سلام
این که میگید باقیات صالحاتی ندارید ادب مهمی در بندگی هست و ادب خودش یک باقیات صالحات بزرگ هست وسیره معصومین ما هم همین بوده که خودشون و عملشون رو در برابر خدا به شدت می شکستند و کوچک میکردند به طوری که ادراک این همه شکستگی برای ما میشه گفت ناممکن میشه و تجلی اون هم مثل اکثر شعائر دیگه توی کربلاست اونجا که بعد از بریدن سر مطهر امام حسین (ع) حضرت زینب عرضه میکنندکه:
«اللّهُمَ تَقَبَّلْ مِنَّا هَذَا الْقَلِيلَ من الْقُرْبَانَ» (خداوندا! این قربانی کوچک را از ما بپذیر)
در حالی خدا ذبح گوسفند بجای ذبح حضرت اسماییل رو به ذبح عظیم یاد میکنه:
وَفَدَيْنَاهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ: و آن ذبح را به ذبحى بزرگ عوض كرديم.
و اساسا غرض از نماز هم همین تواضع نسبت به پروردگار هست و حضرت زهرا(س) هدف نماز رو دوری از هر گونه بزرگی فروختن(تکبر) به خدا دونستن:
حضرت زهرا(س) می فرماید: خداوند ایمان را وسیله پاک شدن شما از آلودگی شرک و نماز را برای دوری و پاک نمودن شما از تکبر قرار داد".
با عرض معذرت من بجای این که بخوام مشکل شما رو تحلیل کنم یه هدف خوب و بزرگ رو که بزرگان ما نه من حقیر پیشنهاد میکنن به شما پیشنهاد کنم و اون انس و دوستی با قرآن هست ،منظور از انس هم الآن قرائت و تجوید و...(که سر جای خودشون بسیار لازم و خوب هستند ) نیست بلکه منظور این هست که قلب تون نسبت به این کلام احساس نزدیکی کنه و این آرام آرام به دست میاد و البته میتونه توی گیر و دار زندگی خیلی هم مورد غفلت قرار بگیره و سریع به نسبت فراموش بشه ولی هر چی این انس قلبی بیشتر باشه بازگشت به اون با طلب بیشتری همراه هست ،خدا در مورد قرآن میفرماید:
لَقَدْ أَنزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿ ۱۰ ﴾ |
در حقيقت ما كتابى به سوى شما نازل كرديم كه ياد شما در آن است آيا نمی انديشيد (۱۰)
خدا میفرماید ما حقیقتاً به یاد شما بودیم و قرآن رو برای همین نازل کردیم ،حالا اگر به شما نامه ای از مثلاً فلان شخص که شما براش اهمیت زیادی قائل هستید برسه که به خاطر شما اون نامه رو فرستاده باشه شما چند بار و چه جوری اون نامه رو خواهید خوند.
البته برای ما ها با ضعف هامون انس با تمام این نامه میسر نمیشه خوب شما از از آیاتی که قلباً با اونها احساس نزدیکی بیشتری دارید شروع کنید .
فَاقْرَؤُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ : تا آنجا که می توانید قرآن بخوانید (مزمل/20 )
من باز هم روی این انس خیلی تاکید دارم، شما بشینید آهسته آهسته حتی در یک برنامه چند ساله ، ابتداءً آیاتی رو که دوستشون دارید و می تونید باهاشون انس قلبی پیدا کنید (که مطمئن باشید خیلی هم زیاد هستند) رو استخراج کنید و حتی آهسته آهسته اونها رو حفظ کنید و در زول روز با خودتون زمزمه اش کنید مزمئن باشید این انس به آیات دیگه حتی آیات عذاب(درواقع این ها آیات انذار هستند مثل مادری که فرزندش رو از آتش انذار و دوری میده)هم کشیده میشه و حتی اونها رو هم خیلی دوست خواهید داشت.
این دو کتاب رو هم مطالعه کنید فکر میکنم دوست داشتیه باشید(برای دانلود نسخه پی دی اف هم می تونید در اون صفحه روی نسخه چاپی کلیک کنید و از منوی بالا سمت چپ صفحه ای که باز میشه گزینه پی دی اف رو انتخاب کنید )
آشتی با خدا از طریق آشتی با خود راستین - لب المیزان
معاد ، بازگشت به جدی ترین زندگی - لب المیزان
موفق باشید.