RE: صداقت به چه قيمت ؟ آيا صداقت هميشه خوبه ؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط حنان
baby :72:جان حرفت از يه لحاظ درسته ولي قبول داري كه بعضي ها هستن كه ببخشيد هر غلطي كه دلشون ميخواد ميكنن ، بعد واسه ي ازدواج دنبال دختري ميگردن كه آفتاب مهتاب نديده باشنش !! من كه خيلي ميشنوم ...
آفرین ، دقیقا منظور من از نوشتن جمله زیر همین دسته از افراد هست که شما بهش اشاره داشتین ،
بنابراین از اونجا که "کافر همه را به کیش خود پندارد" ، از نظر من در صورت پرسیدن از پیشینه شخص باید در تصمیم گیری برای ارائه پاسخ مثبت تامل نمود.
اولا كه بروز نميدن اگه رابطه اي هم قبلا داشتن ، بعد اگرم كسي بفهمه ميگن خوب من مردم !! شما زنين !!! براي مرد ايرادي نداره .... ( البته ببينين خوب خانواده ها روي دختر ها حساسيت بيشتري دارن... مثلا اگه پسره با صد تا دختر دوست باشه ،ميگن ايرادي نداره چون پسره ، ولي اگه دختره با يه نفرم دوست باشه ، ميگن اي واي ،تو آبرومونو ميبري و دختر اگه با كسي دوست بشه نجابتش زير سوال ميره و ازين جور چرت و پرت ها ، نميگن حالا اين پسرشون كه 100 تا دوست دختر داره ، داره نجابت صد تا دختر رو زير سوال ميبره ، اين مهم نيست ؟؟؟؟ )( اينم فرهنگ غلط ما ايراني هاست ديگه ، اگه يه چيزي بده واسه هر دو جنس بده ، چرا واسه دخترا بد ميدونين ولي براي پسرها اينطور نيست ؟؟؟) :104::104:
[color]کاملا باهاتون موافقم وازنظرمن حیا و پاکدامنی برا هر دوطرف پسر ودختره ، خداوند هم به مرد وزن دستور میده که مراقب نگاههاشون باشن و عفت رو رعایت کنن[/color]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گل مریم
من منظورم از اون حرفا این نیست که انسان جایز الخطا نیست
من اون حرفا رو درقبال اون دوستی نوشته بودم که متنشون طوری بود که من این برداشتو کردم که انگار ادم می تونه بگه بی خیال ،من قبل ازدواج عشق وحالم رو بکنم ،بعدا هم که یه همسر خوب پیدا کردم ،اون که نمی تو نه متوجه بشه
اونوقت هر دو طرف قضیه رو میتونم داشته باشم
ایا شما هم اینو قبول دارین؟مطمئنم که نه
البته اگه شما یک بار دیگه بخونی ممکنه برداشتت تغییر بکنه دوست عزیز.
من گفتم راه شناخت پیدا کردن این نیست که توی ریز روابط طرف دقیق شی.
این مصداق تجسسه که توی قرآن هم نهی شده.
راه های دیگری هم وجود داره که بفهمی طرف ذاتش خوبه.وفادارو قابل احترامه.
یا این که نه آدم هرزه ای هستش.
من خودم شخصا هیچ رابطه ای اعم از رفاقت و دست دادن و این چیزها با هیچ پسری نداشتم که بخوام ازش بترسم ولی در عین حالم اگر فردی ازم بپرسه و بخواد دقیق بدونه بی معطلی بهش نه می گم.
چون فکر می کنم هزار تا مشکل وجود داره.
ممکنه طرف خشکه مقدس باشه
شکاک باشه.
خودش گذشته بدی داشته باشه
ممکنه این سوالارو برای سواستفاده بپرسه.
به من اعتماد نداشته باشه در حالی که من خودم فکر می کنم شایسته این اعتماد هستم
دوست عزیز من به هیچ وجه مخالف تحقیقاتو اینا نیستم.
ولی از یه جایی دیگه شما باید اعتماد کنی
اول به خدای خودت
و بعد به خودت و تصمیم و قلب خودت
بله من هم یک زمانی فکر می کردم چون که آفتاب و مهتاب منو ندیده شایسته پاک ترین پسر این دنیا هستم.
ولی حالا فهمیدم که پاکی به این چیزها نیست.
این نشانه غرور کاذب مذهبی و خود برتر بینیه.
همه ادم ها شایسته یک زندگی سالم هستند و می شه دوستشون داشت.
البته بعضی ها هم مریضن.
مثلا مریضی جنسی دارن.
من خودم ادعا نمی کنم مثلا که بخوام با کسی که قبلا س ک س داشته ازدواج بکنم نه هرگز ولی اینو پذیرفتم که تو دوره ای هستیم که حتی مذهبی ترین پسرا ممکنه تو دوره ای با دختری صحبت کرده باشن.
مثل قدیم که نیست.
زمانه عوض شده.
بعدش هم دوست عزیز نمی دونم شما از من کوچک تری یا بزرگتر ولی اینو خواهرانه از من بپذیر که اسیب ترین آدم ها در مقابل گناه و وسوسه های شیطان اونهایی هستند که از خودشون مطمئنن!در مقابل خواستگارایی که کاملا از خودشون مطمئنن باید بیشتر مکث کرد.
خطا و اشتباه مال ما جوان هاست.
مثلا اگر خواستگار محترم شما قبلا یک دوست دختر داشته شما هم احتمالا توی زندگیت غیبت کردی که گناهش صد برابر بیشتر از یه رابطه ساده اس یا مثلا دست دادن.
امیدوارم خوشبخت باشید
بيبي عزيز:72: آيا منظور شما از اين حرف ( كافر همه را به كيش خود پندارد ) اينه كه اگه طرف از من بپرسه كه دوست پسر داشتي يا نه ؟ اين بدين معني هستش كه خودش دوست دختر داشته كه حالا داره اين رو از من ميپرسه ؟ يا مثلا اگه بپرسه رابطه تون در چه حدي بوده ؟ اين بدين معني هستش كه خودش رابطه اش يه مشكلي داشته كه داره ميپرسه ؟؟؟
آخه مثلا بعضي از دختر ها واسه شون مهمه كه خواستگارشون با كسي دوست نبوده باشه يا ... يعني اگه ازش اين سوال رو بپرسن بدين معني هستش كه خودشون قبلا دوست پسر داشتن ؟؟؟( فكر نميكنم)
يا بعضي ها براشون مهمه كه طرفشون رابطه ي جنسي نداشته باشه ، اگه ازش بپرسن يعني به اين معني هستش كه خودشونم داشتن ؟؟؟؟( فكر نميكنم)
البته اين حرفتون تا يه حد زيادي درست هستش !!! مثلا دقت كردين اكثر اونهايي كه دنبال يه دختر خيلي پاك ميگردن ، كساييي هستن كه همه جوره هر كاري رو تجربه كردن ، وقتي با دخترهاي زيادي معاشرت كردن و رابطه داشتن ، فكر ميكنن نكنه كه همسر آينده شون يكي مثل همين دخترهايي باشه كه باهاش رابطه داشتن ؟؟؟و چون دلشون نميخواد همسرشون اينجوري از آب دربياد ، همش سفارش ميكنن به مادرشون كه يه دختر نجيب خيلي مومن براشون پيدا كنه !! و اينجور مسائل توي زندگيشون براشون خيلي خيلي خيلي مهم هستش !!!!
البته توهين نشه ، نميخوام بگم همه ي اونهايي كه اينجوري فكر ميكنن حتما خودشون يه چيزيشون هست ، اصلا منظورم اين نيست ، بلكه منظورم اينه كه اكثر كسايي كه اينجور تجربه ها رو داشتن ( و البته براشونم عادي نبوده و ميدونستن كه دارن كار خلاف عرف و خلاف شان خانواده شون انجام ميدن )، حالا خيلي براشون مهمه كه همسرشون اينجور تجربه هارو نداشته باشه .....( آخه بعضي ها اينجور روابط براشون عاديه و حتي براي خانواده شون هم مسئله اي نيست و اينجور افراد واسشون مهم نيست كه همسرشونم همچين روابطي رو داشته يا نه ؟؟ ولي واسه كسايي كه اينجور تجربه هارو بر خلاف فرهنگ و تربيت خانوادگيشون داشتن ،خيلي واسشون مهمه كه همسرشون اينجوري نباشه)
والا ميگم نميشه هميشه اينجوري استنباط كرد ؟
ببينين ، مثلا من اگه قرار باشه با يكي از اين دو نفر پايين ازدواج كنم :
1) پسري كه توي زندگيش ( قبل از من ) با حالا مثلا يك يا دو نفر به قصد ازدواج آشنا شده باشه ، حالا توي اين ميون عاشق هم شده باشه ، حالا بر اساس شرايطش ، كه ميتونه بچه گي ، احساس نياز يا سادگي يا هرچيز ديگه ، رابطه ي جنسي رو هم يك بار تجربه كرده ولي بعد از اون ديگه توبه كرده و ديگه مرتكب همچين گناهي نميشه و اون رو يه اشتباه ميدونه و ......
2) پسري كه توي زندگيش ( قبل از من ) با 100 نفر دوست بوده ، چند نفر رو با هم داشته ، ماه به ماه دوست دخترهاشو عوض ميكرده و البته اصلا رابطه ي جنسي هم نداشته
من اگه بخوام بين فرد 1 و فرد 2 ، يكي رو براي ازدواجم انتخاب كنم ، صد البته ترجيح ميدم كه فرد 1 رو انتخاب كنم ، چون به نظرم فرد 1 ، خيلي فرد قابل اعتماد تري هستش ، چون وقتي توي زندگيش با دو نفر دوست بوده نشون ميداده كه يه هدفي داشته ، بي دليل نبوده آشناييهاش ، هوس باز و تنوع طلب نبوده !! اينكه حالا يك يا نهايتا دو بار(نه بيشتر ) رابطه ي جنسي رو تجربه كرده براي من چندان مهم نيست !!! ( البته اگه ديگه توي زندگيش تكرار نكنه ) و اگه واقعا تصميمش اين باشه كه ديگه تكرار نكنه و واقعا هم اون اتفاقها رو اشتباه بدونه و توبه كرده باشه ، من حتي راضيم كه بهم حتي از رابطه ي جنسي اي هم كه داشته حرفي نزنه چون گفتنش بيشتر باعث شكاك شدن و ناراحت شدن من ميشه و خيلي خيلي اثر بدي روي من ميزاره
ولي فرد شماره ي 2 رو با اينكه اصلا رابطه ي جنسي نداشته ، من هرگز قبول نميكنم ، چون وقتي دم به دم دوست دختر هاشو عوض ميكرده و البته چند تا رو هم همزمان با هم داشته ، كاملا نشون دهنده ي شخصيت تنوع طلب و هوس بازش هستش !!! معلومه كه اگه بياد با من هم زندگي كنه ،چند روز بعد هوس ميكنه من رو هم عوض كنه !!! يا خيانت كنه !! من واقعا اين رو باور دارم كه فرد شماره ي 2 بسيار بسيار گزينه ي بدي واسه ي زندگي هستش .... ولي فرد شماره ي 1 ، حالا صرف تجربه كردن رابطه ي جنسي ، دليلي براي بد بودنش حساب نميشه
واقعا وقتي فكر ميكنم ،ميبينم كه دونستن اينكه طرفت قبلا با كسي رابطه داشته يا نه ؟ و اينكه حالا به چه دليل رابطه اش رو به هم زده ؟؟؟ تا يه حدي ميتونه مفيد باشه ، به اين دليل كه دونستن دلايل قطع ارتباط و شروع ارتباط ، و سن ارتباط ، تا يه حدي اونم نه خيلي ،ميتونه كمك كنه كه بفهمي طرفت چه شخصيتي داره ( البته اينم بازم 100% نيست ، چون خيلي ها از روي بچه گي و شيطنت هاي بچه گانه يا دلايل ديگه ممكنه اشتباه كرده باشن ....)
ولي دونستن اينكه حالا چقدر عاشق طرفش بوده ، چيكارا كرده ؟ رابطه اش در چه حدي بوده و ..... كمك كننده نيست ، تعيين كننده هم نيست!!! ( البته نه در مورد افرادي كه بارها و بارها رابطه ي جنسي هم داشتن و خلاصه اينم نشون دهنده ي شخصيت هوس بازشون هستش )
خلاصه اينكه توي خواستگاري و آَشنايي اوليه ، شايد گفتن خيلي از حرفا ضرورتي نداشته باشه ، يا پرسيدن بعضي از سوالات اشتباه باشه .... به نظرم مورد به مورد فرق ميكنه
مثلا ممكنه كه يكي قبلا يه اشتباهي كرده باشه توي زندگيش كه اگه نگه خيلي خيلي بهتره!!!
ولي يكي ديگه همچين اشتباهي رو كرده كه اگه بگه بهتره !!!!
به قول دوستمون سريتا بايد با توجه به شخصيت فرد و ظرفيتش حرفامون رو بزنيم و البته نبايد يادمون بره كه بعضي از موضوعات واقعا مهمه كه چه خوب باشه يا چه بد باشه ،بايد گفته بشه و نبايد پنهانشون كنيم
البته خوب به قول آقاي كامران ، خوب صداقت يه ارزش انسانيه و كلا اگه كسي صادقه بايد واقعا صادق باشه و نبايد صداقت رو با سياست قاطي كرد
ولي به نظر من بعضي حرفا و بعضي از ارزشها ، واقعا خوبن و قابل تحسين ولي در حقيقت توي زندگي روزمره ي ما حالت شعار گونه دارن ،نميشه بدون سياست صادق بود نميشه بدون برنامه صادق بود .... در غير اينصورت تنها كسي كه ضرر ميكنه تو هستي ( البته نبايد اين سياست در صداقت به طرف مقابلت هم صدمه بزنه چون به نظرم ما حق نداريم كه به خاطر منافع خودمون ، به ديگران ضربه بزنيم ) فقط ميگن هر سخن جايي و هر نكته مكاني دارد ( البته ببخشيد اين ضرب المثل دقيقا يادم نيست ،اگه اشتباه گفتم شرمنده )
واسه كسي كه توي گذشته اش هيچي نداشه ، صادق بودن خيلي راحته و صداقتش تحسين بر انگيز نيست ولي براي كسي كه توي گذشته اش مرتكب اشتباهاتي شده ، صداقت يا عدم صداقت معني پيدا ميكنه !!!!
آقا كامران سو برداشت نشه ، منظورم به شما نيست ، ولي بعضي ها كه واقعا هيچ اتفاق نا گواري توي گذشتشون نيوفتاده خيلي روي صداقت تاكيد دارن و صداقت براشون مهمه و افتخار ميكنن كه صادقن و .... ولي خوب اگه واقعا چيزي توي گذشتشون باشه ، اون وقته كه ميبينن اونقدر ها هم كه فكر ميكنن صادق نيستن يا نميتونن صادق باشن يا ...
آفرين بر حنان عزيزم....اصطلاح خيلي خوبي به كار بردي..."صداقت با برنامه"....كاملا درسته....البته ما عادت داريم شعار بديم اما خب وقت عمل.....
با قسمت اخر حرفات هم كاملا موافقم تا وقتي گذشته ادم پاكه پاك باشه خب گفتن يا نگفتن كه ديگه فرقي نداره....
هنر اينه كه وقتي مثلا دختري قبل از ازدواج رابطه جنسي داشته بگه....يا پسري كه فلان بوده....اما وقتي همه چي OK باشه خب ديگه چه صداقتي؟چه سياستي؟
بهتره تا وقتي توي موقعيت خاصي قرار نگرفتيم راجع به اون نظر نديم....شايد يه روزي عملمون شعارمون رو نقض كنه!!! :300:
حنان عزیز
برداشتتون از صحبتهام در پاراگراف سوم ، درسته ،
من هم کاملا با جانب احتیاط عرض کردم "....باید در تصمیم گیری برای ارائه پاسخ مثبت تامل نمود" یعنی اینکه مورد به مورد متفاوته اما اگه کسی گفتگوهای خواستگاری رو به این سمت وسو ببره بایستی با تامل و درایت بیشتری تصمیم گیری بشه.
ضمن اینکه میشه تا حدود زیادی (نه مطلق) از روی شناخت خانواده و نحوه زندگیشون می شه به یه شناخت خوب رسید ، این رو هم بدونیم که حتی با گذشت سالهای متمادی از زندگی مشترک هم گاهی نمیشه به لایه های درونی رفتار نزدیکترین فرد (همسرت) پی برد.:72:
داشتم فکر میکردم، دوست داشتنیترین واژه دنیا چیه، به این نتیجه رسیدم که من چقدر اکثر و اکثرا رو دوست دارم...:43:
به هر حال، من فکر میکنم، صداقت با سیاست جمع شدنی نیست، اگر فکر میکنین، گاهی اوقات بهتره راست گفت گاهی اوقات دروغ، این صرفاً سیاست هست و هیچ ربطی به صداقت نداره...:81:
در مورد اینکه، صداقت داشتن برای کسی که گذشته پاکی داشته یا کار هیجان انگیزی در گذشتش نکرده راحت تره،
صداقت داشتن شاید راحت تر باشه اما به طبع کارهای هیجان انگیز نکردن هم همیشه اسون نیست...
و البته، من معتقدم هیچ انسان کاملی در دنیا وجود نداره، بنابرین در کلّ هیچکس گذشته عاری از اشتباه نداره، هر کسی در گذشتش اشتباهاتی داشته، بزرگ یا کوچیک...و هنر پذیرفتن اینهاست...:310:
و در مورد صداقت با برنامه، ای کاش کسی برا من فرق صداقت با برنامه با دروغ گفتن با برنامه رو تعریف بکنه؟ چون من فکر میکنم جفتشون یکی هستن...و البته، ازتون بابت اختراع این واژه ممنونم، بسی خنده رفت...صداقت با برنامه!!!:311:
در آخر، میخوام اینو بگم که، همه ما اینجا، نظرات شخصیمون رو میگیم، طرز فکر خودمون رو بیان میکنیم و اصولاً مشاوره یعنی همین...مشاوره یعنی ما برای کسی تصمیم نمیگیریم، بلکه به افراد کمک میکنیم تا تصمیم درست رو بگیرن...
در مورد صداقت، من اینطوری فکر میکنم و این اصولی هست که تا به امروز چه درست چه غلط باهاشون زندگی کردم و بهشون پایبندم،
در آخر، حنان عزیز، هر کسی مسول زندگی خودش هست و البته عواقب تصمیماتی که برای زندگیش میگیره ...
و تصمیم آخر هم قاعدتاً خود شما باید برای زندگیتون و البته موضوع این تاپیک بگیرین...
من فکر نمیکنم کمک بیشتری به تاپیک شما بتونم بکنم چرا که گفتنیها رو گفتم...
و البته دوست ندارم حضور بیشترم در این تاپیک موجب کدورت بیشتر بشه...
بنابرین، امیدوارم عذر من رو برای عدم همراهی بیشتر در این تاپیک بپذیرین
موفق و خوشبخت باشین:72:
K
نقل قول:
واسه كسي كه توي گذشته اش هيچي نداشه ، صادق بودن خيلي راحته و صداقتش تحسين بر انگيز نيست ولي براي كسي كه توي گذشته اش مرتكب اشتباهاتي شده ، صداقت يا عدم صداقت معني پيدا ميكنه !!!!
در جواني پاك بودن شيوه پيغمبري است ور نه هر گبري به پيري مي شود پرهيزگار
اين كه توي گذشته آدم چيزي نباشه بزرگ ترين هنره . حتي ازين كه آدم بي نهايت صادقي هم باشيم سخت تره.
چون مقابله كردن با محيط و غريزست نه با صرفا يك دروغ
شخصا افراد پاك رو تحسين برانگيزتر از افراد صادق ميدونم . ميتوني صادق باشي ولي انسان نباشي اما نميشه پاك بود و انسان نبود چون فرد براي انسانيتش جلوي اينهمه چيزي كه بقيه دنبالش ميدوئن وايساده.
خوبه دنبال پاكي باشيم نه به قول يكي از دوستان صداقت يا دروغ با برنامه:72:
دوستان عزيز خيلي ممنون از كمكهاتون
خوب هر كسي يه نظري و يه عقيده اي داره و من نميخوام به نظر و عقيده ي كسي توهيني بشه ....
هركسي همونطوري زندگي ميكنه ، كه فكر ميكنه
بازم ممنون از كمك هاتون ....
من اون نتيجه اي كه مطلوبم بود رو گرفتم و اين رو مديون نظرهاي شما دوستاي گل هستم... حالا چه نظر هاي موافق و چه نظر هاي مخالف ....
بازم ممنون
مهتاب 66 جان ، من نگفتم دروغ با برنامه !!! كامران جان كي گفته صداقت با برنامه با دروغ با برنامه با هم فرق ندارن ؟؟؟؟؟
گفتم صداقت با برنامه ،يعني اينكه درسته كه بايد صادق بود ولي نه مثل آدم هاي ساده كه هرچي كه توي ذهن و فكرشون مياد ميگن، بدون توجه به موقعيت ، بدون توجه به روحيات طرف ، بلكه هر حرفي رو بايد در جاي خودش مطرح كرد ، در موقعيت مناسب خودش ....
لطفا برداشت هاي اشتباه نكنين
در ضمن صداقت به معناي گفتن همه چيز نيست چون من قاطعانه باور دارم كه گفتن بعضي از حرفها جزو مسائل شخصي هستش و اصلا گفتنش لزومي نداره ، گرچه بعضي ها دلشون ميخواد تا عمق فكر طرف مقابلشون رو هم بدونن كه بازم اين ربطي بهشون نداره !!!!
به هر حال ، به نظر من شما برداشت اشتباهي از حرفهاي من داشتين ....
[align=justify]سلام حنان:72:
ظاهرا تصمیمت رو گرفتی، من هم به تصمیمت احترام می گذارم و برات آرزوی موفقیت می کنم. :72:
با این وجود حنان عزیزم، شاید برات مفید واقع بشه که بدونی اگر کسی از خودم حقیقتی رو مخفی کنه، و من بعدا بفهمم، اولین جمله ای که به زبونم میاد اینه:
چرا خودتو به من قالب کردی؟؟؟
البته این در واقع یک سوال نیست، چون شرایط اتخاذ این تصمیم برای من "هیچ اهمیتی" نداره، حتی برام مهم نیست اگر بهم گفته بود انتخابش می کردم یا نه، برای من فقط هدف این پنهان کاری اهمیت داره. هدف هم که واضحه.
(البته منظور از "پنهان کاری" اون مواردیه که طرف تعمدا نخواسته بگه.)
هانی رک گوییم رو ببخش، فقط از سرخیرخواهی دارم می گم.:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط حنان
به قول دوستمون سريتا بايد با توجه به شخصيت فرد و ظرفيتش حرفامون رو بزنيم و البته نبايد يادمون بره كه بعضي از موضوعات واقعا مهمه كه چه خوب باشه يا چه بد باشه ،بايد گفته بشه و نبايد پنهانشون كنيم
این استدلال کاربردهای بسیار بسیار زیادی داره، مثلا در مورد پسرهایی که برای اینکه با دختری دوست بشن، طوری وانمود می کنند که طرف بره تو مد ازدواج.
خب شاید هم اونها حق دارن، وقتی یه دختر پذیرش نداره، نباید بهش گفت فقط می خوام باهات دوست شم!!
تقصیر پسر بیچاره جامعه ما چیه که دخترها روشنفکر نیستند؟!!!!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط حنان
عزیزم هرکسی خودش باید تشخیص بده چی براش مهمه و چی مهم نیست. ما که نمی تونیم بگیم این مهم نیست پس در موردش صحبت نکنیم. اولا معلوم نیست برای طرف مقابل مهم هست یا نه. ثانیا اگر مهم نبود که شما براش این تاپیک رو باز نمی کردی، این یکی از مسائل پررنگ جامعه ماست.
البته باز هم تاکید می کنم اینکه تو دست پسری رو گرفتی و ... به هیچ وجه نقصی برای تو نیست که بخوای پنهانش کنی. مسئله فقط برمیگرده به اینکه می خوای با چه کسی ازدواج کنی، اونهایی که این موضوع براشون پذیرفته شده ست، یا اونهایی که “به هر دلیلی” میل ندارند طرفشون قبلا کسی رو لمس کرده باشه. حالا اینجا بحث اصلا اصلا سر این نیست که این دلایل منطقی هستند یا درسته که کسی همچین اعتقادی داشته باشه و ... اینجا فقط و فقط باید به معیارهای انتخاب اون شخص احترام گذاشت.
یک نکته دیگه اینکه در hamdardi.com مقاله ای هست به نام "سوالات جلسه خواستگاری" یا همچین اسمی. یکی از سوالات همین تعداد اشخاصیه که طرف قبلا باهاشون در ارتباط بوده.
و یک نکته دیگه هم اینه که اگر بگی رابطه داشتم و در مقابل سوال "تا چه حد" مقاومت کنی، اونوقت طرف بیشترین حد ممکن رو در نظر می گیره! (این هم برای خودش فرهنگ زیباییه!)
و درمورد دروغ مصلحت آمیز: این فقط در شرایطی قابل قبوه که مثلا حاکم ظالمی دنبال شخص مظلومی باشه و محلش رو لو ندیم. یا از سوء پیشینه شخصی اطلاع داریم ولی در جمع آبروش رو حفظ کنیم و موارد مشابه این. نه وقتی پای منافع خودمون وسط باشه.
حنان جان اگر بخوام به هرچه در این تاپیک مطرح شده جواب بدم، به قول غزاله باید طومار بنویسم. هدف اصلیم هم پاسخ گویی به تاپیک نبود، فقط اومدم این سوال رو جواب بدم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط kamran2007
و در مورد صداقت با برنامه، ای کاش کسی برا من فرق صداقت با برنامه با دروغ گفتن با برنامه رو تعریف بکنه؟ چون من فکر میکنم جفتشون یکی هستن...
این دو تا خیلی با هم فرق می کنند، کسی که با برنامه دروغ می گه، خودش می دونه که داره اشتباه می کنه، داره برای دروغ که بزرگترین گناهه برنامه ریزی می کنه.
اما اونکه برای صادق بودنش برنامه ریزی می کنه، ارزش های اخلاقی خودش رو زیر سوال نمی بینه. یا می گه جامعه ظرفیت صداقت من رو نداره، یا می گه برای رسیدن به هدف والاتری مجبور به اینکار شدم یا ...
خلاصه اینکه دروغ بابرنامه در شخص احساس گناه پدید میاره، اما صداقت با برنامه می تونه حتی انسانی جلوه کنه!
البته متوجه منظور شما هم هستم که می گی اینها با هم فرقی ندارند. چون به هرحال انسان ها دو دسته ن، یا برای پیمودن "راه حق" مصر هستند و خیلی جدیت به خرج می دن، یا حق رو وقتی انتخاب می کنند که خیلی باعث ضررشون نشه. [/align]
[align=justify]
پینوشت... با وجود همه اینهایی که گفتم، اون طومار نانوشته ی غزاله رو هم درک می کنم. می فهمم هر انسانی ظرفیت های اخلاقی و انسانی خودش رو داره، نمی شه از همه انتظار داشت تحت هر شرایطی صادق بمونن، هزینه های صداقتشون رو پرداخت کنند، ایمان داشته باشند انتخاب "حق" هیچوقت باعث ضرر انسان نمی شه، و همیشه یادشون باشه عمرشون حتی کوتاه تر از عمر یک درخته و مادامی که در پرورنده ت صدق می کنی(صداقت فقط محدود به راست گویی نیست) فرقی نمی کنه که همه انسان ها برات هورا بکشن یا همشون ازت رو برگردونن.
در این شرایط فقط می شه گفت کاش در جامعه ما انتخاب صداقت به یک روح پولادین احتیاج نداشت!
:72:
[/align]
امیدوارم دوستانی که در این تاپیک پست زده اند همگی یکبار دیگر به حرفهایی که می زنید توجه کنید و در حد شعار نباشد . زمینه های صداقت از درون خود فرد است ، اما و ولی و لیکن و لاکن ندارد و با این جملات شرطی تنها راه و سوراخ دعای دروغگویی و پنهان کاری را برای خودمانویا دیگران باز نگذاریم .
و همه الحمدالله دست به شعار دادن ها خوب است موقع رعایت که می شود ....!!!!!!!
یادمان باشد به قول قدیمی ها اول یک سوزن به خودمان و دوم جوالدوز را به تن غیر ( ملت) فرو کنیم .
ببخشید دیگر کسی که نمی داند من از دروغ در هر حد و اندازه ای متنفر و منزجرم خواجه حافظ شیرازی است که الحمدالله همیشه هم من باب ذوق مصلحت اندیشان ! هم من باب ذوق به ظاهر دوستان با اما و اگر هایشان و....راه برای دروغ و پنهانکاری باز بوده تا من دروغ را تا بی نهایت رذالت انسانی تجربه کنم و جالب اینکه به قول دوستی بزرگوار رذالت حد و اندازه ندارد !!!!!!!!چه رسد به دروغگویی !!!!!!!!چه رسد به پنهانکاری !!!!!!!
و چه جالب که همین روحیه ضد دروغ و پنهانکار ی از من نزد ریاکاران یک انسان اخ و پیف درست کرده دیدنی و تماشایی و شنیدنی !!!!!!