RE: فوبیا و اضطراب اجتماعی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گل بیرنگ
مرسی footer2 عزیز
اما من در سوالی که پرسیدم منظورم فقط در مورد بیماری فوبیا بود(نه افسردگی)و قرصهایی که برای این بیماری فوبیا و برطرف شدن اون تجویز میشه اثرشون به چه شکل هست
مثلا در مورد ki@rash که دکتر این قرص ها رو براش نوشته ایا اگه مثلا یه مدت که براش تعیین شده بخوره و ایشالا خوب بشه بعدش که قطع کرد ممکنه که دوباره برگرده ؟ یا اینکه یه مدت که تعیین کرده بخوره برای همیشه این مشکلش حل میشه؟
:72:
خواهش میکنم.
ببینید فوبیا یک بیماری شخصیتی و روحیه.نمیشه گفت قرص یا دارو خورد و برطرف بشه.چطور بگم،مثل سرماخوردگی یا بدن درد نیست یا سر درد نیست.طرز نگرش و زندگی شخص باید تغییر کنه.داروها کمک میکنه تا شکل و سبک زندگی تغییر کنه و مثل سایر افراد جامعه بشه.
داروهایی که برای فوبیا تجویز میشه تقریبا همان داروهای ضد افسردگی و ضد اظطرابه چرا که داروها هر سه علائم رو خفیف میکنند.
بهترین دارویی که برای فوبیا تجویز میشه و خوب جواب میده داروی سرترالین(آسنترا) است که عکسش را قرار دادم.این دارو را باید حداقل دو سال مصرف کرد.
من خودم قبل از مصرف این داروها جرات نداشتم برم مغازه خرید کنم!همه چیز از دستم میوفتاد.خیس عرق میشدم.توی جمع نمیرفتم فکر میکردم کم میارم.خودمو بدبخت میدونستم.و هزار مشکل دیگه.
الان دو سه ساله مصرف میکنم نوع نگرشم عوض شده.عنایت کن.نوع نگرشم.یعنی حالا میگم اصلا ترسی ندارم.میرم خرید میکنم.یه خورده پر رو شدم و مثل بقیه توی جمع میرم.حدود70% بیماریم برطرف شده.
وقتی که بیوفتی توی راه و سبک جدید زندگی و بفهمی(توجه کنید تاکید میکنم بفهمید که میتونید عوض بشید)و چون این داروها این خاصیتو دارند که شمارو به اون راه هدایت کنند و به جامعه بفرستند،حتی اگر بعد از مدتی البته حتمن زیر نظر پزشک دارو کمتر بشه و در نهایت قطع بشه ممکنه 10% عوارض برگرده ولی دیگه میتونید برید خرید.چون ترستون ریخته!شجاع میشید!دیگه خودتونو نمیبازید.
من تا 200 میل سرترالین(آسنترا) مصرف میکردم در اوج مشکلم.این دارو نه مثل سایر داروها اضافه وزن میاره و نه خیلی ضعیف میکنه یا صورت رو درب و داغون میکنه.
مثلا داروی فلوکستین یا فلوکسامین روی چهره تاثیر میذاره.
ولی سرترالین(تاکید میکنم حتمن آسنترا)داروی بسیار خوبیه.
من بعد از دو و نیم سال سرترالین را تحت نظر پزشک ابتدا 150 میل و بعد 100 میل کم کردم و در نهایت به 75 میل کاهش پیدا کرد و برای شش ماه به 50 و در نهایت به 0 رسید.
حالات عصبی من برگشت ولی نه به شدت قبل!روم میشد صحبت کنم.به خودم اعتقاد و ایمان داشتم.فهمیدم که الکی میترسیدم.
ولی بخاطر یک مشکل عاطفی که برایم پیش آمد یکسری عوارض افسردگی برگشت که مجبور شدم زیرنظر پزشک با 50 میل ادامه بدم که الان 50 میل میخورم.
در کل این دارو با دوز درست پس از دو سال خیلی تاثیر داره و بیماری را تا 70% کاهش میده.
پس از کم کردن دوز یا حذفش عوارضی برمیگرده ولی بسیار خفیف.
سئوال دیگه ای داشتی بپرس:72:
سلام جناب فوتر من حدود 4سال قبل آسنترا مصرف ميكردم هفته اول 50 ميلي بعد روزي 100 ميلي كه تا 1سال ادامش دادم جون آخرها احساس ميكردم كه ديگه اون اثرسابق رو نداره يعني اون راحتي و شادي كه قبلا داشتم كم شده بود اين بود كه ديگه قطعش كردم كه حدود 2 هفته اي عوارضاشي از قطع ناگهاني دارو رو داشتم مثل سرگيجه و احساس سبكي سر فكر مي كردم مغزم داخل يك مايع شناوره/ بعد خوب شد و به حالت نرمال خودم برگشتم وديگه دارو نخوردم علائمم خيلي نسبت به گذشته بهتر سد اما رفع نشده و فكر مي كنم كه اگه باز يك كم خودم رو قلقلك بدم يعني تو شرايط استرس زا خودم رو قرار بدم 2باره تا حد مرگ شايد دچار استرس بشم/ اما تاكيد ميكنم كه اين شرايط نسبت به گذشته هم كمتر شده يعني در بعضي موقعيتهايي كه قبلا دجار فوبي مي شدم الان نميشم(احساس مي كنم منطقي تر شدم)وهم شدت استرسم كمتر شده اما مشكلم رفع نشده واحساس آزادي نمي كنم جديدا رشته اي قبول شدم كه مجبورم هر 3هفته يك بار يك كنفرانس بدم و اين من رو نگران كرده كه آيا اين رشته رو برم يا انصراف بدم و نكنه دوباره علائمم تشديد بشه . مي خوام اگه تصميم به رفتن داشتم 2باره دارودرماني رو شروع كنم من شنيدمzoloftازasentraبهتره. مي تونين در مورد اين نوع از سرترالين از پزشكتون سوال كنين. ضمنا ميخواستم بدونم كه دقيقا دوز داروتون رو چطور در طول اين مدت تغيير ميدادين. و جطور فهميدين كه مي تونين دوزش رو كم كنين؟ممنون موفق باشين
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بيتانا
سلام جناب فوتر من حدود 4سال قبل آسنترا مصرف ميكردم هفته اول 50 ميلي بعد روزي 100 ميلي كه تا 1سال ادامش دادم جون آخرها احساس ميكردم كه ديگه اون اثرسابق رو نداره يعني اون راحتي و شادي كه قبلا داشتم كم شده بود اين بود كه ديگه قطعش كردم كه حدود 2 هفته اي عوارضاشي از قطع ناگهاني دارو رو داشتم مثل سرگيجه و احساس سبكي سر فكر مي كردم مغزم داخل يك مايع شناوره/ بعد خوب شد و به حالت نرمال خودم برگشتم وديگه دارو نخوردم علائمم خيلي نسبت به گذشته بهتر سد اما رفع نشده و فكر مي كنم كه اگه باز يك كم خودم رو قلقلك بدم يعني تو شرايط استرس زا خودم رو قرار بدم 2باره تا حد مرگ شايد دچار استرس بشم/ اما تاكيد ميكنم كه اين شرايط نسبت به گذشته هم كمتر شده يعني در بعضي موقعيتهايي كه قبلا دجار فوبي مي شدم الان نميشم(احساس مي كنم منطقي تر شدم)وهم شدت استرسم كمتر شده اما مشكلم رفع نشده واحساس آزادي نمي كنم جديدا رشته اي قبول شدم كه مجبورم هر 3هفته يك بار يك كنفرانس بدم و اين من رو نگران كرده كه آيا اين رشته رو برم يا انصراف بدم و نكنه دوباره علائمم تشديد بشه . مي خوام اگه تصميم به رفتن داشتم 2باره دارودرماني رو شروع كنم من شنيدمzoloftازasentraبهتره. مي تونين در مورد اين نوع از سرترالين از پزشكتون سوال كنين. ضمنا ميخواستم بدونم كه دقيقا دوز داروتون رو چطور در طول اين مدت تغيير ميدادين. و جطور فهميدين كه مي تونين دوزش رو كم كنين؟ممنون موفق باشين
درود بر شما
ببخشید که باید از آخر شروع کنم،.
zoloft-asentra و نامهای دیگر نامهای تجاری داروی سرترالین هستند.آسنترا روی من بهتر از زولوفت جواب داد.البته من 3 سالی میشه که آسنترا مصرف میکردم و حدود 2 ماه زولوفت.احتمالا چون زود قطع کردم (داروی دیگری دکتر تجویز کرده)اثرش را ندیدم.
ولی در مجموع Zoloft بهتر از Asentra هست به این دلیل که از خارج مستقیما وارد میشه و توش دستی نمیبرند.منظور توی بسته هست.و اشخاص زیادی Zoloft را تایید کردند اما Asentra را نه.
بخاطر کمیاب بودن Zoloft معمولا Asentra را تجویز میکنند.اگر Zoloft رو از نزدیک ببینید کیفیت بسته بندی و مهر و غیره را میتوانید مشاهده کنید.پس با توجه به بررسی که من کردم Zoloft اثرش قطعا بهتره.
سرترالین بستگی به بیماری شخص داره که تجویز میشه.معمولا برای اظطراب فراگیر تجویز میکنند ولی در واقع جز ضد افسردگی های بازجذب اختصاصی سرتونین هست.که هم باعث کاهش شدید اظطراب میشه و هم باعث رفع علائم فوبیا که همون جمع هراسی هست که در موقع کنفرانس ها و غیره نیز شایع است.
من به شما همین دارو را پیشنهاد میکنم که مصرف کنید.ولی بنابر تجربه کنم حتما پیشنهاد میکنم همراه با سرترالین(Zoloft)از قطع Propranolol نیز استفاده کنید.
نحوه مصرف هم صبح پس از بیدار شدن بلافاصله سرترالین را + یک قرص 20 میلی پروپرانولول مصرف کنید تا نتیجه بسیار مطلوب تری بگیرید.همچنین عصر نیز یک قرص 20 میلی گرم دیگر از پروپرانولول مصرف کنید.
پروپرانولول تا روزی 160 میلی گرم نیز مشکلی ایجاد نمیکند فقط باعث افت فشار میشود که طی مصرف اثراتش کم میشه و به این خاطر که سرترالین کمی فشار خون را بالا میبرد بهتره که باهاش مصرف کنید چون خاصیت ضد اظطراب و ترس رو کاهش میده.
دوز قرص سرترالین برای بیماری اظطراب بسته به سن شخص و نوع اظطرابش داره ولی 50 میل گرم ناچیزه و میتونه تا روزی 150 میلی گرم بدون مشکل ادامه داشته باشه.
اما از عوارض شایع سرترالین کاهش بسیار شدید میل جنسی میباشد که بیشتر در آقایان نمایان میشه ولی در خانم ها هم کم نیست.
نسبت به سایر دارو های دیگر در گروه خودش هم کم عارضه ترین دارو هست ولی مورد بالا رو قطعا داشته و خواهید داشت.
پرانتز:(اگر متاهل هستید مصرف داروی بوپروپیون که یک داروی ضد افسردگی هست طبق نظر پزشکتون میتونه باعث میل بیشتر جنسی شما بشه که عارضه فوق رو تا قدری رفع میکنه)
نکته دیگری که لازم دونستم بنابر تجربم بگم:
سرترالین را دو نوبت مصرف نکنید.بهترین موقع فقط صبح وقتی که از خواب بیدار میشوید با یک پروپرانولول میباشد.شب مصرف نکنید که باعث بی قراری میشود و نتیجه عکس میدهد.
سئوال دیگری داشتید بپرسید.:72:
سلام راستش منم مثل شما تحت نظر دکتر روانپزشک هستم داروی سرترالین رو هم مصرف میکنم البته مشکل من افسردگی دوقطبیه اما گاهی جاهای شلوغ دچار حالات وحشت و استرس میشم تو این حالات مصرف آلپروزولام خیلی برام خوب بوده به نظر من شما یاید درمانتون تکمیل کنید چون درمان بیماریهای روحی زمان میبره و منم الان بعد از چند سال مراجعه به دکتر خیلی نتیجه گرفتم امیدوارم بهتر بشید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ghalam63
سلام راستش منم مثل شما تحت نظر دکتر روانپزشک هستم داروی سرترالین رو هم مصرف میکنم البته مشکل من افسردگی دوقطبیه اما گاهی جاهای شلوغ دچار حالات وحشت و استرس میشم تو این حالات مصرف آلپروزولام خیلی برام خوب بوده به نظر من شما یاید درمانتون تکمیل کنید چون درمان بیماریهای روحی زمان میبره و منم الان بعد از چند سال مراجعه به دکتر خیلی نتیجه گرفتم امیدوارم بهتر بشید
درود
بله مخصوصا سرترالین اثراتش توی دراز مدت نمایان میشه.نظر من اینه که بعد از 100 روز تازه اثرش احساس میشه و تا قبل از این مدت مثل گچ و داروی خواب آور هست.
در مورد آلپرازولام هم که با اسم زاناکس یا زانکس معروفه قاعدتا نباید با سرترالین مصرف بشه.ولی من افرادی رو میشناسم که مثل شما از آلپرازولام همراه با سرترالین استفاده میکنند.
اما پیشنهاد اینه که سرترالین رو هر روز صبح به همراه پروپرانولول 20 میلی گرم مصرف کنید و عصر ها هم 20 میل دیگر پروپرانولول و شب نصف آلپرازولام و دوز سرترالین که پزشک تجویز میکنه.
سرترالین توی روز خوب جواب میده و آلپرازولام توی شب که برای دیرخوابی و حفظ آرامش تجویز میشه.
اما پروپرانولول + سرترالین معجزه میکنه برای روز.:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بيتانا
با سلام
به نظر من این سوال که آیا این رشته رو برید یا انصراف بدید بستگی به خودتون و آیندتون داره.ولی من هم به خاطر همین شرایط کلا فوق لیسانس رو بیخیال شدم چون با یک همچین مشکلی فرد نمیتونه کنفرانس بده و بدتر روحیش خراب میشه مگر اینکه از دارو درمانی استفاده کنه
دوستانی که ا زخانواده ssri دارو تجویز می کنند ..دارو رو فقط روانپزشک با توجه به سن و وزن و تحمل فرد و میزان
افسردگی و ترس از اجتماع واحتما ل خودکشی تجویز میکنه .
اینجوری نیست که اگ رروانپزشک برای من paxil ( پاروکستین ) تجویز کرد من به شما پیشنهاد بدم ..
جدای از اینها مشکل تمام انسانهایی که دچار فوبیای اجتماعی هستند به چسبندگی دوپامین به پلاسمای خون
بستگی داره و مقدا دوپامین در مغز ...
داروهای دوپامنرژیک سریعترین و بهترین کمک برای افراد مبتلا به فوبیای اجتماع یهستند..
نه داروها ی که باعث عدم باز جذب سروتونین می شوند..
یکی از دلایل بالا رفتن اعتماد به نفس افراد که از مت آمفتامین استفاده م یکنند به دلیل جلوگیری از عدم باز جذب
دوپامین و بالا رفتن غلظت دوپامین د رپلاسمای خون انسان که باعث میشه فرد اعتماد به نفس زیاد یپیدا کنه
و فردی کاملا اجتماعی بشه
لطفا سروتونین مغز رو با داروهای ssri دستکار ی نکنید :72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط saeed teh
دوستانی که ا زخانواده ssri دارو تجویز می کنند ..دارو رو فقط روانپزشک با توجه به سن و وزن و تحمل فرد و میزان
اینجوری نیست که اگ رروانپزشک برای من paxil ( پاروکستین ) تجویز کرد من به شما پیشنهاد بدم ..
جدای از اینها مشکل تمام انسانهایی که دچار فوبیای اجتماعی هستند به چسبندگی دوپامین به پلاسمای خون
داروهای دوپامنرژیک سریعترین و بهترین کمک برای افراد مبتلا به فوبیای اجتماع یهستند..
یکی از دلایل بالا رفتن اعتماد به نفس افراد که از مت آمفتامین استفاده م یکنند به دلیل جلوگیری از عدم باز جذب
دوپامین و بالا رفتن غلظت دوپامین د رپلاسمای خون انسان که باعث میشه فرد اعتماد به نفس زیاد یپیدا کنه
و فردی کاملا اجتماعی بشه
میزان و نوع فوبیا و اضظراب رو پزشک تشخیص میده.ولی میزان دوپامین به تنهایی اگرکنترل بشه کارساز نیست.
میزان دوپامین وقتی که غلظتش زیاد میشه احساس رضایت رو در فرد بالا میبره ولی سرتونین احساس پوچی و استرس رو کاهش میده.از اونجایی که فوبیا به اضطراب هم مربوط میشه دارو ترکیبی تجویز میشه.
ولی اکثر اوقات از خط اول درمان که SSRI هست برای رفع اضطراب استفاده میکنند تا ببینند پس از 2 ماه وضعیت بیمار به چه شکل در میاد و در صورتی که با رفع اضطراب هنوز هم علائم دوری از جمع وجود داشته باشه از داروهای جذب دوپامین استفاده میکنند.
به هر حال باید پزشک تجویز کنه و ما فقط راهنمایی در خصوص این بیماری رو کردیم:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط footer
نقل قول:
و فردی کاملا اجتماعی بشه
میزان و نوع فوبیا و اضظراب رو پزشک تشخیص میده.ولی میزان دوپامین به تنهایی اگرکنترل بشه کارساز نیست.
میزان دوپامین وقتی که غلظتش زیاد میشه احساس رضایت رو در فرد بالا میبره ولی سرتونین احساس پوچی و استرس رو کاهش میده.از اونجایی که فوبیا به اضطراب هم مربوط میشه دارو ترکیبی تجویز میشه.
ولی اکثر اوقات از خط اول درمان که SSRI هست برای رفع اضطراب استفاده میکنند تا ببینند پس از 2 ماه وضعیت بیمار به چه شکل در میاد و در صورتی که با رفع اضطراب هنوز هم علائم دوری از جمع وجود داشته باشه از داروهای جذب دوپامین استفاده میکنند.
به هر حال باید پزشک تجویز کنه و ما فقط راهنمایی در خصوص این بیماری رو کردیم:72:
ارتباط بین اجتماعی بودن و دوپامین بسیار شناخته شده است. سوء استفاده از مواد دوپامینرژیک مثل آمفتامینها جهت بهبود عملکرد اجتماعی، افزایش اطمینان و اعتماد به نفس بسیار رایج است. در یک مطالعه جدید ارتباط مستقیمی بین موقعیت اجتماعی افراد و میزان چسبندگی گیرندههای دوپامین نوع دوم و سوم (D2/3 binding affinity) در استریاتوم(striatum) یافت شده است. [۱] برخی از مطالعات نیز دقیقا کاهش میزان چسبندگی گیرندههای نوع دوم دوپامین را در استریاتوم افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی نشان می دهد. [۲] برخی مطالعات دیگر به غیرطبیعی بودن میزان ترانسپورترهای دوپامین(dopamine transporter) در استریاتوم افراد مبتلا اشاره کرده اند. [۳] [۴] هر چند برخی از محققین نیز نتایج متفاوتی بدست آورده اند.[۵] ولی شواهد بسیاری بر نوعی ناهنجاری در سیستم دوپامینرژیک مبتلایان تاکید می کند. به عنوان مثال نقص در تمرکز، خستگی، بی علاقگی به امور روزمره و روابط اجتماعی، کاهش اعتماد به نفس و ... در مبتلایان دیده می شود. مبتلایان نیز داروهای دوپامینرژیک را موثرترین داروها در برخورد کوتاه مدت با این اختلال می پندارند. برخی تحقیقات نیز میزان بالای شیوع اضطراب اجتماعی در بین بیماران مبتلا به پارکینسون و شیزوفرنی را نشان می دهد. در یک مطالعه اضطراب اجتماعی در 50 درصد از مبتلایان به پارکینسون تشخیص داده شده است.[۶] مطالعات دیگری نیز نشان داده اند برخی آنتاگونیستهای دوپامین(dopamine antagonists) مثل هالوپریدول ممکن است در افراد غیرمبتلا علائم اضطراب اجتماعی ایجاد کند. [۷] که نقش دوپامین در اضطراب اجتماعی را پررنگ تر می کند.:72:
منبع:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D9%88%D9%BE%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86
جلوگیری از بازجذب سروتونین بیشتر به افسردگی کمک میکنه تا اظطراب دوست عزیز:72:
باز هم اگر احتیاج بود منیع موثق براتون آماده می کنم :72:
دوست عزیز فرمایشات شما هم درسته روانپزشکان برای دفعات اول با تجویز داروهای ssri سعی دارند اضطراب
افراد رو کاهش بدهند اما هیچ رابطه مستقیمی بین سروتونین و اظطراب اجتماعی وجود نداره بلکم فقط در افسردگی
کاربرد داره...یکی از دلایل دیگش هم کم عارضه بودن داروهای ssri هست :72:
بیمار باید حداقل 40 روز یه دارویی مثل سیتالوپرام رو بخوره تا اضطراب اجتماعیش کاهش پیدا کنه
که هم اشتها هم خواب دچا راختلال میشه ...و خواب آلودگی بعضا جزو عوارض همیشگی داروهای ssri هست
مخصوصا فلوکسامین ( لووکس ) و پاروکستین بیشترین میزان خواب آلودگی رو دارند و فلوکستین کمترین..
فلوکستین هم که خودش به صورت اشتباه توسط متخصصان تغذیه برای لاغری و کم شاتهایی تجویز میشه
کاهش سطح سروتونین مغز از علل اصلی افسردگی است لذا داروهای ضد افسردگی متعدد بر این اساس ساخته شده اند مانند لیگاندهای گیرنده 5HT1، لیگاندهای گیرنده 5HT2، لیگاندهای 5-HT3 گیرنده, 5-HT4 گیرنده, 5-HT5A گیرنده, 5-HT6 گیرنده, 5-HT7 گیرنده، مهارکننده های بازجذب سروتونین و مهارکننده های آنزیمMAO (آنزيم تخريب كننده سروتونين در مغز). از معروفترین داروهای افسردگی این گروهها فلوکسیتین، سرترالین، فلووکسامین و سلژلین هستند.
منبع:
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%AA%D9%88%D9%86%DB%8C%D9%86
نقل قول:
دوست عزیز فرمایشات شما هم درسته روانپزشکان برای دفعات اول با تجویز داروهای ssri سعی دارند اضطراب
افراد رو کاهش بدهند اما هیچ رابطه مستقیمی بین سروتونین و اظطراب اجتماعی وجود نداره بلکم فقط در افسردگی
کاربرد داره:72:
منم کاملا با این حرف شما موافقم.ssri ها بیشترروی شاخصه افسردگی فرد تاثیر میذاره ولی روی اضطراب اجتماعی خیلی تاثیر خاصی نداره.حداقل برای من که اینجوری بوده.البته اگراضطراب فرد خفیف باشه ssri ها بهترین گزینه است ولی وقتی شدید باشه بی نتیجه است.البته داروهای دوپامینرژیک اعتیاد آوره و نمیشه خیلی ازشون استفاده کرد