با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
من دو فرزند پسر و یه دختردارم پسر اول و دخترم دانشگاه سراسری درسشونو میخونن ولی پسر دومم دانشگاه آزاد قبول شده وهزینه هاش خیلی هست در حالی که دو تای اولی هزینه های زیادی نداشتن الان فکر کردم شاید بین بچه هام فرق گذاشتم چون پسر کوچکم در مقایسه با بقیه شاید 4 تا 5 برابر بیشر خرجش کردم به نظر شما تفاوت بین بچه هام گذاشتم چون دو تای اولی شاکی شدن لطفا راهنماییم کنین
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
سلام مادر گرامی،
به تالار همدردی خوش آمدید.
شما رو تحسین می کنم که موفق شدید هر 3 فرزندتون رو راهی دانشگاه بکنید و به شما خسته نباشید می گویم.
من فکر نمی کنم شما بین فرزندانتون فرق گذاشته باشید. مطمئنم اگر دو فرزند اولتون هم دانشگاه سراسری قبول نمی شدند، تلاش خود رو می کردید تا هزینه ی دانشگاه آزاد رو برای اونها فراهم کنید.
خدا رو شکر اونها سراسری قبول شدند و هزینه ی تحصیلشون کمتر هست. به هر حال فرزند سوم شما به هر دلیلی موفق نشده که دانشگاه سراسری قبول بشود. شما هم به طریقی توانسته اید که خرج تحصیل او رو جور کنید.
در مجموع از نظر من شما هیچ فرقی بین بچه ها نگذاشته اید و به همه کمک کرده اید تا ان شا الله آینده ای روشن داشته باشند. هدف شما برای هر 3 یکسان بوده. حالا برای فرزند آخرتون مجبور شدید کمی بیشتر خرج کنید تا به هدفش برسد.
فرزندان شما کمی کم لطفی می کنند اگر هزینه ها رو حساب می کنند و شما رو به خودشون بدهکار می دانند... به نظرم باید با اونها صحبت کنید و بگویید که اولویت شما این بوده که هر 3 فرزند به دانشگاه بروند و تحصیل بکنند.
حقیقتش من اصلاً وظیفه پدر مادر نمی دانم که برای بچه شان ماشین بخرند...
مهم این است که از نظر عاطفی فرق نگذارید که مطمئنم نگذاشتید.
باید با همان مهر مادرانتان این رو به بچه ها ثابت کنید که همه رو یک اندازه دوست دارید و کاری کنید که بین خودشون هم اختلاف یا حسادت پیش نیاید.
موفق باشید.
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
حضرت علی (ع) درباب تعریف عدالت می فرمایند" اعطاء کل ذی حق حقه " پرداختن حق، به هرصاحب حقی. این تعبیربه این معناست که هرکس حقی مخصوص ومناسب خود را دارد واین گونه نیست که همه در دارا بودن یکسان هستند.
عدالت به معنای مساوی بودن نیست بلکه قرار گرفتن هرکس در جایگاه خویش می باشد.
اگر دختر شما رشته مورد علاقه اش در دانشگاه آزاد پذیرفته می شد و رشته دیگری سراسری، و بخاطر شهریه مجبورش می کردید که دولتی بره، شاید حرفش قابل قبول بود. اما این حرفشون به نظرم قابل قبول نیست.
اگر یکی از بچه ها مریض بشه و نیاز به جراحی داشته باشه، بقیه باید پول جراحی و بیمارستان را نقدی را بگیرند؟
به نظرم بهتره که براشون یکبار توضیح بدهید و طوری هم بگید که تحکم پدرانه توش باشه تا دوباره وارد این وادی ها نشوند.
شما به عنوان پدر و مالک اموالتون، بهتر می دونید که کجا و چطور پولتون را خرج کنید و چه کار باید بکنید. تقریبا می شه گفت که وظایف مادی شما در قبال اونها تمام شده است. چون همه تحصیلات دانشگاهی دارند و بزرگ هستند. بهتره برند دنبال کار و زندگی و ... خودشون هم هرچی لازم دارند بخرند.
یک جورایی لازمه که آب پاکی را بریزید روی دستشان تا کم کم مستقل بشوند.
وای دوباره خوندم خیلی عصبانی شدم.
یعنی چی که ماشین حساب برمی دارند و حساب می کنند به ما بدهکاری؟
تو رو خدا کوتاه نیایید و رو بهشون ندهید. اینطوری جواب زحمات شما را می دهند و احترام پدرشون را دارند؟
اصلا لازم نیست توضیح بدهید. بگید که من تشخیص دادم که لازمه ایشون بره دانشگاه آزاد و هزینه اش را هم با هر سختی بوده دادم.
الان هم دیگه هر سه تون بزرگ هستید و تحصیلکرده. برید دنبال زندگیتون.
اگر الان جواب این خواسته شون را بدید فردا می گن ماشین اون یکی بهتره، تصادف کرد خرجش را دادید و ...
بعد نوبت ازدواج و جهیزیه و مهریه و ... می رسه.
نذارید براتون تصمیم بگیرند. دیکتاتور نباشید اما لازم هم نیست تا این حد به بچه ها رو داد.
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
اين مساله ممكنه در دراز مدت براتون دردسر درست كنه.
من كه برنامم اين بوده كه اگه در يك چنين شرايطي قرار گرفتم حتما براي تشويق هزينه شهريه اون يكي رو به حساب بقيه واريز كنم.
با اين شرايط كه شما ايجاد كردين پسر و دخترتون شايد براي ادامه تحصيل تلاش نكنن و احتمال داره با اين شرايط ترجيح بدن ارشد رو در دانشگاه آزاد بخونن و اين شرايط شمارو بدتر ميكنه.
ميتونين با افزايش پول تو جيبي اون دو تا و محدود كردن پول بچه آخرتون بهشون اين اطمينان رو بدين كه چون سراسري قبول شدن شما دارين جاي ديگه جبران ميكنين. مثلا از 8 ميليون 4 ميليونش رو حداقل يه جوري پرداخت كنين چون در غير اينصورت بايد احتمال دلسرد شدن و عدم همراهي بقيه بچه هاتون رو بدين
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
شما تصمیم دارید از ما تائید بگیرید که بین بچه ها فرق گذاشته اید یا نه که در نهایت به این نتیجه برسید والد خوب یا بدی هستید ؟!
بهتر است که شرایط حاکم بر خانه و روابط بچه ها را با هم نظم دهید و به نظر من باید سئوال می کردید به عنوان ولی باید چه عملکردی داشته باشید تا روابط بین خواهر و برادرها در فضای پذیرش و به دور از دنیای قیاس با هم خوب باشد و چطور فضای آزردگی های فرزندانتان را نظم دهید و سروسامان دهید................ آیا این مسئله مهم شما نیست ؟!
بچه های شما در بستر خانواده ی شما رشد کرده اند در نتیجه آنچه انجام می دهند و می گویند محصول روش و عملکرد شما در دراز مدت است . بذری که کاشتید درو می کنید حتی اگر این بذر دستش ماشین حساب باشد باید فکر کنید چی شد که ماشین حساب به دست شدند ؟ من چکار کردم که به اینجا رسیدند و....................
شما سهم خودت رو از آنچه انجام دادی و ندادی را بپذیر و برای آن کاری بکنید .
حتی آنجا که دو فرزند شما از شما توقع پیدا کردند که شما مسئول خرید ماشین و ..........آنها هستید . ببینید چگونه رفتار کردید و برخورد کردید که این توقع ها ایجاد شد . این توقعات یک شبه ظاهر نشده نتیجه ی عملکرد شماست . پس خودتان کردید .
و..................
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
خوشحال شدم از دقت نظر یک والد نسبت به امورات فرزندانش.
در این که شما فرقی نذاشتید وشرایط چنین باعث شده هیچ شکی نیست. پس از این بابت نگران نباشید.
اما کاستی هایی در اصول تربیتی دیده می شود که چنین فرزندانتون متوقع بار اومدند و به جای قدر دانی دست به محاسبه بر می دارند.
بهتره بیشتر روی اون اصول تربیتی کار کنید و ببینید اشکال کار کجا بوده که چنین فرزندانتون به خاطر خواسته های مادی شون دست به مقایسه بر می دارند وهنوز بعد از این همه سال که دیگه باید مستقل بشوند از شما متوقع هستند.
چرا فرزندانتون به جای اینکه همراه شما باشند و نگران تهیه این همه هزینه ها باشند و باری از روی دوش ما بردارند باری دیگر بر روی دوشتان می گذارند؟
نمی گم اشکال از اون هاست . ببینید اشکال شما درچه بوده که انها اینگونه با این قضیه بر خورد می کنند؟
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
من دقیقا نمیدونم شرایط زندگی و خونه شما چطوریه؟نظری هم درباره خرید ماشین ندارم اما میدونم هر چیزی که از حدش بگذره خطر ساز میشه...
چیزی که مسلمه بچه اخر شما کم کاری کرده و تاوان این کم کاریش رو خودش هم باید پس بده نه اینکه فقط بارش رو دوش خونوادش باشه بخاطر هزینه ها...
قدر مسلم اون بچه ای که زحمت کشیده تلاش کرده درس خونده دولتی قبول شده با اونی که سهل انگاری کرده فرق داره...
میدونم شما برای صلاح بچه ات اونو دانشگاه ازاد فرستادی اما..
الان باید پسرت عواقب کم کاریش رو بپذیره برای همین بهتره شما یه سری مزایا برای اون دو تا فرزندت بذاری..نه لزوما ماشین..اونچه که در توانته..
به هر حال باید یه فرقی بین کسی که تلاش کرده و اون که کم کاری کرده باشه یا نه؟
نمیشه که من درس نخونم دانشگاه ازاد برم اونوقت هزینش روی بقیه تحمیل بشه
RE: با توجه به هزینه دانشگاه آیا میان فرزندانم فرق گذاشتم؟
سلام
بله به نظر من که این یه جور فرق گذاشتنه.
اما اصلا نمیگم شما یا پدرشون عمداً این تبعیض و تفاوت را قائل شدید و فرق گذاشتید.
چیزی شبیه شرایطی که من دارم.
فرزندان شما محاسبه گر نیستند. ماشین حساب دست نگرفتند که دودوتا چارتا کنن.
خودتون هم دارید بهشون حق میدید.
اگر سایر دوستان از دید پدر و مادر با شما صحبت کردن من از دید یه فرزند حرف میزنم.
من هم چنین شرایطی رو دارم و درک میکنم فرزندانتون چی میگن.
اگر اوندوتا درس خوندن و زحم کشیدن که باید بیشتر تشویق بشن و نه اینکه .....
خواهشم اینه که درکشون کنید و کمی بیشتر سعی کنید بهشون نزدیک بشید.