RE: خانم ها چرا اینقدر زود!!
سلام:72:
مبحث خوبی رو انتخاب کردید ولی دقتتون در انتخاب موضوع واسه این مبحث کافی نبوده .
یکی از نزدیکان من به دلیل شغلشون هر روز با موارد مختلفی از این دست روبرو هستند و وقتی از خاطرات و برخوردهای روزمره شون میگن هیچ واکنشی جز انگشت تعجب به دهان گرفتن و به فکر فرو رفتن جایز نیست.
وقتی که دختر بچه ی 12 ساله ای با لباس مدرسه مراجعه میکنند برای دریافت گواهی رشد که محضر جهت عقد ازشون خواسته آیا باید توقع داشت که این کودک از پس مدیریت همسر و زندگی و کنترل بارداری بر آید؟
وقتی از خانمی با چند فرزند پرسیده میشه که آیا طریقه مصرف کاندوم رو میدونی و جوابش مثبت هست و میگه در آب جوش حل میکنم و به همسرم می نوشانم دیگه چه انتظاری باید داشت ؟
وقتی سطح آموزش در سطوح مختلف سنی تا این حد پایینه دیگه نباید فقط رو خانم ها زوم کرد به انها خرده گرفت.
زندگی مشترک یعنی تصمیم مشترک در برخورد با همه چیز .
ایکاش به جای خانم ها چرا اینقدر زود میگفتید خانواده ها چرا هرگز به آموزش مسائلی از این دست نمی اندیشید؟
تمایل بعضی از خانمها یا آقایون برای زود بچه دار شدن دلایل متفاوتی داره از جمله اینکه :
خانمی رو میشناسم که با مردی ازدواج کرده که قبلا ازدواج کرده و صاحب یک فرزند هست .در ابتدا میگفت تا 5 سال دیگه بچه دار نمیشیم تا این بچه بره پیش دبستانی و مدرسه و یکی دوسال دیگه بگذره بعد .تا من بتونم بهش برسم و با تولد فرزند دیگه توجهم به اون کم نشه و ...اما بعد از یکسال تصمیم گرفت که بچه دار بشه و حالا داره مادر میشه ! من ازش پرسیدم که چی شد این تصمیم رو گرفتی ؟ گفت اگه مادر این بچه اومد بچه اش رو برد من چیکار کنم ؟بذار یه بچه از خودم داشته باشم !
شاید واقعا دلیلش این بوده باشه اما شاید هم به خاطر این باشه که اگه خودم بچه نداشته باشم شوهرم بهم کم توجهی کنه ...شایدم به خاطر اینکه در آینده مال و منال شوهخرش فقط به اون بچه نرسه و ...
خانم دیگه ای رو میشناسم که خودش تازه 19 سالش تموم شده و قرار بوده تا چند سال بچه دار نشه خصوصا" اینکه برادرش تازه فوت شده و رسمشون اینه که تا حداقل سالش نیاد اون کسی بچه دار نشه!!! با وجود این قرار مدارها بعد از یکسال بچه دار شد ! چرا ؟ چون شوهرش کمی مشکوک به نظر میرسه و شبها دیر میاد خونه و با دوستان ناباب میگرده و خلاصه زیاد قابل اعتماد نیست .زن و خونوادش هم تصمیم گرفتن اونا بچه دار بشن چرا ؟
به این امید که اون پدر بشه و سر براه!! و اینکه پابند زن و زندگی بشه و و اگه یه وقت به سرش زد زنش رو طلاق بده یا خلافی بکنه اون زن بتونه یه وارث یا چه میدونم ... براش داشته باشه چون پولداره !!
همکاری دارم که یکساله ازدواج کرده و حالا بچه اش 7 ماه ست ! چرا ؟ چون رسم خونوادگی و فامیلیشونه که دختر بعد ازدواج زود بچه دار بشه وگرنه تو فامیل شایع میشه که نازاست!!! و برای اینکه شوهرش این فکرو نکنه و طلاقش نده یا هوو سرش نیاره !
اینها و موارد دیگه ای هست که باعث « خانمها چرا اینقدر زود » میشن . !
بنده نظر روانشناسان رو مبنی براینکه 3-5 سال بعد از ازدواج بچه دار شوید رو قبول ندارم.
تصمیم به بچه دار شدن به شرایط ، فرهنگ و طرز فکر زن و شوهر مربوط میشه.
اتفاقا بنظر من اگه زن و شوهر بعد از ازدواج زودتر بچه دار شوند در تصمیم گیری برای طلاق بیشتر - کار آماری نکردم-تعلل می کنند.
هستند افرادی که برای طلاق به دادگاه مراجعه می کنند و بچه ندارند ، درعین حال هستند کسانی که چندین بچه هم دارند. :72:
همیشه شناخت در مقطع زمانی خاصی حاصل نمیشه، در واقع به نظر من چیزی که به همسران اجازه بچه دار شدن میده فقط شناخت نیست بلکه تعامل و توانایی اداره زندگی مشترک از جانب هر دو طرف هست.
در واقع زن و مرد وقتی بایدبچه دار بشن که اطمینان دو طرفه در زندگی اونها حاصل شده باشه، هر دو طرف به ثبات نسبی از لحاظ مادی و معنوی توی زندگیشون رسیده باشن. در واقع وقتی پای یک انسان دیگه رو به زندگیشون باز کنن که برای زندگیشون برنامه داشته باشن، اصول خاصی رو در نظر گرفته باشن، هر دو با هم هماهنگ باشن تا اون فرزند هم بتونه با اصولی که پدر و مادرش با هم برای زندگی مشترک وضع کردن زندگی کنه و بزرگ بشه و دچار ضد و نقیض نشه و یا خدایی نکرده قربانی به راه راست در آوردن پدر یا مادر نشده باشه..
متاسفانه همونطور که موعود عزیز گفت، خیلی از خانواده ها هستن که ازدواج رو راهی برای سر به راه شدن فرزندشون می دونن و خیلی از همسران و خانواده هاشون هم بچه رو عاملی برای پایبندی داماد یا عروسشون به زندگی می دونن... که تمام اینها به نظر من اشتباه محضه و قربانی کردن انسان یا انسانهای دیگه برای چیزی هست که در بیشتر مواقع ارزش نداره..
به هر حال امیدوارم سطح فکری جامعه ما بالا بره تا کمتر شاهد این موارد باشیم..
:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط BABY
بنده نظر روانشناسان رو مبنی براینکه 3-5 سال بعد از ازدواج بچه دار شوید رو قبول ندارم.
:72:
با سلام
من هم با مطلبتون موافقم اما یه نکته:
در بعضی مسائل بسته به رویکردهای انتخابی، نظرات روانشناسان متفاوت هست.
مهم صرفا سالهای پس از ازدواج نیست که تعیین می کند که زوجین بچه دار شوند یا خیر؟
در این مسئله همانطور که دوستان نیز مورد تاکید قرار دادند متغیرهای دیگری هم دخیل هستند.
توانایی زوجین، پایداری زندگی، استقلال مالی ، روانی و ....، و بسیاری از شرایط دیگر.
ممکن است دختر 18 ساله ای در زندگی زناشویی در ماههای اول چنین شرایطی را داشته باشد، لیکن دختر خانم 40 ساله ای چنین شرایطی را نداشته باشد.
سن ها تقریبی بوده و بیشتر ناظر بر سایر زمینه های لازم برای بچه پروری می باشد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط نقاب
[b
البته این موارد بسته به سن خانم و آقا و موقعیت خانوادگی فرق می کند اما من کلی گفتم
با تشکر از دوستان که در این موضوع شرکت کردند. :104:
بله من هم قبول دارم گفته برخی از شما دوستان را... زیرا حتی اگر خوب مطالعه کنید متوجه خواهید شد که در ادامه بحث تاکید کردم که این مسئله به سن خانم و آقا و موقعیت خانوادگی آنان مربوط می شود...
ولی گفته مدیر عزیر را نمی پذیریم... دلیل بر اینکه من برای موارد خود دلایل و آمار دقیقی دارم از جمله::
حدود 65 درصد طلاق ها در پنچ سال اول زندگی اتفاق می افتد.
به گفته تمامی روان شناسان شناخت کامل از طرف مقابل قبل از 3 الی 5 سال اول زندگی امکان پذیر نیست
واقعیات روزمره و شرایط جامعه>>> طبق آماری که توسط دکتر اسماعیل زاده پوریا انجام شده است و متاسفانه از طرف نهادها (داخلی ) حق انتشار آن تا بدین لحظه داده نشده است ( بدلیل نشان دادن وضع زندگی زناشویی و آمارهای ذکرشده) ... ولی من تا دو روز آینده و انشالله با صادر شدن اجازه نشر آن را در تالار قرار خواهم داد.
طبق این تحقیق که سال های طولانیست انجام شده است.... حدود 80 درصد از زنان و شوهران ( زوجین) جامعه .... تنها یکدیگر را تحمل می کنند.... نه زندگی... (طلاق عاطفی)
یکی از این تحقیق ها مربوط به دانشجویان روان شناسی دانشگاه تبریز است.:: حدود 68 درصد دانشجویان رشته روان شناسی(دقت کنید فقط رشته روان شناسی) مبتلا به اختلالات شدید روانی هستند.
بنده به عنوان یکی از افرادی که در جریان این تحقیقات بوده ام توصیه می کنم زوجین در اوایل زندگی حداقل امکان صاحب فرزند نشوند...
من طبق آمار حرف زدم..... اگر هم قبول ندارید.... در آینده نزدیک با حق انتشار آمار تمامی آن را در سایت قرار می دهم.
در مورد آماری که گفتید
در سه تا پنج سال اول زندگی زن و شوههر ها در کشمکش رسیدن به تعامل هستند
در 5 تا 10 سال زندگی همین طور پیش می روند به سوی بهبود و تنشی در دهمین سالی زندگی هست مبنی بر اینکه زن و مرد این ده سال را بررسی می کنند که ایا به آنچه می خواستند رسیده ان یا خیر
که یکسری از طلاق ها در این دوران اتفاق می افتد
چنانچه زوجی این مرحله را به درستی طی کند آنگاه دیگه طلاق عاطفی بینشون نیست بلکه در حقیقت درست و عاشقانه با پذیرفتن حقایق زندگی می کنند
موضوع خيلي جالبي رو طرح كردي نقاب عزيز
كل اين تاپيك منو ياد كلاس حقوق خانواده ميندازه كه كمتر از درس تنظيم خانواده نيست و استاد بيچاره نميدونه توي كلاس مختلط چه طور مباحث رو مطرح كنه....
متاسفانه قشر وسيعي از جامعه ما از عوام تشكيل شدن...ما يا لااقل من هميشه به ديد خودم به مسائل نگاه ميكردم اما با اتفاقات اخير توي زندگيم و داشتن دوستان جديد از اقشاري كه هيچ وقت وجودشون رو لمس نكرده بودم دارم پي به نكات ظريفي ميبرم كه گاهي از غصه افكار اونها خوابم نميره....
متاسفانه نا اگاهي زوج هاي جوون به همين مثال ها كه به نظر خيلي ها هم خنده دار مياد ختم نميشه....من نميتونم افكار و ايده هاي دوستان مدرن ام رو اينجا باز كنم چون جاش نيست اما منظورم از اين همه حرف اين بود كه اطلاع رساني در مورد مسائل جنسي و اداب همسرداري و بچه داري و....مثل ساير علوم انساني به شدت كم هست و اگه فكري براي اين موضوع نشه تا چند سال اخير با بحران هاي اجتماعي وحشتناكي روبرو خواهيم شد....
متاسفم كه اينقدر منتقدانه نوشتم....اما واقعا درد جامعه ما بي اطلاعي هست...فكر ميكنيد چند درصد از خانمها قبل از ازدواج راجع به روابط جنسي مطالعه ميكنن؟اصلا ميدونن كه چه طور و چه وقت بايد تن به اين رابطه بدن؟
خيلي هنر كنن و از مادرشون خجالت نكشن ميشينن يه گوشه احاديث رو راجع به اين مسائل ميخونن همين!!اگه هم سراغ اين مطالب برن يعني منحرف شدن و ......خدا ميدونه چي به سرشون مياد!!
مغزم سوت ميكشه وقتي اجداد استاد حقوق خانواده رو فحش ميدن به خاطر اينكه فلان كلمه رو پيش همه دانشجو ها گفت!!!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط BABY
اتفاقا بنظر من اگه زن و شوهر بعد از ازدواج زودتر بچه دار شوند در تصمیم گیری برای طلاق بیشتر - کار آماری نکردم-تعلل می کنند.
هستند افرادی که برای طلاق به دادگاه مراجعه می کنند و بچه ندارند ، درعین حال هستند کسانی که چندین بچه هم دارند. :72:
اي بابا زندگي كه به خاطر وجود بچه مجبور به ادامه دادن اون باشيم كه ديگه زندگي نيست!!!زن و شوهر هم خونه و هم اتاقي نيستن كه اخه!!!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط نقاب
ولی گفته مدیر عزیر را نمی پذیریم... دلیل بر اینکه من برای موارد خود دلایل و آمار دقیقی دارم از جمله::
حدود 65 درصد طلاق ها در پنچ سال اول زندگی اتفاق می افتد.
به گفته تمامی روان شناسان شناخت کامل از طرف مقابل قبل از 3 الی 5 سال اول زندگی امکان پذیر نیست
سلام
1 - شناخت کامل طرف مقابل تا آخر عمر هم در زندگی زناشویی امکان پذیر نیست!
2 - جالبتر اینکه حتی شناخت کامل خودمون هم عمدتا تا آخر عمر انجام نمی شود.
پس اگر شناخت مبنا بچه دار شدن باشد، نسل بشر آنقدر ادامه پیدا نمی کرد که اکنون من اینجا پست بزنم!!!:302:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط نقاب
[b]
طبق این تحقیق که سال های طولانیست انجام شده است.... حدود 80 درصد از زنان و شوهران ( زوجین) جامعه .... تنها یکدیگر را تحمل می کنند.... نه زندگی... (طلاق عاطفی)
یکی از این تحقیق ها مربوط به دانشجویان روان شناسی دانشگاه تبریز است.:: حدود 68 درصد دانشجویان رشته روان شناسی(دقت کنید فقط رشته روان شناسی) مبتلا به اختلالات شدید روانی هستند.
من طبق آمار حرف زدم..... اگر هم قبول ندارید.... در آینده نزدیک با حق انتشار آمار تمامی آن را در سایت قرار می دهم.
همچنین اگر در ارائه راهنمایی به عموم جامعه اگر بخواهیم صرفا این آمار را مورد نظر قرار بدهیم و از بقیه آمارها (که به صورت مکمل این پازل تحقیقاتی را تعدیل می کند )، چشم پوشی کنیم دو نتیجه زیر هم را می توانیم در نظر بگیریم:
1 - 80 در صد از زوجین (چون طلاق عاطفی گرفته اند)، بچه دار نشوند!
2 - 68 در صد از دانشجویان تبریز نه ازدواج کنند نه بچه دار!!!!
شاید سریعا به نظرتان خواهد رسید که نه نیاز نیست توصیه به عدم ازدواج یا عدم بچه داری کنیم. بلکه باید برنامه ریزی کنیم که طلاق عاطفی و اختلالات روانی را کاهش دهیم.
که من هم نظرم همین هست.
مسئله مهم:
ببینید ما به عنوان روانشناس رسالتمان اینست که آگاهی را به نحوی بالا ببریم که ازدواج های شناختی خوبی انجام شود و بقاء داشته باشد. و در این خانواده هم زوجین خوشبختی احساس کنند و هم بچه ها.
اما اگر اینجا کم کاری کردیم، نباید جبرانش را در بحث بچه داری ببینیم.
مثل اینست که مهندسی خانه ای را می سازد و به صاحبان خانه پیشنهاد می دهد به خاطر اینکه امنیت این خانه 80 در صد تامین نیست، بهتر هست کسی زیر سقف این خانه 3 تا 5 سال نماند!!!
:302:ما باید شکل دهی نهاد خانواده را تحکیم ببخشیم. دوران نامزدی و عقد را برای شناخت غنی کنیم.و گرنه این 3 تا 5 سال تعویق ها هیچ کمکی نخواهد کرد.
طبق همین آمار که خودتون استناد داده اید، باز هم 35 در صد باید مقطوع نسل باشند تا آخر عم (چون طلاق ها 65 درصد قبل از 3 تا 5 سال و 35 درصد بعد از 5 سال اتفاق می افتاد)
پس با این ریسک بالا:
حتی توصیه به عدم ازدواج هم می تواند به عنوان یک پیشنهاد مطرح شود. همچنین عدم بچه دار شدن.
که من خودم با این توصیه های عمومی مخالفم. بلکه انرژی روی شناخت بهتر، آموزش مهارتها و آگاهی ها و ... را بیشتر موثر بدانم.
-----------
پاورقی:
در جلسات مشاوره، در مورد خانواده های خاص با سطح آگاهی ، پایین توصیه به خویشتنداری در مورد بچه دار شدن تا حل مسائل و مشکلاتشان و رفع نقاط ضعف اساسی اشان ضروری می باشد.
اما توصیه عمومی به خاطر تفاوتهای اساسی در سبک ها و منش های زندگی مطلوب به نظر نمی رسد. چرا که سن ازدواج بالا رفته هست.
اکنون گاهی دختران حوالی 30 سالگی یا بعد ازدواج می کنند. اگر 5 سال هم صبر کنند، پزشکان اجازه بچه دار شدن به آنها نمی دهد.
آخه این ملت چه کار کنند؟
اگر جامعه شناسان و اقتصاددانان و مدیران نتوانند برنامه ریزی کنند و سن ازدواج یک دختر را از 18 به 30 سال برسانند، روانشناسان در ازدواج نتوانند کمک موثری کنند و به آنها بگویند تا 35 سال بچه دار نشوید و صبر کنید، بعد هم پزشکان بیایند بگویند کار از کار گذشته و بچه دار نشوید.
کلا مسائل انسانی پیچیده تر از آن هست که به یک معضل فقط از یک بعد تئوری بنگریم مخصوصا اگر توصیه ها بخواهد عمومی بشود این پیچیدگی ملموس تر و مهمتر هست.