سلام.دوستان.من این موضوع رو قبلا مطرح کرده بودم و جوابهای خوبی هم از بعضی دوستان گرفتم. خالا با اجازه تون با آوردن بعضی جوابای دوستان وطرح سوالات جدیدوجدی تر در این زمینه این تاپیک رو ادامه بدم.
bloom:
من خودم توی ماشین چند روز پیش خانومی رو دیدم که حجاب کامل داشت و یک تار موشم بیرون نبود ولی انقدر تمیز و مرتب و شیک بود که من محو تماشای این خانوم شده بودم
_بله .من هم طرفدار تمیزی و پیرایش هستم.اما هدف من از حجاب دقیقا اینه که جلب توجه نکنم پس آرایش صورت رو به هیچ وجه ضروری نمیدونم بلکه تنها پیرایش.
baran.68:ارکیده عزیز تا وقتی دید شما به دانشگاه این هست مسئله ای که مطرح کردید براتون معضل به حساب میاد . اگر واقعا هدف از ادامه تحصیل در دانشگاه همسریابی باشه پس نباید توقع درس خواندن داشت و واقعا باید یک فکری به حال دانشگاه های تک جنسیتی کرد ....
_در جواب این دوست عزیز:reihaneh:
اینکه برخی دانشگاه رو محیطی برای ارتباط با جنس مخالف و یا ازدواج بدونند، اصلا مسیله دور از انتظاری نیست.
کجا هست که فعالیت هایی هر دو جنس کنار هم داشته باشند و از این طریق به نوع نگاه و نقاط قوت و ضعف جنس مخالف پی ببرند؟من نمی گم این تنها راهه. اما به نظر من باید قبول کرد، در این کشور، یکی از بزرگترین و عمومی ترین راه، برای حداقل شناخت سطحی و سالم از جنس مخالف، دانشگاه هستش.
که پاسخ منم تقریبا همینه
baran.68 :یک دختر مثل شما براستی چرا باید حجاب داشته باشه ؟
دختری که جوابی برای این سوال نداره و فقط کورکورانه حجابش رو رعایت می کنه (مثل کسانی که شما گفتید) حق دارند دچار سرخوردگی و افسردگی بشن .
_اتفاقا کاملا برعکس من حجابم زو کاملا از روی آگاهی انتخاب کردم وا ز بابت حجابم نازاحت نیستم بلکه از جفاییکه در حق این دختران میشه ناراحتم.
..شما معیارهاتون برای انتخاب همسر چیست ؟ اگر فقط همسر می خواهید و معیار ندارید و همسری مثل یکی از همان پسر های فوق می خواهید بله باید در رویه خود تجدید نظر کنید.
_من معیارهای مشخصی دارم.
از میان نظرات راهگشا با این یکی بسیار موافقم:
راهگشا:بعد سوم: کلا در عصری که قرار داریم میل به ازدواج در جوانان کاهش یافته....به چه دلیلی؟
چون ازدواج در جامعه ما دیگر ""کارکرد"" قبلی خود را ندارد... به ازدواج به عنوان هدف نگریسته نمی شود بلکه ازدواج را وسلیه ای می دانند برای رفع نیاز(انهم بیشتر نیاز جنسی)
چرا ازدواج کارکرد خود از دست داده؟؟
چون جوانان امروز با برقراری یک رابطه ساده عاطفی با جنس مخالف با صرف کمترین زمان و کمترین هزینه مالی نیازها و اهداف خود را برطرف کرده و دیگر نیازی به ازدواج نمی بینند..
اگر دقت کنید دقیقا نوع ازدواج ها و تشکیل خانواده در ایران بخصوص شهرهای بزرگ شبیه ازدواج ها در کشورهای غربی شده است... البته من نمی گویم روش کشورهای غربی نادرست است ولی جامعه ما فرهنگ و آمادگی تجزیه و تحلیل ازدواج غرب گرانانه را ندارد.
................................................
بنابراین عدم انتخاب افراد محجبه برای ازدواج نوع پوشش آنان نیست بلکه تغییر کارکردها و اهداف مردمان جامعه ایرانی است. متاسفانه تا اکنون هیچ راه کاری برای این معضل ارائه نشده است.
MOHAMMAD:اما به نظر منم شما داری اشتباه میکنی که میگی دختر باحجاب واسه ازدواج طرفداار نداره باید خدمتت عرض کنم که به خصوص در شهرهای کوچک و در بین یک سری فرهنگ ها و باورها اینقدر هم این دخترها طرفدار دارن که بعضی پسرها به قولی بدون اینکه اسم دختر و شخصیت واقعی او رو بشناسن به صرف اینکه این دختر حتی پیشونیش هم معلوم نشده سند پاکی و درستی و تفاهم را پیچیده و به خواستگاری او می روند غافل از اینکه ممکن است بعد ها به خاطر عدم شناخت از همدیگه به تفاهم نرسند...
_اما من متاسفانه در تهران زندگی میکنم و طرفدار کم دارم.
و در آخر مدیر همدزدی که بهتزین وکاملترین جواب را دادند:در مورد ازدواج و خواستگاری اکنون در یک مرحله گذار واقع شده ایم.
اکنون نه مثل قدیم و ازدواج سنتی که رسما فقط والدین تصمیم گیرنده بودند حاکم هست. نه کاملا بر اساس روشهای مدرن که خانواده ها حذف شوند و دختر و پسر کار را تمام کنند.
و بسته به هر خانواده ای ، اکنون ترکیبی از سنت و مدرنیته حاکم هست. البته بعضی هنوز کاملا سنتی و بعضی کاملا مدرنیته هستند ولی اکثر بین این دو تا اندازه ای سرگردان هستند.
و در این میان دختران با حجاب با سختی های بیشتری همراه هستند. چون پسرانی که خواستار ازدواج با دختران با حجاب هستند ممکن است به خاطر ضعف مهارتهایشان نتوانند راه و روش مناسب برای خواستگاری از چنین دختری چیست؟
گاهی با اسم آشنایی و دوستی نزدیک می شوند و طرد میشوند. گاهی هم به خاطر حجب و حیا و ... فاصله می گیرند و از دست می دهند.
اعتماد به نفس، توجه به هنجارهای جامعه ، به خصوص ارزشهای چنین خانواده هایی، مهارت طرح مسئله از مسائلی هست که از طرف پسران مهم هست.
تنها راه پیداکردن خواستگار هم دانشگاه نیست. و حجاب هم تنها مانع پیدا کردن شوهر نیست.
در مقاله ذیل به طور کلی 40 موضوع در این رابطه مطرح شده است که متناسب با خانواده ای ممکن است چند تا از آنها کاربردی شود