RE: خواستگارم اعتقادی به نماز ندارد
با هوش جان سلام
دوستان هر چی لازم بود گفتن
اول از همه راجع به استخاره ... من هم کاملا اعتقاد دارم اما در جای که دیگه عقل و مشورت جواب نمیده لازم میشه و واقعا کمک میکنه
دوم با اینکه اعتقادات و مسائل دینی و خیلی خیلی مهم میدونم اما اینجا و تو مساله ازدواج به مسائل اعتقادی مثل مسائل رفتاری نگاه کن (متوجه شدم از صحبت ها که انگار اعتقاد فرد برات مهمتره تا اعمال مطابق با اعتقادش برای همین اینو میگم و گرنه به نظر خودم عمل که نیست یه جای اعتقاد میلنگه و بسیار اعتقاد آسیب پذیر میشه)
برات یه مثال میزنم(شاید خیلی بچه گانه باشه اما دیدتو باز میکنه)مثلا چقدر برات مهمه که با همسرت با هم صبحانه بخورید ؟؟؟ صبحانه خوردن یه نیاز جسمیه و خوب فکر کن خواستگاری داری که میگه به هیج وجه عادت نداره صبحانه بخوره اما تو عادت داری که حتما صبحانه بخوری و اگه نخوری مریض میشی.
چقدر صبحانه خوردن برات مهمه؟
آیا حاضری تغییر کنی و تا آخر عمر صبحانه نخوری؟
چقدر مطمئنی بتونی همسرتو برای صبحانه خوردن کنارت داشته باشی؟
میتونی تا آخر عمر تنهایی صبحانه بخوری و همسرت کماکان صبحانه نخوره؟ حساس نیسی آسیب نمیبینی؟
ممکنه خواستگارت اعتقادات قوی داشته باشه و فقط نماز نخونه ممکنه حتی رفتارش خیلی بهتر از یه نماز شب بخونم باشه و از نظر اعتقادی بتونی کنار بیای اما ار نظر رفتاریم در نظر بگیر:82::72:
موفق و سربلند باشی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط deljoo_deltang
حالا که فکر می کنی از بی اعتقادی نیست و تنها از سهل انگاریه من فکر می کنم حق شما و خواستگارتون هست که قبل از استخاره ابهامات رو بر طرف کنید و باز دیگه با هم صحبت کنید و ببینید نحوه عملکرد هر کدوم از شما در مورد مسائل جزئی و مصداقی چی هست. البته تنها در مورد مسائلی که واقعا برات مهم است. در اخر اگر باز دودل بودی استخاره کنی.
ببین مثلا برای خانمی مهمه که روزه بگیره. خوب این خانم باید بدونه که اقای خواستگار مثلا روز تعطیل که در خانه است مانع روزه گرفتن همسرش نمی شود؟ ایا از او در طول روز تمکین نمی خواهد؟ یا مهمان به خانه نمی اورد و ....
این فقط یک مثال بود. منظورم این بود که ببینی خط قرمزهای خودت کجاها هستند و خوب خودت رو بشناسی و بعد ببینی که ایا خواستگارت در اون موقعیتها نحوه عملکردش چگونه خواهد بود. و ایا خط قرمزهای شما در جاهایی با هم در تقابل نیستند؟ اگر در تقابل هستند کدام یک به نفع دیگری کنار می کشد و تا چه حد؟
زن و شوهر تنها بر اساس احترام متقابل نمی توانند با هم زندگی کنند . باید یک تفاهم هایی داشته باشند.
سلام.راستش امروز نماز صبح پشت سر یک نفر باتقوا تو شهرمون که معروف هم هست نماز صبح جماعت خوندم و طبق گفهت ایشون بین الطلوعین با قرآن استخاره گرفتن که این اومد:
بسیار خوب است و معنویت دارد و به نام حق و توکل و توجه به او عمل شودو زحمت هم دارد
حالا فقط میمونه اینکه ببینم تا چه حد انعطاف پذیر هستن و حاضرند برای اینکه تا حدی بهم نزدیک باشیم چیکار کنند و حاضرند دورکعت هم که شده در روز نماز بخونند و همین مسائلی که دوستان در بالا ذکر کردن.
باید یه جور باشه که جبهه کامل نگیره و باهم کنار بیاییم.
به نظرتون اگه تمام سعی و تلاشمو بکنم میتونم کم کم تا حدی بیارمشون تو راه نماز؟اگه مسئله ای جا مونده بهم یادآوری کنین تا ازشون بپرسم در جلسه سوم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط bahosh
به نظرتون اگه تمام سعی و تلاشمو بکنم میتونم کم کم تا حدی بیارمشون تو راه نماز؟اگه مسئله ای جا مونده بهم یادآوری کنین تا ازشون بپرسم در جلسه سوم
دوست خوبم سلام
از نظر من شما براي انتخاب بنا رو بر اين بذار كه اين آقا رو همينطوري بپذيري
نه اينكه بگي من نماز خونش ميكنم چون رك بگم نميتوني تغييرش بدي
اگر ميشد به اين راحتي خصلتي رو به كسي اضافه يا كم كرد كه اين همه تاپيك
وجود نداشت....
اصولا اقايون در برابر تغيير مقاومت زيادي دارن. باور كن بعد از يه عمر زندگي هم نميشه تغييرشون
داد:311:(اينو از ما متاهلا بپذير)
حتي شايد اولش قبول كنه و نماز بخوونه ولي عاشق ترينشون هم بعد از مدتي اين كارو ول ميكنه
چون اساسا تا نخوان كاري رو انجام نميدن.
شما هم بشينيد خوب فكر كنيد ببينين ميتونين اينطوري قبولش كنين يا نه؟
موفق باشي
نقل قول:
حاضرند برای اینکه تا حدی بهم نزدیک باشیم چیکار کنند و حاضرند دورکعت هم که شده در روز نماز بخونند و همین مسائلی که دوستان در بالا ذکر کردن.
اگه قراره برای نزدیک شدن به شما نماز بخونند همون بهتره که نخونند.
مثل اینکه شما فلسفه نماز رو کلا فراموش کردی.
شاید ناراحت بشی اما به نظر من اطلاعات شما ازشرایط ازدواج خیلی خیلی پایینه.یعنی علاوه بر اینکه در مورد خصوصیات همسر ایندت باید دقت کنی باید همزمان اطلاعات خودت رو هم بالا ببری.یه سری مقالات توی همین تالار هست که سرچ کنی پیداشون میکنی.
حالا چون تو استخارتون معنویت اومده معنیش این نیست که اون اقا حتما نمازخون میشه.
شما اون مقالات رو بخون فکر کنم بعدش خودت متوجه اشتباهت بشی.
مطمئن باش تلاش شما برای تغییر دادن او ممکنه بعدا اونو عصبانی کنه و برای زندگی مشترکتون دردسر درست کنه.یه جوری صحبت میکنی که ادم خیال میکنه میخوای بچه 5سالت رو تربیت کنی.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط بهار66
نقل قول:
حاضرند برای اینکه تا حدی بهم نزدیک باشیم چیکار کنند و حاضرند دورکعت هم که شده در روز نماز بخونند و همین مسائلی که دوستان در بالا ذکر کردن.
[color=#0000CD][font=Tahoma]اگه قراره برای نزدیک شدن به شما نماز بخونند همون بهتره که نخونند.
مثل اینکه شما فلسفه نماز رو کلا فراموش کردی.
دوست عزیز منظور من از نزدیک شدن این بود که حاضرند از نظر اعتقادی ، یه جوری خودشونو با من هماهنگ کنند تا در آینده در تربیت فرزندان دچار مشکل نشیم .اینکه به خاطر من تغییر کنند منظورم نبود البته اگه بتونم فلسفه نماز رو براشون توجیه کنم که کار خیلی بزرگی کردم .
سلام باهوش جان
عزيزم اگه خودتم به عنوان يه شخص سوم به تاپيكت نگاه كني و پست هاتو بخوني ميفهمي كه بچه ها چي ميگن....
به نظر مياد كه دلت پيش خواستگارت يه جورايي گيركرده چون همه ويژگي هاي يه خواستگار خوب رو داره و فقط يك مشكل باهاش داري و اون نماز نخوندنشه، دودلي روي انتخابش. چون نماز خيلي برات مهمه ، و ايشون هم به عنوان يه خواستگار خوب برات مهمه و نميخواي هيچ كدوم رو از دست بدي، بهترين راه حل رو اين ميبيني كه اين دو موضوع مهم با هم ادغام بشن و فقط اين درصورتي ممكنه كه ايشون نماز خون بشن و در اين صورته كه همه چي اوكي ميشه و ديگه مشكلي نخواهد بود....
ولي عزيزم يكمي به خودت نگاه كن... يخورده ساده به موضوع نگاه ميكني... فكر ميكني با صحبتي كه الان بينتون بشه و ايشون بگه باشه چشم من نماز خون ميشم و در طي ده سال آينده هم بهت قول بده كه بچه هارو با ارزشهاي شما تربيت بكنن و ....همه چيز حل ميشه؟؟
عزيز من كسي كه برفرض 10 ساله نماز نميخونه ، مطمئن باش توي اين ده سال دلايل مستدل تري نسبت به حضور شما توي زندگيش داشته ولي بازم نمازخون نشده... يعني فكر نكن كه حضور شما يا علاقه به شما باعث ميشه كه ايشون نمازخون بشن يا توصيه هاي خداترسانه شما و نقش شما به عنوان يك معلم ديني ميتونه در ايشون طوفاني درست كنه و منقلبشون كنه جوري كه ايشون رو نماز خون كنه...
ببين نميگم كسي كه نماز نميخونه آدم بديه!! اتفاقا اصلا هم اينطور نيست و نامزد خود منم اينطوريه ،پدرمم تا نزديك 50 سال اينجوري زندگي كرده خيلي هاي ديگه رو هم ميشناسم، نماز خوندن دليل بر خوب بودن يا نبودن طرف نيست ولي با توجه به تجربه هايي كه در اطرافم ميبينم به اين نتيجه رسيدم كه نمازخون شدن خيلي سخته و از اون مهمتر نمازخون ماندن!!!!!
ببين پدر من تا چهل و اندي سال نماز نميخوند، يعني فقط يك ماه تو سال نماز ميخوند و روزه ميگرفت و اونم ماه رمضونا بود و بعد از اون هم كه خوب ديگه يواش يواش به خاطر تنبلي نمازا خونده نميشد و ميرفت تا سال آينده!!! تنها دليلي كه باعث شد پدر من نماز خون بشه اونم بعد از حدود 50 سال ! اين بود كه پدربزرگم فوت كرد و اين ضربه براي پدرم اونقدر ضربه سنگيني بود كه مرگ و روز حساب و كتاب قيامت و ... رو به يادش آورد و فهموند بهش كه مرگ براي ديگران نيست و گريبان خودمونم يه روز ميگيره.... همراه با پدر من عموهام و پسرعموهامم نماز خون شدن چون براي اونها هم ضربه سنگيني بود و اصلا مرگ پدربزرگ من اولين مرگ توي فاميل ما بود كه همه رو به خودشون آورد ولي در نهايت بعد از چند سال از فوت پدربزرگم الان تنها كسي كه نمازخون مونده پدر منه!!! بقيه عموها و پسرعموهام نمازخوندنشون بعد از چندماه دوباره تعطيل شد چون دوباره يادشون رفته كه مرگ نزديكه!!!
يا نمونه هاي معكوسش،مثلا تو آشناهامون داشتيم دختري رو كه از همون روزي كه به سن تكليف رسيد اصلا حتي يك بار هم نمازاش ترك نشد، ولي زماني كه باردار شد و خوب نمازخوندن سختش ميشد كم كم نماز از سرش افتاد و الان يه بچه 4 ساله داره و از زمان بارداريش ديگه نمازهاش ترك شده و انگار نه انگار كه ايشون كسي بود كه نماز از سرش نميوفتاد
خانومي نمونه اين افراد زيادن
يا ما داريم توي فاميل كه زن و شوهري كه شوهر ديگه تقريبا منكر پيغمبر و اسلام و ... ولي خانم نماز خون و مومنه!! جالبه كه رابطه عاشقانه هم باهم دارن ( سنشون بالاست 60 به بالا) ، اگه بنا به تغيير بود الان يا بايد آقاهه مومن ميشد يا خانومه بي دين!!! كه اينطور نشده
شما اصلا فكر نكن كه ميتوني اون آقا رو تغيير بدي.... نه تو اين زمينه نه تو زمينه هاي ديگه
ببين تو نميتوني يه بي نماز رو نماز خون كني، يه فرد دروغگو رو راستگو كني، يه تنبلو درس خون كني .....
اون آدم خودش بايد بهش يه تلنگري وارد بشه تا نمازخون بشه ، تا راستگو بشه ، تا درسخون بشه و گاهي حتي اصرار از طرف ديگران نتيجه عكس هم داره و بيشتر باعث لجبازي و كلافه شدن ميشه
گلم فقط خواستم بهت بگم اصلا اصلا اصلا به اين روياها فكر نكن كه بتوني تغييرش بدي يا قول داده تغيير كنه يا فلان كنه يا بيصار كنه... دورو برت رو نگاه كني نمونه هاش زياده و من قاطعانه بهت ميگم كه اگرم به خاطر شما نمازخون بشه به احتمال 90% دوباره بعد از يك مدت تنبل ميشه و ....
پس با شرايط الانش تصميم بگير كه ميخوايش يا نميخوايش.... از ما گفتن بود ديگه ميل خودته كه حقيقتي رو كه به طور روزمره بارها و بارها ميوفته رو باور كني يا اينكه عشق به شما و توصيه هاي ديني شما بتونه معجزه كنه رو باور كني.... منم قبلا فكر ميكردم كه ميتونم طرفم رو تغيير بدم و ميگفتم اون از ته دلش نميخواد بد باشه نميخواد اينطور باشه و ذاتش خوبه و .... ولي نشد كه نشد....
راستي يه چيزي هم درمورد استخاره بگم و اون اينه كه استخاره تو اينجور موارد اصلا جواب نميده!!! به قول دوستمون ازدواج يه امر يقينيه و تو امر يقيني نبايد استخاره كرد. اون عقل و فكرته كه بهت ميگه با اين فرد ازدواج كن يا نكن، استخاره تو اين موراد جوابگو نيست... فكر نكن اونايي كه استخاره كردن تو امر ازدواج و خوب اومده الان خوشبختن، من خودم اهل استخاره نيستم ولي چندسال پيش كه خواهر يكي از دوستام با همين استخاره كه خوب اومده بود رفت خونه شوهرش ولي دائما كتك و دعوا و ... داشتن ..... يعني استخاره نميتونه حد اقل توي اين موارد كمكي بكنه تصميم با خودته ....
اميدوارم كه موفق باشي:72:
سلام
خدمت eng.aydin عرض کنم که هر عملیدر دین جای خودش رو داره و نمیشه گفت مثلا به به یتیم کمک میکنم ولی نماز نمیخونم.روایتی درایم در این زمینه که اگر نماز شما قبول واقع نشه هیچ کار دیگری از شما قبول نمیشه.
دوست عزیزم bahosh جان
حق داری کمی سردرگم بشی اما توجه کن خیلی وقتا استخاره خوب میاد ولی نتیجه اش خیلی بد میشه و این فقط به علت غلط بودن نیت در استخاره است.
شما به عقاید پدرت احترام بذار ولی تصمیم نهایی رو بذار روی جمع بندی هایی که از صحبتهای مشاورین تالار و نتایج بدست امده میگیری...
به خدا توکل کن و ازش بخواه حقیقت ر بهت نشون بده و انچه که خیر و صلاحته برات پیش بیاره
ازش بخواه راه درست رو خودش جلوی پات بذاره
نقل قول:
نوشته اصلی توسط maryam123
دوست عزیزم bahosh جان
حق داری کمی سردرگم بشی اما توجه کن خیلی وقتا استخاره خوب میاد ولی نتیجه اش خیلی بد میشه و این فقط به علت غلط بودن نیت در استخاره است.
شما به عقاید پدرت احترام بذار ولی تصمیم نهایی رو بذار روی جمع بندی هایی که از صحبتهای مشاورین تالار و نتایج بدست امده میگیری...
به خدا توکل کن و ازش بخواه حقیقت ر بهت نشون بده و انچه که خیر و صلاحته برات پیش بیاره
ازش بخواه راه درست رو خودش جلوی پات بذاره
نیت استخاره من اینجوری بود که: (در مورد ازدواج با آقای .... خدایا تو که از اسرار و آینده آگاهی و صلاح بندگان خود را میدانی به تو رجوع میکنم.)
من توکل به خدا کردم و ازش خواستم هرجور که خودش صلاح میدونه همون بشه.
مرسی از نظرات تمام دوستان.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط maryam123
سلام
خدمت eng.aydin عرض کنم که هر عملیدر دین جای خودش رو داره و نمیشه گفت مثلا به به یتیم کمک میکنم ولی نماز نمیخونم.روایتی درایم در این زمینه که اگر نماز شما قبول واقع نشه هیچ کار دیگری از شما قبول نمیشه.
بنده هم نگفتم که نماز نخوانیم و به یتیمی کمک کنیم و با این اوصاف ارزش نماز را کم جلوه دهیم
لطفا به گذاره ها دقت کنید
استدلال من روشن بود ولی باز هم تکرار می کنم
اگر فردی اخلاقیات ساده انسانی را انجام ندهد به منزله این هست که نماز در او تاثیری نگذاشته است( مثل اعمالی نظیر: پارتی بازی، رشوه ، حق خوری ، درامد حرام و...)
این نماز که اجر دنیوی ندارد ایا اجر اخروی زیادی خواهد داشت؟ بعید می دانم
بنده دوستانی دارم که کاملا بی خدا هستند ولی انسان های شریفی هستند و بنا به دلایل خودشان عدل را در رفتار و گفتارشان رعایت می کنند
دوستانی هم دارم که از خدامین حرم امام رضا هستند ( و مسلما نماز اول وقت برایشان ارزشمند هست) و بسیار انسان های شریف و عادلی در نزد خانواده شان هستند
از اینجا می توان این نتیجه را گرفت که رفتار انسان بیشتر توسط والدینش و خانواده ساخته می شود. نماز بیشتر حکم عدم انحراف را دارد ( که باز هم افرادی هستند که با وجود اینکه به خدا هم بی اعتقاد هستند باز هم انحرافات بسیار اندکی دارند چون به اصول پایبند هستند)
کاری با بحث های پایه ای تر که این اصول از کجا نشات گرفته ندارم
به همین خاطر بنده اصرار می کنم باید اصول عمیق تری از شخصیت انسان کند و کاو شود و نه ظواهر
مطمئنا نماز خواندن می تواند یک معیار باشد ولی این معیار مانند سایر رفتار ها می تواند فقط در ظاهر تکرار شود و بطنی در کار نباشد
دقت در این موارد کاملا حیاتی هست
امید وارم با این بحث ها تاپیک منحرف نشه
موفق باشید