-
روش صحیح آرام سازی فرد عصبانی چگونه است.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مدیرهمدردی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط gh.sana
محمد ابراهیمی : اگر تو موقعیتی همسرت خیلی عصبانی بود چه کار میکنی برای آروم کردنش و اگر تلاشت بی فایده بود چه می کنی؟
اوه اوه تا دلت بخواد من توي اين موقعيت بودم و خوشبختانه موفق هم بودم....يه چيزي بگم نخندي ها...من هر بار چندين روش رو براي اروم كردنش بكار بردم به اين خاطر الان نميدونم اين ميكس كردن روش ها چه طوري رووش اثر كرده...يه بار با عصباني شدن من ارووم ميشه يه بار با غمگين شدن و يه بار با بيخيالي من...خلاصه هر دم از اين باغ بري ميرسد...
معمولا تلاشم نتيجه داشته يادم نمياد بي نتيجه مونده باشم...
البته گاهي هم سكوت من و نخنديدن من براش از هر چيزي كشنده تره...از اونجايي كه من يه لحظه اروم و قرار ندارم اگه ببينه ساكت شدم داغون ميشه...از اين روش هم استفاده ميكنم...البته فقط گاهي...چون مثل شمشير دو لبه اس گاهي جواب معكوس ميده...:163:.
سلام
چون این روشهای آروم سازی که در مورد همسرت ذکر کردی، معطوف به خودتون هست.(یعنی به اقناع روانی شما کمک می کند نه همسرتون)، در کوتاه مدت به نظر می رسد که مفید واقع شود. اما متاسفانه
در دراز مدت منجر به فراری شدن و اجتنابی شدن و درون ریزی همسرتون می شود.
لذا به نتایج زودرس آن خوشبین نباش.
روشهای تاخیری، هم حسی، کاهش عقلانی سازی، کاهش عامل تحریک و .... را باید جایگزین کنید.
جتاب مدیر اگر لطف کنید راجع به خط آخر ارسال قبلیتون:
"روشهای تاخیری، هم حسی، کاهش عقلانی سازی، کاهش تحریک پذیری، و .... را باید جایگزین کنید."
بیشتر توضیح بدهید ( بخصوص با مثال) ممنون میشوم.
ضمنا منظورتون از "کاهش عقلانی سازی" چیه؟
...................
اینجا برای طرح این سوال خوب بیییییییییییییییییییییید؟
-
RE: مهارت های ارتباطی ...
سلام
نه خوب نبیـد:160:
این انجمن مقالات هست.
سئوالات در انجمن مشکلات عمومی و فردی هست. اما نگران نباش ، من به آنجا منتقل می کنم.
-
RE: روش صحیح آرام سازی فرد عصبانی چگونه است.
-
سلام
خوب !!:311:
الان در گزينه اول قرار داريم....
يعني روش تاخيري...................................... .... :310: :310: :310: :310: :311:
-
واقعا گل گفتی مدیر جان
من که حظ کردم ، چه خوب که ما تو رو داریم:310::310::310:
-
سلام
آقای مدیر اگه منظورتون از روشهای تاخیری: خونسرد بازی درآوردن و سرکار گذاشتن یک آدم منتظر پاسخ است! که فکر کنم بهترین روش باشد برای جوش آوردن خون یک آدمی که عصبانی نیست! یعنی بر عکس عنوان تاپیک:311: که میشود: روشهای حرص در آوردن
من که جونم زیادی نکرده بخوام اینطوری برم تو دهن شیر:303:
ضمنا غزاله عزیز که خودش اینرا جزو روشهاش بیان کرده بود:
"...و یه بار با بی خیال من..."
خوب حالا روش تاخیری که قرار است جایگزین بی خیالی شود! یعنیییییییییییییییی چه؟
فکر کنم غزاله هم منظورش از بی خیالی، بی خیالی مادام العمر نبوده بلکه برای یک مدتی تا ...
الان من هنوز اعصایم سر جاشه! :101:
-
من هميشه از سكوت مطلق استفاده مي كنم همسرم هر چي دلش خواست گفت و منو كاملا تحقير كرد از سكوت من عذاب وجدان مي گيره و عذر مي خواد:163:
-
آقا من اعتراض دارم
اون سوال رو از غزاله که بحث برانگیز شد من پرسیدم نه محمد ابراهیمی . برید صندلی داغ رو ببینید
این خیلی نکته مهمی هست که کی این دردسر رو درست کرده :311:
آها پس روش تاخیری ایـــــــــــنه
-
سلام بي دل گرامي
مثل اينكه از وقتي كه اين پست رو زدي شوهرت رو عصبي كردي ، و تو منتظري اين روشها را سريع بخوني بري عملياتي كني؟:104:
بي دل گرامي شايد سخت باشه.
ولي يه تمرين كه مي تونه خيلي بهت كمك كنه ، اينه كه آمار بگيري در مورد مايحتاجي كه صف داره.
مثل نان، شير و ...
بعد هر روز يك يا دوتا از آنها را بروي و در صف بماني.و صبر كني تا نوبتت بشه...
اين يكي از ناب ترين و كاربردي ترين تمرين هاست به شرطي كه فلسفه آنرا بداني.
صبر .... با تحمل و سوختن و ساختن اندكي تفاوت داره.
تمرين و تمرين و تمرين....
بهتره مدتي از سيالي كلامي و ذهن خلاقت دست بكشي و به ذهنت استراحت بدهي.
گاهي بايد كركره بررسي گونه افكار جزئي را پايين كشيد. و يه چرت مرغوب در اين روز مبارك ماه رمضان زد. و صبر و روزه را در هم آميخت.
:310:
-
ای بابا چرا بحث را شخصی اش میکنید؟
بابا من نه تنها شوهرم را عصبانی نکرده ام بلکه اون بنده خدا اصلا در طول چندین سال زندگی مشترکمون فکر کنم تا حالا به اندازه انگشتهای یکدست هم عصبانی نشده باشه.
نه مدیر عزیز! این مسئله هیچ ربطی به این روزهای من نداره. و من الحمدالله اونقدر این روزها آرامش دارم که خدا میدونه.
حالا شما نمیخواهید پاسخ اشکالات درسی ما را بدهید، خوب عیبی ندارد. اینرا هم به حساب بقیه نم پس ندادنهای مدیر گرامی سایت میگذاریم. بالاخره ما یک صفهایی را هم در این سایت تجربه کرده ایم که آخرش وقتی نوبتمون میرسه چیزی گیرمون نمیاد. :311:
راستشو بخواید چند سال پیش ارتباطم را با شخصی از نزدیکان قطع کردم که فوق العاده عصبی بود. و یک عادتی هم که داشت و هنوز اطرافیانی که باهاش رابطه دارند ازش شاکی هستند اینه که این آدم با کوچیکترین مسئله ای داد و بیداد و فحش و ناسزا و حتی فحش های رکیک و کتک کاری راه مینداخت! مثلا فکر کنید یک ماشین بخت برگشته ای در اتوبان ازش سبقت میگرفت ( بی هوا!) یکهو این آدم شروع میکرد به ویراژ دادن و بعد میپیچید جلوی طرف و میرفت یقه اش رو میگرفت از ماشین میکشیدش پایین و د بزن! و فحش و...
یا مثلا مادر و خواهر و همسر و برادر و... خلاصه زورش به هرکس میرسید با کوچکترین چیزی که اصلا دلیلی برای یک ناراحتی کوچیک هم نمیتوانست باشد این آدم بلند میشد نعره میکشید و مثل یک دیوانه به جان اطرافیان میافتاد. خودش دور دهنش کف میکرد و سرخ میشد و دست و پاش میلرزید اون بدبخت هارو هم سیاه و کبود میکرد.
مرتب هم یا به منزل ما میامد یا زنگ میزد و هی شکایت و گله و غیبت این و آن را میکرد. خدا اون روز و نیاره که من بعد از هزار تا تعریف و تمجید از این آقا! یه جا یه کوچولو بهش میگفتم که اون ها هم منظورشون این نبوده که شما را عصبانی کنند. اونوقت بود که به خودش اجازه میداد به من هم توهین کنه. و اونقدر کینه ای بود که به همین هم راضی نمیشد و کمر همت میبست که زندگی من یا هر کس دیگری را که بهش اعتراض میکرد یا جلوی خواستها یا رفتار نامعقولش می ایستاد را به هم بریزد.
خلاصه این بود که من از یک فرصتی استفاده کردم و رابطه ام را از چند سال پیش به اینور قطع کردم و خدا رو شکر میکنم که همچین کسانی را در دور و بر خودم دیگه ندارم.
اما سوال بنده برای یک همچین موقعیتهایی بود که بتوان هم به خودم کمک کنم همبه دیگران.
-
مدير جان تمرين توي صف واستادن خوبه براي صبر ما توي صفي كه ملت درك داشته باشن و نوبت رو رعايت كنن اگه نه مايه اعصاب خورديه...اين جور جاها من ناظم ميشم...:311:
بابا بلاخره روش بيخيالي موقت من درسته يا غلطه؟
-
کاش آقای مدیر عزیز؛ این روشهای " کاهش عقلانی سازی" و " " روشهای تاخیری" رو بیشتر توضیح می دادن؛ چون فکر می کنم با یه نگاه به تاپیک هایی که خانوم ها باز می کنند میشه به این موضوع پی برد که اکثر قریب به اتفاق آقایون ما یه کم عصبی مزاج هستند؛ :163:
پس من فکر می کنم پیگیری این تاپیک به صورت کاربردی خیلی خیلی بتونه به من و امثال من و خیلی از بچه های تالار هم کمک کنه!
پس جناب آقای سنگ تراشان محترم لطفا و خواهشا!!!!!!!!!
بفرمایید ما منتظریم:43:
-
ميشه اين تاپيك رو تكميل كنيد؟به نظرم براي خيلي ها مفيده....
-
به مو گفتی صبوری کن صبوری
صبوری طرفه خاکی بر سرُم کرد
فکر کنم حالا حالاها تو فاز تاخیر باید علف زیر پامون سبز شه:303:
بیا جانا بیا و:
بگشای لب که فریاد از مرد و زن در آمد
البته فکر کنم فریاد فقط از زنها در اومده باشه:311:
راستی مردها روشهای آرام سازی فرد عصبانی به دردشون نمیخوره؟ آره دیگه فکر کنم نمیخوره
آخه مردها اصولا دو دسته اند:
1. خیلی عصبانی مزاج تشریف دارند
که در این صورت خانوم باید بگرده دنبال راههای کاهش عصبانیت.
2. end خونسردی اند
که در این حالت هم تکلیفشون معلومه دیگه: لزومی نمیبیینند بروند دنبال این چیز میزا
البته حالت سومی وجود ندارد چون اصولا در مورد مردها حد وسط وجود ندارد:311:
...
فکر کنم این جمله آخری دیگه تضمین کرد پست بعدی مال آقای مدیر باشه:58: (زبلی رو حال میکنین؟ )
-
-
این مقاله هم تو همین زمینه است و میتونه مفید باشه
http://www.hamdardi.net/thread-7624.html
-
اقاي مدير اين تاپيك داره خاك ميخوره ها...نميخواين ادامش بدين؟حيفه ها...براي همه لازمه...http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-merv/ymca.gif
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بی دل
جتاب مدیر اگر لطف کنید راجع به خط آخر ارسال قبلیتون:
"روشهای تاخیری، هم حسی، کاهش عقلانی سازی، کاهش تحریک پذیری، و .... را باید جایگزین کنید."
بیشتر توضیح بدهید ( بخصوص با مثال) ممنون میشوم.
ضمنا منظورتون از "کاهش عقلانی سازی" چیه؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط del
کاش آقای مدیر عزیز؛ این روشهای " کاهش عقلانی سازی" و " " روشهای تاخیری" رو بیشتر توضیح می دادن؛ چون فکر می کنم با یه نگاه به تاپیک هایی که خانوم ها باز می کنند میشه به این موضوع پی برد که اکثر قریب به اتفاق آقایون ما یه کم عصبی مزاج هستند؛ :163:
پس من فکر می کنم پیگیری این تاپیک به صورت کاربردی خیلی خیلی بتونه به من و امثال من و خیلی از بچه های تالار هم کمک کنه!
پس جناب آقای سنگ تراشان محترم لطفا و خواهشا!!!!!!!!!
بفرمایید ما منتظریم:43:
مدیر محترم همدردی
با توجه به اینکه دانستن توضیحاتی تکمیلی نسبت به توصیه های ذکر شده توسط جنابعالی، مورد تقاضای بسیاری از دوستان عزیز می باشد، بنده نیز یادآوری و همچنین استدعا می کنم که به خواسته ما ارج نهید و توضیحات تکمیل تری برای درک کاربردی راهکارهایتان بفرمایید.
با تشکر
-
-
آمدیم نبودید آقای مدیر !!!!!!! :311:
همچنان منتظریم
-
بچه های عزیز؛ سلام و صد سلام!:227::227:
می دونید در جلسه ی حضوری که با همسر عزیزم، در حضور جناب مدیر همدردی عزیز، داشتیم ایشون به روش تاخیری اشاره کردند که بنده به نیابت از جانب خودم؛ (:311:) سعی می کنم نتایج تحقیقات خود را برای شما بنویسم! امید است مورد عنایت شما عزیزان قرار گیرد:311:
حالا یه کم جدی میشم!
ایشون در مورد روش تاخیری این جوری بیان کردند که شما وقتی عصبانی میشد و قراره که اصلا یه مشت محکم بکوبید به دهن کسی که شما رو عصبانی کرده؛ لطف می کنید مثل این نارنجک ها که وقتی ضامنشون رو می کشن؛ یه 20 ثانیه بعد منفجر میشن؛ شما هم وقتی که قراره عصبانی بشید؛ یه 10 الی 15 ثانیه به خودتون فرصت بدید که در اون لحظه به این فکر کنید که بهترین کاری که الان می تونم انجامش بدم چیه؟! آیا بزنم توی دهنش؟ با یه لبخند ساده همه چیز رو تموم کنم؟ یه نیشخند بزنم؟ چند تا فحش بهش بدم؟ یا نه سکوت کنم؟ یعنی به ذهن و مغز خودتون فرصت می دید که برای چند ثانیه فکر کنه و بعد عمل کنید؟! چون در جا عمل کردن میتونه بعدها باعث پشیمانی شما بشه!:72:
در ضمن فرد عصبانی باید به این نتیجه برسه که هیچ وقت آدم های عصبانی قدرتمند نیستند؛ بلکه ضعیف تر از دیگران هستند که صحبت و رفتار دیگران میتونه اون قدر روی اونها تاثیر بگذاره که فرد رو مجبور به کاری کنه که بعدها پیشیمانی بیاره؛ پس خونسرد بودن و اینکه کسی نتونه شما رو دست بندازه؛ نشانه ی قدرت و اقتدار شماست!:72:
اما آقای مدیر عزیز؛ لطفا در مورد " کاهش عقلانی سازی" هم یه مختصر؛ یه کوچولو؛ یه موچولو؛ اصلا در حد یه جمله هم توضیح بدید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ما کلی ذوق می کنیم و هورا می کشیم!!!!!!!!!!!!!!!!:310::310:
-
منهم هنوز معنی "کاهش عقلانی سازی" را نفهمیدم! لطفا هر کی میدونه بگه.
یعنی "کم عقلی" کنیم؟:311::163: بزنیم به شوت بازی؟:227:
یا کلا بی خیال فرد عصبانی بشیم؟
-
فکر می کنم من کمی یا قسمتی فهمیده باشم :
این موضوع به تفکر منطقی بر می گرده ( منطق صوری ) و معمولاً در حوزه رفتار دفاعی ، یا قضاوت و ارزیابی صورت می گیره میشه گفت ناشی از تعصبات پنهان است و بر پایه استدلال معیوب صورت می گیره .
مثلاً در حوزه دفاعی ، برای دفاع از نظر و تفکر یا رفتار خود ، کبری صغراهایی می چینیم که مخاطب خود را متقاعد سازیم که حرف و نظر و فکر یا رفتار ما صحیح است ، و در واقع مقدمات استدلال ما اشکال دارد اما نتیجه ای به ظاهر معقول از آن می گیریم ( با دقت خواهیم دید که مقدمات نتیجه را حمایت نمی کند ، چون با هم رابطه منطقی ندارند ، اما نتیجه به ظاهر منطقی است ) برای نمونه به این نوع استدلال معیوب توجه کنید :
انگور مست کننده نیست
شراب از انگور است
پس شراب مست کننده نیست
دو مقدمه این استدلال رابطه منطقی ندارند و ... ( که بحثش به مباحث مربوط به منطق و کبری و صغرا و موضوع و محمول .... بر میگردد و نیاز نیست اینجا مطرح شود )
این نتیجه می تواند ما را گول بزند و بگوییم شراب مست کننده نیست ، در حالی که واقعیت غیر از این است . و ...
از نظر رفتاری مثلاً
هرکس نماز بخواند دیندار است
من نماز می خوانم
پس من دیندار هستم
در حالی که در واقع امر دینداری صرفاً این نیست ، نماز شرط لازم در دینداری اما کافی نیست .
برای پیشگیری از عقلانی سازی یا ارزیابی خود و درک عقلانی شده ها ، به نظر من تفکر انتقادی خیلی می تواند کمک کننده باشد .
نمیدونم تونستم برسونم مطلب رو یا نه .
این چیزی بود که من درک کردم که صحتش رو مدیر محترم باید رد یا تایید کنند
نمونه ای از عقلانی سازی در یکی از تاپیکهای اخیر برای توجیه یک رابطه وابسته ساز و آسیب آفرین . موارد عقلانی سازی شده را رنگی کرده ام :
نقل قول:
سلام . از همتون ممنونم :72:
مساله من پابرجاست و دیدم محل مطرح کردن بحث رو اشتباه انتخاب کردم دیگه ادامه ندادم . اینم مطلب رو هم .... ایجاد کرده و منم مجبور شدم وارد بشم .
مساله ادبیات و عرفان رو کلا از بحث گذاشتیم کنار و خودمون یجوری حلش میکنیم .
عارفان هم زندگی دنیوی داشتن . چه برسه به من که یه آدم معمولی هستم .
تو رو به پروردگارتون اینجوری فکر نکنید . رابطه ای در میون نیست . ما باهم رفت و آمد داریم . بعضی از شبا همه باهم یا خونه ما یا خونه اونا دور هم جمع میشیم . همیشه یا مادر من خونه اوناست یا مادر ایمان خونه ما . مگه هر کس مثلا با پسر خاله ش یا پسر عمو یا اصلا برادرش یا یه روانشناس یا یک همکار یا یا یا . . . حرف میزنه رابطه داره ؟ ؟ ؟
رابطه کجا بود . به قیافه منم بخوره به ...... نمیاد . وقتی مینویسم خونه ما بود . یعنی با مادرش اومده بودن خونه ما و داشتیم با هم حرف میزدیم . من تا حالا بدون چادر پیش ...... ننشستم . اگه اینکارو بکنم میره پشت سرشم نگاه نمیکنه . پدر و مادر من صد برابر بیشتر از من به ..... اعتماد و اعتقاد دارن. ما بهش ایمان آوردیم .
در این بین من تو دلم افتاد که چرا همسرم نباشه ؟ که اونم برخورد کرد . عرض کردم در این بحثا نیست .
قسمت آخر نتیجه ایه که فرد با عقلانی سازی می گیره تا مخاطبین رو متقاعد کنه که رابطه وجود نداره و مسئه ای نداره ( در حالی که رابطه عاطفی و وابستگی ایجاد شده ) ، و .....
-
-
جناب مدیر سلام
به کرات طی پیام های خصوصی دوستان از بنده (بعنوان ایجاد کننده این تاپیک) خواسته اند که از حضرتعالی خواهش کنم نظرتون رو در مورد رفتار با شخص عصبانی در این تاپیک مطرح بفرمایید. امروز هم پیام دوستی را در این رابطه خواندم که خواستم براتون طی پیام خصوصی مطرح کنم که پیام خصوص تون رو غیر فعال دیدم.
به هر حال با توجه با اینکه مسلح شدن به چنین مهارتی از خیلی از مشکلات میتونه در خانواده یا بیرون از منزل جلوگیری بکنه، خوشحال میشیم از نظرات کارشناسی حضرتعالی در این مورد هم بهره مند بشیم.
-
مدیر عزیز
ما همچنان منتظر نظرات اساسی و جمع بندی نهایی شما هستیم:82: