ممنون...
ولی شما که گفته بودین نصف نصف نباشه و ظرفیت بالایی میخواد!!
حالا نمیشه کاری کرد که نصف نصف نباشه و مهریه بدم؟! راهی وجود نداره؟!
نمایش نسخه قابل چاپ
درست میگین آقا عماد
اما زمانی که شما دو نفرتون توافق کردین ما شخص سوم بحساب میایم و مهم خودتونین.
من نظرم این بود زندگیتونو مثل خیلی از آدما شروع کنین .. یه برنامه ریزی برای مسایل اقتصادی و پیشرفت داشته باشین ... حالا این وسط هم یکسری دارایی ها وجود داشت که ممکن بود دسترنج یکی از شما باشه.
اما اصل اخلاق و مسئولیت پذیری بود... تعهد و توجه بود.
منظورتون رو از جمله ی دوم متوجه نشدم ...
اما همون که عرض کردم خدمتتون برای هر دختری صدق میکنه. شما چیزی رو بیان میکنین که توانش رو دارین و حقیقت هست. برای همه باید به اینصورت باشه... اما چون دو نفرتون یه توافق به این شکل در صحبتاتون داشتین پس قاعدتا سر بحث مهربه هم باید با توجه به حقوق هم قدم بر دارین. ایشون مهریه داشته باشن و شما هم مهریه ای قرار بدین که توان پرداختش رو در هر زمانی داشته باشین.
با سلام
طی 10 سال عمر تالار این بحث مهریه در تاپیک های مختلفی مطرح شده و معمولا هم چالشی بوده است.
اما نکته بسیار مهمی که فهم مهریه و مقدار و شرایطش را ساده می کند را مورد اشاره قرار می دهم.
برای فهم یک تصویر باید همه آن را دید. اگ تصویر بصورت پازل باشد و شما صرفا یک قطعه کوچکی از آن را در دست بگیری و گمانه زنی کنید حتما دچار اشتباه خواهید شد یا حداقل ناقص متوجه می شوید.
برای دیدن یک پازل به صورت صحیح لازم هست که تمام قطعات پازل به ترتیب درستی در کنار هم باشد تا تصویر به صورت صحیح دیده شود.
مهریه صرفا یکی از صدها یا حتی هزاران قطعه ای هست که زوجین نسبت به هم وظیفه یا حقی پیدا می کنند.
یعنی پرداختن به مهریه بدون در نظر گرفتن سایر حقوق زوجین معمولا همان مشکلی را به وجود می آورد که اکثر در جامعه امروزی شاهد هستیم.
نکته دیگر اینست که مهریه فقط به خاطر قانون بر مردی واجب نمی شود. و قبل از آن از نظر شرعی این حکم آمده است. لذا کسانی که مسلمان نیستند بحث مهریه را هم ندارند.
حالا اگر اسلام مهریه را توصیه کرده است. باید ببینیم چه چیزهایی در مورد مهریه گفته است و دقیقا مهریه چیست؟
این همان سئوالی هست که اکثرا به صورت دقیق جوابش را نمی دانند.
به خاطر همین افراد از ظن خود و گمان خود برای مهریه کارکرد تعریف می کنند.
اسلام هم برای مردان و هم برای زنان در ازدواج و زندگی حقوقی را قائل شده است که به صورت مکملی کاری روی زمین نماند.
مثلا برای یک آقا مقرر کرده است:
برای خانمش مسکن فراهم کند.
همه نیازهای مادی لازمه زندگی را برای خانمش فراهم کند.
مهریه برای او تعیین کند و حتما مرد باید بپردازد
(و هیچ ربطی به طلاق ندارد. اما چون بعد طلاق همدیگر را نمی بینند تسویه مالی به هنگام طلاق آخرین مهلت برای این تسویه حساب هست.)
هیچ تکلیف کاری و مالی مرد نمی تواند به زنش تحمیل کند. و حتی اگر خانمش در منزل کار کرد و تقاضای اجرت کرد بر مرد واجب و تکلیف هست که بپردازد.
(اگرچه کمتر خانمی دیده شده است که بابت زحماتش در منزل از شوهرش حقوق بگیرد. اما این از لطف و عشق آن خانم هست نه وظیفه اش)
و .....
برای خانم مقرر کرده است:
امانت دار مسائل مالی خانواده باشد و در خرج کردن اموال شوهرش با او هماهنگ باشد و تحت فشارش نگذارد.
در مسائل جنسی و عاطفی تمکین کند.
در رفت و آمد و مسائلی از این دست بدون اجازه شوهرش اقدام نکند.
فرزند آوری داشته باشد و در تربیت آن کوشا باشد.
فضای آرامش را در منزل فراهم کند.
و ....
اینها بعضی از پارامترهایی هست که بر مرد و زن واجب هست. و البته خطوط قرمز.
اما خانمها معمولا بدون طلب کاری مهریه، بدون طلب کاری حق الزحمه در منزل با عشق با همسرشان زندگی می کنند.
همچنین آقایان معمولا خانمها را برای رفت و آمد .... تحت فشار قرار نمی دهند.
(این برای زندگی های بهنجار و بدون متارکه و درگیری های شدید هست.)
یعنی زن و شوهر وظایف و حقوق خود را می دانند اما با لطف نسبت به حقوق خود با مدارا هستند.
اما متاسفانه در شرایطی که خانواده مورد فشار و درگیری واقع می شود طرفین سراغ حقوق خود رفته و حربه ای برای بازسازی زندگی می کنند.
مثلا زنی با اجرا گذاشتن مهریه قصد تسلیم کردن مرد را دارد. یا مردی با اجازه ندادن به همسرش برای خروج از منزل او را وادار به تسلیم شدن می کند.
همین مسئله موجب شده هست که به مهریه به عنوان یک تهدید از طرف مرد و یک امتیاز از طرف زن نگاه شود. که واقعا این خواست اسلام نبوده است.
اسلام مهریه را برای نشان دادن محبت مرد به زن واجب کرده است و ربطی به طلاق ندارد. حتی یک خانم در همان لحظه دیدار اولیه می تواند طلب مهریه از مرد بکند و اگر شوهرش مهریه ندهد نمی تواند با او نزدیکی کند.
بحث نصف نصف هم برای ازدواج مسلمانان بیشتر یک شعار و نشدنی هست. چون حقوق در شرع و قانون و عرف متفاوت از این مسئله هست و پشتوانه عملی ندارد و نظر خامی هست. گرچه در کشورهای دیگر و ادیان دیگر یک هنجار محسوب می شود.
ممنون از پاسختون...
در ابتدا بگم من کاری به شرع و اسلام ندارم. من با توجه به شرایطم و با عقلم می سنجم که چکار کنم، البته شرط انصاف رو برای همسر آینده رو هم لحاظ میکنم.
وقتی یه دختری از صفر باهات در مشکلات و خرید و پیشرفت یه زندگی سهیم هست، ایا واقعا غیرمنصفانه نیست که شرط نصف نصف لحاظ نشه؟ یعنی شما میگین من راضی به این کار نشم؟... بیشتر بحث من روی مهریه هست...در شرایط نصف نصف شاید کمی منصفانه نباشه اصلا مهریه داد ولی حداقل به اندازه توان مالی خودم باشه...راضی کردن خودش و خانوادش در این مورد به نظرم سخت باشه..
دوست عزیز شما هم با شرع و اسلام کار نداشته باشی شرع و اسلام با شما کار داره! چون داری زیر پرچم اسلام و تحت قوانین جمهوری اسلامی ازدواج میکنی. به همین خاطر فکر میکنم این بحث نصف نصف که شما با دخترخانم مطرح کردی اشتباه و خیلی آرمانی و رویایی بود، چون اینجور که متوجه شدم ایشون الان هم نصف نصف رو میخوان و هم مهریه رو! حالا که مطرحش کردی پیشنهاد میکنم قبل از هرکاری یه مشاوره با یه وکیل باتجربه داشته باش و کلیه جوانب این قضیه رو بسنج. نمیخوام بدبین باشم و بترسونمت ولی دادگاههای خانواده پر از زوجهاییه که روزی تو جایگاه الان شما بودن.
خیلی نظرات خوبی رو دوستان در تاپیک شما گذاشتن اما؛
راستش من میخواستم بیشتر بنویسم اما سعی کردم کمی متعادل تر باشم تا ببینم نظرات بعدی چیست.(البته این نظر منه)
آقا عماد بخاطر دارین اوایل تاپیک عرض کردم شما مرد هستین و باید روی همت و تلاش خودتون حساب کنین و ...
ابن شرایط نصف نصف از اول هم عرض کردم و خودتونم اشاره کردین گفتم، ظرفیت بالایی میخواد.. در نگاه اول قضیه مثبته... میگیم خب دو نفر دارن بهم کمک میکنن و میخوان از صفر شروع کنن خیلی عالی و خوب.
اما یکم که به قضیه بیشتر میپردازیم میبینیم نه ... شوهرم یا زنم میخواد از هر چیزی سهم داشته باشه و نمیتونه بپذیره مالی کاملا به اسم من باشه و یک جو سنگینی بر زندگی حاکمه که همه چیز از نگاه منفعت و مال هست... مخصوصا وقتی بخواد بصورت قانونی در بیاد..
شما وقتی داری این صحبت رو مطرح میکنی شخص مقابل شما صدرصد استقبال میکنه چون بعدا میتونه هم از زندگی سهم داشته باشه و هم مهریه رو مطالبه کنه که این مهریه رو هر زمان میتونه دریافت کنه.
اینطور چگونه میشه انتظار داشت شما زندگی خوبی داشته باشی؟
مثلا میخواستین زحماتتون هدر ندره... خب به نظرم هدر رفته... چون خدایی ناکرده فرضا یک آقایی همچین برنامه ای رو اجرا کردن.. علاوه بر اینکه نصف اموال در شرایط قانونی منتقل میشه، اون نصفه ای هم که برای ایشان میماند روی دادن مهریه از بین میرود. همسر هم جدا میشود.... عجب توافقی!
خارجی ها مهریه ندارن، خارجی ها فرهنگ های خاص خودشونو دارن، آنقدری که ایرانی ها از شرایط حقوقی باخبرن آنها اینطور نیستن. در خارج از کشور برخی مشکلات خانوادگی مثل زندگی های ایرانی در جریان نیست و ..
طبق گفته کاربر. Scarface شما زیر پرچم کشورتون و با تمامی فرهنگ ها و مسایل جامعتون زندگی میکنین و باید دید باز داشته باشین.
شما بعنوان یک مرد تلاش در زندگی کنین ، حتی میتونین از خانمتون بخواین کار نکنن. بقول قدیمی ها دستتون روی زانوی خودتون باشه. اونوقت میتونین برای خانوادتون از روی رغبت کارهایی انجام بدین برای خانومتون طلا بخرین، هدیای خوب بخرین.. اگر تمکن مالی داشتین براش یکارایی انجام بدین و ایشونم مثل هر دختری یه مهریه متعارف داشته باشه.
هیچ پول و شرایطی نمیتونه تضمین کننده پایداری یک زندگی باشه. آنچه که مهم هست طریقه صحیح زندگی کردن هست.
سلام...
من با یکی از دوستانم که وکیل هست صحبت کردم. دوستم گفت اگه میخواین همه چی نصف نصف باشه تکلیف همه چی حتی حضانت و نفقه بچه ها هم مشخص کنیم...یعنی این هم نصف نصف باشه...
البته دوستم مشغله زیاد داره و نتوستم خیلی باهاش فعلا صحبت کنم...خواستم در این مورد نظرتونو بدونم و اگه تجربه ای دارین انتقال بدین...
ببینین دوستان، من درسته شاید الان کمی دارم به جزئیات توجه میکنم و یا سخت گیری میکنم ولی اینو بدونین توی زندگی اینطوری نیستم..به نظرم اولش باید اینطور بود....