RE: پرسش و پاسخ های ازدواج
وقتی برای یک جلسه خواستگاری مجبور باشید 1000 کیلومتر راه طی کنید مطمئنا دوست ندارید این راه را بی دلیل بار دیگری طی کنید، خوب آدم هزار کیلومتر راه را که میره باید یه اطمینان حداقلی داشته باشه کار بیهوده نمی کنه! به همین خاطره که می خوام توی جلسه ی اول بدونم بازم می خوام ادامه بدهم یا خیر؟
پاسخ: اگر برای این چند جلسه چند باز اون هزار کیلومتر را که گفتم رفته باشم و اومده باشم و چند ماه هم وقتم تلف شده باشد (خوب بین هر جلسه حداقل یه هفته فاصله میافته دیگه ) در این حالت خودم از دختره فوق العاده بدم میاد و به پدر و مادرم هم می گم دیگه اسمش را هم نیارن! :324: حالا احتمالا دلیلش را نمی گم
در فرض شرایط عادی خدا را شکر می کنم که ازدواج صورت نگرفته چون دل در گرو کسی دیگه داشته و با هم خوشبخت نمی شدیم و به پدر و مادرم هم می گم که با هم به تفاهم نرسیدیم و نیازی به توضیح دلیلش نمی بینم
متوجه شدم. شما شرایطتون خاصه.
سوالی ندارین؟
سوال : من هدف دخترخانم ها از چنین سوالاتی را نمی فهمم :
چرا تصمیم به ازدواج گرفتید؟ چرا فکر می کنید آمادگی ازدواج را دارید؟ چه چیزی نسبت به قبل تغییر کرده که فکر می کنید شرایط ازدواج را پیدا کردید؟
هدفتون از ازدواج چیه؟
چرا من را انتخاب کردید ؟
و چراهای مشابه؟
دخترخانم هایی که چنین سوالاتی می پرسند هدفشان از چنین سوالاتی چیست و انتظار دارند چه چیزی را بشنوند؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مسلمان
چرا تصمیم به ازدواج گرفتید؟ چرا فکر می کنید آمادگی ازدواج را دارید؟ چه چیزی نسبت به قبل تغییر کرده که فکر می کنید شرایط ازدواج را پیدا کردید؟
هدفتون از ازدواج چیه؟
چرا من را انتخاب کردید ؟
و چراهای مشابه؟
دخترخانم هایی که چنین سوالاتی می پرسند هدفشان از چنین سوالاتی چیست و انتظار دارند چه چیزی را بشنوند؟
خب چرا جوابشون رو نمیدی ؟
خیلی هم سوالای بی ربطی نیست
البته فکر میکنم بیشتر برای خالی نبودن عریضه است یه سری جواب کلیشه کسل کننده هم داره که باید بگی دیگه
شاید طرف میخواد ببینه دستی در سخنوری و روده درازی داری یا نه !(شما هم که منبر نشینی خب یه نمه براش بیا دیگه !)
وقتی شما به خواستگاری دختری میری قطعا قبلا در موردش یه سری کلیات رو میدونی (و متقابلا اون در مورد شما )
مثلا در مورد نوع نگاهش به دنیا یا در مورد اعتقادات و باورها و دغدغه هاش و . . .
پس شاید در پرسش از هدف ازدواج یا اساسا چرایی و چگونگی ازدواج خیلی دنبال حرف جدیدی نیستیم
قرار نیست تو جلسه خواستگاری یه نظریه تازه در باب فلسفه ازدواج عنوان بشه همون حرفای تکراری که دیگه خیلی بی مزه شده
به نظر من این تیپ سوالا برای درک دو مقوله از طر ف دختر مطرح میشن
1_نحوه نگاه و بیان پسر در مورد موضوعی که دوطرف اون رو به یک شکل و براساس منطقی مشترک پذیرفتن
2_اطمینان از پایبندی پسر به همون کلیشه ها (حداقل در گفتار )و عدم وجود افکار به اصطلاح بدعت نهاد و دگر اندیشانه :311:
(جدی دارم میگم درسته که براساس حرف نمیشه در مورد کسی قضاوت کرد ولی حتی اگه طرف خیلی هم صادق نباشه
میشه تا حدودی با طرز فکرش اشنا شد اونم تو این دوره زمونه که هرکی واسه خودش یه پا عالم در عالم کبیر و صغیره )
خلاصه اش کنم
به نظر من گفتگوی راجع به این مسائل نه تنها ضرری نداره بلکه لازم و ضروریه
بعدم شاید این مسائل برای شما حل شده باشه اما نمیخوای مطمئن شی که طرف مقابلت چطوری به این قضایا نگاه میکنه ؟
شاید اون جلسه اول رو که میگی نمیشه لیست سوالای جزیی تر رو مطرح کرد
بشه راجع به مفاهیم کلی و تقریبا تموم شده بین دو طرف صحبت کرد به نظرم شروع خوبیه
راستش من نه دخترم ونه تا حالا خواستگاری رفتم ببخش اگه جوابم خیلی تجربی نیست
سوالی هم ندارم تا دخترای تالار هم نظر ارجمندشون رو در مورد این موضوع مطرح کنن
نقل قول:
چرا تصمیم به ازدواج گرفتید؟ چرا فکر می کنید آمادگی ازدواج را دارید؟
البته می دانم شما هم مثل من دوست دارید وقتی سوالی می پرسید یک دختر خانم جواب شما را بدهد.
با این حال من نظر خودم را می گویم، امیدوارم دختر خانم های تالار هم نظر خود را راجع به این سوال بگویند.
به نظرم این سوال یک سوال کلی هست و همینطور که ممکن است دختر این سوال را کند، همینطور هم پسر می تواند این را بپرسد.
بالاخره شاید وقتی کسی خانه دختری خواستگاری می رود، آن دختر خانم می خواهد ببیند که این آقا پسر که می خواهم در آینده به او تکیه کنم و می خواهد همسر من شود، آیا واقعاً از نظرهای مختلف (روحی، فکری، مالی، اجتماعی و ...) آمادگی ازدواج را دارد یا نه.
از جوابی که آقا پسر می دهد می شود به مواردی پی برد.
برای مثال فکر می کنم اگر بعد از مطرح شدن این سوال آقا پسر جوابی نداشته باشد، یا جوابی ساده و کلیشه ای دهد، شاید بیانگر این باشد که خود آقا پسر زیاد راجع به مسئله ازدواج و این که آیا واقعاً می خواهد ازدواج کند و شرایطش را دارد یا نه زیاد فکر نکرده است و این نشانه خوبی نیست.
یا مثلاً شاید یک سوالی مثل "انگیزه شما از ازدواج چیست" تکراری و یا حتی از نظر بعضی بیهوده باشد.
ولی باور کن هستند کسانی که انگیزه شان از ازدواج فقط این است که کسی کارهای خانه شان را انجام دهد و پخت و پز کند و ...
و همینطور هستند دخترانی هستند که با باورهای غلط ازدواج می کنند.
باید آدم از همان اول سعی در شناخت طرف مقابل داشته باشد و ببیند آیا او می تواند انتظارات ما را برآورده کند یا نه.
فکر می کنم دختر خانمها انتظار داشته باشند که شما راجع به این مسائل از قبل خوب فکر کرده باشید و جوابهای مناسب به سوالات آنها بدهید.
البته باز این هم به شخصیت دختر بستگی دارد.
یک دختر آینده نگر و یا منطقی از شما انتظار جوابهای منطقی دارد.
یک دختر کاملاً احساسی شاید وقتی می پرسد چرا خواستگاری من آمدی، انتظار داشته باشد که شما بگویی من از همان لحظه اول که تو را دیدم از خود بیخود شدم و عقل و هوشم رفت و ... :)
در همین همدردی چند بار شده که یک پسر 20-21 ساله گفته من می خواهم ازدواج کنم. وقتی پرسیدم شما شرایط ازدواج داری؟ خیلی با اعتماد به نفس گفته که بله، شاغل هستم و مسکن هم دارم. البته اینها خیلی خیلی مهم هستند. ولی فکر می کنم به جز اینها خیلی مسائل مهم دیگر هم هستند...
یک سوالی دارم که امیدوارم یکی از دختر خانمها جواب بدهد :)
فرض بگیریم من به خواستگاری شما می آیم. ما قبلاً هم را ندیدیم. بعد از 2-3 جلسه به این نتیجه می رسم که از نظر اخلاقی نکات مثبت زیادی دارید، ولی از نظر مسائل ظاهری آن شخصی که من می خواهم نیستید و تصمیم می گیرم که ادامه ندهم.
چطوری باید قضیه را تمام کنم تا شما ناراحت نشوید؟
شاید این اتفاق برای خود شما هم بیفتد. شما چه کار می کنید؟
جواب من و خارپشت همزمان شد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Hamed65
در همین همدردی چند بار شده که یک پسر 20-21 ساله گفته من می خواهم ازدواج کنم. وقتی پرسیدم شما شرایط ازدواج داری؟ خیلی با اعتماد به نفس گفته که بله، شاغل هستم و مسکن هم دارم. البته اینها خیلی خیلی مهم هستند. ولی فکر می کنم به جز اینها خیلی مسائل مهم دیگر هم هستند...
جواب من و خارپشت همزمان شد
کاملا با حامد موافقم
و جوابی که دادم یه مقدار اختصاصی برای مسلمان بود
چون با روحیاتش تا حدودی اشنا هستم
و مطمئنم که کلیات این مسائل هم برای خودش و هم دختری که به خواستگاریش میره حل شده است
اگه گفتم کلیشه قصد جسارت نداشتم
کلیشه ای که میگم اصل و اساس ازدواجه
و اساسا هر انسانی نیازمند درک و پذیرش یه سری قالب ها و کلیشه هاست
من فرض رو بر این گرفتم که این قالب ها تعریف شده است و صحبت راجع به اون ها برای کسی مثل دوستمون تا حدودی تکراریه
احساس میکنم سوال ایشون همین رنگ و بو رو داره
اما در هر صورت صحبت راجع به این مسائل همونطور که قبلا گفتم ضروریه
نقل قول:
هدفتون از ازدواج چیه؟
چرا من را انتخاب کردید ؟
و چراهای مشابه؟
بنظر من، این دختر خانم ها میخوان از یه سری مسائل مطمئن بشن. اما نمیدونن چی باید بپرسن. بخاطر همین دست به دامن این سوالای کلیشه ای شدن. البته آقایون هم همچین سوالایی میپرسن. که من واقعاً میمونم که چی جواب بدم.
اما اینکه چه جوابی بدین، بنظر من با توجه به اینکه هدفشون این نیست که از شما بله یا خیر بشنون، شما شروع کنید به توضیح دادن برنامه زندگیتون و بگید که (بعنوان مثال دارم میگم. شما باید با ادبیات خودتون بگید) : من درس خوندم و کار پیدا کردم و شخصیت خودم رو ساختم(البته یه خورده بیشتر توضیح میدید راجع به اینها) و دوست داشتم توی این مسیر، به این هدف ها که دست پیدا کردم، به فکر ازدواج و شریک شدنِ زندگی با کس دیگه ای باشم که با من هم مسیره. این شد که هم الان رو وقت مناسبی میدونم هم اینکه با توجه به شناختی که از شما و خانوادتون پیدا کردم، احساس کردم که ممکنه فرد مناسبی باشید برای همراهی من و همینطور من فرد مناسبی باشم برای همراهی شما. البته باید وقت بذاریم تا بیشتر با هم آشنا بشیم و به هم فرصت بدیم تا با آشنایی بیشتر از این قضیه مطمئن بشیم.
بنظرم بد نیست حالا که داره این سوال رو از شما میپرسه شما هم ازش بپرسین:) حداقلش اینه که متوجه میشه چه سوال کلی و سختی پرسیده:)
میبینم که کسی از دختر خانم های عزیز تالار از این طرفا رد نمیشه:)
نقل قول:
یک سوالی دارم که امیدوارم یکی از دختر خانمها جواب بدهد
فرض بگیریم من به خواستگاری شما می آیم. ما قبلاً هم را ندیدیم. بعد از 2-3 جلسه به این نتیجه می رسم که از نظر اخلاقی نکات مثبت زیادی دارید، ولی از نظر مسائل ظاهری آن شخصی که من می خواهم نیستید و تصمیم می گیرم که ادامه ندهم.
چطوری باید قضیه را تمام کنم تا شما ناراحت نشوید؟
ابهام دارم!! متوجه نمیشم که چرا بعد از دو سه جلسه باید به این نتیجه برسی؟ظاهر چیزی نیست که مثل نکات اخلاقی نیاز به چند جلسه رفت و آمد داشته باشه!!
نقل قول:
ابهام دارم!! متوجه نمیشم که چرا بعد از دو سه جلسه باید به این نتیجه برسی؟ظاهر چیزی نیست که مثل نکات اخلاقی نیاز به چند جلسه رفت و آمد داشته باشه!!
خب یک موقع هست شما کسی را می بینی، می گویی که من اصلاً از این خوشم نمی آید.
یک موقع هست شما کسی را می بینی و خیلی از او خوشت می آید.
سوال من راجع به وقتی بود که شما شک و تردید داری. کمی بیشتر نیاز داری که راجع به ظاهر او فکر کنی و همینطور باید بیشتر او را ببینی.
در ضمن منظورم از مسائل ظاهری تنها صورت طرف نیست.
با توجه به همان پستی که در تاپیک مشاوره برای همه در رابطه با زیبایی ظاهری هست، زیبایی ظاهری شامل مسائل مختلف می شود که شاید در عرض یک جلسه نیم ساعته نتوان تصمیم گرفت و به 2-3 جلسه زمان نیاز داشته باشیم.
بله. درست میگی. متوجه سوال شدم.
به نظرم نباید اینو مستقیم بگی.
و اما چه کاری باید انجام بدی توی این شرایط(البته از نظر شخص بنده) :
این جلسه اول قابل تشخیصه: اینکه شک داری از ظاهرش خوشت میاد یا نه. خب توی اینجور موارد، باید توی صحبتات احتیاط بیشتری داشته باشی. مثلاً وقتیکه دارید با هم صحبت میکنید، پیش میاد که به یه خصوصیت اخلاقی از دختر خانم برمیخوری که خیلی برات ایده آله. توی این شرایط دو تا کار میتونی بکنی. یه عکس العملی نشون بدی که ایشون هم متوجه بشه شما توجهت خیلی جلب شده یا اینکه توی دلت خوشحال بشی و به روی خودت نیاری. (توی بقیه موارد اعتقادی و مذهبی و اقتصادی و بقیه موارد هم به همین صورت) یعنی یه کاری کنی که معیار هات رو متوجه نشه.
اینجوری اگه بعد از دو سه جلسه دیدی ظاهرش به دلت ننشسته، میتونی بگی که از نظر معیارهامون به هم نمیخوردیم.
(امیدوارم جوری توضیح داده باشم که گیج نشده باشی)
یه توضیح دیگه هم اضافه میکنم که:
اینکه شما بتونی تا چندین جلسه معیارهات رو از ایشون مخفی نگه داری کار سختیه. چون معمولاً جلسات بعدی بحث ها باز تر میشه و حتی از روی نوع سوالات هم میتونه بفهمه که چه معیارهایی مد نظرت هست. پس توی اینجور موارد تا جایی که میشه سعی کن سریعتر تصمیمت رو بگیری. یا این طرفی یا اون طرفی.
برای خودم هم اگه یه همچین شرایطی پیش بیاد سعی میکنم جوری رفتار کنم که متوجه نشه بخاطر ظاهرش ردش کردم. هر چند که پسندیدن ظاهر یه امر سلیقه ای هست اما باز هم آدم دلش نمیاد دل کسی رو اینجوری بشکنه.
من یه توضیح در مورد سوالم بدهم:
خواستگاری خانمی رفته بودم که هدفم از ازدواج را پرسید، آیه «و جعلنا بینکم مودة و رحمة» را خوندم و گفتم که به هر حال هدف دراز مدت زندگی رسیدن به مودة و رحمة در زندگی است و همراهی که در کنار هم به آرامش و «سکون» برسیم و به اعتلای یکدیگر کمک کنیم و ...
و خلاصه به قول خارپشت رفتم منبر:311:
حالا دختر خانم برمی گرده و از من می پرسه دیگه چی؟ واقعا آدم کم میاره! یعنی واقعا دختر خانم انتظار دارند در مورد مسایل مادی (مادی در مقابل معنوی نه مادی به معنای پول ) هم صحبت کنم؟:324::325:
به هر سوالات کلیشه ای مثل این که معیاراتون چیه؟ توی زندگی چه هدفی را دنبال می کنید؟مشخصات همسر ایده آل و سوالات کلیشه ای این مدلی را می شه سوالات کلی دانست که هدف ازشون شناخته اما سوال های این مدلی واقعا می ره روی اعصاب که چی جواب طرف را بده!:302:
به نظرم سخت ترین نوع سوال پرسیدن و جواب شنیدن وقتیه که رفتی خواستگاری با چهل پنجاه تا سوال حالا هر سوالی که می پرسی بنده خدا برمی گرده همون سوال را از خودت می پرسه از یه طرف آدم را پرسیدن سوال پشیمان می کنه:311: از یه طرف آدم بعضی سوالات را می ترسه جواب بده :316: و از طرف دیگر واقعا به ذهن آدم این سوال متبادر می شه که این بنده خدا تا الان اصلا به این موضوعات فکر نکرده بوده؟ که سوالی نداره و فقط سوالات من را تکرار می کنه:324:
دوست دارم نظر دوستان را در این مورد بدونم