-
سلام بچه ها
باز ک بی دل جون رفته..
دخمل؟! من ک هنوز مبهم هستم چیزی از خودم نگفتم..
جناب فرهنگ حدسم اینه ک مادرتون ادویه جات کم میریزن ، خالتون هم مثل اکثر جنوبی ها غذای پر ادویه میدرستن..
و اما حالاااا
خاتون پنجره یا نون پنجره ای
مواد لازم:
نشاسته یک استکان معمولی ( 75 گرم)
آرد یک استکان معمولی
گلاب 3 یا 4 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ 5 عدد
طرزتهیه:
نشاسته رو در ظرفی می ریزیم و گلاب رو کم کم بش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا نشاسته خمیری بشه ولی زیاد نباید شل بشه.
تخم مرغ ها رو داخل نشاسته میریزیم و هم میزنیم، آرد رو بش اضافه میکنیم.
تمام مواد رو مخلوط و مایه رو از صافی رد میکنیم.
روغن رو در تابه ای با ارتفاع کم )چون دسته ی قالب کوتاهه( وقتی روغن داغ شد قالب مخصوص خاتون پنجره رو تو روغن میذاریم تا گرم بشه ) نکته ی حساس در مورد این شیرینی، میزان گرمی قالبه ک باید نه زیاد داغ باشه نه زیاد سرد، البته این مسئله با تجربه ای اندک حل میشه(
قالب رو در مایه میزنیم به اندازه ای ک تا سر قالب برسه اما روی قالب رو نگیره. بعد قالب رو بلافاصله داخل روغن داغ میزنیم و اون رو تکون میدیم تا شیرینی از قالب جدا بشه. حرارت رو ملایم میکنیم، یک طرف شیرینی ک کمی برشته شد اون رو برمیگردونیم تا طرف دیگش برشته شه.
شیرینی ها باید خشک بشه ولی رنگ اونا زیاد تغییرنکنه )منظور اینه ک خمیری بر ندارین(
شیرینی ها رو وارونه تو صافی میچینیم تا روغن زیادی آن کاملا گرفته شه. وقتی کاملا سردشد کمی خاک قند مخلوط با هل ساییده شده روی دو طرف شیرینی ها می پاشیم و در ظرفی میچینیم و روی اونا رو پودر پسته میریزیم.
گاهی شیرینی ها از قالب براحتی جدا نمیشن. علتش زیاد نگه داشتن قالب تو روغنه، چون شیرینی تو قالب میپزه و جدا شدنش سخت میشه باید لحظه ای قالب رو در مایه نگهش داشت و فوری اون رو تکون داد تا شیرینی ازون جداشه و تو روغن بیفته.
با این تعداد تخم مرغ ک گفتم کلی خاتون پنجره میشه میتونید با دو یا سه تا درست کنید و بقیه مواد رو نسبت بگیرین.
نسبت بلدین؟اگ بلد نیستین تو فک وفامیل کتاب 4یا 5 ابتدایی رو بگیرین توش هس..اگ کسی یافت نشد بگید براتون بگم..;-);-);-);-)
راستی نترسین از نوشته هام! خیلی راحته تازشم اولین بار کلی هیجان داره اون شکل کامل و قشنگ درآوردنش..پس امتحان کنید!
دیدین چه بچه ی خوبیم همه ی نکته ها رو بهتون گفتم..
نوشجونتون
اینم عکس یکی از قالبها و خاتون پنجره بدون پودر قند
- - - Updated - - -
با عرض پوزش حجم عکسها زیاد بود کمش کردم..هی کوچک و کوچیکتر....
وای آخه چقد کوچیک کنم باید با ذره بین دید اما باز میگه حجمش زیاده از 30kb هم کمتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!! !!!!!!!!
-
شیرینی نخودچی
مواد لازم:
روغن 500 گرم
خاکه قند یا پودر شکر 150 گرم
هل آسیاب کرده 3/1 قاشق غذاخوری
آرد سفید 350 گرم
آرد نخودچی 500 گرم
وانیل مقداری
زعفران مقداری
طرز تهیه
روغن و خاکه قند را در ظرفی ریخته و با دست مخلوط می کنیم. وقتی این مواد با هم به خوبی مخلوط شدند، آرد را کم کم اضافه کرده ،زعفران ، وانیل و هل را به آن اضافه میکنیم . بعد به مدت نیم ساعت در یک جای سرد میگذاریم. سپس مواد آماده شده را با وردنه صاف میکنیم و با قالبهای دلخواه البته با ارتفاع 1 سانتی متر از مواد جدا کرده و در سینی مخصوصی فر قرار داده و در دمای 200 درجه سانتیگراد داخل فر میگداریم تا شیرینی ها اماده شود.
نوشجونتون
-
نمی دونم باران شاید ممکنه.
کترینگ زعفران چیه؟
-
سلام
همون موقع ک این سوال رو پرسیدین یه سرچی کردم چیزی نیافتم..فکر کنم ازین شیرینی خشک ها از نوع زعفرانی که برا پذیرایی تو هواپیما و ... اینا میدن باشه...
حالا کجا این کلمه رو دیدین یاشنیدین؟ ؟
-
سردر یه مغازه دیدم.داخلش یه پیش خون داره با دوتا کاناپه.
-
شاید اشتباه خوندین؟
مگه میشه تو مغازه ها باشه اما تو نت نباشه؟؟!!!!!!!!!!!!!!
حالا برید سفارش بدین براتون میارن میبینید;)شاید یه دسر با پای ملخ ، تخم وزغ یا قورباغه به علاوه ی کمی زعفران باشه..:cool:.
اگه خجالت میکشین یه بچه فک و فامیل رو بفرستین فقط دهنش قرص باشه ضایع بازی درنیاره...;)
نکنه کل ایام امتحانات به کترینگ زعفرانی میفکریدین؟؟!!!
-
سووو سوووو ما که امتحان نداریم.می ریم سرکلاس تا ترم تموم بشه الآن منتظر ترم جدیدم.
اولین باره همچین کلمه ای می بینم.
-
حالا یچی گفتم من چه میدونم امتحان دارین یا ندارین...مگه دانشجوی ارشد نبودین؟!
:confused:
قاطی کردم اساسی :(:cool:تازه الان هم یکی دیگه رو اشتباه گرفتم باور کنید یه جا گف مجردم ولی پست دیگه ای از پارسال دیدم گف عقدم..
به هرحال هروقت یافتین این کترینگ زعفرانی چیه ما رو بی خبر نذارین...
- - - Updated - - -
نادان از دنیا میرم ...حالا بیا درستش کن...
-
بچه ها اینقدر از مغزتون کار نکشید!
کترینگ کلمه انگلیسیه یعنی تهیه غذا. و زعفران هم اسم مغازه بوده. یعنی تهیه غذای زعفران. طرف خواسته خیــــــــــــلی دیگه برا خودش کلاس بذاره. مثل اینکه مثلا بنگاه املاک رو مینویسن آژانس تهیه مسکن که کلاسش بره بالا. آزانس یا ایجنسی هم در واقع کلمه انگلیسیه. منتها انگلیسیها معمولا نمیگن هاوس ایجنسی. بیشتر تو ایران بابه.
توی هواپیمایی و اینها هم اگر دقت کرده باشید مثلا مینویسن: کترینگ هما یا کترینگ آسمان. خلاصه کترینگ شرکتهای مختلف هواپیمایی که برای پروازهاشون غذا و مخلفات از جمله دسر و سالاد و اینا درست میکنه و بسته بندی میکنه.
باران عزیز این چه پیشنهادیه به فرهنگ میدی؟ فکر کن یکی بره در مغازه بگه آقا یه دونه کترینگ بده. یا مثلا یه پرس کترینگ بده. فیلمش میکنن اساسی. :-)
-
بی دل جان من هم میدونم یعنی تهیه غذا اما زعفران رو دیگه اسم مغازه نمیذارن..
اینقدرا هم دیگه...نیستم..
راستی علاوه بر معنی تهیه غذا درجایی دیدم به نوعی شیرینی خشک میگن وبلاگ هتلداری بود..
- - - Updated - - -
بی دل جان من هم میدونم یعنی تهیه غذا اما زعفران رو دیگه اسم مغازه نمیذارن..
اینقدرا هم دیگه...نیستم..
راستی علاوه بر معنی تهیه غذا درجایی دیدم به نوعی شیرینی خشک میگن وبلاگ هتلداری بود..