RE: آیا مقابله به مثل می تونه مفید باشه؟
1- بله . منابع زیادی وجود دارد .
برای شروع
کتاب : تحلیل رفتار متقابل ( تاملی در روان شناسی تجربی )
نوشته ی یان استوارت /ون جونز
مترجم : دکتر بهمن دادگستر
از انتشارات : دایره
را مطالعه کن .
2- آموختنی است و بحث مهارتی .
برای اولین بار فردی بنام اریک برن متوجه شد که می توان با روشهای نوین و بدیع و ساده و قابل درک مسائل روانش شناختی را مورد بررسی قرار داد و... و در ادامه ی راه او افرادی همچون توماس هریس دستان خودشان را به جهت همیاری و همکاری به اریک برن دادند و تیمی شدند و امروز ماحصل تجربیات آنها با نام روانشناسی مدرن شناخته می شود . من نیز دانش آموز این راه هستم . تکینیک هایی را آموخته ام و با این زبان الکن عاشقانه خمس و زکات ( کلمات کدگذاری ) آنچه به شکل تئوری و تجربی آموخته ام و می آموزم را به دیگران می دهم .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط فرشته مهربان
باز خورد >>> روندی است که در معاشرتهای بین افراد جریان پیدا می کنه .
باز خورد رفتاریه که اغلب ما خود آگاه یا ناخودآگاه انجام می دهیم . اما به شیوه ها و کیفیت متفاوت ، که بیانگر میزان تأثیر یا سطح ارزش و کیفیت عملکرد فرد یا افرادی است که ما با آنها مواجه یا مخاطبشون هستیم و بلعکس .
فرشته جان ممنون،لب مطلبو بیان کردی
منظور ما هم همینه،اما شما خیلی خوب به زبون آوردی
اونچه شما به دنبالش می گردید در محدوده بازخورد،
« ابراز احساس » است .
من به شخصه صرفا" بدنبال چگونگی بیان احساسم با بازخورد عمل فرد مقابل ،نیستم.بلکه دلیل اصلی اینکه سعی میکنم مثل فرد مقابلم(گاهی و در مقابل برخی افراد) مثل خودش باشم،اینه که هم خودم راضی تر باشم از اینکه اجازه ندادم ازم سو استفاده بشه و هم اینکه با این عملم از انتظارات بی رویه اون فرد از خودم کم کنم.همینی که پایین اشاره کردی،نمیخوام با نرم خویی بیجا فرد مقابلم رو گستاخ تر کنم و رفته رفته رفتارشو بهتر که نکنه هیچ،بدتر هم بکنه.
نمیدونم شما اطلاع دارین کدوم آیه بود که محتواش همین بود:که وقتی کسی بهتون بدی کرد،اگه احتمال میدین با نشون دادن عکس العملی مشابه کار خودش به خودش بیاد و به بدی کارش پی ببره،مثل خودش باهاش رفتار کنین.
مطمئنا" در اسلام هم نگفته درمقابل هر بدی،خوبی کنین.بله به جای خودش،میشه جلو بدی خوبی کرد.اما بقول شما نه اینکه باعث بشی طرف سو استفاده کنه ازت.
انسان در قبال خودش و شخصیت خودش هم حقوقی به گردن داره،نباید اجازه بده دیگران هر رفتاری دلشون خواست باهاش بکنن.
وقتی شما در برابر فردی که رفتاری خوب با شما داشته به او ابراز می دارید یعنی بیان می کنید ( چه کلامی و چه غیر کلامی ) که از رفتار وی خشنودید ( با هر کلام و رفتاری ) یا در برابر فردی که از او ناراحت شده اید ، گله مندی دارید ( بیان کلامی یا غیر کلامی ) .... اینها ابراز احساس است که یک مهارته و از آیتم های هوش هیجانی که کسب شدنی است می باشد و قابلیت ضعیف شدن یا تقویت شدن را هم دارد و جزءمقوله بازخورده .
با این تفاسیر ، شما با باز خورد دادن فرد را متوجه رفتارش می نمایید که درسته یا غلطه و در چه سطح و کیفیتی هست و وقتی بازخورد با هدف باشد و آگاهانه ، لازمه روش و روندش کاملاً حساب شده باشه تا تأثیر مثبت ( منجر به تغییر ) را نتیجه دهد .
:104::104::104::104:
و اما :
نکته مهم در روابط بین فردی اینه که توصیه فراوان از نظر اخلاقی داریم که
بدی را با خوبی جواب دهید ، و بیشتر در پی نیکی کردن باشیم ( تو نیکی کن و در دجله بیانداز ......)
اگر به این توجه داشته باشیم که هر کسی ، هم مسئول رفتار خود است هم صاحب نتیجه اعمالش ، راحت تر با افراد بد خلق مواجه می شویم و سازگاری مثبت ما بالا می رود .
به نظر شخصی من ، تنها در جایی که گذشت و ملایمت و به عبارت بهتر ، مدارا کردن بد آموزی دارد و فرد را گستاخ تر نموده و در رفتار غلطش تثبیت و تقویت می نماید ، بهتره برخورد قاطع داشته باشیم ( بازخورد متناسب با عملکرد وی ) که اونهم چگونگی و روش و هدف مشخص می طلبد ، نه هر که سر بتراشد قلندری داند . در یک کلام تعامل باید سازنده باشد نه مخرب و اینها هیچ کدام مقابله به مثل نیست .
منظور من هم دقیقا" همین بود.ممنون:72:
.
درشتي و نرمي به هم در به است
چو فاصد كه جراح و مرهم نه است.
نه چندان درشتي كن كه گردند از تو سير
نه چندان نرمي كه گردند بر تو دلير
:104::104::104::104: