نوشته اصلی توسط
sci
اساس رفتار جرات مندانه بر ابزار احساسات، عقاید و نظرات با در نظر گرفتن حقوق فردی دیگران است.
در نظر گرفتن مصالح، تدبیر در مورد کاری داشتن، حق نیست! اصل است...
- اگه براساس تدبیر و پلنی که داریم، هرکدوم از حقوقمون رو در نظر نگیریم تا به منافعی برسیم، رفتار غیرجرأتمندانه ای رخ نداده، درسته؟
نه، شاید زمانیکه حقوق فردی خودتون رو در نظر نمی گیرید، فقط احساس بدی داشته باشید! شما می توانید حقوق فردی خودتون رو در نظر بگیرید و به منافع هم برسید چون حقوق فردی شما ضامن منافع شما هستند!
پس کمی متناقض است اگر بگیم که من اینجا از حق نه گفتن صرف نظر می کنم و درخواستی غیر منطقی را می پذیرم تا به منافعی برسم!
با این حال اگر هم از حقوق فردی خودتون صرف نظر کنید الزاما رفتار شما غیر جراتمندانه نیست هر چند سمت انفعال می رود! اما اگر ابراز نظراتی داشته باشید که در اون حقوق فردی دیگران رو بنا به مصلحت، نادیده بگیرید، بدون شک شما پرخاشگری کرده اید!
- مثال: رئیس یا همسر یا ... کاری رو انجام میده که از نظر من اشتباه هست.
دقت کنید که یکی از حقوق فردی همسر یا رئیس شما همین است، می تواند اشتباه کند! شما عملا وقتی این حق رو برای ایشون قائل می شوید از حق خودتون نگذشته اید، به حقوق فردی ایشون احترام گذاشته اید!
فرض کنیم کاری که در حیطه منافع و حقوق من هست، نه چیزیکه صرفا به خودش مربوط میشه.
اینجا من میتونم از حقوق 1، 2، 9، 11، 12 استفاده کنم. البته با درنظر گرفتن حقوق طرف مقابل.
اما من حق دارم اینقدر صریح رفتار نکنم. حق دارم از این حقوقم بگذرم، تا در مجموع منافع بیشتری رو کسب کنم.
خب اگر حقوق فردی شما با این اشتباه زیر پا گذاشته می شود، و شما حقوق فردی خودتون رو زیر پا می گذارید بدون شک، منافعی کسب نمی کنید! حتی اگر به ظاهر منفعتی حاصل شده باشد پایدار نخواهد بود! هر چند بعید است!