RE: چرا خانم ها آرایش می کنند؟
سلام دانه
چه بخواهيم چه نخواهيم به قول گرد آفريد ما در اين جامعه زندگي مي كنيم و بسياري از افراد متاثر از همين فرهنگ، عرف و شرع هستند.
و همچنين در بسياري از رويكردهاي روانشناسي، به رابطه اعتقادات ، فرهنگ و ... با مسائل رواني انسان پرداخته اند.
در واقع بافت رواني ما متاثر از مسائل مختلفي هست كه جهان بيني و ايدئولوژي فرد در آن بسيار مهم ارزيابي مي گردد.
البته با شما موافقم كه ، بحث از ديدگاه ارزشي و ثواب و گناه شايد كمتر در اين تاپيك مورد نظر باشد، بلكه جوانب رواني و اجتماعي و ... را مورد دقت قرار دهيم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید در پست 37
..........خواهش می کنم خودتان و بنده و همگان را به دور باطلی که در بحث حجاب گرفتارش شده بودیم،دچار ننمایید.
جناب گرد آفريد، اجازه بدهيد افراد نظرشون را در حيطه موضوعات بدهند، و اگر شما نظري دگرگونه ، يا تكميلي يا مخالف داشتيد ابراز كنيد. بسيار ديده شده در بحث ها به جاي موضوع بحث روي شخصيت و انگيزه هاي فاعل بحث وارد عمل مي شويد و به آنها نسبت هاي تنگ نظري و محدود بيني مي دهيد، چنين حاشيه پردازي در بحث ها منجر به تحريف و چندگانگي موضوع مي شود.
سلام :72:
به نظر من ، هدف اصلی از این سوال یا خوب مطرح نشده یا تحت الشعاع نظرات مختلف قرار گرفته .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط اعتقاد
برخی خانم ها وقتی که میخواهند خانه را ترک کنند آرایش می کنند یا حد اقل ارایش ایشان با وقتی که در منزل هستند متفاوت می باشد؟ قصدم از طرح این موضوع بررسی روانشناسانه است، این موضوع از دیدگاه من، نه خوب است نه بد، یک واقعیت اجتماعی است، لذا خواهش میکنم که برای روشن شدن زوایای پنهانی این موضوع، مشارکت نمایید.
خیال می کنم اگر صرفا بخواهیم از بعد روانی و روانشناسانه وارد موضوع شویم ناگزیر باید فرد یا افراد مشخصی را انتخاب و با بررسی و شناخت وضعیت روحی و روانی آنها به این بپردازیم که چرا فلانی در خارج از خانه آرایش می کند ؟ وگرنه اگر بخواهیم همچنان به کلی گویی ادامه دهیم و نظرات منحصر به برداشتهای ذهنی خود، در این خصوص را (بدون تبعیت از الگوی پژوهشی خاصی) به همه ی خانمها تعمیم دهیم ممکنه در دام همان پیچی بیفیم که در بحث حجاب افتادیم .
شخصا فکر می کنم این بحث بیش از اینکه رویکرد روانشناسانه داشته باشد بیشتر میل به کنکاشی جامعه شناسانه دارد که اگر اینطور باشد پرهیز از درگیری با پیچیدگیهای اجتماعی ، فرهنگی ، مذهبی ، اقتصادی ، سیاسی و .. جامعه اجتباب ناپذیر خواهد بود ...
حالا سوال من این است :
آیا بحث صرفا بر سر چرایی آرایش کردن خانمهای ایرانی در خارج از خانه است ؟ یا نه به طور کلی و عام در پی پاسخ به چرایی آرایش کردن خانمها از ابتدای بشریت تا الان است؟
سلام به همه دوستان گرم و صمیمی :
دوستان خوبم! روشن شدن این مسائل و بررسی ان ازجهات و زوایای گوناگون برای من جالب و دلنشین است .بحث های تاپیک حجاب برایم اموزنده و جالب بود .
به نظرم با روشن شدن این مباحث به صورت گفتگو و تعامل بیشتر می تونیم از نظرات هم بهره ببریم و ریشه ها وعلل ان را تا حدودی دراین جمع تالار گفتگو در حد همین افراد ی که دران عضو هستیم بررسی کنیم . اینجا هم خانم هست هم اقا . نمی تونیم وضعیت روحی و روانی تک تک افراد جامعه مون را مورد بررسی و شناخت قرار بدهیم .اما می تونیم همین جا از نظرات و دیدگاه اونها نسبت به این موضوع اگاه بشیم . مثلا اقایون در این مورد بحث کنند که چه تاثیرا ت مثبت و منفی از ارایش خانم ها در جامعه می پزیرند ؟ تا خانم ها نیز مطلع به تاثیراتی که می گذارندباشند . وخانم ها نیز مطرح کنند که چه تاثیرات مثبت و منفی از این موضوع برای خود و خانواده و همسرشون احساس می کنند ؟ درکل درباره ی مثبت ها و منفی های این امر نظر بدهند!و اینکه چه قدر این موضوع در کارایی افراد و ارامششون تاثیر دارد.
با درود به مدیر تالار همدردی
عرض کنم که شما خود خوب واقفید که چه متلکها،تهمتها و توهین ها به بنده و برخی دیگر از جانب دیگران در آن بحث (حجاب) نشد؛بنده بنا بر دموکرات منشی که دارم،بیجا می کنم که جلوی حرف زدن بقیه را بگیرم و این نتیجه گیری اشتباه شماست که از سخنان بنده چنین برداشت معوج و نادرستی را دارید که البته می دانم و می دانید که ناشی از چیست . . .بگذریم . . .
اگر دقت کرده باشید،من گفتم به ستاره خانم که خواهشاً ما را به دور باطل بحث بی نتیجه حجاب نیندازید،اما اصلاً نگفتم که حق حرف زدن ندارند و این . . .آشکار است در روز روشن درباره سخنی که من بیان کرده ام و البته در همان پست پاسخ ایشان را به صورتی مستدل داده ام.
شما خود داوری کنید،به این نوشتار آخر ستاره نگاه کنید:ایشان بنا بر دیدگاه مذهبی خود که لاجرم دیدگاهی سراسر ارزشی است،همواره دنبال مثبت و منفی هاست و تأثیرات آرایش خانمها؛اما اعتقاد گرامی تنها و تنها درباره چرایی آرایش خانمها پرسشی را مطرح نموده اند.
هنگامی که می گویم ایشان نباید ما را دچار دور باطل بحث حجای نمایند،دقیقاً به دلیل همین انحراف آشکار در بحث است،روشن است که ستاره بنا بر مقلد بودن از دستورات مذهبی وجود زنان آرایش کرده را در سطح جامعه برنمی تابند،خوب این به خودشان مربوط است و البته هیچ ربطی هم به اصل بحثی که *اعتقاد* باز کرده است،ندارد.خواهش می کنم من بعد از این به سخنان گوینده و نویسنده مطالب توجه کنید تا برداشتهایی درست داشته و بالتبع امر کاذبی را به طرف نسبت ندهید.
در ضمن طاهره خانم شما خودتان دارید بنا بر یکسری پیش داوریها بحث را منحرف می کند،بحث فقط و فقط درباره چرایی آرایش بانوان و دختران است،همین . . .
برای یادآوری دوباره موضوع بحث و برگرداندن آن به مسیر اصلی،نخستین نوشتار جناب *اعتقاد* را که سرآغاز این گفتمان روانشناسانه و بنیادین بود،می آورم:
برخی خانم ها وقتی که میخواهند خانه را ترک کنند آرایش می کنند یا حد اقل ارایش ایشان با وقتی که در منزل هستند متفاوت می باشد؟ قصدم از طرح این موضوع بررسی روانشناسانه است، این موضوع از دیدگاه من، نه خوب است نه بد، یک واقعیت اجتماعی است، لذا خواهش میکنم که برای روشن شدن زوایای پنهانی این موضوع، مشارکت نمایید.
سلام
به نظرمن چون بیرون از خانه همه خانم ها آرایش می کنند و چهره خودشون رو با آرایش زیباتر می کنند هرچه قدر یک خانم از لحاظ قیافه خوب و زیبا باشه در برابر آرایش های رنگ وارنگ بقیه اصلا به نظر نمیاد و فوق العاده بی روح به چشم میاد
یا اینکه ممکنه بقیه بگن وای چه قدر شلخته است ...
با آرایش یک حس اعتماد به نفس به آدم دست می ده به نظرم بیشتر مربوط به این مورد می شه تا اینکه بگن به خاطر آقایون آرایش کردند ... و البته حد عرف هم باید در نظر گرفته بشه نباید شورش رو در بیارن
بالاخره این بحث به کجا رسید ؟؟؟؟
معلوم شد خانمها برای چی آرایش میکنند:162:؟؟!!!!
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/...ticons7/45.gif...........
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید
پونه جان،قصد مباحه کلامی ندارم،اما شما دارید دو نظر متضاد هم را می دهید؛از سوی می گویید که خداوند زیبایی را در نهاد هر فردی قرار داده است و آرایش خاتمها به دلیل حس زیبایی طلبی فطری آنان است و نیز جلب توجه کردنشان و از سویی نظری دیگر دارید که می گوید این به دلیل اعتماد به نفس پایین یا پیدا کردن زوجی مناسب یا تخلیه عقده ها و نابسامانیهای شخصیتی است.
به سخن دیگر در نگاه نخست این را امری فطری و طبیعی و در نظر دوم به دلیل مشکلات شخصیتی می دانید؟اینکه نمی شود . . .
از آنجایی که خانمها به این امر کاملاً واقفند با هر چه زیباتر شدند نظرات بیشتر و بیشتری را به خود جلب می کنند اقدام به آرایش در بیرون از خانه می نمایند.البته این حالت را نمی شود به همه خانمها نسبت داد.
خیلی از آنها که اکثراً هم متأهل هستند به دلیل بی توجهیهای همسران خویش به این کار روی می آورند.
درصدی خیلی کمتر هم بدلیل عدم اعتماد به نفس و هراس داشتن از نظرات مردم در مورد خود در بیرون از منزل اقدام به آرایش کردن می کنند.
که البته به نظر من این موضوع می تواند موضوع خوبی برای یک طرح تحقیقاتی و پژوهشی باشد.
به نظر من خیلی از کارها صورت می گیرد در حالی که هیچ لذتی در آن نیست بلکه برعکس فقط درد است و رنج است و عذاب ولی چون نتیجه و پایان کار خشنودی مردم و خدا را شامل می شود فرد اقدام به آن می نماید پس خیلی از امور برای لذت خود فرد نیست.
به عنوان مثال همین نماز خواندن هر چقدر هم انسان عادت به نماز خواندن کند باز هم از نماز نخواندن سخت تر است یا ورزش کردن خیلی سختر از تنبلی و خوابیدن است.
درود بر پونه
خشنودی مردم و خدا=رضایت قلبی=آرامش=لذت درونی=لذت؛
لذت تنها و تنها برای ایجاد آرامش در خود ست و بس.
سلام
بد نیست به گزیده مطالب ارائه شده توسط خودتان نگاهی بیندازید، شاید برای نتیجه گیری کافی باشد:
چرا خانم ها آرایش می کنند؟
این به ذات خانم ها بر می گردد و حس عشوه گری و ناز کردن آنها که لازمه زیبایی خواهی است
عدم اعتماد به نفس و شناخت حقايق وجودي شان است
این دلیل جنسی و از سویی اجتماعی آن است
اگه تو کشورهای خارجی خانمها کمتر آرایش می کنند بخاطر اینه که می تونند حس زیبایی طلبی یا عشوه گری یا جلب توجه دیگران یا هر چیزی که اسمشو می گذارید رو به طرق مختلف و طبیعی تری ارضا کنند.من نوعی که نمی تونم لباس مورد علاقه ام رو توی خیابون،محیط کار،تحصیل و امثال اون بپوشم(نه لباس خاصی حتی فکرشو بکنید یه پیراهن ساده ولی مورد علاقه)،نمی تونم موهامو به شکل مورد علاقه ام مرتب کنم تا ظاهرم مرتب بنظر برسه ، من که اینقدر برای حضور در جامعه باید خودمو تو قیدوبند بگذارم پس مجبورم تمام تمرکزمو بگذارم روی تنها عضوی از بدنم که پیداست پس تا می تونم آرایش می کنم.
اینکه آدم دوست داره در نظر آدمهای دیگه زیبا برسه دیگه فکر می کنم یه حس ذاتیه.
شاید این حس در خانمها قویتره ولی در هر دو جنس هست
شاید اساس این میل در بشر همون جلب توجه جنس مخالف باشه ولی علاوه بر اون حس زیبایی دوستی انسانها هم تو این رفتار تاثیر زیادی داره
.بهر حال میل طبیعیه ولی ممکنه بسته به شرایط در درجات و شکلهای مختلف بروز کنه.
آرایش کردن تنها یک هدف بیشتر ندارد آنهم فقط جلب توجه بیشتر
شاید این امر به دلیل ابراز وجود از سوی زنان باشد،یعنی به دلیل زیبایی ذاتی جنس ماده دستکم در میان آدمیان،زنان هم با آرایش کردن تلاش در برتری دادن و غلبه بر زنان دیگر از مجرای زیبایی شناختی دارند و . . . .
چون زیبایی طلبی در فطرت انسان نهفته است حتی آفریننده انسان نیز طالب زیبایی است به همین خاطر این حس را در نهاد بشر قرار داده است
یا از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند.
یا به دنبال پیدا کردن زوجی مناسب تر می گردند.
یا می خواهند عقده ها و نابسامانیهای روحی خود را به نحوی تخلیه کنند.
زماني كه مرد از تن و چهره زن تعيرف مي كند و با ولع و لذت به آن نگاه مي كند زن حس غرور بهش دست مي دهد و لذت مي برد و شدت ناز و كرشمه اش بيشتر مي شود. يكي از دلايل آرايش كردن شايد همين خصلت فطري باشد. آرایش زنان دقیقاً برای کسب لذت جویی که هدف غایی همه است از راه جلب توجه زنان به دلیل گوشزد ضمنی به آنان که ببینید من برترم و خوشگل تر و جذاب ترم است و جلب توجه مردان بقیقاً به دلیل تمایلات جنسی مردان که به آنها بگویند:تن و چهره مرا ببینید و لذت ببرید تا من هم لذت ببرم
.مردها همه ناراضي اند كه چرا زنان در منزل به خود نمي رسند،معلوم است در منزل نيازي به رقابت با هيچ كس نيست
1 - يك موضوع نياز به كشش جنس مخالف (متفاوت)، تشكيل خانواده ، ارضاء نيازهاي جنسي . (كه در واقع اين مورد فطري يا بهتر بگوئيم غريزي هست)
2 - نحوه و حدود ثغور و برداشتهاي فرد از تظاهر اين نياز،يادگيرهاي آموخته شده فرهنگي و كيفيت بروز و هدفهاي مورد اثر گذاري.
وجود چنين نياز ذاتي براي جلوه گري، اما تفاوت معنا داري در بين خانمها در اين زمينه هست. كه يكسرش تا نهايت عريانگري و يكسرش محدود بودن كامل به خانواده هست
يادگيريها و سلسله نيازهاي ارضاء شده و ارضاء نشده افراد، آنها را در طيف بزرگي از تظاهرات قرار مي دهد
به نظرمن یکی از علتهای ان می تونه بالا رفتن سن ازدواج باشه
نیاز به توجه و محبت از سوی پدراست
نیاز فطری به زیبایی)و تمایلات خودشون
وعده ای هم متاسفانه اگاهانه و با توجه به نیاز و ضعفهای جنس متفاوت این کار را انجام می دهند . عده ای به بهانه ی تجدد و فرهنگ و روشنفکری و پاکیزگی و اعتماد به نفس و....
وعد ه ای برعقده ی حقارتها و ضعیف کشی ها را، درجلوه گری و جلب توجه مردان به سوی خود سر پوش می گذارند و می خواهند ضعف اقایون رو مشاهد ه کنند و انهار ا کوچک و محتاج بدانند
عده ای هم (زنان روسپی)به این طریق برای مردان دام می گسترند تا انها را سرکیسه کنند
به نظر من ،بسته به نوع ارزشها و معیارها و اولویت هایی که خانم ها برای خودشون تعریف می کنند از این امر "ارایش کردن و جلوه گری"بهره می برند
من ارایش کردن یه خانم را بدین شکلی که در جامعه ی اسلامی خود می بینم یه نوع ضعف شخصیتی می دانم .
با آرایش یک حس اعتماد به نفس به آدم دست می ده به نظرم بیشتر مربوط به این مورد می شه تا اینکه بگن به خاطر آقایون آرایش کردند.
همانطور که مستحضرید بنده تنها قسمتهایی از پاسخهایی که به نظرم در جواب این سوال بود برای انسجمام و پیوستگی بیشتر گرد آوردم و چنانچه مطلبی از قلم افتاده عذر بنده را بپذیرید و به عقیده ام اصل مطلب ادا شده است وباقی تکرار مکررات است و امیدوارم بیش از پیش موضوع منحرف نگردد.