فاصله ی بلوخ جنسی تا ازدواج را چه باید کرد!؟
فاصله ی بلوخ جنسی و ازدواج را با چه باید پر کرد!؟
معمولا دخترها در سنین 9تا13سالگی به بلوغ جنسی می رسند و پسرها تقریبا از14تا 17 سالگی، دختر ها در سنین 20 تا 25 سال و پسرها در سنین 25 تا 30 سال ازدواج می کنند.
بلوغ یعنی تکامل نیاز جنسی در افراد، و ازدواج پاسخی مناسب به این نیاز است، اما فرهنگ جنسی نامتعادل حاکم بر ملت ایران بین نیاز(بلوغ) و پاسخ صحیح(ازدواج) به آن چندین سال فاصله انداخته است، تا چند سال پیش که هنوز فساد جنسی در ظاهر رفتاری دختران و پسران جوان منعکس نشده بود، برخی تصور می کردند که خلاءِ چندیدن ساله ی بین نیاز و پاسخ را می توان به راحتی با روزه گرفتن، نماز خواندن، مسجد رفتن و …. پرکرد.
اما این تصورات شعار مانند هیچ گاه عملی نبوده، نیست و نخواهد بود، و در عمل خلاء ِ به وجود آمده بین بلوغ وازدواج با روابط نامشروع، خودارضایی و همجنس بازی پر شد.
برخی بر این باورند که می بایست به جای پر کردن خلاء، آن را از بین برد، در واقع سن ازدواج را تا سن بلوغ کاهش داد.
و همچنین تصور می کنند:
و همچنین تصور می کنند که اگر موانع(مسکن، شغل، جهاز و مهر و…) ازدواج از سر راه جوانان برداشته شود، سن ازدواج به سن بلوغ رسیده و مشکل حل می شود، اما در عمل هیچ گاه تلاش ها برای برداشتن این موانع به ثمر ننشست و از طرفی مشاهده می شود که سن ازدواج در اقشار پر درآمد جامعه که مشکلات اقتصادی مانعی برای ازدواجشان نیست به مراتب بالاتر است، همچنین نمی توان نادیده گرفت که نوجوانی که تازه به بلوغ رسیده توانایی لازم را جهت انتخاب همسری برای یک عمر زندگی ندارد چرا که اصولا هویت آدمی در نوجوانی در حال شکل گرفتن است و عقاید افراد زمانی که به سن جوانی می رسند متفاوت از عقاید شکل نگرفته ی آنها در سن نوجوانی است و این مساله خود باعث می گردد احتمال اینکه جوان از انتخاب خود در دوران نوجوانی پشیمان شود، بالا رود.
پس راه حل چیست؟
آیا باید روابط بی قاعده ی جنسی بین نوجوانان، خودارضایی و همجنس بازی را به عنوان پاسخگوی موقت به نیاز های جنسی قبل از ازدواج، پذیرا باشیم؟
وبلاگ همدردی
.................................................. ....................................
دوستان عزیز نظر شما چیه؟؟؟
خواهش می کنم اگر تجربه یا نظری در مورد مطلب بالا دارید ارائه نمایید تا به یک جمع بندی برسیم.
((لبته می دانم در تالار لینک های در این مورد وجود دارد ولی می خواهیم با توجه به تجربه های و نظرات فردی تاپیک را پیش بریم))
با سپاس..
منتظرم ها:72::72:
RE: بیا..بخون و حتما نظر بده..لطفا
[align=justify]سلام :72:
در تاپیک "رابطه جنسی قبل یا بعد از ازدواج" در واقع بدنبال یافتن پاسخ همین سوال بودم که نیاز جنسی چطور باید قبل از ازدواج برطرف بشه، و آیا اصلا درسته که تا زمان ازدواج به تاخیر بیفته یا نه؟ خیلی ذهنم درگیر دخترها و پسرهایی بود که می دیدم جامعه هیچ راهکاری در اختیارشون قرار نمی ده و هیچ حمایتی هم ازشون نمی کنه!
واقعیتی که در نظر دارم اینه که سوالی که مطرح کردی رو نمی شه بصورت کلی جواب داد. پس اجازه بده ابتدا در مورد خودم پاسخ بدم، بعد بیشتر فکر می کنم و سعی می کنم برای شخصیت های مختلف جواب مناسب پیدا کنم.
من فکر کردم که بهتره قبل از ازدواج اصلا نیاز جنسی نداشته باشم که هم روی درس و کارم تمرکز داشته باشم و هم بخاطر این نیاز به کسی نیازمند نشم. و به این مقصود هم رسیدم. البته نه از راه سرکوب کردن این نیاز، بلکه از راه منحرف کردنش.
1:: بیشتر وقتم رو صرف مطالعه و کار می کنم. در زندگیم اهدافی دارم که باید بهشون برسم و بنابراین تمرکزم روی اونهاست.
2:: اوقات فراقتم رو صرف فعالیت های سالم و فکری می کنم. اخیرا اوقات فراغتم بیشتر صرف تالار می شه. چند سال پیش با اشخاص مختلف در کشورهای مختلف دنیا چت می کردم، همه صحبت هامون هم حول مسائل اعتقادی، ونگرش ها و فرهنگمون و مسائل از این دست بود که تمرکز رو به کلی از مسائل جنسی برمیداره. و در کنار اینها بازی مورد علاقه م سودوکو و ... که اینها هم همون خاصیت رو دارند.
3:: به هیچ عنوان چشمم به تصاویر مبتذل نمیفته. مگه اینکه اتفاقی باشه. نه عکس، نه فیلم، نه هیچی.
4:: با کسی در مورد مسائل جنسی صحبت نمی کنم، حتی بحث های دخترانه که خیلی ها هم طرفدارش هستند. و می دونم که پسرها هم خیلی وقتها در مورد این مسائل با هم صحبت می کنند.
بندهای 1 و 2 با اهدافی غیر از خاموش کردن نیروی جنسی صورت می گیرن، اما خوب این هم جزء نتایجش هست چرا که آدمی که بیکار باشه یا اوقات فراغتش رو صرف فعالیت های بیهوده کنه، خود به خود به فکر این مسائل میفته. اما بندهای 3 و 4 تقریبا با همین هدف صورت می گیرند. هرچند کلا هم برام جذابیتی نداره که در مورد این مسائل صحبت کنم یا مثلا فیلم های اینچنین ببینم.
هوم...
دیگه چیزی یادم نمیاد. اگه بعدا یادم افتاد میام و می نویسم.
مسئله اورژانسی ایران امروز رو مطرح کردی نقاب. امیدوارم به راهکارهای عملی هم برسیم.
:72:[/align]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط philosara
[align=justify]
بندهای 1 و 2 با اهدافی غیر از خاموش کردن نیروی جنسی صورت می گیرن، اما خوب این هم جزء نتایجش هست چرا که آدمی که بیکار باشه یا اوقات فراغتش رو صرف فعالیت های بیهوده کنه، خود به خود به فکر این مسائل میفته. اما بندهای 3 و 4 تقریبا با همین هدف صورت می گیرند. هرچند کلا هم برام جذابیتی نداره که در مورد این مسائل صحبت کنم یا مثلا فیلم های اینچنین ببینم.
:72:[/align]
>>سپاس فراوان از فلوسارا عزیز که نظر شخصی خود را بیان نمودند.. پس ""فیلو سارا" عزیز .....پس شما تنها راه حل موجود را منحرف ساختن ذهن و فکر از نیروی جنسی می دانید و به نحوی معتقدید باید این نیرو را به سمت های دیگری مانند سرگرمی های مورد نظر کشاند...
ولی سوال اصلی این جاست که اگر این انحراف ساختن جواب نداد؟؟ ان وقت چه؟؟
و اینکه آیا با منحرف ساختن .....انگیزه جنسی ما نیز کاهش نمی یابد؟؟
با تشکر:72:
[align=justify]نقاب جان :72: اینی که توضیح دادم رو تنها راه حل موجود نمی دونم. بلکه این راهی بود که برای من مناسب ترین و درعین حال زیباترین راه بود. یعنی با توجه به شخصیتم، اهدافم، و خلاصه کل زندگیم، راه حل خاموش کردن نیروی جنسی رو برگزیدم، و بهش ایمان هم دارم. البته برای خودم نه دیگران. به هرحال نسخه هرکسی باید با توجه به چیستی خودش پیچیده بشه. و من به این مهم کاملا آگاهم. به همین خاطره که سعی می کنم از زاویه دید افراد گوناگون در سطح های اجتماعی، شخصیتی و معنوی گوناگون به این مسئله نگاه کنم.
اینبار استثنائا:P قصد دارم جلو میل نظریه پردازیم رو بگیرم. منتظر دوست های عزیزی هستم که از زاویه دید نوجوان ها و جوان های امروز به مسئله نگاه می کنند. امیدوارم راحت و آزاد و حق به جانب حرفشون رو بزنند و از مواضعشون دفاع کنند. و یه بحث داغ داغ داشته باشیم.:72:[/align]
سلام
راستش موضوع بسیار مهمیه اما به نظرم همه افراد نمی تونن با شیوه کاربر فلوسارا یعنی سرگرم بودن به مسائل دیگه این فاصله رو پرکنن تصور کنید در خانواده ای که آزادی و شاید بی توجهی به امور دینی وجود داشته باشه هرچقدر هم که این کارها انجام باشه بازهم خواه ناخواه توجه فرد جلب این موضوعات میشه غریزه جنسی قدرتمند ترین غریزه انسانه
اما مشکل فقط به وضع مالی یعنی خانه و جهزیه و احیانا کار خلاصه نمیشه متاسفانه فاصله اصلی که باید پر بشه فاصله بین بلوغ جنسی و بلوغ شخصیتیه اصلا خودتون ببیند چند درصد از جوانان 15 ساله الان از نظر شخصیتی توانایی اداره زندگی مستقل ولو با پول والدین رو دارن؟ دکتر شیری از این عمل به تشرف به مردانگی یاد می کرد که بسیار جالبه پسران دیگه مثل سابق از کودکی به حرفه پدر نمی پردازند تا در مواجه با محیطی مردانه بازار بتونن تشرف به مردانگی رو داشته باشن و دختران نیز در کارها منزل به طور جدی وارد نمی شوند تا تجربه زندگی داشته باشند نهایت کاری که پسر ایرانی برای اعلام بزرگی انجام می ده مخفیانه سیگار کشیدن و رفتن به پارتی های جورواجوره همیشه استثنا هست اما براساس استثنا نمیشه حکم صادر کرد
اصلا وقتی برای یه درآمد که به سختی کفاف یه زندگی ساده دونفره رو میده باید تا 24 سالگی درس خوند و سربازی رفت اونوقت آیا بازهم میشه به کم شدن سن ازدواج دائم به عنوان راه حل فکر کرد؟ منطقی باشیم و این عیب رو گردن اسلام نندازیم که دست پا گیر شده نه این سنت های پوچ و باورهای غلط ماست که دست وپای ماروبسته والا راه حل پر کردن این خلا وجود داره
ببینید همه طرح هایی که مطرح میشه ایجاد محیطی برای ارضای جنسی فارغ از مسئولیته چه طرح قانون که شامل زندگی دو طرف در خانه والدین و چه غیرقانونی مثل روابط نامشروعه اما در این وسط یه راه حل هم هست اونم ازدواج موقت یا صیغه اس نه این که مثل طرح خانه عفاف جنبه مادی بدن بهش که اتفاقا صیغه کردن این چنینی حرامه بلکه اگه دختر و پسری از هم خوششون اومد و شرایط ازدواج رو نداشتن به صورت صیغه باهم ارتباط داشته باشن و مطمئن باشید این دو فرد به احتمال زیاد وقتی شرایط ازدواج دائم براشون فراهم بشه ازدواج می کنند چون در مدت صیغه همدیگرو خوب شناختن این مسئله در خیلی کشورها برطرف شده و نمونه اش کشور لبنانه در اون محیطی که کلوپ های بی بندوباری و حتی سکس به وفور یافت میشه و آزادی مطلق وجود داره اما شاهد هستیم جوانان شیعه لبنانی حجابی به مراتب سنگین تر و کامل تر و در عین حال زیباتر از همتایان ایرانی خود دارند و میزان مشارکت جوانان لبنانی در فرایض دینی بسیار بالاست
اتفاقا وقتی ایرانیان به لبنان مسافرت می کنند و جو واقعی لبنان رو می بینند واقعا تعجب می کنند که این چنین فرهنگی بتونه در این محیط آزاد دوام بیاره
سلام,
تشکر از نقاب گرامی؛
در این تاپیک رابطه جنسی قبل یا بعد از ازدواج همانطور که خودتان در جریان هستید در خصوص این معضل بحث شد؛ مطالب این تاپیک هم مانند آن است؛
توصیه میکنم دوستانی که قصد شرکت در این بحث را دارند ابتدا به تاپیک بالا مراجعه کنند؛و بعد نظراتشان را در این تاپیک بیان کنند
بنده هنوز به هیچ نتیجه ای نرسیده ام , جز اینکه سرکوب این حس و میل, هم به لحاظ جسمی و هم به لحاظ روحی مشکل ساز است؛ یکی از دوستان بنده به تازگی ازدواج کرد؛ (با عرض پوزش) بعد از اولین رابطه با همسرشان؛ ایشان متوجه شدند که واریکوسل دارند,!! عدم توجه به ارضاء شدن و تخلیه به لحاظ جسمی باعث این مشکل شد؛
و اما فیلوسارای گرامی،:
مواردی که شما اشاره کردید؛ موقتی هستند,و نمیتوان به آن تکیه کرد؛ بند 3و4 هم برای جلوگیری از شدت آن است ؛نه اینکه بتوان این میل را خاموش کرد؛
نقل قول:
نوشته اصلی توسط familyman
راستش موضوع بسیار مهمیه اما به نظرم همه افراد نمی تونن با شیوه کاربر فلوسارا یعنی سرگرم بودن به مسائل دیگه این فاصله رو پرکنن تصور کنید .............این وسط یه راه حل هم هست اونم ازدواج موقت یا صیغه اس نه این که مثل طرح خانه عفاف جنبه مادی بدن بهش که اتفاقا صیغه کردن این چنینی حرامه بلکه اگه دختر و پسری از هم خوششون اومد و شرایط ازدواج رو نداشتن به صورت صیغه باهم ارتباط داشته باشن و مطمئن باشید این دو فرد به احتمال زیاد وقتی شرایط ازدواج دائم براشون فراهم بشه ازدواج می کنند
>> با تشکر از دوست عزیز.... ایشان معتقد هستند >> ""صیغه"" راه حل خوبی است.
با سپاس از ""کیوان"" عزیز..بله در تاپیک رابطه جنسی قبل یا بعد از ازدواج؟ که توسط دوست گرامی فیلوسارا ایجاد گردیده بوده این موضوع مورد برسی قرار گرفت ولی دیگر آن تاپیک ادامه نیافت و اینکه عنوان سوال بنده قدری متفاوت است و می توان همه جوانب را مورد بررسی قرار داد اما بنده هم توصیه دارم اعضا قبل از پاسخگویی حتما ان تاپیک را مورد مطالعه قرار دهند. قطعا بعد از نتیجه گیری تاپیک ها را به یکدیگر سنجاق خواهیم کرد.(اگر صلاح باشد)
دوستان منتظر نظرات شما هستیم...لطفا کوتاهی نفرمایید.
با سلام خدمت برادر گرامی ،نقاب عزیز
واقعا ممنونم ازت به خاطر ایجاد این تاپیک
این معضلی که به نظر من همه جوانان مجرد گریبانگیر ش هستند
در اینکه باید سن ازدواج رو پایین اورد درش شکی نیست ،چون الان به نظرمن متوسط سن ازدواج بیشتر از اون چیزی هست که در ابتدای بحث بهش اشاره کردین
نظرات فیلو سارا خوب بود اما همه اینا مقطعی هست و دردراز مدت جواب نخواهد داد ضمن اینکه ممکنه باعث بروز مشکلاتی بشه
من خودم به شخصه از این روش استفاده میکنم ،ضمن اینکه واقعا به خدا توکل دارم و اینو امتحان الهی میدونم برای سنجش صبرم (دخترای اطراف من یا با اعتقاد به خدا یا با ارتباط های نامشروع این نیازشون رو بر اورده میکنن
ولی امروزه خیلی ها(بخصوص پسران )از خود ارضایی استفاده میکنن
فعلا چیزی به ذهنم نمی رسه ،
منتظر ارسال دوستان میمونم
با سلام خدمت دوستان عزیز
همه می دونن که غریزه جنسی قویترین غریزه ایه که خداوند بر اساس حکمت در وجود انسان قرار داه تا در وقت مناسبش آرامش و کمال رو برای انسان به ارمغان بیاره ضمن اینکه باعث بقای نسل میشه. و هییییچ کس حتی مومن ترین افراد نمی تونن ادعا کنن که از این غریزه و احساس بی نصیبن و یا اینکه توان کنترل اون رو به سادگی دارن.واقعیت اینه که این غریزه هست و بااااید ارضاء بشه .حالا راه سالم و صحیح ارضای این غریزه رو دین مبین اسلام و خالق غریزه ازدواج معرفی کرده.همه می دونیم که تو کشور ما سن ازدواج در حال حاضر خیلی بالا رفته ( بیشتر از اون که آقای نقاب ذکر کردن) و در این مورد عوامل زیادی دخیل هستن که ایشون اشاره ای کردن و در واقع این موانع و مشکلات رو خود ملت و "ما" ( با محوریت خونواده دختر البته ) ایجاد کردیم که الان دیگه جزء اصول حاکم بر زندگی ما شدن و هیچ کس حاضر نیست از اونا بگذره و اگه احیانا" کسی از این بابت کوتاه بیاد متاسفانه محکوم میشه یا به" عقب مانده بودن" یا به " از سر راه آمدن دختر " .از طرف دیگه جالب اینه که کل ملت نگران این معضل بالا رفتن سن ازدواج هستن !!!
به نظر من غریزه جنسی امکان "سرکوب" نداره به هیچ وجه اما میشه اونو تا یه زمانی و تا حدی که عفت و پاکدامنی شخص حفظ بشه ، "کنترل" کرد البته بر کسی پوشیده نیست که کنترل غریزه جنسی به این قوت کار خییلی سختیه و ایمان قئی میخواد.
در این زمینه به نظر من اولین و مهمترین عاملی که می تونه به کنترل غریزه جنسی کمک کنه ،" ایمان و پرهیزگاریه" شخصه .عامل ایمان شرط اصلی و لازم هست اماااا کافی نیست و باید در کنار ایمان فاکتورهای دیگه ای هم باشه تا این غریزه کنترل بشه.حتما" شما هم دیدید و می شناسید افرادی رو که در بین مردم به اصول اعتقادی و اخلاقی پایبند هستند ، سالمترند و به ندرت از بین چنین افرادی کسی به فساد و بی بندو باری کشیده میشه ( اون عده کم هم کسانی هستن که اهل ریا هستن و در واقع ایمانشون ظاهریه ).پس مسائل اعتقادی و دینی به هیچ وجه نباید در حاشیه گذاشت یا معتقد بود که در حال حاضر کارایی ندارن !
عوامل دیگه که باید به کمک ایمان بیاد یکی تفریحات سالم و مجازه که دوستان اشاره کردن .
موارد دیگه ، سعی کنیم تا جایی که امکان داره و تا زمانی که ضرورت ایجاب نکرده ، ار تباطمون رو با نامحرم کم کنیم که خییلی تاثیر داره .چون ارتباط با نامحرم و درکنار نامحرم بودن خودبخود این غریزه رو همیشه بیدار نگه میداره و تحریک می کنه .و متاسفانه چیزی که امروزه اصلا" رعایت نمیشه همین مورده خصوصا" توی دانشگاهها ، پارکها ، کافی نت ها، کافی شاپ ها و ....بودن در کنار نامحرم و صحبت با او خصوصا" صحبتهای بی مورد و غیر ضروری ناخواگاه باعث تحریک غریزه جنسی و ایجاد" تغییرات هورمونی " میشه که به هیچ وجه قابل کنترل نیست و از اراده خارج هست .
پرهیز از" بیکاری " یک عامل مهم دیگه هست .یک جوان وقتی که تنهاست فکرش به هزار راه میره و به هرچیزی فکر میکنه البته نه اون تفکری که " یه ساعتش برابر با سالها عبادته " بلکه افکار نادرست و پریشان که باعث بیماریهای روحی و روانی میشه !
در این زمینه امام علی (ع) چه زیبا فرمودند :
مراقب "افکارت" باش که "گفتارت" میشود
مراقب "گفتارت " باش که " رفتارت" میشود
مراقب " رفتارت " باش که " عادتت" میشود
مراقب " عادتت" باش که "شخصیتت" میشود.
سعی کنیم تا حد امکان از دیدن روابط" افراد متاهل" و دیدن تصاویر و فیلمهای مستهجن و مبتذل جلوگیری کنیم که متاسفانه امروزه خیلی از متاهلین گرامی این مورد رو رعایت نمی کنن و حتی بیرون از منزل و در ملاء عام ، در معرض دید جوانان مجرد ، رفتارها و حرکاتی انجام میدن که واقعا" شرم آوره .مثلا" آیا درسته که زن و مرد توی پارک جلوی چشم صدها نفر که اکثرا" جوان و مجرد هستن ، سر رو سینه هم بذارن و همدیگه رو ناز کنن!!؟؟ این چنین افراد آیا پاسخی برای خدا آماده دارن؟
یا اینکه به بهانه" آموزشی بودن " فیلمهای مبتذل در بین جوانان رواج کنه ؟ مگه قدیمی ها همچین فیلمهایی می دیدن که یاد گرفتن در زندگی زناشویی باید چیکار کنن ؟؟
اینها همه بهانه و وسیله برای به ابتذال کشیدن جوانان هست وگرنه همون خدای حکیم و دانایی که این غریزه رو در وجود انسان قرار داده ، راه ارضای اون رو هم قرار داه .
علاوه بر این مواردی که هر شخص خودش باید برای کنترل غریزه جنسی و حفظ عفت رعایت کنه ، محیط زندگی فرد بسیار مهمه که شامل خانواده و جامعه است . "خانواده ها "و "جامعه" هم باید وظیفه خودشون رو انجام بدن . خانواده ها با کم کردن "توقعات" و" راهنمایی های "لازم به فرزندان و نوع" تربیت" می تونن وظیفه شون رو انجام بدن .جامعه هم با فراهم کردن" اسباب و امکانات" لازم و "ابتدایی" برای تشکیل یک زندگی ساده .تا بدین وسیله جوانان بتونن به طرز" صحیح و شرعی و قانونی" در" وقت مناسب" ازدواج کنن و به فساد کشیده نشن.
به امید خوشبختی و سعادت تمام جوانان:203:
[align=justify]عناوینی که محور اصلی سوال مطرح شدن، برگرفته و به پا خواسته از نیازی هستن که قبل از اون توضیح دادید...
مدت زمانی بین اون، رو نمیشه ساده گرفت و جوون رو به حال خودش رها کردن تا برخی مسائل امروز ما بوجود بیاد و از طرف مقابل نیز، متاسفانه به غیر از قشر بسیار اندکی از جامعه، بقیه شرایط ازدواج به موقع رو ندارن. این مدت زمان اختلاف بین مسئله بلوغ و ازدواج، شاید زمان 9 تا 13 تا 20 و 25 ، و 14 تا 17 تا 25 و 30 نیست، چون عملاً جوان در اون سن توانایی مسائل ضروری دیگه رو نخواهد داشت. بنابراین از شرایط به وجود اومده که بلوغ جنسی فرد هست و فرد به دنبال بلوغهای دیگری هستش، و مصرانه هم پی اونها رو میگیره، استفاده کرد و شرایط رو در اختیارش قرار داد. نه اون رو به حال خودش رها کرد ، وقتی 20 و بالاتر رسید، تازه سعی در رفع نیازهای اون شه.. چون اون در این سن خود تصمیم گیری کرده و چندین سال فاصله تا این سن، زمان بسیار زیادی برای طاق شدن صبر هر جوانی بوده. شخص وقتی نیازی داشته باشه و در سمت مقابل، دیوار ببینه، مطمئنن در پی رفع مشکل و نیاز برمیاد، بنابراین مشکل بوجود خواهد اومد. جوونی که در زندان هستش، اگه حبس خودش رو حبس ابد بدونه، ممکنه نا امید، هفته ای رو زنده نباشه. اگه حبس خودش رو 4 5 سال ببینه، مطمئنن امیدی درش خواهد بود و ... . مطمئناً وقتی دیده شه این مسئله جوان تا 20 و خورده سالگی به فراموشی سپرده میشه و بعد هم فقط برای ازدواج به او پرداخته میشه، جوان خود دست بکار خواهد شد. ولی وقتی اطرافیان یک فرد، که صرفاً خانواده اون به تنهایی نیست، بلکه جامعه اطراف اون هم هست، به اون بگن و با زبان عمل بگن که با پیمودن این راه، راهی که مسیر دقیقن مشخص باشه و اهداف اون راه هم مشخص، به نیازش به طور شرعی پاسخ داده میشه، حتماً از زیر فشار زیاد قبل خارج خواهد شد یا حداقل تا حدود زیادی کم میشه از اون فشار. بنده که امروز تو زندان هستم، بدونم فردا آزاد میشم ، بدونم 2 ماه دیگه آزاد میشم ، رفتارم چطور خواهد بود؟ مطمئنن رفتارهای پر مخاطره با دیگر زندانیان اطراف خودم نخواهم داشت که برام مشکلی بوجود بیاد، چون اون رو رفتار پر خطر میدونم.. ولی وقتی رها بشم در زندان و برام آینده و فردایی تصور نشه، کمی طاقت میارم و اتفاقاً زیر فشار بلاتکلیفی در کنار فشار زندان، دست به کارهای پرخطر میزنم...[/align]