RE: چکار کنم که انتخاب درستی داشته باشیم؟ (تفاوت دیدگاه در مورد پوشش)
سلام
در این خصوص، نیاز هست که چند مساله کاملا روشن بشن:
1. حجاب خانم به طور کلی چگونه باشه؟
2. مراسم و مهمانی های خانوادگی که شما به آن دعوت می شوید و خانواده شما در آن حضور ندارند، چگونه است؟(آیا همه اعضای خانواده خانم حاضرند که به دلیل حضور شما، باحجاب شوند؟ اگر بله، چگونه و اگر نه، شما با این موضوع کنار می آیید؟ در این جمعها، همسر شما چگونه می تواند باشد؟)
3. اگر در زندگی مشترک، دختری نصیبتان شود؛ این دختر باحجاب می شود یا پایبندی خاصی ندارد؟
4. آیا این خانم و خود شما، در هر جمعی مطابق با عقاید همان جمع ظاهر می شوید؟ مثلا در جمعی که به حجاب اهمیت می دهند، باحجاب و در جمعی که برایشان مهم نیست، بی حجاب؟ آیا ملاک مشخصی برای داشتن یا نداشتن حجاب تعیین نکرده اید؟
خانوم کیمیتا ممنونم که نظرتونو نوشتین.
"نجابت یک خانم خیلی مهمتر از چند تار موهاشه که بیرون از روسری باشه"
با نظرتون کاملا موافقم! به همین خاطره که من سراغ ایشون رفتم! اگه در ایشون نجابت نمیدیدم که اصلا ازشون خواستگاری نمی کردم! ضمن اینکه ایشون مانتویی هستن و منم موافق این قضیه ام.
اینکه میفرمایید نجابت، نجابت دو وجه داره!
اول اینکه رفتار خود خانوم چطور باشه (که همونطور که شما فرمودین و منم در محیط دانشگاه و جامعه زیاد می بینم دخترهای چادری که همش دوس دارن با پسرا لاس بزنن-ببخشید که از این لفظ استفاده کردم- صدای قهقه خنده شون تا چند طبقه بالاتر هم میره! اینجور آدما حجاب و عفاف رو بدنام کردن) و در عوض دخترهای شل حجاب که با وقار با آقایون صحبت می کنن و به قول پسرا به هیشکی راه نمی دن!
و دوم اینکه نگاه دیگران بهش چطور باشه (منظورم اینه که با لباس پوشیدنش دیگران رو به سوءتفاهم نندازه) بخصوص اینکه در جامعه ما در صد خیلی زیادی از آقایون به خودشون جرات میدن به هر خانومی جسارت کنن.
توی این پست خیلی بنیادی حرف زدم!!!
ممنون میشم به بحث ادامه بدین تا من هم تلقی درستی از نگاه و برداشت خانومها داشته باشم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط fahime2012
سلام ممنون که جواب دادید.
من در سوالات اول پست قبل قصد بی احترامی به کسی رو نداشتم و فقط می خواستم دید شما در مورد حجاب را متوجه بشوم که متوجه شدم. اگر برداشتی غیر از این داشتید باید منو ببخشید. این سوال من رو جواب ندادید:
شما برادر هم دارید یا خیر؟ اگر بله، ازدواج کرده اند؟ اگر بله همسر برادرتان چگونه هستند؟(از لحاظ پوشش)
اصولا تغییر در پوشش یک دختر 27 ساله (تغییر بنیادی) بسیار بسیار مشکل هست.
منتظر نتایج راهکار سوم هستم
فهیمه عزیز باز هم ممنونم ازتون
من دو تا برادر بزرگتر از خودم دارم. زن داداش بزرگم معلم هستن. برای محیط کار مجبور به پوشیدن چادرن. اما در محیط بیرون مانتو و روسری می پوشن و در مهمونی هایی که خودمون هستیم جلوی من و برادر دیگه ام بلوز دامن و گاهی تونیک بلند و شلوار البته به همراه پوشش سر می پوشن. (پوشش کامل رو حفظ می کنن)
زن داداش دیگه ام مانتویی هستن و ایشون هم به همین شکل.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط mohsenazizi
سلام
در این خصوص، نیاز هست که چند مساله کاملا روشن بشن:
1. حجاب خانم به طور کلی چگونه باشه؟
2. مراسم و مهمانی های خانوادگی که شما به آن دعوت می شوید و خانواده شما در آن حضور ندارند، چگونه است؟(آیا همه اعضای خانواده خانم حاضرند که به دلیل حضور شما، باحجاب شوند؟ اگر بله، چگونه و اگر نه، شما با این موضوع کنار می آیید؟ در این جمعها، همسر شما چگونه می تواند باشد؟)
3. اگر در زندگی مشترک، دختری نصیبتان شود؛ این دختر باحجاب می شود یا پایبندی خاصی ندارد؟
4. آیا این خانم و خود شما، در هر جمعی مطابق با عقاید همان جمع ظاهر می شوید؟ مثلا در جمعی که به حجاب اهمیت می دهند، باحجاب و در جمعی که برایشان مهم نیست، بی حجاب؟ آیا ملاک مشخصی برای داشتن یا نداشتن حجاب تعیین نکرده اید؟
سلام! ممنون از اینکه وارد بحث شدین
1- انتظار من این بود که ایشون پوشش اسلامی رو رعایت کنن و بحث محرم و نامحرم رو جدی بگیرن. همونطور که قبلا عرض کردم متوجه شدم که به دلیل فرهنگ خانواده شون این مسایل اهمیتی نداشته و پوشش ایشون متناسب با جمعی بوده که حضور پیدا می کردن (از مانتو مقنعه گرفته تا بلوز شلوار بدون روسری)
بعد از اینکه از این شرایط مطلع شدم به مشاور مراجعه کردیم و مشاور فرمودن که تغییر در پوشش خانوم باید مبتنی بر اعتقاد خودش باشه و نه اجبار آقا. از اون روز هم ایشون دارن در مورد اعتقاداتشون فکر می کنن. ( ایشون و خانواده شون اهل نماز و روزه هستن اما حجاب نه)
به تازگی چیزهایی ازشون شنیدم که به حجاب علاقمند شدن. می خواستم بدونم تا چه حد میشه به این علاقمندی مطمئن بود و چطور میشه اونو تست کرد؟
2- اگر به جمعی دعوت بشم که خانومها محجبه نباشن، اگر حرمتها حفظ بشه (مثلا اینکه رقص و بازی هایی که مستلزم تماس بدنیه، وجود نداشته باشه) مشکلی ندارم و حضور پیدا می کنم. انتظارم از همسرم اینه که در این جمعها مسئله محرم و نامحرم رو رعایت کنه.
3- اگر فرزند دختر داشته باشم، می خوام طبق احکام و اعتقادات اسلامی تربیت بشه تا به سنی برسه که خودش تحقیق کنه و با تفکر و استدلال اعتقادات خودشو انتخاب کنه. من هم فضای لازم برای آزاد اندیشی رو براش فراهم خواهم کرد.
4- من همیشه به محرم و نامحرم و حجاب اعتقاد داشتم و دارم. اما ایشون تا به حال در بحث محرم و نامحرم اعتقادی نداشتن و در بیرون از منزل متناسب با عرف جامعه و در منزل و جمعهای دوستانه و فامیلی مطابق با عقاید همان جمع ظاهر می شدند.
سلام به دوستان عزیز
ببخشید که بین پستهام فاصله افتاد! چند روزی به اینترنت دسترسی نداشتم.
توی این مدت اتفاقاتی افتاده که حسابی حالمو به هم ریخته!
توی این چند روزه با این خانوم صحبت کردم. از تمایلش به عقاید من گفت. از اینکه داره به مسئله محرم و نامحرم پایبند میشه. توی مهمونی های فامیلی با حجاب حاضر میشه و این موضوع که نداشتن پوشش اسلامی پیش نامحرم گناهه.
از طرفی همونطور که قول داده بودم با خواهرم صحبت کردم (البته تلفنی) تا نظر اون رو هم در مورد دختر خانوم و خانواده شون جویا بشم. از عکس العمل خواهرم جا خوردم! ماجرا از اونجا شروع شده بود که برای هماهنگی جلسه آشنایی خواهرم با مادر اون خانوم تلفنی صحبت کرده بود. ظاهرا در دو تماس تلفنی که با هم داشتن خواهرم از لحن مادر ایشون بدش میاد و میگه انگار مادرشون می خوان ما رو تحقیر کنن. ی هجور احساس ریاست دارن. " اصلا ازشون خوشم نیومد!"
"تیپ و قیافشون هم به درد ما نمی خوره!"
متاسفانه خواهرم از الفاظی استفاده کرد که اعتبار نظراتش پیش من از بین رفته. چیزهایی رو به اون خانوم نسبت داد که من عصبانی شدم و تلفن رو قطع کردم. بعدش اس ام اس دادم بهش و گفتم بیاد خونمون تا مفصل صحبت کنیم.
خیلی داغونم!!! از یه طرف صحبتهای اون خانوم برام دلگرم کننده بود (البته هنوز هم ازتون خواهش می کنم تا بهم راهکار بدین تا بتونم راستی آزمایی کنم و میزان ثبات قدم ایشون رو بسنجم). از طرف دیگه موضع خانواده خودمه که هم خواهرم و هم مادرم مخالفت کردن (که لازمه بیشتر باهاشون صحبت کنم)
سلام
قرار بود هم با مادرتون و هم خواهرتون در این مورد صجبت کنید. آیا با مادرتون هم صحبت کردید؟ نظرشون چیه؟
ببینید من کوچکترین شناختی از شما، خواهرتون و روابط بینتون ندارم و بنابراین نمی تونم نظر بدهم. اما اگر فکر می کنید که از لحاظ فکری خواهرتان با شما هم فکر هستند (موارد بنیادی) و خوبی شما را می خواهند می تونید روی نظرشون ارزش ویژه ای قائل بشید. بنابراین اگر این شرایط هست (همفکر بودن و ...) در مقابل حرفهاشون موضع گیری نکنید. من شخصا معتقدم نظر مادرتون وزن بیشتری می تونه داشته باشه.
صرف اینکه ایشون به این نتیجه رسیدند که "نداشتن پوشش اسلامی پیش نامحرم گناهه." کفایت نمی کنه. باید تغییر محسوسی در پوشش ایشون مشاهده بشه. البته تغییر محسوس هم شرط لازمه اما کافی نیست.
از ایشون بپرسید که چی شده که دارند به مساله محرم و نامحرم پایبند می شوند؟ مثلا چه موضوع جدیدی متوجه شدند که تا امروز نمی دانستند؟
تجربه من می گه دختر خانومهایی که به عرف احترام می گذارند ولی خب حجاب موی نسبتا شلی دارند حجابشان هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی کنه. یعنی شما رو اگر خیلی ذهن مذهبی سفت و سختی نداشته باشید آزار نخواهد داد. بیشتر در رفتار و متانت دختر دقت کنید. به شکل باور نکردنی برخی خانومهای چادری نیز شل صحبت می کنند. بازم می گم. اینها تا جایی صحیحه که دیگه دختر حجابش مسئله ساز نباشه. مثلا با دامن کوتاه تو عروسی مختلط نیاد!!
روی تغییرات شدید حساب باز نکنید. نهایتا 10 درصد تغییر در حجاب ایشون پیش خواهد اومد.
سلام
ممنونم از دوستان که همچنان بهم کمک می کنن.
این هفته هم با مادرم و هم با خواهرم صحبت کردم (البته جدا جدا).
اول با خواهرم صحبت کردم. با توجه به اینکه مادرم تحت یه عمل جراحی قرار گرفته بودن، برای برنامه ریزی ملاقات خانواده ها، خواهرم با مادر اون خانوم در تماس بودن. اتفاقاتی رخ داده بود که خواهرم احساس کنن مادر اون خانوم سرش خیلی باد داره! خیلی مغروره، می خواد خانواده ما رو دور بزنه و مستقیما داماد رو توی چنگش بگیره! و همش دوست داره حرف حرف اون باشه! (این قسمت از حرفای خواهرم رو تماما قبول دارم! چون خودم با مادرشون ملاقات داشتم و از یکی از آشناها هم این مطلب رو شنیده بودم).
بحث اختلاف فرهنگیمون هم یه مقدار به چشم اومده بود (مادرشون توی صحبتهاشون گفته بودن که خیلی قائل به حجاب نیستن). از طرف دیگه با اینکه مجلس زنونه بود اما خواهرم حس کرده بود که اون خانوم و مادرشون نیاز نبود اینقدر به خودشون برسن!!!
بعد از اینکه با خواهرم کلی بحث کردیم در نهایت گفت که اگه تو می خوای ادامه بدی حرفی نیست، اما بعدها مشکل پیدا می کنی. با این خانوم سر مسایل فرهنگی و مادرشون بخاطر کل کل همیشگیتون.( آخه خودم آدم حق طلبی هستم و حرف غیر منطقی و زور توی کتم نمیره!)
با مادرم هم صحبت کردم. ناراحتی هایی که مادر اون خانوم پیش آورده بود مادرم رو آزرده کرده بود (تکرار صحبتهای خواهرم). ضمن اینکه مادرم می گفت مادرشون با طرز صحبت کردنش و حرفایی که زده خواسته گربه رو دم حجله بکشه (ما اینطوری هستیم-ما اونطوری هستیم-دختر من اینجوریه و ...!) و فردا روز بگه من از روز اول اینها رو گفته بودم. در واقع خودشونو اینجوری معرفی کردن!
مادرم هم در نهایت ریش و قیچی رو دست خودم سپرد اما این نکته رو هم متذکر شد که کنار اومدن با این خانواده کار راحتی نیست و بخاطر اخلاق مادرشون که قطعا روی دخترشون تاثیرگذاره، بعدا بحثهایی پیش خواهد اومد.(مثلا برای خرید، مراسمات و حتی توی زندگیمون)
تا حدی فکر میکنم که در اتفاقاتی که رخ داد خانواده من بی تقصیر نبودن اما اخلاق مادرشون هم اینطوریه که گفتم.
اینکه ریش و قیچی رو دست خودم دادن از یه طرف احساس خوبیه چون بهم اعتماد کردن و نظرم رو محترم میدونن و در صورت ادامه ماجرا پشتیبانم خواهند بود از یه طرف هم احساس غریبیه چون نظرشون رو خیلی نرم اعلام کردن!
دوستان عزیزم منتظر راهنمایی هاتون هستم!
سلام
زنگ خطر اول : " از طرف دیگه با اینکه مجلس زنونه بود اما خواهرم حس کرده بود که اون خانوم و مادرشون نیاز نبود اینقدر به خودشون برسن!!!"
می تواند در آینده ریشه خیلی از مشکلات باشد.
زنگ خطر دوم : "تا حدی فکر میکنم که در اتفاقاتی که رخ داد خانواده من بی تقصیر نبودن اما اخلاق مادرشون هم اینطوریه که گفتم."
شما قراره با خانواده ایشون و خانواده خودتون و همسرتون زندگی کنید. خانواده شما و ایشون از این به بعد عوض نخواهند شد. شاید این برخوردهای اولیه بهترین برخوردها در طول دوران باشه. یعنی در صورتی که ایشون همسر شما بشوند، احتمالا برخورد خانواده ها بهتر از این برخورد اول نخواهد بود.
زنگ خطر سوم : "کنار اومدن با این خانواده کار راحتی نیست و بخاطر اخلاق مادرشون که قطعا روی دخترشون تاثیرگذاره"
من شناختی از اون خانم و مادرشون ندارم اما مطمئنم مادر شما خیر و صلاح شما را می خواهند و من به تشخیص مادران صد در صد اعتقاد دارم. ضمنا مطمئنا اخلاق مادر روی دختر تاثیر گذار خواهد بود.
برادر من
من قبلا هم گفتم به عقیده من این ازدواج به صلاح نیست هنوز هم همین نظر رو دارم. اما در نهایت خود شما باید تصمیم بگیرید. لطفا روی یک کاغذ همه خوبی های این خانم را بنویسید و آنها را وزندهی کنید. پشت کاغذ هم همه بدی هایشان را بنویسید و آنها را وزن دهی کنید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
به عقیده من وزن به دست آمده برای خوبی ها را در 0.7 ضرب کنید و وزن بدست آمده برای بدی ها را در 1.3 ضرب کنید. ورن هایی نهایی به دست آمده را مقایسه کنید. (ممکن است وزندهی خوبی ها تحت تاثیر احساسات باشد و وزندهی بدی ها ناشی از عدم شناخت. با این کار به واقعیت نزدیک تر می شوید)
وزن دهی موارد کار بسیار مشکلی است و من انتظار ندارم در کمتر از 3 4 روز بتوانید این کار را انجام دهید. باید صادقانه و دقیق بیندیشید و وزندهی کنید. یعنی مورد به مورد بررسی کنید که مثلا اگر وزن یک مورد را 4 در نظر گرفته اید و دیگری را 2 ، واقعا مورد دوم نصف اولی برایتان مهم است؟
اومدیم و دختر خانوم نتونستن د ر آینده بر این تغیید استوار بمونن اونوقته که تفاوتها بسیار آزار دهنده میشه خصوصا اگر خانم بنا باشه به خاطر نوع پوششون توسط شما یا خانواده مستقیم یا غیر مستقیم مورد شماتت قرار بگیره اونوقته که براتون مشکل پیش میاد البته بستگی به شما و خانوادتون هم داره که چطور بتونید با این قضیه کنار بیاید.ولی به نظر مبرسه تفاوت در نگاه به مسایل عقیدتی در بسیاری دیگر از مسایل هم نمود پیدا میکنه و متاسفانه ودر زندگی زناشویی زوجین به سختی با تفا وت های هم گنار میان و همین مساله بسیار بسیار ایجاد مشکل میکنه و در صورت نپذیرفتن اونها باید بهای سنگینی رو داد و ارامش رو از طرفین سلب میکنه.من بر اساس تجربیات متفاوت زندگی زناشویی اینها رو گفتم حالا شما خودت بسنج ببین میتونی با این تفاوت ها کنار بیای یا نه...