RE: چرا در خواستگاری مهریه بالا می گوید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Mohammad P
با سلام خدمت دوستان عزيز و گرامي:43:
بهتر است قبل از اينكه راجع به يك سري مسائل قانوني نظير ارثيه صحبت كنيم راجع به فلسفه ي آن اطلاعاتي كسب كنيم.
موفق و مويد باشيد
يا حق:72::43::46:
پس این جا فهمیدیم که ارثیه فلسفه دارد و مهریه بی فلسفه است و الکی و از روی هوا آمده!!!!!
من اگر ارث را گفتم منظورم این بود که اگر قرار است زن و مرد مساوی باشند در همه موارد باید مساوی شوند. اگر مهریه غلط است و باید تغییر کند پس قوانین دیگر به تبع آن مانند ارث زن از همسر باید تغییر کند.
خیر، من حاضر نیستم حتی یک سکه به عنوان مهریه بدهم. البته مهریه همسرم را نهایتا 14 سکه قرار می دهم. ولی یکی از آنها را هم حاضر نیستم تا زمانی که ارزشمند بودن همسرم را متوجه نشده ام به او بدهم.ولو به زندان رفتن!!
البته حاضرم تمام جانم را برای زنی که برای زندگی مشترکش تلاش کرده بدهم! ولی یک سکه هم حاضر نیستم برای زنی بدهم که هنوز وارد زندگی من نشده. مگر من کم برای زندگی کار می کنم؟ مگر من کم جون می کنم که وقتی خواستگاری اون خانوم رفتم باباش به من نگه جناب مهندس!! خونه دارید؟ ماشین دارید؟ می تونید خونه رهن کنید. و منو زیر بار تحقیر له کنه؟ که کار خانه را به رخ من می کشید؟ چطور من باید در قبال زندگی مشترک!!!ی که ایشان هم باید واردش شوند و مشترک ایشان هست یکجانبه مسئولیت دارم و باید از سالها پیش از ازدواج فکر آن را کنم؟!! در کدام یک از دغدغه های یک دختر در مورد ازدواج حتی گوشه ای از مشکلاتی که من پسر دارم به چشم می خورد؟
دم از مساوات بی معنیست! سربازی گوشه ای از آن فاجعه ایست که مردان تحمل می کنند. مردان کشته می شوند ، آب از آب تکان نمی خورد. در خبرها می آید که" 10 نفر زن وبچه هم بین کشته ها بودند" انگار خون زنان رنگین تر از مردان است!!
شما زنان جامعه رسول خدا را که با خرما بچه های خود را بزرگ می کردند با زنانی که ماشین ظرفشویی اولین چیزیست که طلب می کنند یکی می کنید؟
یکی از دوستان جمله خیلی خوبی می گفت در وصف توقعات زنان! می گفت انسانها هرچقدر کمتر کار کنند و سختی بکشند به دلیل اینکه نمی دانند ذره ذره دارایی های شما از کجا و به چه سختی بدست آمده سهل انگار می شوند و متوقع!!
البته با آقا محمد خیلی حال کردم(خلایق هر چه لایق)
جناب نقاب حرف خود را با دلیل بزنید!!
اگر مهریه ای وجود نداشته باشد مسئولیت پذیری از بین می رود گفته شماست. دلیل خود را پیوست نمایید!
بحث بر سر این است که این حق مزخرف است . شما می فرمایید این حق مزخرف باید باشد!! حق چه چیزی؟ چرا باید به کسی که هیچ کاری هنوز برای زندگی مشترک خویش یا من انجام نداده مهریه پرداخت شود؟ یا اصلا از حق مهریه او صحبت شود.
جالب است که از دید یک انسان می فرمایید صحبت شود!! و بعد سخن می رانید که از دید انسان مهریه حق زنان است و وظیفه مردان!! چه توجیهی دارید؟
خانوم سوگل صحیح می فرمایند.
زنان بروند در کنج خانه بنشینند. زبان به کام بگیرند، برای رفتن به هر جایی از مردان اذن بگیرند، به چند همسری مردان کاری نداشته باشند تا مهریه حق آنها شود!!
خانوم مثل من شمایی که با مهریه موافقید اگر یک مرد را بشنوید که همسری دیگر گرفته آیا او را با حرف خویش شایسته بدترین مجازاتها نمی دانید!!
شترسواری دولا دولا نمی شود!
سورنا قندتو دلم آب میشه حرف میزنی بگو عزیزم بگو حق100% بجانب شماست! من اساسا حوصله ی درگیری ندارم ولی اگه دیدم حریفشون نشدی پرسشون می کنم ولی فعلا خودت واسشون کافی هستی!
موفق و شاد باشی.
یاعلی:72:
حق با سورناست در جوامع اروپایی مهریه ای وجود ندارد و همه چیز طبق توافق طرفین صورت میگیرد و در جوامع اسلامی مرد فقط و فقط مسئول درآمد خانه بوده و نه بیشتر! مرد مدیر است و حتی خرید خانه هم بدوش مرد نیست حال آنکه در جامعه ی ما زن فقط عروسکی در خانه و عنصریست که جز تفریح حقی برخود قائل نمی شود! مگر نه اینکه در زمان رسول خدا ص زنان گندم آرد می کردند! راه هایی بس طولانی را برای رساندن آبی پاک به خانواده طی می کردند! طویله و.. که هیچ کدام در جامعه ی ما نیست! پس همانطور که کارهای زن در خانه رو به نهان گذاشته حقوق وی نیز در این زمینه باید کنار گذاشته شود.
سلام خدمت دوستان عزيزم،:43:
مخصوصا "مثل من"
دوست خوبم باور كنيد بنده به هيچ وجه منظورم اين نبود كه مهريه بي فلسفه و خدايي نكرده بي ارزش است،
بلكه همانطور كه خانم sogol93 اشاره كردند در مورد دادن يا ندادن مهريه مرد نيز مكلف به انجام يك سري تكليفهايي ميشود،
از نظر بنده مهريه شرط لازم براي ثبات يك زندگي است ولي شرط كافي نيست عزيزانم!
ارزش يك دختر خوب بالاتر از اين حرفهاست كه بخواهيم با مقدار مهريه آنرا قيمت گذاري كنيم!
بنده خود نيز به شخصه مخالف مهريه بالا هستم زيرا سعي ميكنم در كمترين زمان يك نماي كلي از خود به همسر آيندهام نشان ميدهم تا ايشان يك شناخت كلي نسبت به من پيدا كنند آنوقت خود به اين نتيجه ميرسند كه زندگيشان با من تضمين ميشود يا براي تضمين به گرفتن مهريهي بالا نيازمندند،
كه در صورت حالت دوم بهتر است اين فرم زندگي كه از همان اول بدون تضمين قرار است آغاز شود،اصلا آغاز نشود!
موفق و پيروز باشيد،
سورنا عزیز اگر شما می گویید مهریه مزخرف هست و حق زن نیست.........خوب کار خانه و فرزند داری هم حق خانوم نیست....
اگر طالب زندگی اروپایی هستید و طالب برابری حق زن و مرد......باید همه چیز یکسان باشد.....
بنظر من بعضی از آقایان مهریه را دلیلی بر ازدواج خود می دانند تا با این کار دلیل بی مسولیتی خود را توجیه کنند.......تنها مهریه مشکل مردان نیست ..
خوب اگر خانواده خانوم مهریه را بالا می گویند شما زیر بار نروید و قید دختری را که دوست دارید بزنید آن وقت دیگر خانواده نخواهد بود که مهریه را بالا بگویید و مشکل و بهانه ای برای ازدواج آقایان.
اما باور کنید مهریه فقط دلیلی برای ازدواج نکردن نیست.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط mke
حق با سورناست در جوامع اروپایی مهریه ای وجود ندارد و همه چیز طبق توافق طرفین صورت میگیرد و در جوامع اسلامی مرد فقط و فقط مسئول درآمد خانه بوده و نه بیشتر! مرد مدیر است و حتی خرید خانه هم بدوش مرد نیست حال آنکه در جامعه ی ما زن فقط عروسکی در خانه و عنصریست که جز تفریح حقی برخود قائل نمی شود! مگر نه اینکه در زمان رسول خدا ص زنان گندم آرد می کردند! راه هایی بس طولانی را برای رساندن آبی پاک به خانواده طی می کردند! طویله و.. که هیچ کدام در جامعه ی ما نیست! پس همانطور که کارهای زن در خانه رو به نهان گذاشته حقوق وی نیز در این زمینه باید کنار گذاشته شود.
دوست عزيزم جناب mke!
چه كسي گفته است در جوامع اروپایی مهریه ای وجود ندارد و همه چیز طبق توافق طرفین صورت میگیرد؟
بنده خود 2 سال در اروپا زندگي كردم و به كرات ديدهام گرفتن مهريه به نوعي ديگر و بسيار سختتر از جامعهي ما بوده است،
به نحوي كه بعد از طلاق قانون دقيقا نيمي از دارايي مرد را اخذ كرده و به همسر سابق وي تسليم ميكرد!
موفق و پيروز باشيد،
برادر طبق قرارداد بوده دیگه!
موفق و شاد باشید.
یاعلی:72:
با سلام خدمت همگي دوستان گرامي
ببخشيد من يه سوال دارم از آقاي محمد ابراهيمي عزيز ! :72:
ببخشيد اين تاپيك 10 صفحه داره و 91 پاسخ ! من همه ي جوابها رو خوندم ، هر كسي واسه خودش يه نظري داره ! و جالب تر از همه اينكه چرا هر از چند گاهي كه اين تاپيك از تب و تاب ميوفته و ديگه كسي سراغش نمياد ، دوباره آقاي ابراهيمي اين تاپيك رو ميارن در راس قرار ميدن ؟ واسم خيلي جالب بود.
همش ميگن چرا مهريه رفته بالا و نميدونم سوال و جواب بدين و ...
آقاي ابراهيمي عزيز ميشه لطفا جواب بدين ؟ ممنون ميشم !
آخه جوابهايي كه الان دوستان دارن ميدن زياد ربطي به سوال شما نداره ! شما پرسيدين چرا مهريه بالا رفته و بعضي از دوستان هم خيلي خوب جوابتون رو دادن ، مثلا :
نقل قول:
نوشته اصلی توسط نقاب
به نظر من مهریه بالا در ازدواج می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند اما چرا با اینکه همه می دونن بازم مهریه سنگینه.... میشه گفت این مشکل از عدم اعتماد و عدم شناخت خانواده دختر نسبت به پسر ایجاد می شود و این ترس که اگر مهریه بالا نباشد پسر خیلی راحت می تواند بعد از مدتی دختر خانوم را ول کرده و ...... نکته دوم حسادت خانواده ها نسبت به یگدیگر است. اما از همه مهم تر اینکه مهریه بالا می تواند هر دختر پاک وخوبی را تحریک کند تا به علت یک مشکل کوچک زندگی مهریه خود را به اجرا گذاشته و در خیال خود فکر کند که می تواند با این پول زندگی راحت و خوبی را تجربه کند . اما در این وسط ما نباید یک طرفه قضاوت کنیم چون خانواده دختر و خود او هم ناچار می شوند مهریه بالایی را در خواست کنند و این نشات گرفته از همان ترس خانواده دختر است. البته در این میان نقش جامعه و باور های غلط در این مورد و عدم فرهنگ سازی درست را اشاره کرد.
يا مثلا :
نقل قول:
نوشته اصلی توسط sorena_arman
سوال دارم. آیا در جامعه ای که احمقهایی حاضرند به شما پول زیادی ببخشند و این در قانون نیز وجود دارد شما اگر بتوانید از این احمقها ، از این بی شعورها پول بگیرید نمی گیرید؟ مهریه بالا نتیجه حضور این احمقهاست
آيا شما به دنبال جوابي غير از اين هستين ؟ يعني قانع كننده نبوده اين جوابها ؟ جوابهايي كه بعد از اينها هم داده شده چيزي غير از اينها نيست و همش تكرار مكرراته و البته از بحث اصلي هم خارج شده !
خداوكيلي به نظر شما نتيجه اي ميتونه داشته باشه ؟
به نظر من كه نقاب حرفاي خوبي زدن ! به هر حال چه زن چه مرد يك سري حقوق هايي دارن كه بايد رعايت بشه ! به دليل اينكه قوانين توي كشور ايران مثل خارج نيست ، پس نميشه كه اين وسط بيان اين مهريه رو تغيير بدن و بقيه ي قوانين دست نخورده باقي بمونه ! من خودم اين بحث رو كه زن مهريه اش صفر ريال باشه رو اصلا قبول ندارم ، به شخصه ! مهريه هم خوشبختي نمياره ! ولي اگر هم صفر ريال باشه كلي مشكلات اين وسط پيش مياد ! مهريه خوشبختي نمياره ولي من فكر نميكنم كه نبودش هم خوشبختي بياره ؟ مثلا مثل حرفهايي كه خانم مثل من زدن ! مثلا اگه زن مهريه بهش تعلق بگيره مرد هم حزانت بچه بهش تعلق ميگيره ! اگه ميخوان مهريه رو بردارن بايد اين قانون رو كه حزانت بچه با پدرش باشه رو بردان ! ( به عنوان مثال ) يعني اينكه اين بحثي نيست كه بشه اينجا درستش كرد .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مثل من
زنها سربازی نمیروند و مردها میروند تقصیر زنهاست؟ اگر مهریه غلط است و دم از مساوات میزنید بهتر نیست در همه چیز زن و مرد یکی شوند و مثلا ارث هم بین زن و مرد مساوی تقسیم شود؟ زن از املاک شوهر هم ارث ببرد؟ مرد هم کار خانه را وظیفه و مختص زن نداند و شبها هم برای نگه داری بچه بی خوابی بکشد؟ اگر قرار است چیزی عوض شود باید چیزهای دیگر هم نسبت به آن تغییر کنند.
مشكل اينه كه همه ي ما فقط به يك جنبه نگاه ميكنيم و جنبه هاي ديگه رو نميبينم. شايد اين يه فلسفه اي باشه كه پشتش هزاران نكته ي باريكتر از مو باشه !
در ضمن من فكر ميكنم كه بايد تا حالا جوابتون رو گرفته باشين آقاي ابراهيمي ، درسته ؟ به نظرتون بازهم جاي بحث داره ؟
ميشه از اين تاپيك يه نتيجه گيري كنين و بعد هم اين تاپيك رو ببندين ؟ البته اين فقط يك پيشنهاد بود ، همين
ميتونين يه تاپيكي باز كنين تحت عنوان " چرا مهريه ؟" يا " فلسفه ي مهريه چيست ؟ " (به عنوان مثال ) ، و دوستان نظرهاشون رو بگن چون به نظر من اين جوابهاي اخير زياد ربطي به سوالي كه شما طرح كردين و علت بالا بودن مهريه رو پرسيدين ، نداره !
همه گي خوشبخت و شاد باشين ! :72: