RE: چرا در خواستگاری مهریه بالا می گوید
1)من دليلم از ذكر كردن اين هرزگي ها دليلي بر اين بود كه بين زن و مرد تساوي برقرار نيست و مرد هرزه واسه كارش دليل قانع كننده و شرعي داره ، ولي زن نه !! اگه واسه زن هم هرزگي اينجوري آزاد ميشد .... حرف شما درست بود . چند تا از خانواده هاي عادي كه هيچ پيشينه ي بدي ندارند رو ميبينيم كه مرده رفته زن صيغه كرده ؟ و چندتاشو ميبينيم كه زنه هرزه شده ؟ اين مرده كه به خاطر اين قوانييني كه وجود داره ، واسه هرزگيش اصلا ممانعتي وجود نداره ....
زنهايي كه هرزه هستند اين شغلشونه ولي مردهاي هرزه چي ؟ با اين كارها بنيان زندگيشون رو سست ميكنن ...شايد زن به دليل مشكلات مالي اين كار رو بكنه ولي مرد فقط براي تنوع و لذت بردن اين كارها رو ميكنه !!!!
اكثر زنهايي كه هرزه ميشن از يكي از اين دو گروه هستند :
يا از اول هرزه بودن ، كه اينجوري ديگه كارشون معمولا به ازدواج نميكشه
يا طلاق گرفتن و به خاطر فشار مالي زياد به اين راه ها كشيده شدن
وتعداد كمي هم زنهايي هستن كه شوهر دارن ولي .... اين خانم ها مشكل دارن و حسابشون با بقيه خانم ها جداست....
ولي مردها چه در دوران مجردي ،چه زماني كه زن دارن ، چه زماني كه زن ندارن .... قانون بهشون حق داده كه با دوتا كلام حرف (صيغه ) كارشون رو بكنن و بعدش هم نه خلافي مرتكب شدن نه عذاب وجداني دارن و نه گناهي كردن
ولي خانم هم خلاف مرتكب شده و هم عذاب وجدان داره (( البته خوب اصلا كسي كه اين كارو انجام ميده وقتي كه شوهر داره در حقيقت وجداني نداره كه بخواد عذاب بكشه )) و هم گناه كرده
هدف من اين نيست كه از خانم هاي هرزه حمايت كنم ( اصلا و ابدا ) و هرزگي رو با هر دليلي كه باشه من بد ميدونم
هدف من گفتن اين مسئله بود كه شرايط در ايران واسه زن و مرد فرق ميكنه و زن و مرد مساوي نيستن
اصلا شما با احتمال به من بگو
وقتي كسي واسه كارش ممانعت وجود نداره به سمتش ميره يا كسي كه حتي با اين كارش احتمال مرگ واسش وجود داره ؟
اصلا واسه چي همچين قانوني رو توي ايران گذاشتن ؟ كه مرد بتونه ؟؟
و از اون دو حالتي كه شما گفتين حالت شماره 2 به نظر من درسته !!!
2) شما گفتين """"""خوب مردم پولشو نمی ریزه تو حساب بانکیش ؟ می ریزه؟ اونم خر ج زندگیش می کنه. نمی کنه؟ نگو وظیفشه که کفر آدم در میاد از این حرف. وظیفه رو چهار پنج عرب برای ما مشخص نمی کنند!!!!""""""
جواب : خوب مرد هم پولشو خرج زندگيش ميكنه درست ... ولي اين زندگي آخر سر نصيب مرد ميشه ، نه زن !! اين حرف درست نيست ؟؟؟؟
هم زن مايه گذاشته و هم مرد ... ولي در آخر نتيجه و ثمره ي زندگيشون ( در صورت طلاق و نداشتن مهريه ) به مرد ميرسه ... غير از اينه ؟
3) شما گفتين : """""خوب؟ من نمی دونم این چه استدلالیه. خانوم رویا مرده درآمدش بیشتره. ناز شستش!! یک مقدارشو برای خودش خرج می کنه. یک مقدارشو برای زندگیش. زنه هم بره کاری رو انجام بده که درآمدش بالا بره. زندگی رو بر اساس ترحم که نمی سازند. " آقای مرد شما چون بیشتر کار می کنی ، درآمد ت بیشتره باید خرج بیشتری در زندگی برعهده تو باشد و ضمنا حقوق زن رو هم بدی" حقوق مردو کی می ده؟"""""""
جواب : ببخشيد منظور من از اين حرف اين بود كه چون مرد بيشتر مايه ميذاره همه چيز به اسم اون ختم ميشه ... مگه زنه كمكش نكرده ؟ چون مرد بيشتر پول داده بايد مثلا ماشين به اسم اون باشه ؟ پس كمك هاي اين خانوم چي ؟ همه كمك ها محو ميشه !!!!
اگه به اينه كه زن و مرد توي زندگيشون نبايد هيچ چيز مشتركي داشته باشن ، اگه به اينه كه هرچيزي رو كه به هم قرض ميدن بايد از حلقوم هم بكشن بيرون ... زندگي زناشويي كه نبايد اينجوري بشه !!! شما خيلي ميخواين قانون مندش بكنين ....
من ميگم خانم خيلي جاها كمكهايي ميكنه كه ممكنه ناديده گرفته بشه !!! در ضمن اگه قرار به اينه كه بايد كارهاي خونه نصف بشه ، چه جوريه كه مرد كار خونه رو براي زن وظيفه ميدونه ؟ اگه بياد خونه غذاش آماده نباشه داد و بيداد راه ميندازه ... اگه خونه كثيف باشه .....
چه طور اينها براي زن وظيفه است ؟ مرد اگه راست ميگه بشينه توي خونه كارهاي خونه رو انجام بده و بعدش هم سر كارش رو هم بره ... و زن هم فقط كار بيرون رو انجام بده و وقتي مياد خونه از شوهرش طلب غذاو .... بكنه .... اونوقت بهتون ميگم در آمد كي بيشتره .... كي دغدغه هاش كمتره .... كي كمتر خسته ميشه .... كي استرس كمتر داره .... كي ميتونه با پولش ماشين و ... بخره .... كي ميتونه اضافه كاري برداره .......
چه طور وظيفه ي زن انجام كارهاي خونه است ولي در نهايت هردوتاشون در تامين نيازهاي منزل بايد مساوي باشن ؟ پس اين وسط انجام كارهاي خونه چيه ؟؟؟؟؟ حتما اونقدر ناچيزه كه به چشم نمياد!!!!
3) شما گفتين """"""""""بیاید دانشگاههای مختلف رو ببینید . احتمالا خودتون دانشجویید. مرد بدبخت قبل از ازدواج باید به فکر تامین زندگی مشترک آیندش باشه. شما به عنوان یک دختر به فکر چی هستی؟ غیر از تحصیلات؟ اینا رو تا حالا اصلا دقت کردین. یا گور بابای پسرا . خر آفریده شدن خر از دنیا برن!!؟ سربازی چرا نمی رین. این قانون حمایتی از آقایون چرا در مورد شما لحاظ نمی شه. الهی چون عاطفی هستید؟ ببینید چقدر فاکتورها برای ورود یک مرد به دانشگاه سخته. خیلی ها حامی خونواده پدری و مادریشون هستند. خیلی ها سربازی می رن. خیلی ها باید درآمدی برای زندگی آیندشون فراهم کنند. خیلی ها 15-20میلیون تومان برای زندگی آینده و تامین حداقل باید ذخیره کنند. شما چسبیدی به 3-4میلیون جهیزیه؟ خرج همون شب عروسی که دختر خانوما و خونوادشون آرزو دارن و ... برای اون پسر بدبخت 8میلیون درمیاد. من طرفدار مردانم؟ اصلا به این قسمت فکر می کنی شما؟ ایدتون چیه برای رفع این قوانین حمایت کننده از آقایون!!!؟ """""""""""""""
جواب : اول اينكه اينكه الان 65% دانشگاه ها دختر هستن ، ربطي به قانون نداره .... دختره خونده و تواناييش بيشتر از پسره بوده كه قبول شده و اومده دانشگاه .... دوم اينكه مگه نميبينيد كه طي اين چند ساله سهميه 60% و 70% واسه پسرها گذاشتن .... اين حمايت از آقايون نيست ؟؟؟؟ آخي الهي چقدر ورود مرد به دانشگاه سخته ... پارتي بازي توي روز روشن !!!! شما كه دم از تساوي ميزنين .... واسه چي مثلا رشته پزشكي دانشگاه تهران 50 نفر زن و 50 نفر مرد ميگيره ؟ چرا ؟ غير از اينه كه اگه اين سهميه رو واسه پسرا برداره ، بيشتر پزشكهاي ما دختر ميشن ؟؟؟ اين حمايت از پسرها نيست ؟ اگه شما دم از تساوي ميزنين و اينقدر ميگين همه چيز مساوي و هركسي بر اساس توانايي هاي خودش سهم ببره ... بايد اين 50-50 رو بردارن و آزاد بذارن تا هر كس بر اساس رتبه اش ( نه جنسيتش ) بتونه قبول بشه .... الان پسر با رتبه ي 1800 و حتي 3000 ( دانشگاه بندر عباس ) پزشكي ميخونن ولي دخترها چي ؟ بايد حتما زير هزار باشن ... اين ها همه قوانين حمايتي از مرده كه شما نميبينين ....
يه سري چيزها هم از تفاوت هاي زن و مرد هست كه در اين بحث نميگنجه چون از بحث ما به دوره و تازه بعضي هاشم نميشه گفت ....اگه اون چيزهايي كه يك زن بايد توي زندگيش تحمل كنه رو مرده تحمل ميكرد ... اون وقت زنها به جاي مرد ها سربازي ميرفتن ....
بلاخره يك سري چيزها هم به خاطر تفاوتهاي جسماني هم كه شده مردها ميتونن انجام بدن كه زنها نميتونن .... توانايي جسماني مرد از زن بيشتره .... زن اونقدر قدرت نداره .... اين هم ناشي از تفاوتهاي جسماني زن و مرده .... اين تفاوت ها وجود داره و به هيچ وجه هم نميشه منكرش بشي
حالا توي اين ايران با قانون هاي مسخره .... اينكه اومدن سربازي رو براي پسرها اجباري كردن .... مشكل دولت و .... است ... جاهاي ديگه ( البته نه هم جا ) اين اجباري نيست ....داوطلبانست
من خودمم با اينكه سربازي اجباري باشه مخالفم ولي قوانين ايران اينطوريه .... اگه ميتونين عوض كنينش بفرمايين
من نگفتم كه قانون هميشه از مردها حمايت ميكنه .... گفتم از زن حمايت نميكنه .... شما اگه ديدين زني كه ميخواد طلاق بگيره و مهريه هم نداره قانون ازش حمايت بكنه ؟؟ بياين بگين تا ما اينجا جشن بگيريم .... قانون هاي حمايتي مردها هم ( در مورد طلاق ) : 1) حق طلاق با مرده ( مگر اينكه توي عقد نامه ذكر كنن كه حق طلاق با زنه كه البته اگه زن همچين در خواستي رو داشته باشه كه احتمالا سر همون سفره ي عقد مراسمشون به هم ميخوره ... درسته ؟؟؟) 2) حق نگه داري بچه ها با مرده و زن اگه اشتباه نكنم فقط ميتونه پسرش رو تا سن دو سالگي و دخترش رو تا سن 7 سالگي نگه داره و از اون به بعد بچه ها بايد با پدرشون زندگي بكنن و مادر از زندگي با اونها محروم ميشه و فقط گاهي ميتونه ببينتشون ...
در ضمن مثل اينكه شما خواهر ندارين و تاحالا دختر شوهر ندادين كه ميگين 3-4 ميليون جهيزيه
من الان مامانم 4 ميليون سيسموني خريده ... يعني به نظرتون خريدن يخچال و لباسشويي و مبل و سرويس چوب و.... فقط 3-4 ميليونه ؟؟؟؟ از 10-15 ميليون بالا ميزنه .....
4) شما گفتين """"""""""در جواب سوال دومتون شما خانوما چرا دنبال حامی می گردین؟ من عرض کردم یک زن که کار نداره می تونه حین عقد اون شرط رو بذاره که تمام اموال زندگی شریک بشیم. این بسیار بهتره از اینکه یک زن همچین روایت احمقانه ای از زندگی رو قبول کنه!! در مورد زنی که کار می کنه دیگه مهریه یعنی چی؟ بیشتر کار کنه بیشتر دربیاره بیشتر ذخیره کنه. عین همون مردی که این کارو می کنه. خانومهای ایرانی روزی 6-7ساعت به راحتی می شه گفت وقت آزاد دارند. "این جسارت منو ببخشید. ولی من تو این دو ماهی که برای امتحان دکترا دارم می خونم تو خونه هستم و وقت آزاد دارم. ببینید چقدر همزمان می تونید تو این تالار خانوم آنلاین مشاهده کنید! """""""""""
جواب : وقتي آدم حقوقش رعايت نشه نبايد دنبال حامي بگرده ؟ حالا شما ميگين ضمن عقد ذكر كنن كه نصف دارايي شوهرش برسه به زن ،البته اگه عملي بشه پيشنهاد خوبيه و بهتر از تعيين مهريه است ولي ... يكي از دوستان توي همين تاپيك حرف جالبي زد و البته تا حدودي هم به نظر درسته
گفت اگه اينجوري باشه مرده ميره هم زندگيشو ميزنه به نام مامان باباش كه ديگه موقع طلاق پشيزي هم به دختره نرسه ... مگر اينكه مرده هرچي ميخره سه دنگش رو همون اول به نام خانمه بزنه ... ( كه البته عمرا پيدا بشه همچين مردي )
اين امر اگه قانون بشه و جا بيوفته كه همه چيز نصف نصف بشه .... فرهنگش هم رفته رفته مياد و همه حواسشون رو جمع ميكنن ولي با اين اوصاف ... همونجوري كه شما ميگين زن مهريه رو ميذاره اجرا و شوهره رو به زندان ميندازه ... مرده هم كل داراييشون به نام مامان باباش ميكنه تا خانومه رو دست خالي بفرسته بره و آخر ميگه شرط تو اين بوده كه نصف دارايي من به تو برسه ولي من دارايي اي ندارم و هرچي دارم از پدرم دارم ... اين هم يك نوع سو استفاده آقايون ميشه از اين قضيه !!!!
راستي شما ميگين وقت آزاد ... خيلي ببخشيد ها شما اون چند وقتي كه توي خونه بودين مگه خودتون كار كردين ؟ مگه غذا پختين ؟ مگه گرد گيري كردين ؟ بله ، اگه خانم هم بخواد نه غذا بپزه نه خونه رو مرتب كنه ، شايد يك هفته كه دست به خونه نزنه زياد گندش در نياد ولي اگه همين خونه يك ماه به همين منوال باقي بمونه همه جارو خاك ميگره و گند برميداره و وقتي روي وسايل خونه دست ميكشين ،حدود 2 سانتيمر روي دستتون خاك ميشينه
من منكر اين نميشم كه خوب گاهي اوقات هم براي زن وقت خالي وجود داره ولي اين هميشگي نيست .... و در ضمن اگه زن بخواد شاغل هم باشه كه براي انجام كارهاي خونه بايد گريه اش بگيره ... راستي منكر اين هم نيشيم .... مگه آقايون ببخشيد خيلي خيلي ببخشيد مثل .... جون ميكنن ؟ حالا اگه كارگر ها رو بگيم اين هست ولي شغل هاي اداره اي و ... هم اينطوري نيست كه وقت واسه سر خاروندن نداشته باشي .....( البته استثنا هم هست ولي من يكي از آشناهامون سر كارش اونقدر وقت داره كه ميره از اينترنت فيلم باغ مظفر دانلود ميكنه يا بازي كامپيوتري انجام ميده )
5) شما گفتين """""من به سوالتون جواب دادم. سوال من. اگر یک مرد از لحاظ عاطفی ضربه بخوره چی؟ کی جوابشو بده. شما می گی نیاز به حمایت مادی نداره. مرد که برای برطرف شدن نیازهای زنها خلق نشده. شده؟ اون زنی که هرزه شد رو مرده طلاق بده زنه بره دنبال عشق و حالش؟ آره؟ مرده هرزه شد بره 10سالی زندون آب خنک بخوره(خدا رو شکر دیگه اینو برداشتن!!!) """""""""
جواب : اون مردي كه ضربه عاطفي ميخوره از زن هرزه اش ، مثل همون زني ميشه كه ضربه ي عاطفي ميخوره از مرد هرزه اش .... خوب اون زنه هر كاري كرد ،مرده هم همون كار رو بكنه ... ضربه ي عاطفي هم در مورد مرد هست و هم زن ، اگه شما راه حلي گير آوردين همون راه حل رو ارائه بدين تا زنه هم استفاده كنه ( من راه حلي به ذهنم نميرسه )
و اين حرفي كه من از زندان گفتم ، اين بود كه مرده هرزه بايد مجازات بشه ، نگفتم زن هرزه نبايد مجازات بشه .... همچين حرفي زدم ؟؟؟؟
هر كسي كه با ندونم كاري و بي فكري و يا هرزگي و .... باعث بشه بنيان يك خانواده به هم بريزه و باعث سياه شدن و به هدر رفتن زندگي همسرش بشه ( حالا چه زن چه مرد ) حقشه كه مجازات بشه !!!! حالا در مورد مهريه هم اينجوري نيست كه شما ميگين 10 سال .... چند وقت پيش كه توي تلويزيون يك گزارشي پخش ميشد ، مرده ميگفت چند وقت پيش دادگاه واسم تشكيل شد و عفو خوردم و دقيقا يادم نيست كه چقدر از مهريه رو كم كرده بودن ،و گفت دو سه ماه ديگه هم يه دادگاه ديگه دارم كه بازم قراره بهم عفو بخوره و نهايتا من بايد ( اگه يادم نرفته باشه 4 ميليون شايدم 2 ميليون ) به زن سابقم بابات مهريه اش بدم .....
نميگم اين چيزها خوبه ..... اصلا ، ولي ميگم همچين هم نيست كه مرده رو تا آخر عمرش بندازن زندان ، و تازه كلي هم عفو بهش ميخوره ....
دوباره از حرفهاي من برداشت بد نكنيدا !!! نگفتم مرده رو بندازن زندان و اين كه چند سال بره زندان چيزي نيست ...
من اگه قانون گذار بودم ( كه خدارو شكر نيستم ، وگرنه ترور ميشدم ) هم واسه زن هرزه و هم واسه مرد هرزه مجازات تعيين ميكردم .... البته نه مرگ و زندان و .... بلكه بايد بابت تاوان زندگي تلف شده ي همسرش مجازات بشه ، حالا چه مادي چه ....
اين هم كه ميگم مرد هرزه به خاطر مهريه بره زندان ، نه به خاطر مهريه بلكه به خاطر خطاكاريش بره زندان و تاوان تباه كردن زندگي دختر رو پس بده ( چون احتمالا از نظر مالي نميتونسته همچين كاري بكنه ) ، تازه اين هم قانونش توي ايران هست و يك مشكل ديگه اينه كه واسه زني كه هرزه است و زندگي شوهرش رو تباه كرده تنبيهي نگذاشتن كه من واقعا متاسفم كه چرا همچين قانوني نيست !!!
باز هم ميگم مشكل از جامعه است
حالا ببينيد چقدر من رو به حرف ميكشين .... از درس و زندگيم افتادم كه بيام جواب بدم و اونوقت شما ميگين خانم خيلي آن ميشن چون وقت زياد دارن ... كجا وقت زياد دارن ؟ من از وقت هاي ديگه ام ميزنم و ميام توي اين سايت كه از از حق خانمها دفاع كنم ( گرچه فايده اي هم نداره )
واسه همين هم ميگم ديگه دلم نميخواد به اين بحث ادامه بدم چون واقعا وقتم رو ميگيره و البته چندان نتيجه اي هم نميده
موفق باشين
من می گم زمانی باید بگید پارتی بازی که دختر حالا نه مثل پسر سربازی بره که دوسال بره برای کشور عام املنفعه کار کنه بعد بیاد بره ببینم می تونه دانشگاه قبول شه!! نشسته کنج خونه تا زمانی که خواستگار بیاد . می خواد درس بخونه یا نخونه. وظیفه درآمد زایی نداره. می شینه درس می خونه تا قبول شه. آخه اینم شد انصاف که دوسال از عزیزترین روزهای من به خاطر دفاع ازکیان کشور تلف بشه چون غلط کردم مرد بدنیا اومدم. سربازی!!!! شما چی کار می کنی این مدت به عنوان یک زن! اون مدتی که من می رم سربازی می رم کار می کنم تا زندگی آیندم رو تامین کنم شما به عنوان یک دختر چی کار می کنی؟ وظیفه شما چیه؟ از لحاظ بدنی نیرو نداری. از سایر لحاظ برای مملکت خودت چی کار می کنی. برای زندگی آیندت چی کار می کنی!!!من یکدوره می تونم دانشگاه شرکت کنم تا نهایتا دو دوره. خانوما چطور؟
نمی تونید بگید به طور متوسط دخترها دوبرابر باهوش تر از پسرها هستند و به همین دلیل آمار ورودشون اینه. من می گم نیازی به لطف دولت اسلامی!!! نیست که سهمیه قائل شه.دولت بیاد سربازی رو برداره. این وظایف تامین زندگی بر دوش مردها برداشته بشه اون موقع من هم خدمتتون عرض می کنم که تو همون رشته پزشکی چند درصد خانوم می شن چند درصد آقا.
" واسه زن هرزه و هم واسه مرد هرزه مجازات تعيين ميكردم "
هر زمان این اتفاق افتاد اون موقع قبل از انجام جرم هرزگی!!! برای مردها جریمه(مهریه !!) تعیین کنید.
شما هدفتون دفاع از حقوق خانومهاست. طبق فرمایش خودتون. به هر حال موفق باشید.
من آخرین حرفمو می زنم. یخورده شما خانومها محکم هم باشید و از زمین و زمان متوقع نباشید که باهاتون نرم صحبت بشه بد نیستا!!! به من امتیاز منفی می دن که تو چرا اینقدر تند صحبت می کنی. من در تاپیکی که فرد نیاز به درد دل داره تند صحبت نمی کنم. اینجا باید نظرم رو بدم. حالا دختر یا پسر لوسی که با یک تند صحبت کردن اشک تو چشماش جمع می شه باید خودش رو درست کنه نه اینکه منو مواخذه کنه.
البته فکر نمی کنم شما"یک دختر" بابت این قضیه هراسی باید داشته باشید.
پسران ذاتا احمق فراوانی وجود دارند که عشق را حق شما می دانند و محکم بودن را وظیفه خویش. زیر 100میلیون مهریه رفتن رو حق شما می دونند و وظیفه خویش. ناز کردن را حق شما و نازکشیدن را وظیفه خویش. مثل اسب کار کردن رو وظیفه خویش و داشتن محیطی امن رو حق شما. سربازی رفتن رو وظیفه خودش می دونه و بار زندگی بر دوش اون بودن افتخار براش محسوب می شه. .... بحث رو تموم شده می دونم. من دنبال یک دختر با همچین شرایطی می گردم که برای خودش هویت قائل شه و این هویتو من بهش ندم!!! شما اما در یافتن اون پسری که در بالا وصفش شده راحت ترید از من.
[/b][b]براي آشنا شدن پسران باهوش!!!! و خردمند مطلب زير را در مورد دلايل مضر بودن مهريه دونستم. شمايي كه مهريه نمي دين مي دونيد خودتون رو مديون مي كنيد؟!!!!!! پس بازم مهريه سنگين ببنديد و بگيد كي داده كي گرفته. از خنگي برخي از پسران بايد به خدا پناه برد.
دلايل اشتباه بودن مهريه بالا:
1-هر بدهکاری را را باید یکروز داد و مهریه نیز یک دین و بدهکاری محسوب میشود .این درحالیست که مهریه حتی در صورت فوت زن به وراث او ارث میرسد و آنها حق گرفتن مهریه را پیدا خواهند کرد که این موضوع به پیچیدگی رابطه مالی مهریه اشاره دارد.
امام رضا
هنگام ازدواج تلاش کن که مهریه از مهر السنه تجاوز نکند _ و آن پانصد درهم است_ پس رسول خدا به همین مهریه دیگران را به نکاح در میآورد و خود نیز با همین مهر با زنانش ازدواج نمود (500 درهم =5/262 مثقال نقره )
مستدرک الوسائل ج 15 ص 62
2-بدهکاری مرد به زن بر سر مهریه فقط به این دنیا ختم نمیشود و عواقب معنوی و آخرتی نیز بهمراه دارد و چنانچه مهریه در طول زندگی پرداخت نشود مثل دیون دیگر و یا حتی بدتر از آن دیون در آخرت بازخواست خواهد داشت .
رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود :
مَنْ ظَلَمَ اِمْرَأَةً مَهْرَها فَهُوَ عِنْدَ اللّهِ زان يَقُولُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ: عَبْدى زَوَّجْتُكَ أَمَتى عَلى عَهْدى فَلَمْ تُوفِ بِعَهْدى وَ ظَلَمْتَ أَمَتى فَيُؤْخَذُ مِنْ حَسَناتِهِ فَيُدْفَعُ اِلَيْها بِقَدْرِ حَقِّها، فَإِذا لَمْ تَبْقَ لَهُ حَسَنَةٌ أُمِرَ بِهِ اِلَى النّار بِنَكْثِهِ لِلْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كانَ مَسْؤُولاً.( بحار، چاپ مؤسسه وفاء بيروت، ج 100، ص 349. )
كسى كه مهر زن را ظالمانه نپردازد، نزد خداوند زناكار محسوب مى شود، روز قيامت حضرت حق به او خطاب مى كند، بنده من كنيزم را بر اساس پيمانى كه با تو بستم « عقد و ازدواج » به تو تزويج نمودم، به پيمان من وفا نكردى، و بر او ستم روا داشتى، سپس به اندازه حق زن از حسنات مرد برداشته در پرونده همسرش مى گذارند، و چون حسنه اى به اندازه پركردن حق زن نماند، به گناه پيمان شكنى به آتشش مى برند، عهد و پيمان مسئوليت دارد.
3-هنگامی که مهریه زیاد باشد اصولاً مرد نیت بر ندادن مهریه خواهد کرد که بر اساس احادیث این کار معصیت بوده و اساس زندگی زناشوئی را زیر سوال میبرد .عن ابی عبدالله علیه السلام قال:
من امهر مهرا ثم لا ینوی قضاءه کان بمنزلة السارق.
امام صادق علیه السلام فرمود:
کسی که مهریهای (برای زن قرار دهد) و قصدش این باشد که به او ندهد او همانند دزد است.
4-زیاد بودن مهریه بر اساس شرع و قانون میتواند موجب حق حبس در زوجه شود در این حال علاوه بر اینکه زوجه از همسرش تمکین نمیکند و زندگی مشترکی نیز با او نداشته بدهکار نفقه شده است و در حالی که بدهکار مهریه است نفقه هم باید بپردازد و همچنان زوجه حق دارد زندگی مشترک با زوج نداشته باشد که با روح آرامش و زندگی مسالمت آمیز منافات دارد .
ماده 1085 قانون مدني مادام كه مهريه زوجه تسليم نشده در صورت حال بودن(عندالمطالبه) مهر، زن مي تواند از ايفاء وظائفي كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند واين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود
5-احادیث وارده مهریه زیاد را مذموم و ناپسند شمرده اند و موجب دشمنی زن و شوهر بحساب آورده اند و از قرار دادن مهریه سنگین بر حذر داشته اند که این نشان دهنده خطرناک بودن و آرامش ستیز بودن مهریه سنگین است.
قال امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لا تغالوا بمهور النساء فتکون عداوة.
حضرت علی علیه السلام فرمود:
مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گردد.
وسائل الشیعه، ج 15، ص 11
6-برای مهریه های زیاد و خارج از تمکن مالی شوهر خطر به زندان افتادن برای شوهر وجود دارد که در این صورت آبرو و حیثیت شوهر قبل از هر چیزی ممکن است از بین برود .
ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی
ماده 2 ـ هر كس محكوم به پرداخت مالي به ديگري شود چه به صورت استرداد عين يا قيمت يا مثل آن و يا ضرر و زيان ناشي از جرم يا ديه و آن را تاديه ننمايد دادگاه او را الزام به تاديه نموده و چنانچه مالي از او در دسترس باشد آن را ضبط و به ميزان محكوميت از مال ضبط شده استيفا مي نمايد در غير اين صورت بنا به تقاضاي محكوم له ، ممتنع را در صورتي كه معسر نباشد تا زمان تاديه حبس خواهد كرد .
7-زیاد بودن مهریه زن ،فرزندان را از ارث محروم میسازد چرا که در هنگام فوت شوهر اولین حقی که محاسبه میشود مهریه زن است و اگر چیزی از دارائیهای مرد باقی بماند به وراث و فرزندان تعلق میگیرد اما در هنگامی که مهریه زیاد باشد عملاً مالی برای مرد باقی نمیماند تا به فرزندانش به ارث برسد
پسران دانشمند موافق مهريه بالا بخونيد مطلب زير رو . به خود مشكل كار نداشته باشيد. نظر قانون رو در باره مهريه بدونيد:
سوال :
با سلام سوالی داشتم.همسر اینجانب در دوران عقد از بنده تمکین عام وخاص نداشت.و با اصرار زیاد اینجانب و وساطت بزرگتر ها پس از سه سال عقد توافق برای برگزاری مراسم عروسی نمود. وشب عروسی نیز به بهانه بیماری از بنده تمکین خاص نداشت.و ضمنا با وجود اینکه منزل ولوازم زندگی فراهم کرده بودم حتی یک ساعت حاضر نشد که با بنده زندگی مشترک داشته باشد اما بعد از مراسم عروسی شکایت کیفری ترک انفاق از بنده کرد. با وجود اینکه بنده دو بار اظهارنامه در خصوص دعوت به تمکین برایش فرستاده وجوابی در یافت نکردم .سپس الزام به تمکین اورا خواستم که دو بار جلسه دادگاه تشکیل شد وغایب بود و دادگاه او رامحکوم به تمکین عام وخاص از بنده نمود اما در واخواهی از این حکم تقاضای استفاده از حق حبس نموده است (باوجود اینکه قبلا در خواست طلاق کرده بود ودرخواست طلاق او در دادگاه بدوی وتجدید نظر ردشد همچنین با وجود اینکه با میل خود اقدام به تمکین وتوافق به برگزاری مراسم عروسی کرده بود وشب عروسی برایش هتل اجاره نمودم) . دادگاه نیز تقاضای حبس او راپذیرفته است و فقط تمکین خاص او را منوط به پرداخت مهریه نموده است اما وی را همچنان به تمکین عام از اینجانب محکوم کرده است. با اینحال او هنوز هیچ تمکینی نداشته است. حال جالب اینجاست که دادگاه ترک انفاق به دلیل نامعلومی (علیرغم ارائه دو برگ اظهارنامه در خصوص دعوت به تمکین همسرم وحکم دادگاه مبنی بر استفاده از حق حبس توسط همسرم واینکه محکوم به تمکین عام از بنده است ولی تمکین نداشته وعلیرغم اینکه دادگاه تحقیقات لازم را انجام داده ومشخص شده است که اینجانب مسکن مناسب ولوازم زندگی تهیه نموده ام ولی وی حاضر به تمکین نشده است) باز هم اینجانب به حبس و پرداخت نفقه محکوم شده ام!!
سوال اینجاست که1- ایا زنی که تقاضای استفاده از حق حبس نموده می تواند شکایت کیفری ترک انفاق از شوهر نماید و2- آیا زنی که نه تمکین عام ونه تمکین خاص از شوهرش دارد و از حق حبس استفاده میکند مستحق در یافت نفقه است ؟ اگر نیست چطور دادگاه چنین رایی صادر کرده است
از آنجا كه در مراجعه به آمار وبلاگ مشاهده كردم تعدادي از عزيزان بواسطه بررسي موضوع تمكين و نفقه به وبلاگ وارد ميشوند بر آن شدم كه مطالب اجمالي تري را در مورد آن جمع آوري كنم .
در ارتباط با معناي تمكين عام و خاص ابتدا بايد عرض كنم كه مفهوم تمكين خاص اطاعت از نيازهاي غريزي مرد از طرف زن ميباشد و مفهوم تمكين عام فرمانبرداري در تمام امور كلي زندگي ميباشد و زن موظف به پيروي و اطاعت از شوهر است قانون هم اشاره كرده رياست خانواده از خصائص مرد است .
بحثهايي كه در مورد نفقه و مهريه و تمكين ميباشد بلحاظ درگير بودن اين مفاهيم است يعني اينكه زن بعد از عقد و با عقد نكاح به چه حقوقي ميرسد و حقوق مرد چيست و اگر زن تمكين كند و يا نكند حقوق هر كدام چگونه است .
در مقابل اين سوالات بايد گفت كه بصورت مشخص در صورت وقوع عقد نكاح زن مالكيت مهريه را دارا ميشود و بر اساس قانون هر دخل و تصرفي در آن ميتواند بكند و بخاطر همين شرايط است كه مردان جوان گاهاً بدرخواست همسرانشان به زندان هم ميافتند .
اما نفقه حقيست كه با تعريف اكثريت تعاريف حقوقي، در صورت عدم نشوز به زن تعلق ميگيرد و اين جمله يعني صرف ادعاي زن و در خواست زن او صاحب حق است و نياز به اثبات اينكه به او نفقه تعلق ميگيرد نيست و اين امكان بواسطه رابطه زوجيت فراهم شده ، اما اين مفهوم تعلق نفقه وابسته به تمكين كامل است يعني تمكين عام و خاص بهمراه هم بايد وقوع پيدا كند .
لذا با تحقق تمكين عام و سرپيچي از تمكين خاص و يا بر عكس نفقه تعلق نمي گيرد و هر كدام از شرايط ياد شده معناي تمكين كامل را تداعي نميكند و بنابر اين حق نفقه زوجه ساقط ميشود .در كل اثبات انفاق در صورتي كه دلايل و شواهد مشخصي بر عدم تمكين زوجه نباشد با مرد است و همينطور زماني كه ادعاي عدم تمكين وجود دارد مرد بايد ادعاي خود را با مدارك و شواهد و اسناد به اثبات برساند .
اما در شرايطي هم كه زوجه حاضر به تمكين كامل بوده و زوج سرپيچي نمايد هر چند تمكيني وجود ندارد بلحاظ وفاي زوجه به حقوق قانوني مرد مستحق نفقه ميباشد و بايد توجه شود مفهوم نشوز و عدم تمكين دو مفهوم جدا هستند .
بحث ديگر حق حبس براي زن است كه طبق اين قاعده حقوقي كه در قانون نيز به آن اشاره شده مادام كه مهريه زن به او تقديم نشده او ميتواند از تمكين خودداري كند و اين عدم تمكين مسقط حق نفقه نيست .
در شرح اين قانون و قاعده فقهي قبلاً توضيح دادم ولي بصورت خلاصه طبق نظرات و آراء مطرح شده منظور از اين عدم تمكين فقط محدود به تمكين خاص است و در موارد ديگر تمكين ،مثل خروج از منزل ملزم به اطاعت است .
به اين مفهوم كه زني كه از حق حبس استفاده ميكند فقط از تمكين خاص ميتواند خودداري كند و اگر در بقيه امور سرپيچي كند حق نفقه نخواهد داشت .
و بديهيست كه اثبات تمام اين شرايط با مدعيست لذا به محض درخواست نفقه از طرف زن مرد ملزم به ارائه ادله مبني بر عدم تمكين زن است كه اين كار با روال معمول حقوقي جامعه ما از طريق ارسال اظهارنامه صورت ميگيرد .البته فقط به همين يك روش خلاصه نميشود بلكه هر چيزي كه نشان دهنده درخواست تمكين زن و عدم اجابت اين خواسته از طرف زن باشد همين مفهوم را تداعي خواهد كرد .بعنوان مثال دادخواست تقابل مبني بر الزام به تمكين زوجه كه در مقابل درخواست نفقه زوجه صورت ميگيرد همين مفهوم را دارد و نشان ميدهد مرد در زماني كه زوجه تمكين كند قانوناً حاضر به پرداخت حقوق او ميباشد .
در توضيحي ديگر بايد اشاره كنم كه اين حق نفقه بواسطه فرمانبرداري زن از مرد است بنابر اين اگر زني بدون اجازه شوهر از خانه خارج شود براي مرد اين ادعا ايجاد ميشود كه قصد بر درخواست تمكين داشته و زن امكان اجابت را از بين برده لذا خروج بدون اجازه نفقه زن را خدشه دار ميكند . همچنين است زماني كه زني به شغلي مشغول ميشود .
بديهيست با داشتن شغل از طرف زوجه، زوجه از اعمالي كه در خانه داشته باز ميماند و وقت خود را صرف در آمدي ميكند كه مرد و خانواده حقي در آن ندارد لذا با اين استدلال ميتوان نتيجه گرفت كه در صورت اشتغال زن بلحاظ قانوني او هم بايد در دادن نفقه و تامين نيازهاي خانواده اقدام كند و ديگر حق نفقه كامل ندارد و اين در شرايطي است كه مرد با اشتغال همسرش موافقت كند اما با توضيحاتي كه دادم اگر زن براي خروج از منزل شوهر حتي براي لحظاتي اگر دلايل موجهي مثل بخطر افتادن جان و مال و اعمال ديگري مثل اقدام به حج واجب كه مستثني شده و . . . .نداشته باشد ناشزه ميشود و حق نفقه ندارد .
بلحاظ شرايط نشوز امكان ارائه ادله از طرف مرد بازه وسيعي دارد كه در نظرات علما مشهود است اما من از عنوان دلايلي كه ميشود بعنوان نشوز زن نام برد خودداري ميكنم چون كمكي به استحكام بناي خانواده ها نميكند اما اين موضوع بديهيست كه خواسته هاي حقوق مدني در ارتباط با خانواده اكثراً به درخواست زنان است كه جامه عمل به خود ميگيرد و اكثراً مردان با تقاضاهاي مختلف زنان به خواسته مهريه و نفقه و طلاق به دادگاه مي آيند و مدتها ممكن است اين مسائل در دادگاه ادامه يابد .
اما اثبات نشوز زن در دادگاه حقوق مشخصي مثل قطع نفقه ، اجازه ازدواج مجدد با توجه به تمكن مالي مرد براي اداره دو خانواده ، اجازه طلاق براي مرد با پرداخت حقوق قانوني زن (مهريه در هر صورت تعلق ميگيرد اما حقوقي مثل نصف دارايي مرد اگر در شرايط ضمن عقد مورد توافق بوده ساقط ميشود) را باعث ميشود
سلام. دوست عزیزم sorena از من خواستن که نظرمو بگم البته دوستان به همه موارد اشاره کردن . به نظر من مهریه بالا در ازدواج می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند اما چرا با اینکه همه می دونن بازم مهریه سنگینه.... میشه گفت این مشکل از عدم اعتماد و عدم شناخت خانواده دختر نسبت به پسر ایجاد می شود و این ترس که اگر مهریه بالا نباشد پسر خیلی راحت می تواند بعد از مدتی دختر خانوم را ول کرده و ...... نکته دوم حسادت خانواده ها نسبت به یگدیگر است. اما از همه مهم تر اینکه مهریه بالا می تواند هر دختر پاک وخوبی را تحریک کند تا به علت یک مشکل کوچک زندگی مهریه خود را به اجرا گذاشته و در خیال خود فکر کند که می تواند با این پول زندگی راحت و خوبی را تجربه کند . اما در این وسط ما نباید یک طرفه قضاوت کنیم چون خانواده دختر و خود او هم ناچار می شوند مهریه بالایی را در خواست کنند و این نشات گرفته از همان ترس خانواده دختر است. البته در این میان نقش جامعه و باور های غلط در این مورد و عدم فرهنگ سازی درست را اشاره کرد.
خوب الان كه عند الاستطاعه شده آقايون تازه به دوران رسيده و جوگير به راحتي مي توانند مهريه 2000 سكه اي در قباله عقد همسر خود ثبت كنند تا به نوعي بندگي خويش رو به شيوه اي بي ضرر به اثبات برسانند.
اگه زن به مردي كه مي خواد باهاش ازدواج كنه اعتماد كامل داشته باشه . مهريه بالا اصلا لازم نيست و اگه قرار باشه دختري بدبخت بشه لزوما با مهريه بالا خوشبختي بدست نمياره