جوری درباره ی مردها حرف میزنه .
شما اونقدر بی ادبانه حرف میزنی که آدم مجبوره چیزهایی که دوست نداره رو هم بگه تا فکر نکنید که کس مهمی هستید و هر چیزی که بخواید می تونید بگید .و بقیه به خاطر ادبشون بیخیال میشن .
-
سلام .
بنده اعتقاد به برابری صد در صد زن و مرد دارم و اصلا هم عقده ای نیستم که همش بشینم ببینم مردا چی دارند زنها چی دارند . اصلا هم برام زن بودن یا مرد بودن مخاطبم تفاوتی نداره . همه ی زن های ایران رو ناموس خودم میدونم و با همه ی مردای ایران برادرم .
ستاره تو روشت تجدید نظر کن .
-
سلام:
الحسود لا يسد . زبنتون را لطفا تامدتي (10دقيقه)گاز بگيريدو محكم فشار دهيد
حالا معلوم شد كي تو هين مي كند .
مطلب بالارا .كاملا درسته ومنطقي. الهي قربون مولام برم كه همه حرفهاش حقه.
خواهشا يك چيزي را بدان زن اصيل و شير پاك خورده وقتي عشق ناب و قشنگش را به كسي پيش كش كرد و اگه حتي درمقابل عشق نيمه كاره ي مردي را دريافت كرد(هرچه قدر هم كمبودداشته باشه حتي تصور مرد ديگه اي رو تو ذهنش هم راه نمي ده) و تا اخر عمر اون عشق رو تو گنجينه قلبش نگه مي داره.مگه اينكه خود اون مرد قلبش را بشكافد و ...................
خسروان صلاح مملكت خويش خوددانند . به هر حال مطالبي را كه گفتم به نفع خود مرد خانواده و فرزندان و در نهايت اجتماع است.يك وقتي به خودشان مي ايند و ميبينند « خود كرده را تدبير نيست »مي گوييد نه!!!!!!!!!!!!!!!!! برويد از چند مرد كه« جيز شدن »نظر خواهي كنيد.