سلام گرد آفرید ؛
پاسخ این پستتون رو در مطلب جنس مخالف نه متفاوت دادم .
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام گرد آفرید ؛
پاسخ این پستتون رو در مطلب جنس مخالف نه متفاوت دادم .
سلام :
شما اقايون: لطفا ربط اين بحث سياسي را در اين جا و بخش «جنس مخ» مشخص كنيد تا من هم سر دربياورم وگرنه مي زنم يك كانال ديگر.
اتش بس
حسن ختام:اينكه در اين مورد خاص هيچ زن و مردي به توافق نرسيده اند مگر اينكه مرد به زور متوصل شده و زن ناراضي
پس بحث بي نتيجه است فقط حرفها و علتهاي عدم رضايت تا حدودي گفته شد.من كه اخرش هم جواب قانع كننده نگرفتم.
وگرنه شايد متقاعد مي شدم و رضايت مي دادم.از همكاري دوستان خوبم به ويژه اقاي معشوق همين جاست محترم و
گرد افريد فرزانه و گرامي سپاسگزارم.
پايان
سلام :طاهره ي عزيزم ،يار مهربان از كمك رسانيت سپاسگزارم . هيچوقت ،هيچوقت گريون نبينمت.لبهات پراز گل خنده.
سلام ستاره
نقل قول:
نوشته اصلی توسط setareh
از اینکه آتش بس اعلام کنید تشکر می کنم.
اما در مسائل علوم انسانی مثل ریاضیات نیست که با چنین قطعیتی یک حکم کلی بدهیم. اعداد هم از پیش مشخصاتشون معلوم . لذا پیشاپیش در مورد جمع و تفریق و ....، می توانیم نظری قطعی بدهیم. اما در روانشناسی ، جامعه شناسی و کلا علوم انسانی به لحاظ اینکه با انسانها سرو کار داریم، نباید انتظار داشته باشیم یک فرمول دقیق و قطعی بدهیم و نسخه واحدی را برای همه بپیچانیم.
لذا من بر خلاف نظر شما اعتقاد ندارم این بحث بی نتیجه بوده است. دوستان عزیز در چهل و اندی پست به روشن شدن این مسئله از ابعاد مختلف اشاره کرده اند. و موجب تعدیل نظرات افراد شده اند. هدف بحث ما اگر روشنگری بوده ( که حتما چنین بوده است)، پس این بحث بی نتیجه نبوده است. حیف نیست بحثی که با پایه گذاری شما و التفات دوستان تاکنون هزار بار موردتوجه قرار گرفته است، اینگونه ببندیم.
این بحث برای هر زن و مردی قابل تعمق هست که از دریچه دید دیگری به این مسئله نگاه کند و آسیب شناسی کند. درست است که ما لقمه را نجویدیم و آماده نکردیم، اما هر فردی با خواندن این موضوع می تواند به زوایای مختلفی که اعضاء اشاره کردند آگاه گردد و در تصمیم سازی خود به کار گیرد.
جسارت مرا ببخش، نمی خواستم این پست را که چون فرزندی رشد دادیم اینگونه برای فوتش اشک بریزیم....، و در ضمن فکر نکنم هیچ کدام از این پست ها پایانی داشته باشد. اگرچه آغاز کننده هستیم. اما این پست ها باز هستند تا اعضاء آنها را پیگیری کنند....
اگر در تالار یک دوری بزنیم معدود پست هایی با این همه بازدید مواجه می شوند....
سلام خدمت همه دوستان
به این میگند مدیریت درست.مدیر محترم فرمودند که
«این بحث برای هر زن و مردی قابل تعمق هست که از دریچه دید دیگری به این مسئله نگاه کند و آسیب شناسی کند. درست است که ما لقمه را نجویدیم و آماده نکردیم، اما هر فردی با خواندن این موضوع می تواند به زوایای مختلفی که اعضاء اشاره کردند آگاه گردد و در تصمیم سازی خود به کار گیرد.»
من عذر خواهی می کنم.من قصد جسارت نداشتم ولی این قضیه دوبار چرا ؟واقعا هضمش برا ی من که خیلی سخته فکر می کنم چون خودم تحمل این فشار را نداشته ام هیچ کس دیگه ام نمی تونه داشته باشه چون دیدم خیلی از خونواده ها به خاطر این موضوع از هم پاشیده شده یا اگر هم نشده فضای سردو سنگین بران خانه مستولی شده و پدر فرزندان را به امان خدا گذاشته و........اکثر همین مردها هم ازاینجا رونده و از اوجا مونده شدن وخیلی مشکلاتی که بوجود امده.لذا ارزو می کردم ای کاش هیچ وقت این قانون چند همسری نمی بود .اما از انجا که می دانم خدا و دینم کامل و بی عیب و نقصه و همه چیز را درنظر گرفته ارزو یم را پس می گیرم.
فقط یه چیز ،شاید باور نکنید اما من مطالب راچندین بار خوندم ووقتی این قسمت حسن ختام را میدیدم خجالت می کشیدم که چرا برای اینکه حاضر نبودم کسی روی حرفم حرفی بزند مطلب را بستم (واقعا نمی دونم علت چیه)یه چیزی شبیه اعتراض به خودخواهی بعضی اقایون و سو ءاستفاده انها ازاین قضیه یا اون دردی که بچه ها این وسط متحمل می شند (من و تویی و دو دستگی)یا ..........
کاملا درست می فرمایید.گاهی مسئله ای برایمان انقدر بزرگ می شود و ترسناک و گونه ای به ان تمرکز می کنیم(فکر می کنم در بسیاری از مجالس و حتی تعدادی فیلمها و سریالها ی کنونی حول همین موضوع دوبار ازدواج چرخ می خورد) که حاضر به بررسی کردن و یافتن علتها و درست و غلط بودن و.........نیستیم
بعد از چندین بارمطالعه این موضوع برصددان براومدم ببینم تعدد زوجات واقعا ایا درست است یا غلط؟این بود که کتاب تعدد زوجات استاد مطهری را مطالعه کردم که قسمتی از اون را اینجا می اورم.
«عدالت عالیترین فضیلت انسانی است ،شرط عدالت یعنی شرط واجد بودن عالیترین نیروی اخلاقی.با توجه باینکه معمولا احساسات مرد نسبت بهمه زنها یکسان و در یک درجه نیست ،رعایت عدالت و پرهیز از تبعیض میان زنان ،یکی از مشکلترین وظایف بشمار می رود.همه می دانیم که رسول اکرم(ص)در ده سال اخر عمرخود یعنی دوره مدینه که دوره جنگهای اسلامی بود و زنان بی سرپرست درمیان مسلمین زیاد بودند زنان متعدد اختیار کرد.اکثریت زنان پیغمبر بیوه و بزرگسال بودند و غالبا از شوهران سابق خود فرزندانی داشتند .تنها دوشیزه ای که پیغمبر اکرم(ص)با او ازدواج کرد عایشه بود.رسول اکرم منتهای عدالت را درباره همه انها رعایت می کرد و هیچگونه تبعیضی میان انها قائل نمی شد . عروۀ بن زبیر خواهرزاده عایشه است ،درباره طرز رفتار پیغمبر اکرم با زنان خود از خاله خویش عایشه سوالاتی کرده است .عایشه گفت:رسم پیغمبر این بود که هیچ یک ازما را بر دیگری ترجیح نمی داد .با همه بعدالت و تساوی کامل رفتار می کرد .کمتر روزی اتفاق میافتاد که بهمه زنان خود سر نزند و احوالپرسی و تفقد نکند ،ولی نوبت هرکس بود نسبت به دیگران به احوالپرسی قناعت می کرد و شب رادرخانه انکس بسر می برد که نوبت او بود .اگر احیانا دروقتی که نوبت زنی بود می خواست نزد زن دیگر برود رسما می امد و اجازه می گرفت ،اگر اجازه داده می شد می رفت واگر اجازه داده نمی شد نمی رفت .من شخصا اینطور بودم که هروقت ازمن اجازه می خواست نمی دادم.رسول اکرم حتی دربیماریی که منجر به فوت ایشان شد که توانایی حرکت نداشت عدالت را درکمال دقت اجرا کرد.برای اینکه عدالت و نوبت را رعایت کرده باشد هرروز بسترش را از اتاقی باتاق دیگر منتقل می کرد تا انکه یک روز همه را جمع کرد و اجازه خواست دریک اتاق بماند و همه اجازه دادند درخانه عایشه بماند.
علی بن ابیطالب (ع)در اوقاتی که دو زن داشت حتی اگر که می خواست وضو بسازد درخانه زنی که نوبتش نبود وضو نمی ساخت.
اسلام برای شرط عدالت ان اندازه اهمیت قائل است که حتی اجازه نمی دهد مرد و زن دوم درحین عقد توافق کنند که زن دوم درشرایطی نا مساوی بازن اول زندگی کند .یعنی از نظر اسلام رعایت عدالت تکلیفی است که مرد نمی تواندبا قرار قبلی بازن ،خود را از زیر بار مسئولیت ان خارج کند .مردوزن هیچ کدام حق ندارند چنین شرطی در متن عقد ینماید .زن دوم کاری که می تواند بکند فقط اینست که عملا از حقوق خود صرف نظر کندامانمی تواند کاری کند که قانونا حقی نداشته باشد ،همچنانکه زن اول نیز می تواند عملا با میل و رضای خود از حقوق خود صرف نظر کند اما نمی تواند کاری کند که قانونا حقی نداشته باشد و. از امام باقر(ع)سوال شد ایا مردمی تواندبا زن خود شرط کند که فقط روزها هروقت بخواهد باو سربزند ،یا ماهی یکبار یا هفته ای یکبار نزد او برود.یا شرط کند که نفقه بطور کامل و مساوی با زن دیگر باو ندهد و خود ان زن هم از اول این شرطها رابپذیرد؟امام فرمود:«خیر ،چنین شرطهایی صحیح نیست ،هر زنی به موجب عقد ازدواج خواه ناخواه حقوق کامل یک زن را پیدا می کند.چیزی که هست پس از وقوع ازدواج هرزنی می تواند عملا برای جلب رضایت شوهر که او را رها نکند یا بعلت دیگر ی همه یا قسمتی از حقوق خود را ببخشد.تعدد زوجات با این شرایط اخلاقی اکیدو شدید بجای انکه وسیله ای برای هوسرانی مرد واقع گردد،شکل و قیافه انجام و ظیفه بخود میگیرد .هوسرانی و شهوت پرستی جز با ازادی کامل و دنبال هوای دل رفتن سازگار نیست.هوسرانی انگاه صورت عمل به خود می گیرد که ادمی خود را در اختیار دل قرار دهدو دل رادر اختیار خواهشها و میلها .دل و خواهشهای دل منطق و حساب بر نمی دارد .انجا که پای انظباط و عدالت و انجام وظیفه به میان می ایدهوسرانی و هواپرستی باید رخت بربندد . از این رو بهیچ وجه تعدد زوجات را در شرایط اسلامی نمی تواندوسیله ای برای هوسرانی شناخت.کسانیکه تعدد زوجات را وسیله هوسرانی قرار داده اند،اجتماع حق دارد انها را مواخذه و مجازات و این بهانه را از دست انها بگیرد.
انصاف باید داد که افرادی که شرایط اسلامی را در تعدد زوجات کاملا رعایت می کنند بسیار کم اند .درفقه اسلامی می گویند «اگر بیم داری استعمال اب برای بدنت زیان دارد وضو نگیر »«اگر بیم داری که روزه برایت زیان دارد روزه نگیر .»این دو دستو ردر فقه اسلامی رسیده است .شما افرادبسیاری را می بینید که می پرسند -می ترسم اب برایم زیان داشته باشد وضو بگیرم یا نگیرم ؟البته این پرسش ها پرسشهای درستی است. چنین اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند.ولی نص قران کریم است که «اگر بیم دارید که نتوانید میان زنان خود به عدالت رفتار کنید یک زن بیشتر نگیرید»با این حال ایا شما درعمر از یکنفر شنیده اید که بگوید می خواهم زن دوم بگیرم اما بیم دارم که رعایت عدالت و مساوات میان انها نکنم ،بگیرم یا نگیرم؟من که نشنیده ام .حتما شما هم نشنیده اید.سهل است ،مردم ما با علم و تصمیم اینکه بعدالت رفتار نکنند زنان متعدد می گیرندو این کار را بنام اسلام وزیر سر پوش اسلامی انجام می دهند.اینها هستند که با عمل ناهنجار خود اسلام را بدنام می کنند.اگر تنها کسانی اقدام به تعدد زوجات نمایند که لااقل این شرایط را واجد باشند جای هیچ گونه بهانه نبود.
گذشته از شرائط و تکالیف دیگری نیز متوجه مرد است .همه می دانیم که زن مطلقا یک سلسله حقوق مالی واستمتاعی بعهده مرد دارد .»
حالا تا اینجا مربوط بود به اقایونی که تا حدی به تعصبات و دین و... پایبندن و با در نظر نگرفتن حق و حقوق اینکه ایا در حدی هستند که عدالت را برقرار کنند یانه؟این اقدام را می کنند .
و بازا استاد مطهری مطلبی را اوردن در مورد مرد امروز و تعدد زوجات.
«مرد امروز از تعدد زوجات رو گردان است .چرا؟ایا بخاطر اینکه می خواهد به همسر خود وفادار باشد و بیک زن قناعت کند یا بخاطر اینکه می خواهد حسن تنوع طلبی خود را از طریق گناه که به حد اشباع وسیله برایش فراهم است ارضاءنماید؟امروز گناه جای تعدد زوجات را گرفته است نه وفا .و بهمین دلیل مرد امروز سخت از تعدد زوجات که برای او تعهد و تکلیف ایجاد می کند متنفر است.مرد دیروز اگر می خواست هوسرانی کند راه گناه چندان برای او باز نبود ناچار بود تعددزوجات را بهانه قرار داده هوسرانی کند . در عین اینکه شانه از زیر بار بسیاری از وظایف خالی می کرد از انجام بعضی تعهدات مالی وانسانی درباره زنان و فرزندان چاره ای نداشت . اما مرد امروز هیچ الزام و اجباری نمی بیند که کو چکترین تعهدی درزمینه هوسرانیهای بی پایان خود بپذیرد:ناچار علیه تعدد زوجات قیام می کند.مرد امروز تحت عنوان سکرتر ،ماشین نویس و صدها عنوان دیگر کام خود را از زن می گیرد و بودجه انرا بصندوق دولت یا شرکت یا موسسه ای که دران کار می کند تحمیل می کند بدون انکه دیناری از جیب خود بپردازد.مرد امروز هرچند صباح یکبار معشوقه خود را عوض می کند بدون اینکه احتیاجی به تشریفات مهر و نفقه و طلاق داشته باشد.
در اخرپیرو این سوال استاد مطهری صحبتهای قبلم را اینگونه اصلاح می کنم .ایا مردانی که با توسل به اسلام و مجاز بودنشان به این امر سخت مبادرت می کنند این سوال را از خود می کنند که: می خواهم زن دوم بگیرم اما بیم دارم که رعایت عدالت و مساوات میان انها نکنم ،بگیرم یا نگیرم؟ ایا برحسب وظیفه است یا هوس که این کارا می کنم ؟وایاتوان مالی -اخلاقی را دارم که با تحمل این رنج(نه لذت)بتوانم اسیبی به خانواده خودو خانواده جدیدی که تشکیل می دهم نزم؟
سلام خانم ستاره ؛
متاسفانه تعدادی از پستهای بنده که در پاسخ به پستهای تند و تیز شما بوده و تا حدودی در نتیجه گیری های متعصبانه تان تعدیل ایجاد میکرد حذف شده و جالب اینجاست که خود آقای سنگ تراشان هم نمیدونه پست ها چرا و چطوری حذف شدند . در هر حال امیدوارم خدا به همه ی ما آگاهی بده و ما رو از نتیجه گیری های تند و سریع و آفات اون در امان نگه داره و تعصب کورکورانه و بدون آگاهی رو از زندگی ما حذف کنه .
بسم الله الرحمن الرحیم.
سلام خدمت همه شما
میخواستم یک موضوع را اشاره کنم به شما
این که از نظر بعضی از شما که این که ازدواج دوم آقایان لازم نیست اما باید بگویم مسائل جنسی چیزی نیست که به این راحتی ها قابل حل باشد .
من خودم 19 سالمه و دانشجوی ادبیات عربی هستم
باید بگم که در دوران دانشجویی هر کسی دچار ارتباط با جنس مخالفش میشه
من هم برای اینکه دچار گناه نشوم مجبور شدم با یک خانم 39 یاله بیوه صیغه کنم فقط برای مسادل جنسی که خدایی نکرده دچار روابط جنسی نامشروع با خانمی نشوم
اما خانواده ام در این مورد بی اطلاع بودند و من و این خانم فقط در دو روز که خانواده ام رفته بودند به مسافرت توانستیم با هم روابط جنسی داشته باشیم
به نظر شما آیا این کار من درست بوده یا نه
سلام EKAجان
من 17 سالمه و فکر نکنم که سن نظر دادن به این جور سؤالها را داشته باشم. ولی باید بگم که اول با پدر و مادرتان مشورت می کردین خیلی بهتر بود. اما حالا که این کار رو کردین باید بهتون چند نکته بگم:
1.باید نظر اون خانم 39جلب کنین (با پول یا با هر چیز دیگر ) که این مسئله رو به دیگران نگه "چون واسه شما بد می شه.
2.اگه یه روز می خواستین ازدواج کنین باید همسرتان از این مسئله آگاه باشه چون اگه اول زندگی بهش بگین بهتره تا خدای نکرده یه روز خودش بفهمه.
عزیزم راجع به اینکه گفتین ((به نظر شما آیا این کار من درست بوده یا نه )) باید بگم:
این کار شما ازاین جهت درست بود چون 1.شما اون زنو صیغه کردین و این کار گناهی نداره
اگه شما الان برین این مسئله رو به پدرتان بگین خوبه چون شاید پدرتان راضی نباشه که شما این کار رو کرده باشین.
###عزیزم این نظر من بود. بهتره از دیگران هم سؤال کنی###
در پناه حق خدا یار و نگهدارت.
سلام دوستان
شاید تعجب کنید چطوری این پست قدیمی را دوباره زنده کردم...
متاسفانه بعضی اعضاء تشخیص می دهند موضوع خود را خصوصی پیگیری کنند، که به خاطر کثرت اونها ، جوابها کوتاه و ناکامل خواهد بود. البته من به بعضی آنها به خاطر مسائلشون حق می دهم...، یکی از مواردی که افراد خیلی حساس با آن برخورد می کنند و سعی می کنند مخفی بماند همین بحث چند همسری و ....، می باشد. من چند نکته کلی را در این زمینه به خاطر اهمیت آن و سئوالاتی که شده می آورم.
اشتباهات رایج در تعدد زوجات آقایان.
1 - اگر آقایی با خانمش اختلاف دارد، درگیر است، و نمی تواند هماهنگی لازم را با خانواده داشته باشد و به آرامش برسد، چگونه همزمان می خواهد سراغ یک خانم دیگر برود با او ازدواج کند و او را خوشبخت هم بکند...
شاید این آقا بگوید که مشکل از خانم است، و من با فرد دیگری می توانم خوشبخت باشم... اگر چنین فرضی ( که به احتمال زیاد غلط است) را بپذیریم، پس بهتر است قبل از اینکه آتش زندگیتون بخواهد به یک زندگی جدید دیگر بیفتد، تکلیف آن را روشن کنید، بعد به ازدواج دیگری اقدام فرمائید.
معمولا به خاطر عدم کفایت و شیوه حل مسئله و مهارت کافی چنین آقایانی در حالیکه در زندگی خراب شده اول خود غوطه ورند، به یک زندگی دیگری روی می کنند. اینجا علاوه بر به هم ریختن آرامش خود و آن خانمها، موقعیت فرزندان را بسیار خراب می کنند. به نحوی که غالبا فرزندان این افراد مشکلات بیشتری از فرزندان طلاق دارند.
2 - صورت دیگر : متاسفانه اگر خانم دوم( او که می خواهد وارد این زندگی شود)، در شارژ کردن چنین موقعیتی فعالیت کند، با دست خودش زمینه شکست خود را فراهم می کند...، بنده توصیه می کنم هیچ خانمی بدون اینکه تکلیف زن اول آقایی مشخص شود، نباید هیچ گونه ارتباط عاطفی، منطقی یا .... با آقایی برقرار کند، چرا که روی تصمیم گیری او اثر می گذارد( البته این اثر به نفع خانم دوم نیست، بلکه پیشاپیش آتشی را آماده می کند تا اگر او در زندگی وارد شد، دامانگیرش شود)
3 - از همه بدتر که متاسفانه به چشم هم می خورد، وقتی هست که اشتباه یک آقایی که در زندگی خود دست و پا می زند، با اشتباه یک خانمی که او هم ازدواج کرده است و در خانواده خود مشکل دار و در زندگیش دست و پای می زند با هم ترکیب بشوند.
یعنی هم آقا متاهل و هم خانم متاهل هستند ، اما دچار مشکلات با خانواده هایشان ، وخانم به امید اینکه پناه امنی یافته است، بیشتر به ریشه زندگی خود می زند و زمینه طلاق را فراهم می سازد... تا با این آقا ازدواج کند، آنقدر چنین ارتباطی آشفته و در هم هست، که بندرت هیچ کدام از طرفین می توانند از چنین معرکه ای جان سالم به در ببرند.
4 - اما مورد بعد این است که زندگی آقا مشکل حادی ندارد، اما این آقا خارج از ظرفیت همسرش به دنبال ازدواج دیگری هست. درچنین مواردی باید تجزیه و تحلیل بیشتری صورت بگیرد. خود بحث مفصلی دارد. و اینکه انگیزه این آقا چیست، نقش همسرش در این مسئله به چه صورت است؟ این آقا با چه خانمی می خواهد ازدواج کند؟ چه مشکلات جدیدی باید بررسی شود. ( این بند خیلی جای بحث دارد و شاید عمده ترین و مفصل ترین توضیحات را می طلبد تا برای زنان و مردان سوء تفاهم پیش نیاید)