RE: چرا خانم ها آرایش می کنند؟
درود دوباره بر مدیر تالار همدردی
جانم برایتان بگوید که حتی با این مثال سترگ که به علت احترام بسیاری که برای آن قایلم،یعنی:قیام و شهادت مظلومانه امام حسین(ع)،زیاد خوش ندارم این بحث را با آن مرتبط نمایم . . .اما کار ایشان نیز برای اصلاح امت جد خویش و نیز خشنودی خداوند بوده است که در هر دو حالت حتماً خشنودی ایشان یعنی حضرت امام حسین (ع) را در پی داشته است.
اکنون آیا هر انسانی از خشنودی لذت می برد یا از ناخشنودی؟آشکار است که این امام گرامی برای خشنودی خاطر خداوند که همانا خشنودی خودشان و قهراً و پیروِ آن لذت خودشان در آن بوده است،مبادرت بدین کار حماسه ای و انسان ساز و تاریخ ساز کرده اند.
بنده حتی تحمل شکنجه های جسمی و روحی آزادگان سرافراز میهنمان را نیز گونه ای لذت طلبی می دانم.اگر لو ندادن اطلاعات و استوار ایستادن بر سر باورها را نیز سبب آسودگی باطن و روان بدانیم و البته هر رضایت قلبی نیز همان کسب لذت است.
من در نوشتار پیشین اشاره کردم که لذات دارای گوناگونی فراوان هستند.اثراتی که هر لذت در ابعاد فردی یا اجتماعی دارد و درجه علاقه ما به تأثیرات روانی-اجتماعی یک لذت ویژه متعلق به هر فرد، نباید سبب شود که از اصل موضوع برکنار مانیم و بر لذت نبودن آن اصرار ورزیم.
جناب مدیر گرامی؛ ورود شما را خوش آمد میگویم.
تقسیم بندی شما به نیازهای و لذتهای پست و عالی برای من قابل درک نیست. با توجه به مثال خودتان، نیاز به نوشیدن آب، پست است یا عالی؟ یا نیاز جنسی؟
من با نظر گردآفرید در این زمینه بیشتر موافقم. هر کس بنا به دیدگاهش، موارد لذتش را تعریف می کند و این موضوع فقط برای خودش و همفکرانش صادق است، مثلا یک فرد مذهبی وقتی به امام زاده ای رفته و سیر دلش گریه می کند، از این عمل خود احساس لذت می کند در حالیکه از نظر دیگری ممکن است کار بیهوده به حساب آید. در این خصوص به امام حسین اشاره کردید، در حالیکه امام اول شیعیان روایت استکه بعد از ضربت خوردن، گقت، بخدای کعبه رستگار شدم. آیا این جمله بر احساس رضایتمندی دلالت ندارد؟ به نظر بنده نیز بررگترین تفاوت انسان با دیگر موجودات در قدرت لذت بردن از زندگی است.
جناب مدیر
موضوع تاپیک مربوط به چراییه آرایش داشتن خانمها (مجرد و متاهل) در بیرون خانه است. اول روشن نمایید که آیا وجود آرایش را در اکثر خانمهای جوان در محیط خارج از خانه قبول دارید (بدون اظهار نظر در این خصوص به جمع ما پیوسته اید)؟ اگر خیر، به اطراف خود دقت کنید، شاید نظرتان تغییر کند، اگر آری، خانمهای متاهل که راهکار قانوی و عرفی و شرعی رفع نیاز را در اختیار دارند، بنابراین هدف آنها از آرایش یافتن جفت نمی باشد لذا باید هدف دیگری در میان باشد، بدنبال این هدف، این موضوع پیشنهاد شده است. و از اینکه بحث به مسائل جنسی و تقصیم بندی به زنان کاملا در اختیار خانواده تا برهنه و روسپی (سیاه و سفید) ناخورسندم، همچنین از کلمه آزادی بی قید و شرط. انسانی بی قید و شرط است که تنها در کره زمین زندگی کند؛ اگر دیگریی هم بود دیگر بی قید و شرط نیست، این ادبیات مربوط به دبیرستانها در دهه شست است.
یه نکته دیگر. در پست 28 خطاب به گردآفرید از کلمه آقا استفاده نمودید، ایشان در پروفایل خود گزینه نمی گویم را انتخاب کرده است از طرفی لوگو و آیکن ایشان یک مادر است و از طرف دیگر گردآفرید نام شیرزن جنگاور ایرانی در شاهنامه ایرانیان است (بدانست سهراب که او دختر است سرو موی او دور و افسر است؛ نبرد سهراب و گردآفرید) لذا توصیه مینمایم از هیچ پیشوندی برای ایشان استفاده نکنیم.
سلام
دقت در مطالب پست 28 كه خطاب به جناب گرد آفريد نوشته ام متضمن پاسخ سئوال به اين تاپيك هست كه جناب اعتقاد را ارجاع مي دهم به آن. البته اگر چه جنابعالي نسبت به جمله بنده فرموده ايد كه ناخرسنديد، ليكن با نگاه به هر جامعه اي مي توانيد طيف گسترده از زناني را ببينيد كه نحوه آرايششون در بيرون خانه متفاوت است. كه در پست 28 روي آن بحث كرده ام.
همچنين در پست 30 نيز به وضوح دليل خود را در ضروت تعريف مفهوم لذت، و تفاوتهايي كه در طيف آن وجود دارد ارائه كردم كه جناب گرد آفريد را ارجاع مي دهم به آن.
با درود بیشمار بر مدیر تالار همدردی
شما با این نوشتار آخرتان دارید این مفهوم را می رسانید که ما دو نفر منظور شما را درنیافته ایم که مجدداً مطالبی را در تهامل با شما بیان نموده ایم،با توجه به اینکه دلیل آوردن نوشتار خودم (بجای اعتقاد که نمی توان حرف بزنم!) دقبقاً به همین دلیل است که شما نوشتار آخرتان را بیان نموده اید،یعنی:این باور را دارم که شما هم مفهوم سخن این جانب را درنیافته اید،لذا پیشنهاد می کنم یا کسی بیاید و با جادوی سخن و منطق حلقه پیوند میان سخنان ما و شما را بیابد یا اینکه بحث میان خود را پایان دهیم.
آهان یک سخن جادویی را می پندارم که یافته ام:
بیایید از مثال شما مدیر گرامی همدردی بیاغازیم.شما ایثار را برشمردید و گزینش این واژه را برای کار امام حسین(ع) در زبان تخصصی واجب و لازم فرض کردید.اما عنایت فرمایید که بنده چی عرض می کنم . . .
امام حسین(ع) به هر حال یک دلیل معنوی و روانی برای این کار داشته اند.یعنی اگر راضی شده اند که خون مبارکشان را آن ددمنشان دژخیم خو بریزند،برای حل دغدغه ای بوده است که پیش از شهادت با لبان تشنه،داشته اند.این دغدغه علت و مسبب و دلیل و باعت و خاستگاه انگیزه ای بوده است برای قیام خونینشان؛
براستی آیا شما سخن ایشان یادتان هست:*من شهادت با عزت را به زندگی با ذلت ترجیح می دهم* یعنی ایشان احساس ناخوشایند،رنج آور و بدی نسبت به زنده بودن زیر حکومت فاسدی مانند یزید داشتند.از نخوت و ذلت عموم مسلبمین نیز دلی پر خون داشتند و همه ماجراهایی که می دانیم چگونه انگیزه قیام ماندگار در تاریخ ایشان گششت.
ایشان به شهادت رسیدند تا به هدف خود برسند که رسیدند و افزون بر تأثیر در زمان خویش در همه ادوار تا به ابد الگوی آزادگانند.به هدف رسیدن و حل یک دغدغه یعنی چه؟آیا ایشان در هنگام کارزار نابرابر با کوفیان پیمان شکن احساس رنج درونی و روانی هم داشتند یا ناراحت بودند؟
آشکار است که ایشان سراسر نور و واصل به هدف خویش و ذوب در معبود خویش بودند و چه *لذتی* والاتر و بالاتر از این؟از دیدگاه من این حرکت امام حسین(ع) در بعد روانی و جسمی آن از آغاز تا به پایان مالامل از زیبایی و کسب لذت بوده است.هرچند که با هیچ متر و معیاری نمی توان لذت ناب،مدام و سرشار ایشان را اندازه گرفت.
می پندارم معنای نازل یا تصویر نازلی را که در ذهن ما از برخی واژگان ساخته اند که البته جعلی و موهوم است،زاینده این مشکل میان ما و شماست.اگر از مرز مفهوم های نازل و دم دستی واژگانی ویژه بگذریم،می توانیم دیدگاه گستره تری در برابر خود ببینیم و رفتارها را بهتر و آسان نبیین و تفسیر ماییم.
سلام :
ازشما اقایون اجازه می خواهم که بنده نیز به عنوان یک خانم دراین بحث شرکت کنم.متاسفانه همانطور که اقای گردافرید اشاره کردند این روزها تعداد خانمهایی که ارایش می کنند و به طرق مختلف جلب توجه می کنند کم نیستند !
"چرا دختران ارایش می کنند؟"
به نظرمن یکی از علتهای ان می تونه بالا رفتن سن ازدواج باشه.
نقل قول از دختری:حال که شوهر نیست مگه خودمان دل نداریم برای دل خودمان ارایش می کنیم .
وعلت دیگری که به نظرم می رسه نیاز به توجه و محبت از سوی پدراست .درروایات داریم که به پدر سفارش شده :به دختران توجه ویژه داشته باشید . متاسفانه ،متاسفانه بعضی از پدران واقعا تعلل و کوتاهی می کنند خصوصا هنگامی که متوجه این نیاز "مورد توجه قرارگرفتن "دختر خود می گردند علاوه براین که در صدد براورده کردن این نیاز برنمی ایند بلکه دختر خود را تکذیب و محدود نیز می کنند و هرچه این بی توجهی و بی مهری بیشتر گردد نیاز به این امر به طرق مختلف و پنهانی بیشتر شدت می گیرد . عده ای از پدران در پی براوردن نیازهای مالی و....دراین مورد نیاز روحی و روانی غفلت می کنند.
تعدادی از خانمها ،کمی ملایم تر و بعضی از انها ،ارایش و مدل مو و لباسهای زننده و تحریک امیز بر می دارند.
عده ای غافل از عواقب و تاثیرات ان روی خانواده و اجتماع و جنس متفاوت ،صرف نیاز (نیاز فطری به زیبایی)و تمایلات خودشون این کار را انجام می دهند . وعده ای هم متاسفانه اگاهانه و با توجه به نیاز و ضعفهای جنس متفاوت این کار را انجام می دهند . عده ای به بهانه ی تجدد و فرهنگ و روشنفکری و پاکیزگی و اعتماد به نفس و....
وعد ه ای برعقده ی حقارتها و ضعیف کشی ها را، درجلوه گری و جلب توجه مردان به سوی خود سر پوش می گذارند و می خواهند ضعف اقایون رو مشاهد ه کنند و انهار ا کوچک و محتاج بدانند . که باز نیز بازیچه دست مردان هوسباز می گردند و نمکی برروی زخمشان .
عده ای نیاز توجه پدر یا همسررا این گونه براورده می کنند و به دنبال لذتی انی و سطحی توجه مردان ،به سوی خود هستند .
عده ای هم (زنان روسپی)به این طریق برای مردان دام می گسترند تا انها را سرکیسه کنند .
به نظر من ،بسته به نوع ارزشها و معیارها و اولویت هایی که خانم ها برای خودشون تعریف می کنند از این امر "ارایش کردن و جلوه گری"بهره می برند .خانمی که ارزش و جایگاه خود را بالاتر از توجه مردان می داند ،خانمی که پایبند خانه و خانواده است و اولویت را برای شوهر و فرزندان خود قائل است .خانمی که وقتی کنار یک مرد قرار می گیرد مهربانانه و دلسوزانه اورا مانند برادر خود می داند و از ازار و اذیت او، خود را منع می کند ،جوانی را که با بحران بلوغ روبروست ، درک می کند . خانمی و قت (یک ساعت ارایش کردن )خودرا صرف کارهای مهم و با ارزش می کند و به انجام وظایف فرزندی ،همسری و مادری بیشتر توجه دارد .
و عده ای از خانمها نیز به تناسب ارزش ها و باورهای خود بالعکس عمل می کنند .
دین ما به زنان سفارش وحکم به اراستن خود برای شوهر کرده است . سفارش شده که زنان خود را برای شوهر بیارایند حتی به برداشتن گردنبندی .
وقتی برای خانمی ارزشها -نیازها- معیارها - اولویت ها به طریق صحیح و درست روشن و تفهیم گردد .برای ارضاء نیاز خود (نیاز فطری به زیبایی)در جایگاه درست و به شیوه ای مناسب اقدام می نماید . و ازاین ابزار وسیله ای برای رشد خود -همسر و فرزندانش بهره می گیرد .
مثالی را برایتان ذکر می کنم .
خانم و اقایی را می شناسم که حدودا 20 سالی است ازدواج کردند .اقا مردی کاملا سر به زیر و پرهیزگار از نگاه به نامحرمان . و خانم کاملا محجبه (باصطلاح بعضی ها امل )ساده و بی الایش .
اقا دردوران دانشجویی رو زی پیش رئیس دانشگاه رفت و ازاو خواست که دختری محجبه و با معیارهایی که داشت به او معرفی نماید .در طی معرفی ان خانم خانواده برای خواستگاری اقدام کرد و انها ازدواج کردند .
خانم حتی در مجالس عروسی ساده تر از همه خانم ها بود . شنیدم که روزی مادرشوهرش سرزده به منزل انها رفته بود از بچه سراغ مادرشان را گرفته بود . بچه ها گفتند مامان به ارایشگاه رفته . خانم به خانه امد. مادر شوهر وقتی عروس خود را دید با ناباوری از عروس خود سوال کرد که به کدام مجلس مهمی می خواهی بروی که این گونه خود را زیبا و اراسته کردی ؟؟؟!!!
خانم لبخندی زده و گفته بو د که مگربرای این امر ، کسی مهم تروواجب تراز شوهرم هست !ما امشب یک جشن کوچک خانوادگی داریم .
اری این خانم طریقه و جایگاه درست استفاده از این ابزار را می دانست . هم نیاز خود، هم نیاز همسرش را طوری که خدا راضی باشد را براورده می ساخت .
ای کاش همه خانمهای خوب میهنمان این گونه عمل کنند .
سرکار ستاره خانم درود بر شما
ارزشها -نیازها- معیارها - اولویت های که که می گویید،همه و همه در دایره عقاید شما قرار دارند و البته قابل احترامند،اما دیگران نیز همه اینها را به گونه ای دیگر باور دارند که باید به آنها هم احترام گذاشت.مَساَلَتُن . . .
چرا شما زنانی را که پوشش ویژه و جدایی از سرکار دارند،منحرف،عقده ای،بهانه جو یا هر چیز دیگر می نامید!!؟اینکه نمی شود،جانم . . . با زدن برچسبهای زشت و آنها را بیمار خواندن نمی شود حرف و عقیده خود را بر کرسی نشانید که بابا جان . . .دستکم آنها آنچه را که درباره اش اندیشیده اند و با آزادی،برمی گزینند.
اینطور یعنی آنها اشتباه می کند و دیگرانی که چنین نیستند،درست رفتار می کنند.اشتباه-درست/گناهکار-بی گناه/مجرم-مبری/سیاه-سفید و بالاخره بد و خوب کردن ها درباره یک رفتار انسانی رویه نارسا و و چاش برانگیزی است و راه به جایی نمی برد؛شما خوبی،رفتار خوب و باورهایتان را مطلق می انگارید،در صورتی که در یک بحث اندیشه ای و ریشه ای اصلاً چنین نیست.
خواهش می کنم خودتان و بنده و همگان را به دور باطلی که در بحث حجاب گرفتارش شده بودیم،دچار ننمایید.
سلام :
این نظر من به عنوان یک خانم است .دیگران مختارند.اما بدانند که مسئول و موظفند در قبال اجتماع .
خانمی که با ورودش به جمعی چنان جلب نظر می کند چگونه می تواند ارامش داشته باشدرشد کند. و دیگرانی را ارامش دهد. مگر اینکه در همان ارایش کردن نیز به جوانب عواقب ومکان و پیامد های ان توجه داشته باشد .
من ارایش کردن یه خانم را بدین شکلی که در جامعه ی اسلامی خود می بینم یه نوع ضعف شخصیتی می دانم .
خانمی !حاصل نیمی از یک ماه حقوق خود را صرف مواد ارایشی کند در حالی که نیاز های اساسی تری برای ان دارد . و هروز برای این نوع پوشش با خانواده و همسر خود درگیر باشد.
خانمی چنان کشیده به صورت فرزند خود می نوازد که چرا حوصله ام را سر بردی ؟چرا اجازه نمی دهد من یکساعت تمام برای این اب رنگها صرف کنم ؟
چرا کشور ما باید جز کشورهایی باشد که بالاترین مصرف کننده های ارایشی باشد ؟
من مسلمان باید بدانم وقتی دینم بهم میگه به جز برای شوهر برای کس دیگری ارایش نکن . برای اهمیت دادن به نظام خانواده است .
من توضیح دادم عده ای اگاهانه و عده ای نیز نا اگاه از پیامدهای ان عمل می کنند و نا اگاهانه سبب انحراف انهایی که دردلشان مرض است را فراهم می اورند .
مدیر گرامی
در پست 28 فرموده اید
نقل قول:
در نظام آفرينش، و جهت توليد نسل، غرايز و كشش هايي در نهاد موجودات به طرق گوناگون قرار داده شده است، كه در اين ميان انسان به لحاظ صاحب اختيار بودن و اراده مند بودن مي تواند دست به گزينش بزند.
و
نقل قول:
عشوه گري و جلب جفت در ساير حيوانات طرق مختلفي دارد مثل ايجاد بوهايي كه براي جنس نر كشش ايجاد مي كند. در انسان كشش هاي بين دو جنس علاوه بر خلقت ذاتي و تمايلات آنها مي تواند از طريق يادگيري تنوع پيدا كند.
بین انسان و حیوانات یک تفاوت بسیار بنیادین در این خصوص وجود دارد، حیوانات برای تولید مثل در شرایط طبیعی خاصی، مانند فصل رویش، یا زمان وفور غذا یا دمای آب یا .... به طور غریزی دست به تولید مثل می زنند در دیگر زمانها این رفتار جفت گیری را بروز نمی دهند در حالیکه انسان به مسئله آمیزش به دیده لذت می نگرد و الیته فصل خاصی هم ندارد.
همچنین فرموده اید
نقل قول:
و وقتي پاي تجربه و يادگيري و ... پيش مي آيد ممكن است به اشتباه 2 موضوع با هم خلط شود.
مثلا در مورد آرايش خانمها
1 - يك موضوع نياز به كشش جنس مخالف (متفاوت)، تشكيل خانواده ، ارضاء نيازهاي جنسي . (كه در واقع اين مورد فطري يا بهتر بگوئيم غريزي هست)
2 - نحوه و حدود ثغور و برداشتهاي فرد از تظاهر اين نياز،يادگيرهاي آموخته شده فرهنگي و كيفيت بروز و هدفهاي مورد اثر گذاري.
در بند یک اشاره به موضوع تشکیل خانواده و ارضا نیاز جنسی اشاره نمودید، لذا می توان اینگونه نتیجه گرفت که با جفت یابی و دسترسی به آمیزش، هدف تامین شده و وسیله دیگر کارکرد و کاربرد اولیه را ندارد یا حداقل در خارج از محیط خانه، ولی جناب مدیر سئوال در خصوص آرایش خانمها (مجرد یا متاهل) در محیط خارج از خانه است. لذا بعد از ازدواج و رفع نیازها "هدف مورد اثر گذاری" چه می باشد؟
و فرموده اید
نقل قول:
براي اينست كه با وجود چنين نياز ذاتي براي جلوه گري، اما تفاوت معنا داري در بين خانمها در اين زمينه هست. كه يكسرش تا نهايت عريانگري و يكسرش محدود بودن كامل به خانواده هست.
اگر بپذیریم که نیاز به جلوه گری در بعد از ازدواج هم ذاتی است، تا حدودی پاسخ سئوال داده شده است. در خصوص مرزهایی که برشمردید، قبلا هم توصیه نموده بوده مراقب باشیم دچار مثالهای حداقلی و حداکثری نشویم. اگر منظورتان از" محدود بودن کامل به خانواده"، نداشتن آرایش در بیرون خانه است که این مورد، خارج از بحث این تاپیک است.
در انتها هم فرموده اید
نقل قول:
در ساير كشورهايي كه در اين زمينه محدوديت ندارند، شايد بعضي اين صحنه ها را ديده باشيد كه خانمهاي پرمشغله، با موقعيت اجتماعي بالا، از نظر نوع و تنوع آرايشي در سطح متفاوتي از خانمهايي هستند كه در سطوح پائين تر بوده و فراغتهايشان بيشتر به لذتهاي سطح پائين معطوف است.
سئوال اساسی وجود آرایش است نه کیفیت آن، به قول خودتان خانمهای با جایگاه اجتماعی بالا فراغتهای کمی دارند، وگرنه شاید بیشتر به خودشان می رسیدند/
سلام خانم Setare
تمامي سخنان شما متين اما طبق گفته جناب اعتقادد كه اين تاپيك را باز كردند قرار شد به بحث شرعي و عرفي مسئله آرايش نگاه نكرده وبه بحث شخصيتي و روانشناسي آن بپردازيم.