RE: اضطراب شدید در موقعیت های جدید زندگی
البته امور منظم عالم که ماهیت ریاضی دارن و در محدوده اختیار انسان هستن با علم ریاضی قابل توصیف هستن
اما اموری که در محدوده اختیارات ما و قابل پیش بینی توسط انسان نیستند هم در این عالم ساری و جاری
هستند.
دوست گرامی
مسلما هدف من کمک به شماست نه بحث با شما. قصدم هم از گفتن اون مطلب که زیرش خط کشیدین :) این بود که
شما رو متوجه اصل موضوع بکنم نه فرعیات و فرضیه ها اما انگار شما رو ناراحت کرد. من عذر میخوام بابت سوء تفاهم پیش آمده.
برگردیم به مسئله شما.
برای جلوگیری از انحراف بحثتون و پرداختن به مسئله شما که باید حل بشه چند سوال دارم.
آیا شما به خداوند و قدرتش بر سیطره عالم اعتقاد دارید؟
آیا شما به دین یا عقاید خاصی اعتقاد دارید؟
این ها رو از این رو می پرسم که بدونم نقش ایمان و اعتقادات و باورهای مذهبی (هر مذهبی) در زندگی شما
چقدره و رابطتون با خداوند چطوره؟
چون به کرات دیدم که وقتی رابطه انسان با خالقش کمرنگ میشه ، میزان اضطراب و استرس بیشتر میشه و میزان
عدم قطعیت ها در ذهنش بیشتر.
و وقتی رابطه انسان با خالقش بیشتر میشه روح انسان رو آرامشی فرا میگیره که باعث میشه بهتر فکر کنه ، تمرکز
کنه ، از توانمندیهاش بهتر استفاده کنه و نیرویی بیش از تصورش داشته باشه برای انجام امور.
چون خودتون میدونین که حساب و کتاب های منطقی مختص جسم ما هست ولی روح ما نیاز به تغذیه ای داره که
در محاسبات منطقی نمی گنجه.
من فکر می کنم ریشه اضطراب شما ، از نگرانی و خستگی روح شما نشات می گیره و کمرنگ بودن رابطتون با
پروردگار.
حالا باز نظر خود شما هم در این مورد محترمه دوست گرامی.
:72:
سلام دوست عزیز.چه جالبه که من هم دقیقا مثل شما هستم!منم همین مشکل اضطراب شما رو دارم والان 1 ترمه دانشجوی دکترا هستم. اضطراب منم در حدیه که تو موقعیت های جدید تهوع شدید می گیرم.جالب اینه که من به خاطر اضطرابم می ترسم دنبال کار برم.با وجود اینکه موقعیت های کاری زیادی دارم ولی همش از زیرش در میرم.در مورد دکترا هم نگران نباشید اولش سخته ولی به تدریج عادی میشه،به هر حال موقعیت مصاحبه دکترا هم کمتر استرس نداره ولی شما از پسش بر اومدید.منم تصمیم گرفتم هر جور شده این ترم برم سرکار.قبل از قرار گرفتن تو موقعیت های استرس آور قرص پروپرانول 10 که بی ضرر هم هست را مصرف کنید،استرستونو کمتر می کنه.
در ضمن منم با وجود اینکه متاهلم در 1 شهر دیگه تحصیل می کنم و مشکلاتی هم دارم ولی واقعا الان از شرایطم راضیم و خوشحالم که دکترا قبول شدم،هر چند برای شروع سال تحصیلی جدیدخیلی اضطراب دارم.به نظر من بهترین کار اینه که خودتون بندازید تو همون موقعیت استرس آور.تجربه من بهم ثابت کرده که این بهترین راه حله.
ممنون از توجه دوستان
در موضوع رابطه با خدا من چند حالت می بینم اینکه داستان موسی و شبان را و تاویل و تفسیر شبان از خداوند در نظر بگیریم یا رابطه ای صحیح و متعالی ...عامه مردم رابطه با خداوند در سطح و روزمرگی درک می کنند و نيرويی غیر قابل درک که تلاشی در جهت دانستن بیشتر آن ندارند و تنها با بودن نیرو آشنا هستند
قبلا من هم همین دیدگاه داشتم اما کم کم سعی کردم کاملش کنم اینکه عمیقا مفهوم نامحدود بودن خداوند و مفهوم محدود بودن همه چیز غیر خدا را درک کنیم نیاز به مطالعه و تعمق بسیار داره اما وقتی درک بشه خیلی شیرینه و از اینکه در قدرت نامحدود خدا محدود شدی لذت می بری
نمی خوام از خودم تعریف کنم و یا بگم زیاد می دونم چون اضطراب این سال ها خیلی آزارم داده بود هر کسی و هر چیزی که فکر می کردم کمک کنه دنبال می کردم و تا حدودی دانستن بیشتر کارم دشوار کرده
مثلا موضوع حافظه هنوز برام بسیار مسئله سازه و دوست دارم کمک کنید برای حل مشکلم
اینکه اهمیت حافظه بسیار زیاد می دونم و هر خللی در آن بسیار مضطرب کننده و وقتی مضطربم حافظه تحت تاثیر اضطراب کارایی کمتری داره و نتیجه تایید شدن نگرانی و ...دور باطل افزایش دهنده اضطراب
خوب دوست عزیز
خیلی خوبه که شما اهل مباحثه هستین. اما ما باید به ریشه مسائل شما بپردازیم.
من هنوز پاسخ سوالم رو از شما نگرفتم.
من از چیزی به نام ایمان به پروردگار صحبت کردم و تعالی روح و قدرتش در آرامش روان و جسم و بالطبع اون
سیستم عصبی و البته حافظه که برای شما بسیار مهمه.
من از شما نپرسیدم که قدرت درک خدا در شما به اندازه شبان داستان موسی و شبانه یا در حد متعالی! من پرسیدم
چقدر این باور رو دارین و چقدر این باور به شما آرامش میده؟ سوال من این بود. شما مدعی هستین که بسیار وجود
نامحدود خدا رو البته به اندازه ظرفیت محدود خودتون درک کردین. آیا در این ادراک به آرامش رسیدین و تونستین تسلیم
امر این وجود نا محدود بشید؟ اگر حالتی که ادعاش رو دارین در شما رخ داده باشه روح شما باید به وجود نا محدود
خداوند گره خورده باشه و آرامش رو از منشا هستی گرفته باشه.
اما شما هنوز اضطراب دارین. پس به یقین و باور در حضوری آرامش بخش نرسیدین.
شما دنبال بدست آوردن فرمولی هستین برای آرامش خاطر که به سبب اون حافظه شما رو تقویت کنه و اضطراب
رو کم و این جز در سایه آرامش روح میسر نمیشه. اگر باور و ایمان شما به منشا هستی به حد متعالی رشد
بکنه (که از نظر من حد متعالی نا محدوده چون انسان از حیث روح ، وجودی نا محدوده و میل به بی نهایت داره زیرا از
نفخه الهی در او دمیده شده) مسلما شما الان باید آرامشی وصف ناپذیر داشته باشین مگر اینکه این دانستن در
جهتی عکس ایمان و یقین به پروردگار و تسلیم امر او شدن بشه.
اگر میخواین به ما کمک کنین باید شفاف پاسخ سوالات رو بدین.
من میخوام بدونم شما چه اعتقاداتی دارین و اینکه این اعتقادات تونسته به شما آرامش برسونه یا نه.
ممنون میشم پاسخ بدین.
:72:
ممنون
من به سیطره خداوند معتقدم و در همه امور جاری بودنش می بینم
اما حافظه چه ارتباطی با این موضوع دارد؟ بهره هوشی و حافظه به مسایل ژنتیک و وراثت و شرایط پرورش برمی گرده
بسیاری افراد باهوش و نابغه با حافظه عجیب اعتقادات دینی نداشتند آرامش بواسطه درک قدرت و حکمت خداوند حالتی معنوی در نگاه و نگرش انسان به زندگیه
حافظه پایگاهی بسیار گسترده برای بنا کردن شرایط زندگی انسان ایجاد می کنه و این پایگاه در آرامش باور دینی قرار می گیره و ممکنه هم برای انسانی بدون اعتقاد اینطور نباشه
منظور من اینه با احتمال نزدیک به قطعیت و نه قطعی می شه مسایل پیش بینی کرد