سلام دوستان،خوبین؟خوشین؟ انشالله که حال همتون خوب باشه.
اول از همه باید بگم از پست میشل عزیز لذت بردم و باهاش ارتباط برقرار کردم. احترامی که ما برای دیگران قائل هستیم از شأن و شخصیتی نشأت میگیره که در درون خود داریم.
در واقع چیزی رو که در درون خود نداریم(احترام به خود) هرگز نمیتونیم به کس دیگری بدهیم (احترام به دیگران) .
درمورد من: طبیعیه همیشه و همه جا یک جور خلق و خو ندارم اما وقت هایی که حالم خوبه و سرحالم و عزت نفس بیشتری دارم ، این توانمندی رو دارم که به دیگران احترام بیشتری
بگذارم.حتی وقتی که اشتباه کوچکی ازشون میبینم بازهم میتونم بگذرم و براشون احترام قائل باشم .
اما یک روزهایی هم هست که اشتباهات دیگران باعث میشه نسبت بهشون سختگیر و بداندیش بشم و در ذهنم براشون هیچ احترامی قائل نباشم و نگاهم منفی بشه . حتی گاهی این
فکر تو کلامم هم بروز پیدا میکنه، لحنم مقداری تندوتیزتر میشه یا بدون فکر کردن و باسرعت بیشتر وصبر کمتر جواب طرف مقابل رو میدم.به نظرم اینها همون مصداق احترام نذاشتن
هست،حتی اگر درظاهر جای تو ، شما خظاب کنیم یا پیش پاشون بلندشیم و سلام گرمی کنیم.
تمرین1:
چه خصوصیات، اخلاق و منشی محترم بودن یک فرد رو در ذهن شما مجسم می کنه؟
صبر داشتن ، غیبت نکردن ، با اعتماد به نفس بودن، شنونده خوب بودن ، دروغ ریز و درشت نگفتن و تحریف نکردن واقعیت، احترام گذاشتن به حریم خصوصی دیگران ، فضولی نکردن در کار
دیگران، پرگویی نکردن، خودستایی نکردن،تواضع داشتن،چشم و همچشمی نکردن، توکل به خدا و ایمان داشتن.
تمرین 2:
دو مورد احترام راستین و دو مورد احترام دروغین مثال بزنید و با هم مقایسه کنید.
به نظرم در احترام راستین فکر ما و ذهن ما با زبان بدن و گفتار ما همخوانی داره، یعنی از یک طرف وقتی بزرگی وارد خونه شد بلندمیشیم و بهش احترام میگذاریم و از طرف دیگه وقتی داره
صحبت میکنه سکوت میکنیم و سراپا گوش میشیم و به حرف هاش فکر میکنیم و بعد سبک و سنگین میگنیم که مناسب جواب بدیم. دراین مورد آرامش داریم و ذهن ما با رفتار ما همسو هست.
اما در احترام دروغین نوعی تعارض و فشار روی انسان هست.
احترام واقعی : احترام به پدر ومادر مخصوصا وقتی بزرگتر میشیم و بیشتر میفهمیم، احترام به همسر خصوصا وقتی از درون ما نشأت میگیره وهمسر توقعی نداره.احترام من به نی نی درونم
که هدیه پاک خداونده، اونقدر پاک و معصومه که فکر میکنم علاوه بر عشق و محبت من لایق احترام من هم هست.:43:
احترام من به خودم وقتی نیاز به توجه و مراقبت و استراحت دارم.
احترام دروغین : برداشت من از احترام دروغین اینه که میخوای سربه تن کسی نباشه اما در ظاهر بهش احترام میذاری، مثل حاکم مستبد که احترام بهش اجباره و
اگر احترام ظاهری نباشه، انسان از فعالیت های عادی زندگی محروم میشه.