RE: شوهرم بی دین و مذهب شده.چه کنم؟
ممنون
جرجیس عزیز از شما میخوام که اگه به گفته خودتون اینجا نمیتونین بهم کمک کنین لطفا زخم زبون و کنایه هم به من نزنید :72: شما به من بگید که چند در صد از افراد این جامعه و اصلا همین تالار رفتن و تحقیقات مفصل در مورد دین کردن در حد خوندن کتابهای زیاد و بعدش بدون هیچ شک و شبهه الان مسلمان هستن؟؟خواهش میکنم منصف باشین.مگه نه اینکه اکثرا با همون اطلاعاتی که سینه به سینه و نسل به نسل منتقل میشه یا کتابهای مدرسه و برنامه تلویزیون هست.اینجا گناه من چی هست که دلم میخواد مثه مردم عادی باشم؟؟
اقای ارش بحث اشکالی نداره اما وقتی من حریفش نمیشم چه کنم .وقتی در مقابل سوالهاش جوابی ندارم و چند باری منو نشونده پای حرفهای کارشناس ها بعضی وقتها میبینم که ا ونها هم نمیتونن جواب بعضی سوالهاش رو بدن و فقط بحث پیچیده میشه و پیچیده میشه و منحرف میشه و به یه جاهای دیگه میرسه که حوصله ادم سر میره چه کنم و بدتر ادم گیج میشه.اقا ارش این چیزایی که گفتین رو همین الان میدونم که اگه بحثش بشه شوهرم چه جوابایی داره که بهش بده که بهتر میدونم چیزی ننویسم
اقای سید اون از خداش هست که من برم و تحقیق کنم و از من خواسته که یک سری کتاب رو بخونم اما از من میخواد که دو گانه باشه یعنی کتابهای موافق و مخالف با هم باشه اما من اصلا دلم نمیره که کتابهای مخالف ها رو بخونم از اون کتابها میترسم.اگه خوب بودن چرا تو هیچ کتاب فروشی نیستن و حتی سایتهای اونها ف ی ل ت ر هست
خواهش میکنم برای من و شوهرم و زندگیمون دعا کنید:72:
سلام،
من با نظر های آقا سید و دلجو دلتنگ موافق هستم.
و به نظرم ایشون الآن خیلی فکرشون مشغول این مسائل هست و احتمالاً مایل هستند با همه بحث کنند و همه رو همراه خودشون کنند. با توجه به توضیحاتی که دادید، احساس می کنم شما از طریق بحث نمی توانید تاثیری روی ایشون بگذارید. و مشکل دیگر هم این هست که ما اگر می خواهیم از یک چیزی دفاع کنیم، باید مطمئن باشیم که قدرت دفاع ازش رو داریم. همسر شما خودش که در شک به سر می برد، حالا اگر مثلاً فلان آیه رو به شما نشان بدهد و شما نتوانی برایش توضیح بدهی که علت وجود این آیه یا حکم چی هست، بدتر ایشون این رو یک تایید برای حرف خودش می داند! و همیشه یک چیزی رو زیر سوال بردن خیلی راحت تر از اثبات کردنش هست!
من فکر می کنم شما از همسرتون بخواهید که به اعتقادات شما احترام بگذارد و با شما بحث نکند. شما هم فعلاً به او کاری نداشته باشید و بگذارید یک مدت راه خودش رو برود. البته می فهمم که این مسئله خیلی برای شما تلخ هست. ولی شاید بتوانید به این مسئله به عنوان یک امتحان الهی نگاه کنید (همانطور که دوستان هم گفتند). و از خدا بخواهید که هر دوی شما رو به راه راست هدایت کند.
من کارشناس نیستم و این نظر شخصی من هست.
موفق باشید.
مشکل خانم سارا گرامی الان نیست که چرا همسرشون بی دین شدند، مشکل ایشون اینه که چکار کنم همسرم در باور های من دخالت نکنه و سعی در تغییر اون نداشته باشه.
همسر ایشون نه تنها در شک نیست بلکه اعتقاد داره به حقیقت دست یافته و باید این حقیقت رو به خانمشون ارائه بدند.
من با چارچوب فکری این دوستان آشنا هستم، مباحثات زیادی داشتم، االبته بحث ما صرفا در مورد وجود خدا بود و به ادیان کاری نداشتیم، اما استدلالات و منطق ایشان رو خوب میشناسم.
با دلایل و مباحث مذهبی که اغلب کارشناسان مذهبی از آن استفاده می کنند نمیشود توجیهشان کرد، چون همیشه دلایلی برای نقض آن وجود دارد.
این خانم باید روشی را در پیش بگیرند که همسرشون مجاب بشه باید به عقاید و باور های خانمش احترام بذاره، پیشنهادی که من دادم مبنی بر همین اصل بود، نه راهی برای هدایت و ارشاد شوهرشون.
برای اطلاع بگم که ذره ای رو هم که از بی جرمی به جرم تبدیل می کنه دانشمندا تازگیا کشف کردن که این خودش می تونه توضیح تشکیل کل هستی باشه. چون مشکل شروعشه و بعد تکامل وجود داره. واسه همین خیلی هم دلتونو به بحث کردن خوش نکنین. همیشه تهش یه جایی می مونه که نمی شه راجع بهش جوابی داد.
به نظرم سارا می ترسه که طی این بحثا خودش هم به نظر شوهرش دچار بشه. شوهرش هم طی بحث با یکی دیگه به این نتایج رسیده. البته من هنوز هم نظرم اینه که شوهر سارا با تمام دلش به این چیزایی که می گه نرسیده. وگرنه یه هفته تا یه ماه ادم حالش عجیب می شه که یه عمر بوده اشتباه می کردم و سرم کلاه گنده رفته. ایشون به این مرحله نرسیده ظاهرا. حتی ممکنه بعد از یه مدت هم برگرده به عقاید قبلیش اما یه کمی ملایم تر.
سارا جان موضوع اینه که شمام با همه ی دلت محکم به دین و یا خدا اعتقاد نداری. می ترسی با این چیزا روبرو بشی. البته خیلی ها هم مثله شما هستن. تقریبا همه.
چیزی که به نظرم میاد اینه که راجع به چیزایی که مشخصه به نتیجه هم نمی رسه حرفامون فکر هم نکنیم! چون می شه بسی کار عبث. حیف نیست انرژیمونو بیخود هدر بدیم؟ حالا خدا هست یا نیست. ادما که هستن. اگه جون دارین بذارین واسه کمک به ادمایی که هستن. یا حتی حیوونا یا طبیعت. چرا خوبی های جلوی چشممونو ول کنیم بریم توی مجاز دنبالشون بگردیم؟
شوهرتون بازم می گم به نظر من داره بلند بلند فکر می کنه. بعید می دونم به اون مرحله ی یقین رسیده باشه. از سر عادت هم که شده باشه خیلی هامون اخرش برمی گردیم به اعتقادات قبلیمون. درست و غلطشو هم نمی دونم. اما خیلی هامون اینطوری هستیم.
خودتونو ناراحت نکنین.
خانم مینوش گرامی چون جهت اطلاع گفتید باید اصلاح کنم که این ذره( هیگز) هنوز کشف نشده، بلکه با توجه به برخی شواهد تا بیش از 99 به وجودش اطمینان پیدا کردند و هنوز یک صدمی از درصد احتمال خطا وجود داره، بنابراین دانشمندان هنوز اعلام نکردند کشف شده،
اما دلایل وجود خدا بسیار بیشتر از این حرفاست، حتی اگر این ذره کشف بشه، نحوه ی آغاز جهان هنوز در ابهام هست.
درود بر دوستان عزیز
بانو سارا سادات گرامی منم فکر کنم صحبت های جناب حامد و سید عزیز درست باشه.من خودم بشخصه چنین حسی رو داشتم بسیار شدید البته در مورد مسائل سیاسی نه در مورد مسائل دینی و این مربوط به دوران مجردی بود.احتمالا اگر اون تحول سیاسی بعد دوران تاهل زمان حال اتفاق میوفتاد مطمئنا منم همینجور مثل شوهرتون رفتار میکردم فکر کنم رفتارش عادیه یعنی یکچیزی رو فهمیده متوجه شده و دوست داره یکی باشه تاییدش کنه بخصوص که توی این ضمینه توی جامعه یکمقدار دیدگاه ها بستست.ولی چون شوهر شما با دید باز و مطالعه این موضوع رو قبول کرده با خیلی دیگه از افراد توی این موارد فرق میکنه.
1. باهاش به هیچ عنوان بحثی نکن اصلا چون اطلاعاتتون خوب و کامل نیست و اطلاعات ایشون بروزه بهتره کسی باشه همسطح ایشون.
2. تا میتونین بهش اجازه ندین توی این ضمینه ها توی خونه بحث کنه گرچه دنبال جایی میگرده که بخواد این مطالب رو بیان کنه و بحث کنه(دقیقا مثل خودم) ولی بهتره با همسطح خودش باشه.سعی کن بحث رو منحرف کنی و با احترام بهش بگی دوس داری به اعتقادات و باورت احترام بزاره همونجور که شما بهش احترام میزارین.
3.با اجازه حامد عزیز. شاید نزدیک به 3سال هستش من توی اتاقای مذهبی دینی و سیاسی توی مسنجرهای مختلف بودم.و افرادی مثل شوهر شا رو خوبی میشناسم.کسی که میاد و یه آیه قرآنی نشون میده و از اینجور چیزا میگه یعنی اول راهه همون فرآندی که دوستان گفتن هرکسی یه روزی به اینجا میرسه.
و کاری که بهتره کنین یه سایت تخصصی هستش در این زمینه 2 تن از اساتید واقعا برجسته و درجه یک شاید نزدیک به 2سالی هست میشناسمشون و با افرادی چون شوهر شا هم بحث های بسیار زیاد و اصولی انجام دادن.آدرسشون رو با اجازه دوستان میزنم
مرکز ملی پاسخگویی به سئوالت دینی http://pasokhgoo.ir/
استاد بهروز و استاد وطن پرست با این اسم هم میشناسنشون: استاد پژوهشگر ایشون رییس این مرکز بودن
خواهشا فقط تاکید کنین با این اساتید کار دارین.دفترشون هم توی قم هستش زیر نظر مستقیم حوزه علمیه و یه مرکز دولتی.جناب پژوهشگری که میگم اغراق نباشه در حد مرجع تقلید هستن بسیار فردی آرام و متین و بادانشی هستن اینم شماره ای واسه کسب اطلاعات و پرسش دینی http://www.09640.ir/ اگه بتونین برین قم که واقعا محشره :72:
شاد و سربلند و پیروز باشی در پناه ایزد منان:72::43:
سلام و با تشکردوباره
ببینین شوهر من اصلا در مورد دین در شک نیست و اون چیزی که تو شک هست وجود خدا است که در این مورد(خدا) اصلا و هیچ وقت هم با من بحث نمیکنه و فقط بحث روی دین هست.
مینوش جان اون حالاتی که میگین رو چندین ماه پیش داشت(قبل عید نوروز) همش انگار یه گمشده داره تو اینترنت و همه جا سرک میکشید و خیلی کم با من حرف میزد و خیلی تو خودش بود و کتاب میخوند.اما اینکه با من بحث میکنه به حدود سه ماه پیش یا شاید یه کم بیشتر میرسه.کاش شوهرم اول راه بود که بهش امید داشتم که برگرده .اما میگم که اون بحثهای زیادی رو ماه ها پیش با کارشناسها و تو سایت های مذهبی کرده(بعد از خوندن کتابها) اما...
مینوش جان گناه من چی هست که اینجوری شدم اگه شما هم یکی بالای سرتون بود و یه عالمه شک و شبهه براتون میاورد باور کنین دیگه نمیتونستین مثه قبل باشین و من میترسم که بیشتر بشه.فکر میکنین من پارسال اینطوری بودم به خدا خیلی ایمانم به دینمون قوی بود خیلی خیلی بیشتر...اما از اینکه همینقدرم از من گرفته بشه میترسم
اون نمیخواد که با من به نتیجه ای در مورد دین برسه اون قصدش این هست که من رو عوض کنه و اصلا با هیچ کس دیگه ای غیر از من دیگه بحث نمیکنه و میگه بقیه و عقایدشون برام مهم نیست فقط زنم و در اینده بچه هام.
سایت پاسخگو و کارشناسایی رو که داره رو من میدونم که شوهرم با همین ها ماه ها پیش چت میکرد اما اینکه این دو نفری که گفتین هم بودن رو راستش نمیدونم
سلام سارا سادات:72:
ترس شما از مطالعه بیشتر و جبهه ای که در مقابل همسرتون میگیرین ایشون رو بیشتر مطمئن میکنه که راهی که رفته صحیح هست؟
چرا اینقدر ترس؟ مگه شما به اعتقاداتتون ایمان ندارید؟ خب الان یه فرصتی واستون پیش اومده که اعتقاداتتون رو محک بزنید. حقیقت واستون مهم تره یا حفظ اون چیزی که دارین و فقط بهتون ارث رسیده و خودتون هم نگران درستیش هستید؟
ساراجان اخه تو براش عزیزی. تو براش مهمی گلم. واسه همین همیشه می خواد بهت بهترینا رو بده. الانم داره سعی می کنه که اون چیزی رو که به نظر خودش درسته بهت بده.
الان مطمنه که خدا وجود نداره یا داره قانعت می کنه که این چیزایی که شنیدیم و بهمون گفتن اونطوری که می گن ممکنه نباشه؟
عزیزم زیر سوالت نبردم. اصلا تقصیری نداری گلم. اونم تقصیری نداره. ذهن انسان جستجوگره.
نمی دونم. شاید بد نباشه سعی کنی مطالب مختلفی رو که شوهرت می گه بخونی. هم اطلاعاتت بیشتر می شه هم ممکنه یه مطالبی ببینی توی مطالعه ات که بعدا برات مفید باشه. معمولا بیشتر دونستن خوبه.
در مورد بحث در مورد وجود خدا به نظر من هیچوقت نمی شه کاملا بحث رو به سمت وجودش تمام کرد یا به سمت عدم وجودش. تا میای یه طرفو بچسبی می بینی یه تعداد سوال بی جواب مونده. واسه همینم نوشتم که چیزی که بی پاسخه دلیلی نداره براش وقت و عمر و انرژی بذاری. بهتره به عینیت نگاه کنی نه به مجاز. وقتی می تونی به حیوونا به ادما خوبی کنی چرا انرژیتو و اعصابتو بذاری سر این بحثا. برو دنبال خود خوبی.
دنیا دو روزه گلم. به خودت سخت نگیر.
اگه شوهرت هم خیلی مختو می خوره صبح تا شب بیا دو ساعت در روزو بذار مثلا از فلان ساعت تا فلان ساعت هرروز که با هم مطالبی که می خوادو بخونین و سرش بحث کنین بقیه ی روز رو هم به زندگی مشترک خودتون بپردازین.
حتی اگه اول راه هم نباشه و مطمن بگه خدا نیست بعد از یه مدت احساساتش تلطیف پیدا می کنه و به این نتیجه می رسه که نمی تونه با این اطمینان از چیزی که هیچکسی نمی دونه صحبت کنه.
خیلی از ادما هم اخرش برمی گردن همونجایی که از اول بودن. درست و غلطشو نمی دونم. می گن هر کی برمی گرده به اصلش به همونی که از اول بوده. البته نه همیشه ولی معمولا اینطوریه.
لازم نیست بترسی. زندگی همینه. توی داری زندگی می کنی. یه بخشی از زندگی هم همینه. بپرسی بخونی بیشتر بدونی و بیشتر. احساسات مختلفو تجربه کنی.
پیشنهاد آقای سید1387 تنها راه ممکن برای کاهش انگیزه شوهر شما در تحمیل دیدگاهشون به شماست. بعد از این اگر با سیاست رفتار کنید، حتماً تغییری که شما میخواهید را میکنند.
صحبتهای آقای حامد هم همینطور، به جز یک قسمت. ابداً و تحت هیچ شرایطی از شوهرتون نخواهید به دیدگاه شما "احترام" بگذاره (الان عرض میکنم چرا)، یا نشان ندهید که او جای شما را تنگ کرده و از حرفهاش کلافه شدید. اگه از ایشون بخواید به اعتقاد شما احترام بگذاره، بزرگترین بهانه رو بهشون میدید که بحث رو به مرحله فراتری ببره. همه به خوبی میدونیم حکم مرتد در اسلام چیه.
از نظر اکثریت علما، مرتد انسانی نجسه و بر اساس "شریعت" (و نه قرآن)، در اکثریت کشورهای اسلامی حکم او اعدام (یا سر بریدن) است - حداقل در ایران این قانون پابرجاست.
این عملاً نقض قانون "با من همانگونه رفتار کن که خواهی با تو رفتار کنم" هست، و اعتراض ایشون برای "احترام بگذار" در این یک مورد کاملاً به جا و منطقی است، هرچند خالی کردن اشکالات وارده با اسلام روی شما، ابداً بجا نیست.
دومین موردی که مشکل شما رو بدتر میکنه پیشنهاد دادن به شوهرتون برای رجوع به یک فرد مذهبیه. این کار بیشتر ایشون رو مصمم میکنه تا روی موضعش پافشاری کنه. فقط و فقط باید خودش این تصمیم رو بگیره که آیا میخواهند با یک فرد مذهبی بالارتبه صحبتی بکنند یا نه، در غیر اینصورت آب از آب تکان نخواهد خورد. این خط - این هم نشون x. :-)
بی دین بودن آنهم در مملکتی اسلامی یک خودکشی اجتماعیه. اگه شوهرتون رو دوست دارید از در سیاست وارد بشید. شما به امور دینی خودتون برسید، همونطور که آقا سید فرمودند اما طوری که ایشون رو "تحریک!" نکنه. فردیت خودتون رو حفظ کنید و در عین حال وضعیت "من خودیم نه دشمن!" رو به ایشون ثابت کنید تا دست از اصرارشون بردارند.