RE: وابستگی به پسرهایی با تیپ خاص ازدواجمو تحت تاثیر قرار داده
سپاس فراوان:72::72::72:
اول یه توضیحی درباره کلمه خیانت بگم.اولا از دید من خیانت صرف مسئله جنسی نیست..همین که من با همسرم باشم اما یه تصویر از یه مرد دیگه مربوط به گذشته یا حال فرقی نمیکنه گوشه ای از ذهنم پیغام بده و چراغ بزنه برای من عین خیانته..نمیخوام اینو به همه تعمیم بدم.این فقط مال شخص منه..یعنی تا این حد هم برای من دوست داشتنی نیست..
این که با همسرت حرف بزنی و ذهنت یه جای دیگه بره..این که مدام اون فکر ازارت بده..تو مقاومت کنی اما انگار از دو طرف مخالف دارن میکِشنت و اونوقت متلاطم میشی..وقتی اشفته شدی به هم میریزی..نمیتونی اوضاع زندگیت رو کنترل کنی و زندگیت دچار نوسان میشه...
من اسم اینم میذارم خیانت.
ثانیا من میخوام تا اونجا که میشه از همین الان پیشگیری کنم.این بده؟
چیزی تقریبا اکثرتون اشاره کردین اینه که شخصی که من بهش وابسته شدم شده معیار ذهنیم حالا من همه رو با اون مقایسه میکنم..اما قضیه برعکسه ..یعنی چون اون شخص معیارای ذهنی منو داشته بهش وابسته شدم.
بله قوه تخیل من قوی بوده اما الان به شدت کنترل شده.
ارامش و وابستگی یه جا جمع نمیشه..حداقل برای من..وقتی وابستگی هست کنترل و مدیریت رابطه خیلی سخته و این خیلی منو عصبانی و اشفته میکنه.
من به کسی که دوسش دارم وابسته نمیشم من به اشخاصی با این مشخصات وابسته میشم.
وبله این رو تصمیمگیریم اثر گذاشته..نمیتونم به کسی دیگه جواب مثبت بدم..از طرفی نمیخوام با کسی دیگه عروسی کنم و اون تصویر برام بشه یه رویای از دست رفته..یا یه ذهنیت ارمانی تبدیل بشه به اشتباه.
بذارین یه توضیح دیگه بدم..همچین خصوصیاتی که گفتم مدام تو ذهنم پیغام میده تکیه گاه مردی که میشه بهش تکیه کرد جذاب مردانه و یه جذابیت پنهان..اشنا...
نمیدونم چی بگم واقعا؟؟
بهار ذهنیتی که راجع به خیانت داری کاملا درسته!
ولی من ی موضوع رو نمی فهمم!منظورت از وابستگی!
یعنی دوست می شی با کسی با این مشخصات و بعد وابسته میشی...
وابسته میشی یعنی چی؟دقیقا چه جوری وابسته می شی...
خوب این حس حمایت که گفتی!خوب قابل درکه ،چون بعضی افراد ظاهرشون جوریه که حس حمایت به ادم می دن وربطی به رنگ پوست و قدشون نداره بیشتر به ظاهر مردونه ربط داره
ولی خوب فقط در نگاه اول
بعدش طرز برخورد و رفتار اون شخص هست که این حس رو به آدم میده
راستش من به نظرم خودت داری این قضیه رو بزرگ می کنی واسه خودت و اصلا قضیه پیچیده ای نیستش
مثلا منم ی سری ویژگی های ظاهری همیشه تو ذهنم بود که فکر می کردم پسر مورد علاقم باید تا حدی اون ویژگی ها رو
داشته باشه
ولی بعضی این خصوصیت ها تو ظاهر نامزدم نبود
ولی وقتی باهاش آشنا شدم اون خصوصیات کلا فراموشم شد....
مثلا برای مثال بگم من دوست نداشتم پوستش سبزه باشه ولی سبزه بود
مثلا خیلی به نظرم هیکلی بود
ولی بعد از یکی دوبار انقدر ازش خوشم اومد که اون تصویر ذهنی کلا برهم ریخت...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط نازنین 1
بهار ذهنیتی که راجع به خیانت داری کاملا درسته!
ولی من ی موضوع رو نمی فهمم!منظورت از وابستگی!
یعنی دوست می شی با کسی با این مشخصات و بعد وابسته میشی...
وابسته میشی یعنی چی؟دقیقا چه جوری وابسته می شی...
یعنی به شدت به سمت اون فرد جذب میشم..ممکنه اون شخص در مقابل کسی که معیارایی که گفتم رو نداره سطح پایینتری داشته باشه مثلا از نظر تحصیلات یا خونواده یا... مثلا یه نفر باشه که پوستش روشنه یا اونجوری که گفتم نیست و تحصیلات بالاتری داره یا سطح فرهنگ بالاتری داره یا خونواده بهتری داره یا حتی قشنگتر باشه اما اینجا اون شخص با مشخصات ظاهری که گفتم منو جذب میکنه..و وابستگی..اخه وابستگی رو چطوری توضیح بدم؟
و من میدونم اینکار منطقی نیست..اونوقت مدام تلاش میکنم که از اون شخص فاصله بگیرم و خونوادم هم نمیتونن تحمل کنن من شخصی که یه فاکتورش از اون یکی پایینتره رو ارجحیت بدم و خودمم میدونم اینکار غلطه و اصلا وابستگی غلطه..برای همین خیلی تلاش میکنم که از بین بره.
خوب این حس حمایت که گفتی!خوب قابل درکه ،چون بعضی افراد ظاهرشون جوریه که حس حمایت به ادم می دن وربطی به رنگ پوست و قدشون نداره بیشتر به ظاهر مردونه ربط داره
ولی خوب فقط در نگاه اول
بعدش طرز برخورد و رفتار اون شخص هست که این حس رو به آدم میده
اره رفتار و اخلاق خیلی برام مهمه اما باز اونم پررنگه..بالا بیشتر توضیح دادم
راستش من به نظرم خودت داری این قضیه رو بزرگ می کنی واسه خودت و اصلا قضیه پیچیده ای نیستش
پیچیده نمیدونم اما بزرگ هست..من دارم اینطوری فرصتامو به بطالت میگذرونم برای چیزی که نمیدونم چیه..برای چیزی که نمیدونم ایا درسته؟
به نظرم خانم نازنین خیلی درست گفتن...
خب سعی کن به کسی جواب مثبت بدی که تا حدی هم این ویژگی ها رو داشته باشه..
در ضمن وابستگی به کسی که آدم میخواد باهاش ازدواج کنه که بد نیست!
شما از الان نگران چیزی هستی که اصلا اتفاق نیفتاده و شاید هرگز اتفاق نیفته!!
مشکل شما اینه که هنوز عاشق کسی نشدی!
وقتی آدم واقعا شیفته کسی بشه،همونطور که نازنین گفت از خیلی از معیارهاش کوتاه میاد یا به کل فراموش میشه!!
در ضمن این وابستگی هم که مدام دربارش میگید مال اوایل آشنایی هست!
شما وقتی عاشق بشی و ازدواج کنی بعد از مدتی انقدر توی پیچ و خم زندگی میفتی که خیلی از مسائل مجردی به کل یادتون میره.(البته سعی کنید همسرتون حتما تا حدی معیارهاتون رو داشته باشه که به قول خودتون همیشه این آرزو به دلتون نمونه)
ببینید همه ما آدمها توی ذهنمون یه سری ایده آل ها و معیارها رو داریم.مثلا آیا پسر مجردی هست که از همسر آیندش تصور یه دختر زشت رو داشته باشه!!؟ همه اون گوشه ذهنشون یه آدم کامل رو تصور میکنن...قدهای بلند.اندام های زیبا چهره های جذاب.... ولی مسلما همه اینها محقق نمیشه!حالا شاید هم بعد از ازدواج این ایده آل گوشه ذهنمون بازی کنه(بالاخره مرغ خیال کس را کس بال و پر نبندد!) ولی این به معنای خیانت نیست.اگه آدم واقعا به همسرش متعهد باشه.این خیالات شاید فقط گاهی بیان و برن..(البته همونطور که گفتم باید سعی بشه توی انتخاب حتما تا حدی طرف معیارهای ظاهری مورد نظر رو داشته باشه،به نظر من تا 60 ٪ هم کفایت میکنه،ولی اگر حتما اون ایده آل ذهنی هم نبود مشکلی نیست)
بذارید یه خورده زمان بگذره...خودتون متوجه میشید که واقعا مشکل بزرگی نیست ...
سلام
به نظرم مشکل شما ی راه حل ساده داره
شما تا حالا معیاراتون را شماره یندی و درجه بندی کردین؟مثلا اخلاق 4 امتیاز-ایمان 3 امتیاز و ......
خوب حتما این کار را کردید. حالا راه حل اینه که امتیاز دهیتون را از اول به معیارا انجام بدید و مشخصات ظاهری که مد نظرتونه را با شماره بالاتری امتیاز بدبد. و سپس به مواردی که پیش خواهد اومد نگاه کنید، ممکنه کسی با این مشخصات ظاهری پیدا بشه که در سایر موارد امتیازش کمتره ولی وقتی امتیازا را جمع میزنید به نمره قبولی میرسه! به هر شکل یادتون باشه عشق و کشش جسمس هم در ازدواج بسیار بسیار مهمه و اصلا نباید به به این خواستتون بی توجهی کنید چون بعدا مشکل ساز میشه.(درست مثل خود من که دوست داشتم همسرم چشمای روشن داشته باشه و نشد، حالا هر زنی را که میبینم چشمای روشنی داره بدجوری دست و دلم میلرزه و قلبم به تپش میافته!) البته من از ازدواجم راضی هستم ولی میخوام بدونید چنین چیزایی سر ر اهتون قرار داره پس به مشخصات ظاهری خیلی امتیاز بالا بدید(البته نه اینکه چشمتون را رئ همه چیز ببندید):310:
نمیدونم شاید من نمیتونم منظورمو درست برسونم.
نقل قول:
در ضمن وابستگی به کسی که آدم میخواد باهاش ازدواج کنه که بد نیست!
شما از الان نگران چیزی هستی که اصلا اتفاق نیفتاده و شاید هرگز اتفاق نیفته!!
چرا وابستگی بد نیست؟به نظر من وابستگی وحشتناکه..هر چقدر که دلبستگی تو ازدواج قشنگ و زیبا و سازنده است وابستگی بد و ویران کننده است.
برای تفاوت این دوتا براتون مثال میزنم.دلبستگی اون ماسه هاییه که با عشق کف دستات نگه داشتی و وابستگی اینه که از ترس از دست دادن دستتو مشت کنی اما ای دل غافل که ماسه ها از لای انگشتات میریزن.درسته؟
برادر من اتفاق افتاده..من که خودم دارم میگم اتفاق افتاده و چقد از من انرژی گرفته..شاید من با اون اقا با اون مشخصات ظاهری نتونم ازدواج کنم ایا درسته بخاطر ظاهرش وابستش بشم؟
درسته مدام یه شکلی تو ذهنم تاب بخوره و همه رو باهاش مقایسه کنم.باید صبر کنم یکی که هم اخلاقش خوبه هم رفتارش خوبه هم خونواده هم تحصیلات هم کار هم پول و هم عین تصور ذهنی من هست بیاد.
حالا فرضا اومد باید وابستش بشم؟من نمیخوام وابسته بشم.
معیارامو دسته بندی کردم..از نظر منطقی به غیر از اخلاق و رفتار تحصیلات و خونواده و پول و..مهمترن تا اینکه مثلا حتما رنگ چشاش قهوه ای روشن باشه و حتما بازوها و قفسه سینه محکمی داشته باشه و حتما اونی که من گفتم باشه..اما درعمل ذهن من اونا رو تایید نمیکنه.
برام جالبه. مشکل بهار، مشکل خیلییییییییی از ماها هست.
یه جور شرطی شدن در ذهن. و خیلیییییییییی از ماها داریم به همین واسطه ضربه میخوریم برای ازدواجمون.
اون وقت هنوز علم روانشناسی نمیدونه باید برای برخورد با این شرطی شدن ها چه کرد؟؟
حتی اگر نمیدونه، برام جالبه و مهمه بشنوم که علم هنوز نفهمیده که الکی آدم هی دنبال جواب سوالش تو مقالات نگرده.
منتظر پاسخگویی کارشناسان تالار هستم:72::43::82:
دوست عزیز
خانمها در وهله ی اول حذب خصوصیا ت ظاهری طرف میشن اما اون چیزی نیست که اونها رو عاشق نگه داره خصوصیات رفتاری و ... خیلی چیزهای دیگه است که باعث میشه اونها رو عاشق نگه داره!
سلام بهار خانوم:72:
تنها راهی که به ذهنم میرسه دور کردن ذهنتون از تفکر به علاقتون هست.
قبول دارم، آدم وقتی یاد یه چیزی میوفته سخت میشه که ذهنشو منحرف کنه. اما راهکار، فکر نکردن نیست. راهکار اینه که عوامل ایجاد این تفکراتو تا حد امکان کم کنین.
حالا این عواملو چجوری کمشون کنیم؟
اول از همه، باید بگیم که ما و شما نمیتونیم کاری کنیم که این پسرا کمتر بشن یا از بین برن و ... :) پس کم کردن این عاملها به خودمون و رفتار خودمون وابستست.
۱. اگه در جمعهایی هستین که کارشون آنالیز و بحث در مورد تیپ و قیافهی این و اون هست، وقتی صحبت این میشه که فلانی (جنس مخالف) تیپش این مدلیه یا فلانی موهاش قشنگه و ... سعی کنین توی بحثاشون شرکت نکنین. در صورت امکان، تلاشتون هم بر این باشه که موضوع صحبتو به چیز دیگه تغییر بدین. بحث کردن در مورد قیافهی خوب و هیکل مناسب برای جنس مخالف، نتیجهای جز قوی کردن علاقهی درونیتون و جزئیتر شدن انتظاراتتون از تیپ و اندامِ شریکِ زندگیِ مشترکتون نداره. و هر قدر این انتظارات جزئیتر بشن، احتمال پیدا کردن فرد مورد نظرتون کمتر میشه. و از اون بدتر، به دلیل کمیاب شدن ظاهرِ موردِ علاقتون، احساس و علاقتون به آدمایی که این مشخصاتو دارن بیشتر میشه. ( = دور شدن از توجه به اخلاق و رفتار افراد ) :163:
۲. فکر کنم قبول داشته باشیم که راه حل این موضوع توی خونه موندن هم نیست. من اعتقاد دارم آدم میتونه توی اجتماع باشه اما به این موضوعات فکر نکنه. کافیه وقتی خودمون تنهاییم و خبری از صبحتهای دوستان آنالیزورمون(!) نیست، خودمونو نگه داریم و آنالیزور نباشیم. راهش هم اینه که کمتر به جنس مخالفمون توجه داشته باشیم. نگاهمونو بهشون کمتر کنیم. و چه بهتر اگه این نگاههارو فقط در مواقعی که ضرورت ایجاب میکنه داشته باشیم.
البته بهار خانوم، نباید اینجوری باشه که وقتی به جنس مخالف نگاه نمیکنین، با خودتون بگین که "نگاه نمیکنم چون میخوام علاقمو کمرنگ کنم." اینجوری ممکنه بازم فکر کنین. پس بهتره در کنارش هدف جایگزینی هم پیدا کنین.
مثلا یکی فلسفهی نگاه نکردنشو این میدونه که "من مسلمانم. خدا هم گفته نگاه نکنید. پس حتما مصلحتی هست. و نگاه نمیکنم." و ... شما هم میتونین فلسفهای برای این کار انتخاب کنین. چیزی که براتون جالب باشه و بتونه پشتوانهای برای استمرار در این کار باشه.
این دو راه، راههایی بودن که به ذهنم میرسیدن. شما قطعا راههای دیگهای هم به ذهنتون میرسه که از اون طریق عوامل ایجاد این جور فکرارو کمتر کنین. با عملی کردن این راهکارها، به مرور زمان فکر کردنتون کمتر میشه. با کم شدن میزان فکر کردنتون، نتایج بدست اومده از تفکرات گذشتتون کمرنگتر میشن.
و خوب فکر کنم شما همینو میخواین.
:72:
سلام بهار.منم واقعا شبیه توام.خیلی سخته.آدم گیج میشه.ببین اهمیت بده به سلیقت.فقط معیاراتو تعادل ببخش.اگر کسی 40 50 60 درصد از معیارای ظاهرو داشت و البته بقیه مواردشم خوب بود حتما راجبش جدی فکر کن.خودتو اذیت نکن.آخر یکی به دلت میشینه که بقیه مواردشم خوبه.باید بدونی (مناسبترین کیه) نه ایده آل ترینه ذهن تو.( ظاهر مهمه...) ولی ظاهری که مناسب تو باشه.اگر ظاهرت از 20 17 هست پس طرفتم دست کم 15 باشه!
پس قبول کن طرفتم طرز فکرش مثل تو باشه و قسمتی از علاقش بخاطر ظاهرت باشه.و این خوبه.ولی اگر روزی ظاهر از بین رفت ریسک بزرگی کردین هر دوتون.ولی میشه با ظاهر علاقمند شی و بعد هم ارزش هاشو ببینی! البته اگر خوش اقبال باشی!