سلام
من تواین اتاق هر چی نگاه میکنم میبینم همه در مورد سن ازدواج و تفاوتهای سنی مشکل دارن؟
به نظر شما چند سال می تونه بهترین فاصله سنی بین پسر :228:دختر باشه؟:73:
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام
من تواین اتاق هر چی نگاه میکنم میبینم همه در مورد سن ازدواج و تفاوتهای سنی مشکل دارن؟
به نظر شما چند سال می تونه بهترین فاصله سنی بین پسر :228:دختر باشه؟:73:
فاصله سنی چقدر مهم است
چه كنيم كه خانواده اي با دوام و مستحكم داشته باشيم؟
اين سئوالي اساسي است كه هر جواني در آستانه ازدواج مصمم به يافتن پاسخ آن است ، گرچه پاسخگويي به آن بعد از ازدواج هم داراي اهميت است. جالب است كه بدانيم جواب شرع ، عقل ، علم و عرف به اين سؤال يكسان است. و آن يك كلمه يعني " كفو همديگر بودن " است. كفو هم بودن دو همسر يعني تناسب، همشأني و همطرازي و در اصطلاح عرف يعني با هم جور بودن.
ازدواج پيوند بين دو انسان و دو خانواده است كه اجزاء اصلي و اساسي آن ، زن و مرد مي باشند و هر قدر بين اين اجزاء و عناصر هماهنگي ، تناسب و سنخيت بيشتري باشد. آن پيوند استوارتر ، مستحكم تر، پرثمرتر و لذت بخش تر خواهد بود. و به تعبير "فلسفه السنخيه عله الانضمام" ، سنخيت و همتايي سبب جذب و پيوند است . به عكس ، هر چه اين تناسب و هماهنگي كمتر باشد، زندگي سست تر، تلخ تر، كم ثمرتر و ناپايدارتر خواهد بود. علم و تجربه گوياي آن است كه علت اساسي بيشتر ناهنجاري ها و ناسازگاري هاي زندگي زناشويي ، عدم تناسب و ناهماهنگي بين زن و شوهر است، بنابراين شناخت اموري كه موجب هماهنگي و تناسب بين زوجين است ضروري و لازم مي باشد و به هيچ وجه نبايد اين مسئله را به بعد از ازدواج موكول كرد. يكي از امور مسئله تناسب و هماهنگي در سن زوجين است. لزوم تناسب سني از اطلاق آياتي مثل " فانكحوا ما طاب لكم من النساء " همسري مورد پسند و دلنشين انتخاب كنيد، استنباط مي شود. همچنين در روايات اسلامي به صراحت ، هم كفو بودن مطرح شده است. پيامبر اسلام مي فرمايد: با همسان و هم شأن خود ازدواج كنيد.
مي توان گفت اسلام معيار و دلايل هماهنگي در سن را به عقل و عرف و علم سپرده است. اگر فرد به تجارب فراوان و واقعيت هاي موجود در جامعه و استدلال هاي علمي در اين مسئله نظري بيفكند به راحتي پي خواهد برد كه همسر دلنشين و مورد پسند همسري است كه داراي هماهنگي و تناسب سني باشد. قابل توجه است كه كفو هم بودن از نظر سن، تفاوت در سن است نه تساوي ؛ زيرا اين تفاوت در آفرينش مرد و زن در مورد سن بلوغ قرار داده شده است.
در مطلب ذيل ابعاد مسئله مورد نظر از ديدگاه علم و عرف مورد بررسي قرار گرفته است:
فاصله سني مناسب ميان زن و شوهر را مي توان 4) 3 سال در نظر گرفت. البته اين بدان معنا نيست كه اگر يكي دو سال به اين سنين افزوده و يا از آن كاسته شود، حتماً نبايد ازدواجي انجام گيرد. شايد بتوان گفت كه اگر تمام زمينه ها بررسي شده باشد و مشكل خاصي ديده نشود، مي توان فاصله سني را به ديده اغماض نگريست، ولي در عين حال بهترين و مناسب ترين فاصله سني 4) 3 سال است. طبيعي است كه اگر ساير شرايط ، مناسب نباشد، باز هم ازدواج نمي تواند موفق باشد.
هر كي به يك سني اعتقاد داره من خودم مي گم 4-5 سال ولي بعضي ها مي گن 8-9 سال و تازگيها اخبار گفته توي كشورهاي خارج فاصله سني 15 سال تاييد شده
سلام
به نظرم اون چیزی که مشکل ساز هست سن یا تفاوت سنی نیست ! ممکنه مشکل اصلی چیز دیگه باشه و طرفین فکر کنند بخاطر این فاصله سنی هست !
من خودم به شخصه با تفاوتهای سنی زیاد مثلا بیشتر از 15 - 20 سال یعنی آقا اینقدر از خانم بزرگتر باشه مخالفم چون مشکلات زیادی رو بدنبال داره هرچند ممکنه دروهله اول به نظر مشکل نداشته باشند ولی دردرازمدت مشکلات حتمی دارند .......
ازدواج هایی رو هم دیدم البته خیلی کم که خانم چیزی حدود 8-10 سال از همسرش بزرگتره ممکنه در ظاهر مشکلی نداشته باشند ولی فقط حفظ ظاهره !
به هرحال من از یک روانشناس شنیدم که فاصله چیزی بین 4 تا 12 سال خوبه ! و ممکنه بقول دوستان کمتر یا بیشتر از این هم بشه و مشکلی پیش نیاد مهم همون تفاهم و درک متقابل است .
سلام
در مورد سن عقاید مختلفه اما باید از نظر بلوغ فکری به جایی رسید که بتوان در مورد زندگی تصمیم درست رو گرفت حتی چه خانم و چه آقا بزرگتر و یا کوچکتر باید بتونند همدیگر رو درک کنند. زندگیهایی هست که خانم بزرگتر و یا آقا خیلی فاصله سنی از خانومش داره اما واقعا خوشبختند.
حالا این قضیه سن چیه و چه کار می کنه الله اعلم
اگر طرفین با هم خوب و خوش باشند این رو باور کنید که نه از هم خسته می شن و نه پیر. دیگه نمی تونید که اختلاف سنیشون رو هم تشخیص بدهید.
با سلام
کمترین فاصله 3-5 سال بیشترین فاصله10 سال چون بلوغ خانمها زودتر از آقایان می باشد از نظر قدرت فکری و تصمیم گیری از پسرهای هم سن و سال خودشان زودتر بالغ وکامل می شوند فلذا فاصله 3-5 سال بزرگتر لازمه است و حداکثر فاصله از 10سال نباید تجاوز کند چون تفاوت سن زیاد اختلافات سلیقه و... رابدنبال دارد.
دوستان من رو راهنمایی کنند
من یک پسر 24 ساله هستم و به پیشنهاد خانواده ام یک دختر فامیل 16 ساله رو دارم می گیرم، البته من ترم آخر هستم ، می خواستم بپرسم اختلاف 8 سال مشکلی ایجاد نمی کنه؟ از یک نظر اینکه اون در شهرستان هست و من در تهران، البته از نظر خانوادگی خیلی به هم می خوریم، ممتها من از این می ترسم که اون تو این سن من رو درک نکنه و موضوعاتی که تو زندگی من مثل دانشگاه و رایانه و غیره و... هست رو درک نکنه.
به نظر شما باید چه کار کنم از من جواب می خوان، می دونید اینقدر دنبال زن نرفتم تا آخر ملت خودشون سراغم امدن! راستش من عاشق بودم اما روی خودم نمی آوردم نمی شد و باید واقعیت رو قبول کرد. حالا چکار کنم؟
سلام
بهترین فاصله ی سنی که همه میگن6-7 سال میتونه باشه, یعنی مناسبتره. در بعضی مواقع بستگی به افراد داره. مثلا ممکنه پسری 29 سالش باشه ولی از نظر بلوغ فکری مثل یه پسر 18-19 ساله باشه و بر عکس, یه پسر 20 ساله از نظر بلوغ فکری مثل یه پسر 25 ساله باشه و فکر کنه. به نظر من این تفاوت سنی مطلق نیست. بودن کسایی که دختر از پسر بزرگتر بوده ولی زندگی خوبی داشتن من خودم چند تا تو فامیل دیدم که کاملا خوشبختن.... مهمترین چیزی که این میون مهمه عشق و علاقه ی دو طرف..... و اینکه زن در اینجور ازدواجها سلطه گری نکنه که مرد قدرت مدیریتشرو از دست بده.......
سلام
به نظر خود من هم فکر کنم چون دختر در 9 سالگی و پسر در 15 سالگی به بلوغ میرسن 6 سال بهترین حالتش میتونه باشه
به نظرمن 4-5سال ميتونه فاصله خوبي باشه
منم با این نظر موافقم به نظر من هر کس باید به میزان رشد فکری طرف مقابلش نگاه کنه چون نمیشه ملاک رو سن شناسنامهای دونست اما اختلاف در حدود 4یا 5 سال معقول باشه اما همیشه قطعی نیست .بهتره زن از مرد بزرگتر نباشه به خاطر این که در یه سنین خاص مرد نمیتونه جوابگوی نیاز جنسی زن باشه که این میتونه مشکل ساز بشه( علاوه یر اینکه مرد دوست داره بالاتر از همسرش باشه):72::72:نقل قول:
نوشته اصلی توسط mishka
سلام
همه می گن از 3 تا 5 سال خوبه که پسر بزرگتر بشه
ولی من خودم 1 سال 3 ماه از اون کسی که باهاشم و تصمیم ازدواجم داریم بزرگتر هستم و به قول هشیار جان بعضی ها هستن که 20 سالشونه ولی از نظر عقلی خیلی کاملتر از یه آدم مثلاً 30 ساله هستن یا برعکسش بهضی ها 30 سالشونه ولی مثل بچه ها فکر می کنن
به نظر منم مهم عقل هر دو نفر و تفاهم هست البته بزرگتر بودن دخترم تا یه حدی خوبه من تا 1 سالشو شنیدم می گن مثله ای نداره ولی می گم اونم باز بستگی به دو طرف داره شاید خیلی ها هم دختر خیلی بزرگتره ولی زندگی خوبی دارن
خیلی دوست دارم منم کمک کنید که چی کار کنم
از شما هم دوست دارم کمک بگیرم
به نظر شما من که 1 سال و 3 ماه ازش بزرگترم یعنی ممکنه در آینده مشکل مشکل پیدا کنیم
نظر من که همون بود که گفتم حالا نظر شماها چیه
شبنم جون سلام
به تالار خودت خوش اومدی.
عزیزم منم فکر می کنم 1 سال مساله ی خیلی مهمی نباشه. شما باید بیشتر رو این مساله تمرکز کنی که آیا اون فرد به رشد عقلی کافی رسیده یا نه و می تونه یه زندگیرو بچرخونه و روی پاهای خودش بایسته؟ و اصلا خانواده ها موافقن یا نه و اینرو بدونین که مشورت با پدر و مادر هیچگاه به ضرر بچه ها نیست. امیدوارم موفق و خوشبخت باشین:72::72:
سلام
هوشیار جان مرسی از نظری که دادی
خانوادم که زیاد با مسئلۀ سنی مشکل ندارن چون واقعاً از نظر عقلی خیلی کاما حتی کاملتر از منه هر موقع با پسرای هم سن و سال خودش مقایسش می کنم میبینم که اونا یه بچه بازی ای در میارن که این اصلاً انجام نمی ده حتی خیلی موقع ها خیلی جاها اون منو راهنمایی می کنه ولی حالای مشکلات دیگه ای هست که جزء این بحث سن نیست و اونم مشکل خرج و مخارج زندگی هست که مامانمینا می ترسن نتونیم از عهدش بربیایم در صورتی که هم اون شافل و هم من شاغلم ولی خوب جفتمون تازه 3 سال سرکار می ریم و تا چند روز پیشم می خواستن بیان صحبت کنن که مامانمینا دوباره گفتن نه چند ماه دیگه هم صبر کنین حالا قرار شده به امید خدا اگه خدا بخواد اوایل سال جدید بیان چون مامانم می ترسه که به مشکل بربخوریم ولی اون قول داده که می یام عقد می کنیم تا 2 سال دیگه هم می ریم سر خونه زندگیمون و هر موقع هم قول داده تو این مدت سر قولش بوده حالا دیگه نمی دونم چه طوری به مامانم ثابت کنم که می تونیم خودمم نمی دونم که چی کار کنم از این دوستی هم خسته شدم 3 سال 6 ماه که دوستیم
سلام
هوشیار جان مرسی از نظری که دادی
خانوادم که زیاد با مسئلۀ سنی مشکل ندارن چون واقعاً از نظر عقلی خیلی کامله حتی کاملتر از منه هر موقع با پسرای هم سن و سال خودش مقایسش می کنم میبینم که اونا یه بچه بازی ای در میارن که این اصلاً انجام نمی ده حتی خیلی موقع ها خیلی جاها اون منو راهنمایی می کنه ولی حالای مشکلات دیگه ای هست که جزء این بحث سن نیست و اونم مشکل خرج و مخارج زندگی هست که مامانمینا می ترسن نتونیم از عهدش بربیایم در صورتی که هم اون شاغل و هم من شاغلم ولی خوب جفتمون تازه 3 سال سرکار می ریم و تا چند روز پیشم می خواستن بیان صحبت کنن که مامانمینا دوباره گفتن نه چند ماه دیگه هم صبر کنین حالا قرار شده به امید خدا اگه خدا بخواد اوایل سال جدید بیان چون مامانم می ترسه که به مشکل بربخوریم ولی اون قول داده که می یام عقد می کنیم تا 2 سال دیگه هم می ریم سر خونه زندگیمون و هر موقع هم قول داده تو این مدت سر قولش بوده حالا دیگه نمی دونم چه طوری به مامانم ثابت کنم که می تونیم خودمم نمی دونم که چی کار کنم از این دوستی هم خسته شدم 3 سال 6 ماه که دوستیم
شبنم جون سلام
خوب خیلی خوب که مخالفتشون فقط مساله ی دخل و خرجتون... مادرن دیگه حق دارن نگران دخترشون باشن. شما اجازه بدین به خواستگاری بیان حتما اون مساله هم حل می شه...و انشاالله مادرتون راضی می شن و برای دوام یک زندگی عشق و دوست داشتن مهمترین حرفرو می زنه, نمی خوام بگم که مادیات مهم نیست.... مادیات لازمن ولی کافی نیستن... موفق باشی عزیزم:72:
سلام هوشیار جان
بازم مرسی از راهنمایی ای که کردی
نمی دونم چی بگم اینقدر می گن می ترسم جدی جدی نتونیم ولی همه چیزو می سپرم به خدا که خدا خودش درست کنه فقط امیدوارم مامانمو بتونم راضی کنم حالا تو فکرم که چه طوری این کارو بکنم
به نظر من سن یه چیزیه قرار دادی که تو کاغذ هستش...........چیزی که مهم هستش اینه که زن و مرد بتونن نظرات و عقایدشون رو به هم نزدیک کنن........ما الان خیلی ادما رو میبینیم که نسبت به سنشون خیلی جوون به نظر میرسن........حالا اگه این ادم با کسی که دوستش داره 13 سال اختلاف سن داشته باشه و شناسنامه اش رو دستکاری کنه و اختلاف رو به 6 سال برسونه بره حواستگاری مشکل حله؟؟؟؟؟؟؟
به نظر من اختلاف سن مهم نیستش بلکه این تلقیناتی هستش که ادما به خودشون میکنن......
مهم و مهم و فقط نزدیکیه عقایده.
فاصله سنی با توجه به تحقیقات حدود 4تا5 است.
به نظر من جامعه ى الان ما با بالا رفتن سن ازدواج بين دخترا و بسرا ما به ديد ديكه اى به اين مسئله نكا مى كنيم الان ديكه مثه كذشته نيس كه دختر 15 16 ساله ازدواج كنه هست ولى به ندرت ديده ميشه وسن ازدواج بسرا هم بالا رفته و الان ديد اينكه دخترا زودتر به مرحله ى فسيولوجى جنسى و عقلى ميرسن و بايد سن دختر از بسر كوجيكتر باشه كمرنك شده جون بسرا هم با بالا رفتن سن به نضج كافى رسيدن وهر جه قد تفاوت سنى بين طرفين كمتر باشه تفاهم طرفين بيشتره
سلام
اینکه میکن با هم سن ازدواج نکن درسته؟
به نظر من دو سال تا پنج سال تفاوت خوبه اما چه کنم که گرفتار عشق یک دختر خانوم هم سن خودم شدم ؟
من خودم میگم که 3 تا 5 سال تفاوت سنی خوبه،ولی باز بر میگرده به بلوغ فکریه هر دو طرف.
به نظرشما 9 سال اختلاف سنی خیلی زیاده؟ دختر 25 ساله،پسر 34 ساله ؟؟؟
نیلوفر همون طور که خودت گفتی بازمیگرده به بلوغ فکری.ولی باید در نظر گرفت که ایا اقای 34 ساله می تونه به شادابی دختر 25 ساله باشه یعنی اون روحیه ای دختر 25ساله روداشته باشه؟
3-6 sal
اگه جوابي پيدا كرديد براي من هم بفرستيد
ممنونم
به نظرم مهم تکامل عقلی و استقلال مالی و اختیار انتخاب و قدرت انتخابه
نه سن
به نظرشما 9 سال اختلاف سنی خیلی زیاده؟ دختر 25 ساله،پسر 34 ساله ؟؟؟
دوست دارم نظر شما رو بدونم.
سلام
من قبلا به طور مفصل در مورد تفاوت سنی دختر و پسر صحبت کردم. و اینکه نمی توان قانون قاطعی صادر کرد و اینکه باید با توجه به سایر معیارها و افراد در این خصوص صحبت کرد.
اما چون این تاپیک صرفا یک حد و حدود مناسب برای شرایط سنی هست به چند نکته به طور کلی اشاره می کنم که بهتر است به ترتیب ذیل باشد.
یکم: بهتر این است که سن آقا بیشتر از خانم باشد.
دوم: فاصله سنی 3 تا 7 سال برای دهه 20 تا 30
سوم: فاصله سنی 3 تا 10 سال برای دهه 30 تا 40
چهارم: فاصله سن 3 تا 15 سال برای 40 سال به بالا
پنچم: سن طلایی ازدواج برای دختران(با توجه به بلوغ روانی و عاطفی، اتمام تحصیلات، جوانی و شادابی و ...)= 22 تا 25 و البته تا 28 سال هم جا دارد.
ششم: سن طلایی ازدواج برای آقایون 25 تا 28 سال
نکته مهم:
این ها که گفتم قانون خدا نیست، خدایی نکرده به صورت وسواسی روی این سنین تمرکز نکنید. اینها صرفا معیارهایی نسبی و تقریبی برای رسم هنجار سنین ازدواج است.
لذا بسیاری پارامترهای دیگر می تواند روی اینها به طور نسبی تاثیر بگذار.
سلام آقای سنگ تراشان
خیلی ممنون از اطلاعات شما.
من در این تالار مطلبی درباره فاصله سنی خوندم ولی بطو نسبی به >بزرگ بودن دختر از پسر اشاره کرده بود،برای اطلاع بیشتر به کجا باید مراجعه کنم؟؟
ممنون.
سلام
خيلي ها از جمله خود من گرفتار اين سوال هستيم
به نظر من ادم همم سن باشه بهتره...
شوهرم 3 ماه از من بزرگتره خدا رو شكر تو اين 2 سال عقد و چند ماهي كه ازدواج كرديم كوچكترين مشكلي نداشتيم........آدم وقتي هم سنه راحت ميتونه طرفش رو درك كنه.
سلام
خود من که افرادی که این تجربه رو دارن سوال کردم اکثر اونها گفتند که حتما باید از نظر سنی بالا تر باشه و اون هم حداقل 4 سال هست
اینم خودش نظری هست
شاید باشن کسانی که دختر از پسر هم بزرگتر باشه و خوشبختن ولی همیشه استثنا هایی هم هست
به نظر من تفاوت سنی زیاد خیلی بهتر است و من تجربه خیلی شیرینی دارم کاش از این دید نگاه کنیم که سالهایی که اون مرد از ما بزرگتر است تجربه هایی کسب کرده که ما میتوانیم از انها استفاده کنیم و ما را چند سال جلو می اندازد ولی در کل هماهنگ شدن طرفین از هر چیز دیگر مهم تر است...ازدواج که فرمول ریاضی و فیزیک نیست
با نظرت كاملا موافقم
يعني چي بعضي دوستان ميان هي محدوده تعيين مي كنن . بالاخره هر كسي شرايط خودش رو داره و انسان با انسان فرق مي كنه
من خودم عاشق دختري هستم كه 10 سال از من كوچيكتره . تاپيكشم موجوده . مشكلاتم رو هم اومدم گفتم .
حالا يكي مياد ميگه زياده . خب اون طرف كه اين حرف رو مي زنه چقدر شناخت از من داره و همچنين طرف مقابلم .
در حالي كه من خودم به شخصه حتي بهترين دوست هاي پسري هم كه دارم 5 تا 7 سال ازم كوچيكترن .
البته نه به اين معنا كه همسن يا بزرگتر از خودم رفيق ندارم .
آيا به اين معني نيست كه من خيلي خوب مي تونم با كوچيكتر از خودم كنار بيام و دركش كنم ؟
تازه اين در مورد پسر بود . دختر ها كه به خاطر رشد فكري و جسمي بالاتري كه نسبت به پسر ها دارند تا حدودي اين اختلاف سن رو هم پر مي كنند .
با اين اختلاف سن يه چندتايي كه تو اقوام ما داريم يا اختلاف سن اصلا نشون نميده يا خيلي كم معلومه كه آقا از خانم بزرگتره .
جالب اينكه بعضي ها ميان مرگ تعيين مي كنن و مي گن چون آقا فلان قدر ازت بزرگتره پس يعني زودتر از تو ميميره و بترس از بيوه شدن . در حالي كه كي از فرداش خبر داره كه چي پيش مياد و كي ميدونه چقدر قراره عمر كنه كه معيار رو بعضي از دوستان اين چيزها قرار ميدن .
تنها چيزي كه تو ازدواج مهمه شرايط و عقايد دو طرف هست . همين و بس
به نظر من سن بلوغ مسخره ترین پاسخ می تونه باشه چون مسئله اصلی بلوغ فکری فرده که به هزاران عامل مربوطه مثلا تجربه و حضور در اجتماع و حتی ضریب هوشی هم می تونه اثر گذار باشه ، من خودم تو رابطه به عنوان یه پسر به شخصه خانم هایی رو دیدم که با وجود چندین سال بزرگتر بودن اصلا به بلوغ فکری نرسیدن و اینو میشه تو اظهار نظر ها وعکس العمل هاشون راحت تشخیص داد . در صورتی که دختری رو دیدم که از دختر ها و پسرهایی که چندین سال هم بزرگتر بودن مسایل رو خیلی بهتر حلاجی می کنه . پس بهتره این نظرات و عقاید سنتی مسخره ی یه بعدی رو بریزیم بیرون و گسترده تر و مورد به مورد بررسی کنیم. مایلم نظر بقیه رو در مورد نظرم بدونم.
ببخشید که رک گفتم با احترام به نظرات تک تک دوستان.
ازدواج با يك دختر با اختلاف سني 4 سال(دختر بزرگتر) هم حتي من ديدم مشكلي رو بوجود نمياره. اتفاقا چون خانومها خاصيت احساساتي بودنش بوي منطق هم مي گيره خيلي خوبه. فقط بحث مالي مهمه اين وسط كه پسر نياز داره تامين كنه
مثل اینکه همون 4 سال تفاوت سنی مورد تایید اکثریته؟
دوستان همسنی چطوره؟