RE: پیشنهاد شما چیه دوست من ؟
اخوی! بنده قصد قضاوت نداشته و ندارم. اصلا کاری هم به درست یا غلط بودن صیغه ندارم (گرچه دلایل بسیار برای ردش دارم اما اصلا دلم نمیخواهد وارد این بحث شوم).
تا صفجه 5 تاپیکتان هم ترجیح دادم وارد بحث نشوم! چون بارها در مورد صیغه در این تالار بحث شده و نتیجه بخش نبوده. ضمنا قوانین تالار هم میگن :
...ما صریحا در قوانین تالار همدردی آورده ایم که اینجا ماکت یک جامعه دمکراتیک نیست. که افراد بحث کنند و نظرات آزاد اندیشانه و متفاوت ارائه دهند. بلکه اینجا مانند یک کلینک خصوصی در مورد مشکلات هست که صرفا افراد می توانند در راستای تخصصی به دیگران کمک کنند نه نظر شخصی...
پس آنچه که بنده را وادار کرد که پاسخ بدهم این بود که اشتباهی در شما به چشم بنده آمد و فکر کردم با برجسته کردن آن شما را متوجه آن کنم. برادر گرامی نکته مثبت در مورد شما این است که خود شما فرمودید که واجبات و مستحبات دینی را عمل میکنید و سعی دارید از گناه بر حذر باشید. گفتید نماز میخوانید و سه ماه رجب و شعبان و رمضان را روزه میگیرید.
خوب! میدانید که روزه فقط نخوردن و نیاشامیدن نیست. اما خوب بازهم کسی که بتواند سه ماه لب فرو بندد از خوردن و آشامیدن که این نیز غریزه ای بسیار قوی است با تمام وسوسه هایی که وجود دارد و نیز بیدار شدن سحر و ادای نماز و روزی چندین مرتبه ارتباط نزدیک با خدا و وصل شدن به اون بالا بالا هاو... اینها همه تمریناتی است برای کنترل نفس، برای کنترل غرایز، برای دیدن و بی تفاوت بودن، برای تشنه شدن در گرمای تابستان و آب یخ و تگری را دیدن و لب نزدن، برای شنیدن بوی مسحور کننده انواع غذاها و پشت کردن به خوردن برای گذشتن از خواب ناز سحرگاهی و ...میتوان تعمیم داد : برای آنکه چشم و دلت آنقدر سیر بشود که زنان بد حجاب را هم ببینی و عین خیالت نباشد و چشمانت دلت را نلرزانند. برای آنکه خیلی فضایل دیگر را کسب کنی (که فعلا مربوط به این تاپیک نیست)
من یک زنم. اما من زن گاهی اوقات در خیابان زنانی را میبینم که نگاهم بی اختیار آنها را دنبال میکند. توجهم به طرز لباس پوشیدن و ترکیب رنگها به شکل زننده و جلف لباسشان نوع آرایش و به قول شما رنگ مویشان جلب میشود. پس نمیتوانم بگویم که اینها اشکالی ندارد. دارد! خیلی هم تاثیرات بدی دارد. اما خوب اینها واقعیتهای موجود است و علتش هم این است که مردم ما اونقدر محدودیتهای غلط سنتی و عرفی و مذهبی غلط و زوری و... داشته اند و اونقدر فشار بوده که الان از اونوری ریخته بیرون. شما اگر به اروپا بروید می بینید با اینکه حجاب ندارند اما از آرایش های از نوع ایرانی خبری نیست. تازه همین مردم ایران هم وقتی چند صباحی اونجا زندگی میکنند به سادگی تمایل پیدا میکنند. بی حجابی که اصلا تحریک کنندگی حجاب داخل جامعه اسلامی ما را ندارد. یک بلوز معمولی میپوشند با یک شلوار. و موها بیرون است اما خیلی ساده.
چیز جالبی یادم افتاد: یکبار در فرودگاه فکر کنم فرانکفورت بود ایستاده بودیم توی صف برای کارت پرواز. یک لحظه نگاه کردم دیدم یک خانم جوانی آمد با یک لباس سرخابی رنگی که یکسره بود یعنی عین ساق شلواری از مچ پا شروع شده و تا گردن ادامه پیدا کرده بود. بدن نما! آرایش جیغ سرخابی و مدل مو و.. توی همون اروپا و اون همه مرد آزاد! هر چی سر و چشم مردونه بود زوم کرده بود روی این خانم و سر تا پایش را ور انداز میکردند طوری که آدم حرصش میگرفت!
اینها را گفتم که بگویم بله هستند خانمهایی که رعایت نمیکنند. اما شمای نوعی نباید این برایت ملاک بشود چون اگر به این بهانه جرات ابراز وجود بدهی حاضرم قسم بخورم که بعد از ازدواج هم همین زنان بد حجاب و همین نگاهها به شما و زندگی شما آسیب خواهد زد.
مطلبی در کتاب قانون این سینا دانشمند ایرانی ( که در باب طب است) وجود دارد فکر میکنم جلد ششم باشد در بحث غرایز جنسی، که میگوید جماع مرد نباید به واسطه آنکه از دیدن اندامان زن یا ... تحریک میشود صورت گیرد بلکه ...
اصولا نیاز جنسی پس از ازدواج هم باید بر اساس حساب و کتاب باشد و هم در طب و هم در اسلام برای آن آداب و قوانینی وجود دارد که از آن جمله است: مرد یا زن نباید هنگام آمیزش تصویر زن یا مرد دیگری را در ذهن داشه باشند و نباید به واسطه تحریکات بیرونی با همسر خود آمیزش کنید و نیز آداب و ادعیه ای که در این باب مفصل وجود دارد.
آیا شما غذا را به دلیل گرسنگی میخورید یا به دلیل آنکه غذا را دست کس دیگری دیده اید و دلتان خواسته؟
برادر! در بسیاری موارد خداوند ما را دعوت میکند به اینکه از صبر و صلواة کمک بگیریم. شما که اهل صلواة هستی یا میتوانی صبر کنی تا به قول دوستان در آینده چلوکباب مخصوص یا چلو خورش سر آشپز نصیبت بشود یا اینکه میتوانی بروی دنبال دختری که او هم قانع است به کم، دختری که برای خرید جهیزیه اش مشکل دارد و به مهریه کم هم قانع است، حالا عوض لیسانس کاردانی یا دیپلم دارد باباش هم مدیر کل نیست! آیا همچین دختری اگر نجیب باشد و اهل زندگی، ارزش ازدواج را از نظر شما دارد؟ یا نه!
خدا همه ما را به راه راست هدایت کند. چند وقت پیش شنیدم آقای که همسرش فوق العاده زیبا و تحصیلکرده و ...همه چیز تمام بوده و در همسر داری هم کم نگذاشته، پاش لغزیده و حالا صیغه یا جور دیگه اش را نمیدانم! اما وقتی که مردها بین خودشان صحبت کرده بودند دوست بنده اینطور شنیده بود و نقل قول میکرد: "ای بابا آخه چقدر چلو کباب! بالاخره یک وقتهایی هم آبگوشت! یه وقت هم آَش..."!!!!!
ای داد بیداد!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط mahdi_yar_bash
یکی از دوستان داشت میگفت ، جوونایی هستن سر به زیر ، با حیا و نماز خون روزه گیر و ....
و میگفت به خاطر اینکه این چیزارو دارن ، تونستند غریزشونو مهار کنن
و من در جواب ایشون برگشتم گفتم ، که این چیزا ملاک نیست
من خودمم ، نماز میخونم ، روزه میگیرم(زیاد) و ........اما چون این کارارو میکنم دلیل نمیشه که تونسته باشم غریزمو مهار کنم
وای بر ما اگر نماز و روزه مون نتونه نفس ما رو مهار کنه و نتونه ما رو بسازه.
وای بر ما اگر سکوتمون چراغ سبز گناه دیگران باشه.
وای بر ما اگر دینداریمون فقط ظواهر شریعت باشه.
وای بر ما اگر دنباله رو شریعت مداران جاهل و نا آگاه شویم بدون آنکه تفکر کنیم.
وای بر ما اگر ...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بی دل
....
اگر به این بهانه جرات ابراز وجود بدهی حاضرم قسم بخورم که بعد از ازدواج هم همین زنان بد حجاب و همین نگاهها به شما و زندگی شما آسیب خواهد زد.
:104::104::104:
نكته مهم:
تبعات ازدواج موقت ممكن است فشار بيشتري از تمايلات جنسي به شما وارد كند و در دين شما آسيب ايجاد كند.ما دوستان تبعات واقعي ، تجربي و عيني آنرا برشمرديم. اما شما با ذهن بافي خود آن را رد مي كنيد.
اگر از تجارب ديگران عبرت نگيري، يك روز ممكنه تو عبرت ديگران شوي!!!!!
سلام دوستان ،
بی دل گرامی چقدر قشنگه که ادم بدون هیچ توهین و بدون هیچ قضاوت نادرستی و و بدون هیچ درشتی کردنی حرفش رو بزنه و منظورش رو برسونه
اولش باورم نشد خود شما باشی ، چقدر نرم تر و منطقی تر و بدون هیچ جبهه گیری کردنی سخن گفتی
امیدوارم همیشه اینجوری سخن بگی نه مثل تایپیکای قبلیت
بی دل عزیز من قبول کردم و قبول دارم که یه مرد مسلمان هر چقدر هم دور و اطرافش الوده باشه و از زنان بد پر باشه ، بازم میتونه پاک باشه (البته منظورم از پاک بودن ازدواج نکردن نیستا) و به گناه نیفته ، حتی اگرم بیفته اصل گناهش به عهده ی خودشه
در توضیحاتم هم به این نکته اشاره کردم که اصلا" ممکنه مردی مسلمان مجبور باشه مدتی را در خارج از کشور و در یک کشور اروپایی به سر ببره ، انجا ممکن است تحریکات بیشتر باشد و راه گناه ازادتر
اما باید بر گناه صبر کرد ، من این موضوع را قبول دارم و اظهار کردم که قبول دارم ، نمیدونم دوباره چرا برای متقاعد کردن من این همه توضیحات نوشتی ؟؟؟
بی دل عزیز فرمودی : "وای بر ما اگر نماز و روزه مون نتونه نفس ما رو مهار کنه و نتونه ما رو بسازه."
بسیار با تو موافقم ، نماز و روزه ای که نتونه نفس مارو مهار کنه و ما رو از گناه باز نداره ممکنه زیاد به درد نخوره
و باز هم برمیگردم سر حرف اصلیم ، که من به گناه علاقه و تمایلی ندارم ، به ازدواج علاقه و تمایل دارم
اگر موقعیت ازدواج دائم پیش بیاد که چه بهتر ، ولی اگه نیاد ، ازدواج موقت
پس قرار نیست نماز و روزه ی تمایل مارو نسبت به ازدواج از بین ببره ، تمایل ما رو از گناه از بین میبره
بی دل گرامی فرمودی : "اخوی! بنده قصد قضاوت نداشته و ندارم. اصلا کاری هم به درست یا غلط بودن صیغه ندارم (گرچه دلایل بسیار برای ردش دارم اما اصلا دلم نمیخواهد وارد این بحث شوم"
استاد مطهری در کتاب "نظام حقوق زن در اسلام" پاسخگوی تمامیه نقدها و ایرادها بوده ، پس اگر توجیه نمیشید به این کتاب رجوع کنید ، شاید قانع شدید
موفق باشی دوست گرامی
جناب مدیر ، فرمودید : "تبعات ازدواج موقت ممكن است فشار بيشتري از تمايلات جنسي به شما وارد كند و در دين شما آسيب ايجاد كند.ما دوستان تبعات واقعي ، تجربي و عيني آنرا برشمرديم. اما شما با ذهن بافي خود آن را رد مي كنيد"
جناب مدیر ، اتفاقا" اون چیزی که باعث این همه اصرار من شده ، (علاوه بر حلال بودنش و راه حل بودنش از منظر دین و بزرگان دین) تجربه ی کساییه که این ازدواج رو انجام دادن (نه از روی تنوع طلبی یا هوس رانی ، مثل من برای گناه نکردن)
من دوستی دارم ، با ایمان ، با اخلاق و مومن
که او هم مثل من شرایط ازدواج دائم رو نداره متاسفانه
تا به حال دوبار ازدواج موقت انجام داده ، که هر دوبار به علت ازدواج دائمه ، زوج موقتش ازدواج موقتش پایان یافته
الان نه خودش مشکل داره ، نه اون بنده خداهایی که باهاشون ازدواج موقت کرده بود
اونا الان شوهر کردن رفتن سر خونه زندگیشون ، این رفیق ما هم فعلا" چون مجرده و داره خویشتن داری میکنه به قول دوستان
ازدواج موقت میتونه به همین راحتی باشه ، البته اگر از بروز مشکلات جلوگیری کنیم ، و نیتمون هم خیر باشه (که اگه نیتمون خیر باشه ، خدا خودش خیلی از مشکلاتو برطرف میکنه ، ولی اگه نیتمون ، خیر نباشه ، هرچقدر هم تلاش کنیم که مشکل پیش نیاد باز هم به مشکل بر میخوریم)
در ضمن مدیر گرامی تالار ، من مشکلات رو با ذهن بافی خودم رد نمیکنم ، اون مشکلاتی که شما و دوستان بیان کردید ، به نظر من و با تجربه ای که دوستم بهم منتقل کرده ، قابل حل و قابل پیش گیریه
من منکر مشکلات نیستم (هر چند که میتونه پیش نیاد) ، ولی اگرم پیش بیاد قابل حل هستش
بازم ممنونم از همه
این هم یک نمونه از تبعات ازدواج موقت برای همسن و سالهای شما در شرایط امروزی
کلیک کن >>> ماجرایی واقعی از ازدواج موقت
در میان نظرات کارشناس روانشناس این پرونده ، «عدم گذار موفقیت آمیز از بحران های دوران نوجوانی كه پیش نیاز موفقیت در دوران جوانی( همسر گزینی) می باشد » ، به عنوان یکی از علل این واقعه ، از جمله مسئله مبتلابه شما دوست عزیز است و توصیه این کارشناس به « برخورد درست و موثر با واقعیت ها » نیز توصیه نهفته و آشکار نظر اغلب دوستان بخصوص مدیر محترم همدردی به شما بوده
اینم نمونه ای از تبعاتی که از دادگاه ها و جزء اخبار آمده و..... .
بنده به شخصه نکته ای راکه به عنوان یکی از علل ذکر شده یعنی توجه به گذر موفقیت آمیز از بحرانهای دوران نوجوانی که پیش نیاز موفقیت در دوران جوانی ( همسر گزینی ) ، که در واقع همان توصیه به خویشتن داری را در خود دارد را بیشتر مورد تاکید قرار می دهم . و البته توجه به واقعیتهای موجود هم برای احتیاط در این رابطه و ترجیح خویشتن داری بر تبعاتی که فراوان در جامعه اتفاق افتاده مهم است و می تواند موجبات در پیش گرفتن راه های مهار را در پی داشته باشد .
.
بی دل عزیز حق مطلب را ادا کردند و با تشکر از فرشته مهربان از پست خوبشون
شما دوباره رفتید سراغ آقای قرائتی در حالی که من خواستم سراغ کسی نرید که صحبت شما رو تائید می کنه ، با شخصی بی طرف صحبت کنید و فقط تقسیر و معانی آیات رو بخواهید حتی بدون بازگو کردن اینکه نیت شما از این پرسش چی هست.
در مورد همون آدرسی که از سایت آقای قرائتی دادید : "اسْتَمْتَعْتُمْ" همان کلمه ای است که در خود سایت ایشان به معنی "كام گرفتن" ترجمه شده ، اما اون متعه توی پرانتز من نمی فهمم اصلاً از کجا اضافه شده؟ توضیحات داده شده هم ربطی نداشت! در اصل این کلمه جزء آیه نبوده بلکه مفسر اون رو اضافه کرده! کلمه " اسْتَمْتَعْتُمْ" در اصل از "متع" گرفته شده و اگر بر وزن استفعال برود می شود " استمتاع" و " استمتاع" یعنی همان "کام گرفتن یا برخوردار شدن" می تونید به لغت نامه دهخدا مراجعه کنید
http://www.loghatnaameh.com/dehkhodaworddetail-b08d949e6aea4dc68c8463e95d19d186-fa.html
درسته که متعه هم از همون ریشه گرفته می شه اما اینجا منظور کام گرفتن و برخورداری بوده نه متعه و نکاح موقت!!! و حتی اگر به ادامه آیه دقت کنید موضوع بحث در اصل پرداخت مهریه بوده ،نه بحث متعه. چون گفته شده:" پس هر گاه از زنان کام گرفتید مهرشان را به عنوان واجب بپردازید " اما متعه رو از اون استخراج کردن نمی فهمم؟ اگر صحبتم را باور ندارید یک قرآن معنی دار را نگاه کنید نه تفسیر را، ببینید کلمه نکاح موقت آمده یا نه.
اینطور که می بینم شما صرفاً بر اساس حرف بزرگان پیش می روید ، شما فقط تفاسیر و روایات را نگاه می کنید، چرا قرآن را نگاه نمی کنید که در آن متعه با اکراه آمده و یا نفی شده؟ بلکه روزی یکی از این بزرگان فرد بدی شود لازم است آنقدر عربی بدانید تا تحلیل مختصری کنید یا خیر؟ مطالعه هم می کنید اما کتبی رو می خونید که همان دانسته های شما رو تائید می کنند، تحقیق می کنید اما در جهت پیدا کردن دلایل،برای قوی کردن آنچه در ذهنتان وجود دارد ، نه یافتن حقیقت. شما اصل بی طرفی را در تحقیق مراعات نمی کنید!
دوست دارم شما با تفکر جلو برید، شک کنید و از نو ذهنتان را بازسازی کنید. فکر کنید و فرض را بر این بگذارید که تازه مسلمانید و می خواهید بدانید اصلاً چنین چیزی در اسلام وجود دارد یا دروغ می گویند؟ به همه هم شک کنید ،به آقای قرائتی ، به من ، به همه!
1) منتظر تحقیقات شما هستیم. هرچند تصمیم خود را گرفته اید!
2) جدا نکردم، جدا هست. اگر متعه وجود داشت چرا خویشتن داری لازم است که در قرآن آمده؟ دیگر خویشتن داری معنا ندارد؟! قرار شد حقیقت را پیدا کنیم. پس سوال کنید
3) ممنون
4) درسته
5) به عقل تکیه می کنیم و با راهنما پیش می ریم. راهنما برای مسائل سخت هست. مثل همین مشاوره! قرار نیست برای آب خوردن هم با مشاوره صحبت کنیم
6) مطالبتون رو کاملاً خوندم. منظور از علت ، آستانه پایین تحریکات در شما بود، یعنی روی خودتون کار کنید تا با دیدن این مسائل که در محیط هست سریع تحریک نشوید. در این صورت به دنبال متعه هم نخواهید رفت.
7) یعنی نمی دانید این کار تقیه نیست؟ باید از بزرگان بپرسید؟ من اگر جنس مصرف شده را به جای مصرف نشده به شما غالب کنم و بعد بگویم تقیه کردم ، از من رضایت دارید؟!!!!!!! نارضایتی شما دال بر نادرست بودن عمل من است.
در نهایت من و دوستان پاسخ شما را دادیم و جدای از موافق یا مخالق بودن بنده با موضوع صیغه، همچنان نظر بر این دارم که : " روی خودتون کار کنید تا با دیدن این مسائل که در محیط هست سریع تحریک نشوید. در این صورت به دنبال متعه هم نخواهید رفت"
نادیای عزیز
کمی آرامتر ، هدف ما نشان دادن تبعات اقدام ایشون با نظر به واقعیتهای موجود است ، نه تخطئه افکار و ایده هایشان .
در ضمن بحث متعه یکی از واقعیتهای مذهب تشیع هست اما مبتنی بر شرایط خاص است . بهتره بدانید اهل سنت که آنرا حرام میدانند ، اکنون مفتی های آنان به خاطر پاره ای مشکلات چیزی به نام « ازدواج میسار » را به مقلدین واجد شرایطشان تجویز کرده اند که شبیه همین ازدواج موقت تشیع است .
ما در راهنمایی به این دوست عزیز با توجه به شرایط سنی و واقعیتهای موجود در این رابطه توصیه می کنیم که خویشتن دار باشند و به فکر آماده کردن شرایط ازدواج دائم باشند و از برکات خویشتنداری برخوردار شوند .
مهدی عزیز
عمل به اولی بهتر نیست ؟
به نظرت اولی در اینجا چیست ؟ خویشتن داری و کف نفس یا ..... ؟
برادر عزیز
این جملات از من به شما یادگاری :
« ایستادگی آن است که در جمع منحرفان به فرمان حق باشی نه در جمع صالحان راه حق پویی »
اگر امروز شمانتونید در مقابل این وضعیتی که تحریک کننده است خویشتن داری را بیاموزید و به عمل در بیارید بعد از ازدواج دائم باز هم این اوضاع باقیه ، وارد خیابان میشی و تحریک میشی و همسرت هم نیست که ... آیا فرقی در تحریک شدنها پیدا شده ؟ می خواهم با این حرف به شما بگم ابلیس گاه نفس مصوله و مزینه را به جان ما می اندازد و توجیح المسائل می گشاید . پس مشکل شما این نیست اگر این است که شما بعد از ازدواج دائم هم مشکل خواهی داشت .
.
نقل قول:
در ضمن مدیر گرامی تالار ، من مشکلات رو با ذهن بافی خودم رد نمیکنم ، اون مشکلاتی که شما و دوستان بیان کردید ، به نظر من و با تجربه ای که دوستم بهم منتقل کرده ، قابل حل و قابل پیش گیریه
سئوال:چه تفاوتي بين مشورت يك مشاور متخصص با صرفا تجربه اي كه شما از دوستتون به دست آورده ايد وجود دارد؟
جواب: نظر چند دوست اطراف شما مبتني بر انگاره ها و تجربه هاي موردي آنهاست. ليكن مشاور نتيجه پردازش اطلاعات انبوه و خلاصه شده است.
مثال:
اگر شما 2 يا 3 دوست داريد كه در خيابان با موتور مرتب لايي مي كشند و تك چرخ مي زنند و اتفاقا بعد از چند سال تصادف نكردند به اين نتيجه مي رسيد كه در كار آنها آسيبي نيست.
اما اگر از اورژانس بيمارستان هاي آمار و تحليل هايش را بگيريد متوجه مي شويد از بين كساني كه به اورژانس آمده اند آمار بالايي مربوط به كساني هست كه با موتور در خيابان لايي كشيدند و تك چرخ زدند
اگر شما چند دوست داشته باشيد كه هرگز كمربند ايمني ماشين خود را نمي بندند و بعد از سالها آسيبي نديدند، شما نتيجه مي گيرد كه شما هم اگر اين كار را بكنيد آسيبي نمي بينيد.
اما اگر از آمار پليس راهنمايي جويا شويد متوجه مي شويد از ميان تصادفات و آمار تلفات آن، اكثريت در گروهي هست كه كمربند نبسته اند.
ما مشاوران هم فقط به موردهاي خاص توجه نمي كنيم.
از بين كساني كه شيوه هاي آسيب رسان قبل از ازدواج انتخاب مي كنند و ريسك مي كنند، معمولا آمار مشكلها، فراواني بسيار زيادي دارد.
حالا كه مرغ يك پا دارد، دوست عزيزم لطفا براي بررسي اين يك پا به جاي تحقيقات شخصي (كه سوگيري احساسي در آن هست)، با متخصصان مذهبي تلفني يا حضوري صحبت كن. (امثال حجه الاسلام رفيعي، دهنوي و ...)
حتي آقاي قرائتي كه صحبت مي كنيد يكباره نيامده هست در تلويزيون صحبتهايش را اختصاص بدهد به ازدواج موقت؟!
چرا؟ چون بحث تبعات و مشكلات آن است نه اصل آن.
اما بسياري از متخصصان مذهبي كه اتفاقا با بدنه جامعه در اين مورد در تماس هستند صريحا مسئله ازدواج مجدد و ازدواج موقت را در شرايط كنوني به خاطر مقتضيات زمان رد مي كنند. نه اينكه بگويند حرام است. مي گويند زمينه حرام را ايجاد مي كند. تبعات مشكل زاي آنها بيش از توان مراجعان هست و ...
پافشاري شما روي اصل ازدواج موقت بدون توجه به پيشفرض ها،حاشيه ها، اگر و اماها ، مقتضيات زمان، تبعات و ... موجب مي شود كه ذهن بافي داشته باشيد.
دوست عزيز
اگر ممكن است در يك پست به طور خلاصه تمام نظراتي كه شنيديد خلاصه كنيد و بياوريد و اقرار كنيد كه همه اينها را متوجه شده ايدتا بعدها كه به اين تالار آمديد، متوجه بشويد چند چراغ پيش روي شما آويخته شده بود. اما شما نخواستيد چشم خود را جزء بر احساس خويشتن باز كنيد.
به نظرم روشنگري هاي انجام شده در حدود 70 پست اگر تغيير نظري در شما ايجاد نكند ، فقط يك راه وجود دارد كه تغيير را در شما قطعي كند و آن تجربه خودتون خواهد بود. كه باز به همين جمله مي رسيم.
سلام دوستان
فرشته ی عزیز ممنون از داستانی که گذاشتی
برای عبرت جوونا خوب بود
نادیای گرامی فرمودی : "شما دوباره رفتید سراغ آقای قرائتی در حالی که من خواستم سراغ کسی نرید که صحبت شما رو تائید می کنه ، با شخصی بی طرف صحبت کنید و فقط تقسیر و معانی آیات رو بخواهید "
اول اینکه من باید از کسی سوالمو بپرسم که قبولش داشته باشم ، من وقتی کسی رو قبول ندارم چگونه حرف او را قبول کنم ؟
کسانی مثل ، علامه طباطبایی ، استاد قرائتی ، استاد مطهری ، حاج اقا دانشمند و ...
حال به فرض که تمامی این بزرگان صحبتهای بنده رو تایید کنند ، تایید این بزرگان باعث میشه من به صحت حرف خودم بیشتر اطمینان پیدا کنم ، نه اینکه برم سراغ یکی دیگه
من اگر قرار باشه برم پیش کسی که متعه رو رد کنه (یا مکروه بشمره) فکر کنم باید برم پیش بزرگان اهل سنت
در ضمن استاد قرائتی ، استاد مطهری یا علامه طباطبایی که رفیق فابریک من نیستن ، که میگین برو پیش بی طرف ، اینها بزرگانی هستند که هیچ موقع نمیان به خاطر اینکه طرف عده ی خاصی رو بگیرن ، در حکم خدا تغییر ایجاد کنن
نادیای گرامی من در اینجا در مورد خیلی چیزا با دوستان بحث داشتم ، اما اصلا" تمایل ندارم ، در مورد اینکه آیا میشه به نظر بزرگانی همچون علامه طباطبایی ، استاد قرائتی ، استاد مطهری ، هم نقد وارد کرد ، بحث کنم
چون خودمو در سطحی نمیبینم ، که توی کار کسی که بیست-سی سال وشاید بیشتر درس دین خونده و علم دین داره ، کلی مراحل عرفان و عبودیت رو طی کرده ، به اندازه ی موهای سر من کتاب نوشته ، دخالت کنم
درسته که من باید در همه چیز تفکر کنم ، اما در چیزی علمشو دارم ، نه در تفسیر ایات قران ، نه در تفسیر احادیث معصومین
اینکه من بیام ، به ایت الله بهجتی که ، عارف بود ، عالم بود ، عابد بود ، مرجع تقلید بود ، و یه کشور قبولش داشتن (خدابیامرزتش) ، نقد کنم که چرا ازدواج موقت رو شما گفتی حلاله و مکروه نیست
یا به استاد مطهری ، اون بزرگ مرد ، اون متفکر دینی ، که هنوز که هنوزه ، با وجود اینکه این همه سال از صحبتاش میگذره ، باز هم صحبتاش کارامده ، با وجود این همه سابقه ی کتاب نویسی ، نقد کنم که چرا از ازدواج موقت در کتاب خود دفاع کردی و جایز و راه گشا بیان کردیش
یا به علامه طباطبایی ای که 18(یاشایدم بیشتر)جلد ، قران رو تفسیر کرده ، یا استاد قرائتی ای که هر جملش توی زندگی من راهگشا و یه راه حله و...............
حالا منی که چند تا کتاب خوندم و چند تا سی دی مذهبی گوش کردم و عربی هم به فرض عالی باشه ، بیام بگم چون به نظر شخصی من اینجا اشتباهه ، پس همه ی این بزرگان هم اشتباه کردن
نادیای گرامی آخر این جاده ، گمراهیه ، نه سعادت
مگر خود معصومین ما نفرمودند هر گاه ما در دسترس شما نبودیم ،یا در زمان غیبت مهدی ما ، هر گاه برای شما تردید یا مشکلی پیش اومد ، به راویان حدیث ما مراجعه کنید
نادیای گرامی نمیدانم چرا ما باید بزرگان دینمون ، علمای صالحمون ، همچون علامه طباطبایی ، استاد مطهری ، ایت الله بهجت ، استاد قرائتی رو ، که هر جمله ی انها راهیست برای کمال و بهتر شدن ، نقد کنیم و از انها راهنمایی نجوییم ولی جملات کسانی مانند آنتونی رابینز(ودانشمندانی هر چند بزرگ) را الگو قرار دهیم و به انها ایمان داشته باشیم
موفق باشی نادیای گرامی
فرشته ی مهربان ، اینی که گفتی (ازدواج میسار) ، استاد مطهری توی کتابش میگه ، حتی در اروپا هم ، روانشناسان با تحقیقاتی که کردن ، به این نتیجه رسیدن که ازدواجی ازمایشی باید برای جوانانشون مهیا بشه ، که اسمشو هم گذاشتن ازدواج رفاقتی (البته فکر کنم ، برای اونایی که موقعیت ازدواج ندارن هستش) ، نمیدونم تا الان تصویبش کردن یا نه ، ولی لذت میبرم از اینکه چه سنیهای باتفکر ، و چه مسیحیان با تفکر اول و آخرش به این نتیجه میرسند که اون چیزی که توی اسلام و تشیع هست بی دلیل نیست و بهترین انتخاب و تصمیمه ، بگذریم ، ممنون از اطلاع رسانیه جالبت
فرشته ی مهربان مسلما" عمل به اولی بهتر و برتر است
اما اولی را چه میدانی ؟ خویشتن داری و صبر بر گناه با لغزشهای گاه گاه و ارتکاب به حرام و کلی فشار روحی
یا حلالی که خدا به ما مجوز داده و دور ماندن از حرام
فرشته ی مهربان : "« ایستادگی آن است که در جمع منحرفان به فرمان حق باشی نه در جمع صالحان راه حق پویی »"
یادگاری زیباییست ، ارزش قاب کردن هم دارد ، البته من قابش میکنم میذارمش توی ذهنم
مسلما" مقام کسی که در بین منحرفین به فرمان حق است ، بسیار بالاتر از کسی است که در بین صالحان به فرمان حق است
اما اگر من ببینم که در بین منحرفین ، نمیتوانم به فرمان حق باشم و دارم از حق دور میشوم ، ترجیح میدهم بروم در میان صالحان و باز هم در راه حق باشم
فرشته مهربان فرمودی : "اگر امروز شمانتونید در مقابل این وضعیتی که تحریک کننده است خویشتن داری را بیاموزید و به عمل در بیارید بعد از ازدواج دائم باز هم این اوضاع باقیه ، وارد خیابان میشی و تحریک میشی و همسرت هم نیست که ... آیا فرقی در تحریک شدنها پیدا شده ؟"
فرشته ی مهربان ، همسر من چند وقت میتونه نباشه ؟ یک روز ، دو روز ، یک هفته ، دوهفته ، یک ماه ، دو ماه ، نهایتا" چند ماه ، نه بیشتر
خویشتن داریه چند روزه یا چند هفته ای و یا حتی یک یا دو ماهه ، خیلی تفاوت دارد با خویشتن داری چند ساله
اصلا" اگر خویشتن داری چند ماهه و یا چند ساله ممکن بود ، چرا متعه در دین ما امده ؟(اصلا" نباید میومد) چرا حضرت علی به کسانی که در جنگ بودند ، اجازه ی متعه را میداد ، مگرجنگها چه مدت طول میکشید ؟ ایا حضرت علی نمیتوانست اجازه ندهد و دعوت به خویشتن داری کند ؟
او اجازه ی متعه را میداد ، چون از آفرینش مرد آگاه بود ، چون میدانست که مرد چگونه آفریده شده
چون میدانست که حلالی که پیغمبر خدا ان را جایز دونسته ، برتر و بهتر از خویشتن داری ای خواهد بود با حرام خدا مخلوط شود
فرشته ی گرامی شما اشتباه میکنی ، کسی بعد از ازدواج مشکل خواهد خورد که تنوع طلب باشد
میزان تحریکات من توسط زنان ، هم اکنون و بعد از ازدواج
مثال دو نفری میمونه ، که یکی گشنه است و یکی سیر
کسی که گشنه است وقتی غذایی در دست کسی میبینه ، خیلی بیشتر احساس گشنگی میکنه ، تا کسی که سیر باشه و غذایی در دست کسی ببینه ، مگر اینکه اون کسی که سیر هستش دوست داشته باشه از هر غذایی بخوره ، که این همون تنوع طلبیه
که به حمدالله درون من نیست
والسلام
نقل قول:
سئوال: چه تفاوتي بين مشورت يك مشاور متخصص با نظر يك دوست كه صرفا تجربه خود را به شما مي دهد وجود دارد؟!
جواب: نظر چند دوست اطراف شما مبتني بر انگاره ها و تجربه هاي موردي آنهاست. ليكن مشاور نتيجه پردازش اطلاعات انبوه و خلاصه شده است.
مثال:
اگر شما 2 يا 3 دوست داريد كه در خيابان با موتور مرتب لايي مي كشند و تك چرخ مي زنند و اتفاقا بعد از چند سال تصادف نكردند به اين نتيجه مي رسيد كه در كار آنها آسيبي نيست.
اما اگر از اورژانس بيمارستان ها آمار و تحليل هايش را بگيريد متوجه مي شويد از بين كساني كه به اورژانس آمده اند آمار بالايي مربوط به كساني هست كه با موتور در خيابان لايي كشيدند و تك چرخ زدند
اگر شما چند دوست داشته باشيد كه هرگز كمربند ايمني ماشين خود را نمي بندند و بعد از سالها آسيبي نديدند، شما نتيجه مي گيرد كه شما هم اگر اين كار را بكنيد آسيبي نمي بينيد.
اما اگر از آمار پليس راهنمايي جويا شويد متوجه مي شويد از ميان تصادفات و آمار تلفات آن، اكثريت در گروهي هست كه كمربند نبسته اند.
ما مشاوران هم فقط به موردهاي خاص توجه نمي كنيم.
از بين كساني كه شيوه هاي آسيب رسان قبل از ازدواج انتخاب مي كنند و ريسك مي كنند، معمولا آمار مشكلها، فراواني بسيار زيادي دارد.
حالا كه مرغ يك پا دارد، دوست عزيزم لطفا براي بررسي اين يك پا به جاي تحقيقات شخصي (كه سوگيري احساسي در آن هست)، با متخصصان مذهبي تلفني يا حضوري صحبت كن. (امثال حجه الاسلام رفيعي، دهنوي و ...)
حتي آقاي قرائتي كه صحبت مي كنيد يكبار نيامده هست در تلويزيون صحبتهايش را اختصاص بدهد به ازدواج موقت؟!
چرا؟ چون بحث تبعات و مشكلات آن است نه اصل آن.
اما بسياري از متخصصان مذهبي كه اتفاقا با بدنه جامعه در اين مورد در تماس هستند صريحا مسئله ازدواج مجدد و ازدواج موقت را در شرايط كنوني به خاطر مقتضيات زمان رد مي كنند. نه اينكه بگويند حرام است. مي گويند زمينه حرام را ايجاد مي كند. تبعات مشكل زاي آنها بيش از توان مراجعان هست و ...
پافشاري شما روي اصل ازدواج موقت بدون توجه به پيشفرض ها،حاشيه ها، اگر و اماها ، مقتضيات زمان، تبعات و ... موجب مي شود كه ذهن بافي داشته باشيد.
دوست عزيز
اگر ممكن است در يك پست به طور خلاصه تمام نظراتي كه شنيديد خلاصه كنيد و بياوريد و اقرار كنيد كه همه اينها را متوجه شده ايدتا بعدها كه به اين تالار آمديد، متوجه بشويد چندين چراغ پيش روي شما آويخته شده بود. اما شما نخواستيد چشم خود را جز بر احساس و تجربه هاي موردي خويشتن باز كنيد.
به نظرم روشنگري هاي انجام شده در حدود 70 پست اگر تغيير نظري در شما ايجاد نكند ، فقط يك راه وجود دارد كه تغيير را در شما قطعي كند و آن تجربه خودتون خواهد بود. كه باز به همين جمله مي رسيم.
مدیر گرامی سلام ، جناب مدیر شما درباره تک چرخ و کمربند نبستن دارید ، در مورد یک امری صحبت میکنید که از پایه اشتباست ، ازدواج امری نیست که از پایه اشتباه باشد ، ما اگر در مورد ازدواج مثال میزنیم ، باید در مورد یک امر درست و صحیح مثال بزنیم ، مثلا" رانندگی که یک امر مفید است
مثل این میمونه که من برم توی بیمارستان و قسمت حوادث رانندگی ، و بگم چون روزی بین 60 تا 70 نفر در ایران در اثر رانندگی فوت میکنن و توی بیمارستان این همه مجروح داریم ، من دیگه رانندگی نمیکنم ، آیا این درسته ؟
یا اینکه بگم من رانندگی میکنم ، اما با احتیاط تمام و جلوگیری کردن از بروز مشکلات ، کدام درست است؟
درسته که خیلی از ازدواجهای موقت و حتی دائم ما مشکل میخوره ، ولی ایا به خاطر این مشکلها من باید اصل ازدواج موقت رو که یک امر صحیح است کنار بگذارم یا ، از مشکلات جلوگیری کنم
مگر در ازدواج های دائم این همه طلاق صورت نمیگیرد ، من اگر قرار باشد بروم دادگاهها و تعداد طلاقها را ببینم که دیگر نباید به ازدواج دائم حتی فکر کنم ، چه برسه اقدام ، ولی ایا این طرز فکر درست است؟
من فکر کنم باید به ازدواج دائم فکر کنم ، ولی به فکر این باشم که از بروز مشکلات و عوامل طلاق جلوگیری کنم ، نه اینکه ازدواج نکنم
(در مورد رانندگی و ازدواج دائم مثال زدم)
بازم با وجود اینکه ، با خیلی از نظرات موافق نیستم از این همه توجه ، اهمیت و لطف سپاس گذارم
مرا ببخشید که متقاعد نشدم
خدا نگهدار و یاور همتون باشه