-
RE: حجاب
سلام
البته گردآفرید عزیز، در پشت بسیاری از این مفاهیم، منطقی وجود دارد.(در مورد ضرورت حجاب در هر دو جنس)
مثلا در مورد پوشیدگی، همانطور که در این موضوع مشاهده کردید، دوستان دلایل جالبی ارائه کردند. البته این قبول دارم ممکن است کسی یک دلیل را زیاد قوی نداند. اما نمی توانیم منکر دلایل عقلانی جامعه شناختی، روانشناختی و مذهبی در مورد حجاب بشویم.
-
سلام
من شخصا به حجاب ظاهری (روسری، چادر ،مغنعه) اعتقادی نداشته و ندارم. فقط جلوی کسایی روسری سرم می کنم که دوست ندارم موهای منو ببینن.
هر جایی ملاک خوب و بد بودن داره، اما بعضی از خصوصیات و رفتارها هستند که همه جای دنیا مورد پذیرش هستن، مثل صداقت، نیکی کردن، کمک کردن، ... اما حجاب داشتن نه، اگه من یا ما چندین کیلومتر اون طرف تر به دنیا اومده بودیم بدون شک اعتقادات همون سرزمین رو هم داشتیم.
من نمی دونم چرا از قرآن و اسلام فقط به حجاب زن توجه می شه؟ یعنی واقعا موضوع دیگه ای نیست؟ یا ما خودمون رو سرگرم این قضیه کردیم که اگه یه تار موی زن رو نامحرم ببینه فلان میشه و فلان میشه!
در ضمن خانواده هایی هم که در اثر بی حجابی! از هم میپاشه، از پایه و بن دچار مشکله، چرا هر چیزی که باعث لغزش آقایون میشه رو برای خانمها حرام می کنن؟ نمیشه آقایون یه کمی بیشتر حواسشون به خودشون باشه؟ اگه همسر من بخواد با دیدن موی یه دختر دیگه از راه به در بشه که وای به حال من و زندگی من!
دیدم و بودن خانمهایی که در عین بی روسری بودن، آنقدر متین و باوقار بودن که همه به دیده احترام به آنها نگاه می کردن. و البته دیدم و بودن خانمهایی (البته بلانسبت) که با داشتن حجاب سفت و سخت! رفتارشون آنقدر زننده بوده که باعث خجالت بوده!
در ضمن حجاب داشتن یک امر شخصی است. و اگه خود خانمها و آقایون در مورد حجاب خودشون (نه حجاب همدیگه) باید تصمیم بگیرن.
-
شاد ارجمند؛دلیل اصلی آن است که در چهارچوب این عقاید،زن با عرض پوزش وجوی شیطانی دارد.همه این معتقدان و بی منطقان دو آتشه که دلایلی واهی بر مثلاً ضرورت حجاب می آورند،از خود و خرد خودشان هیچ سخنی را نمی توانند بیان نمایند.
آنها همانطور که پدر و مادرهایشان و پدر و مادر والدینشان و . . . همین طور بگیر برو تا آخر،یک سری مفاهیم جعلی،زوری،بی دلیل و ناهنجار را پذیرفته اند و چون ضمانت اجرایی نیز پشتوانه سخن آنهاست،می اندیشند که براستی سحن آنها درست است.
اگر اندکی،تنها اندکی درایت و روشن بینی داشتند،همین سخن شما برایشان بسنده می کرد.البته من یا شما به باور و رفتار آنها نباید کاری داشته باشیم،زیرا اساس و بن مایه اندیشه ای آنها کاملاً با اندیشه و پندار ما تفاوت بنیادین دارد.در باور آنها نداشتن حجاب بنا بر دستوراتی که بدان عمل می کنند برابر با گناه و عقاب اخروی است و اصلاً به چیزی بنام خرد،اختیار و والاتر از همه آزادی سرشتین آدمی باور ندارند.اکنون اگر میلیاردها بار به آنها بگویید که بابا جان!اکثر انسانها جور دیگری رفتار می کنند،هیچ فایده ای که ندارد هیچ،سبب کینه و لجاجت بیشتر آنها می گردد.
هنگامی که بنده داشتم با یکی از آنها سخن می گفتم،طرف گفت که در کتاب حجاب مطهری چنین نوشته اند یا یکی دیگر گفت در فلان حدیث چنان آمده است در لزوم حجاب!!!یکی نیست به آنها بگوید که شما از خودتان،از اندیشه خودتان سخن برانید،یعنی چه که فلانی و بهمانی چه گفته است.
به هر حال در اینجا روی سخنم با مدیر همدردی است و از گفتارش در شگفتم که ایشان همواره باید در سخنان،بر پایه معیارهای کاملاً علمی و روانشناسانه سخن بگویند،اماّ از عقابد و باورهای خود بهره نادرست برده و پیش داوری می کنند.
آن جوانها یک سری چیزها را در مغزشان کرده اند و آنها تنها آن دستورات را تکرار می کنند،اما از یک فرد تحصیل کرده دور از انتظار است.
پوشیدگی یا نحوه لباس پوشیدن امری مربوط به آزادی و گزینش انسان است و این البته درباره انسانهای آزاد،اندیشه ورز و خردمند صدق می کند و درباره معتقدان به اعتقادی،آنها تنها عامل به فرامین دستگاه اعتقادی خود هستند و مقدس و لایتغیر بودن آن دستورات برای الزام آنها به انجام کارها کافی است،اما دلیل منطقی به هیچوجه نیست.
در دین و اعتقاد،انسان به متافیزیکی،معنوی و امور فرا زمینی پیوند خورده و منبع و مرجع دلایل رفتاری از آنجا سرچشمه می گیرد،در حالی که در دیدگاه انسانی و خردگرا این اندیشه و خرد ماست که پایگاه نظری و منبع منطقی رفتارها و کردارهای ماست.ایندو روش و طرز پندار و زندگی،دو خط موازی هستند و تا ابد نیز بهم نخواهند رسید.باید تنها به اندیشه هم احترام بگذاریم و یکدیگر را تحمل کنیم و از زدن تهمت بهم یا آزار گفتاری و رفتاری هم بپرهیزیم و بس.
بنابرین:
1-نه دسته نخست:متحجر،مقلد و بی خرد و عقب اُفتاده اند؛احترام آنها صددرصد واجب است.
2-نه دسته دوم کافر،غربزده،ناباور به خدا و نجس هستند؛احترام آنها صددرصد واجب است.
-
سلام
خب حال كه جناب گردآفريد صحبت از عقيده خود مي كنند ، بنده هم بر اين عقيده هستم در كشور جمهوري اسلامي ايران همه بايد حجابشون رو رعايت كنند چون قانون اين رو ميگه و اسلام هم همينطور و اين كشو ر هم كشوري اسلامي است كه با راي 98 درصد مردم قوانينش وضع شده .
اما عقيده من : بنده به شخصه از كساني كه حجابشون رو رعايت نمي كنند به دليل اينكه احساس مي كنم ارتباط من با اينگونه افراد به شخصيت و منش و رفتار من آسيب مي زنه دوري مي كنم و سعي مي كنم ارتباطاتم رو با اينگونه افراد كم كنم .... و بنده هم چون آزادي عمل دارم و اعتقادات و باورهاي خودم رو هيچ كس نمي تونه ايراد بگيره چرا شما اينگونه رفتار مي كنيد چون من به شخصه بسياري از رفتارهاي انسانهاي بي حجاب در ايران رو قبول ندارم كاري به اونايي كه خارج از مرزها هستند ندارم .....( اما توضيح بدم منظور من از حجاب چادر نيست بلكه پوشش مناسب هست )
-
سلام خانم ها باید حجاب رعایت کنند درتهران با خانم حجاب در خیابان وپوشش مناسب نداشته باشد پلیس امنیت اخلاقی با خانم ها برخورد می کنند موفق وشاد باشید
-
درسته محمد جان اما *كاش ميشد هر كس خودش پليس امنيت اخلاقي خودش باشه*
-
باز که دارید اشتباهی و خودخواهانه سخن می گویید:بگویید امنیت اخلاقی از **نظر من**؛نه آنکه مفهومی را که از امنیت اخلاقی در نظر گرفتید،تنها مفهوم درست بدانید.در ضمن خود من و نیز همسر آینده ام هم به علت اینکه در این مملکت زندگی می کنیم،باید چنین باشیم و به قانون کشور احترام بگذاریم.
اما عرفان جان!اینکه برای خاتمه بحث بگوییم که فعلاً بنابر قانون چنین است،دلیل نمی شود؛زیرا که ممکن است در زمانی دیگر قانون چیزی دیگر باشد.این درست به مانند این است که بگوییم:چون تمام گلهای رز سرخند،پس گل رز سیاهی در جهان نیست!!!در حالیکه می دانیم این اواخر در هلند درستش کرده اند.
-
یه سوالی توی ذهن من ایجاد شده، می خوام از کسایی که باور دارن بی حجابی دیگران باعث فروپاشیدن زندگی افراد دیگه میشه، بپرسم...
اگه همچین باوری واقعا درست باشه، و آقایون (ببخشید قصد جسارت ندارم) با دیدن دو تا تار مو، اختیارشون رو از دست بدن، اگه این آقای محترم یک ماموریت چند ماهه به خارج از کشور داشته باشه چی؟
من نمی دونم چرا ما خانمها (از آقایون بگذریم) آنقدر ساده ایم که اگه مردی (همسرمون) اشتباهی هم بکنه برای توجیه کردنش تقصیر رو گردن پوشش یکی دیگه می اندازیم!! یعنی چی مثلا (آخی مرده ... ، اختیارشو از دست داده) من اگه جای آقایون بودم بهم بر می خورد که اینجوری در موردم صحبت کنن آخه مگه با بچه طرفیم؟ اینم شده یه بهونه خوب واسه کم شدن بار گناه. کسی که اختیار هوسش رو نداشته باشه، چطور می شه اختیار زندگی رو داد دستش؟
یادمه اراذل و اوباش رو که می گرفتن گزارشگره ازشون می پرسید پوشش خانمهایی که بهشون گیر می دادین و می دزدیدین چطوری بود؟ اونا هم با کمال افتخار می گفتن پوشش شون مناسب نبود!!! چه توجیه خوبی! آخه نه که آقایون اختیاری ندارن، بی گناه گرفته بودنشون!
یکی دیگه هم داشت توی تلوزیون می گفت، خانمها آزادن که چطور در جامعه بگردن، ولی چون ما نمی تونیم به تک تک آقایون بگیم که چشمت رو درویش کن، به خانم ها تذکر می دیم! (چون دیواری کوتاه تر از دیوار خانمها نیست)
من کلا با جبر مخالفم. چه کسایی که به زور روسری سر مردم می کنن و چه کسایی که به زور روسری رو بر می دارن اشتباه می کنن.
امیدوارم همه جا همه انسانها حق انتخاب برای شخصی ترین مسئله زندگی شون داشته باشن.
-
اونجوری که من میدونم حتی تو اسلام هم به این شکل حجاب اشاره نشده و این سختگیری ها بدتر دخترارو عقده ای کرده نتیجه اش هم دارید میبینید تو خیابونا
دوباره مثل دهه شصت دارند دخترارو دستگیر میکنند
پوشش یک چیز فردیه و جزو حقوق اجتماعیه هرکسی هست که هر جور که دلش میخواد باشه و هیچکس حق نداره انسان رو مجبور کنه که چی بپوشه و چی نپوشه اگرم الان اینجوره از بی عرضگی خود دختراست
-
سلام دوستان
من فکر می کردم در موضوع مشاعره، چون تعداد پستهایش زیاد شده، بعضی وقتها شعرهای تکراری آورده میشه. ولی ظاهرا یکی از مشکلات تاپیکهایی که پستهای آن زیاد است، اینه که پیوستگی پستهای اولیه ، میانی و انتهایی با حاشیه روی بعضی از دوستان قطع میشود.
به نظر من تمرکز بردلایل عقلانی، اجتماعی، مذهبی، روانشناختی جهت رد یا قبول آن می تواند بسیار مفید باشد. اما پرداختن به مسائل سیاسی و ... اگرچه مفید است، اما موضوع را آنقدر باز می کند که پیوستگی پستها از دست می رود.
به نظرم شایسته هست کسانی که به این موضوع وارد میشوند پستهای قبلی را مطالعه کنند، تا از تکرار مفاهیم به شکل دیگر پرهیز شود. و در ضمن مرتبط با آنها صحبت کنند.
یکی از مسائلی که من بارها در این پست گوشزد کردم و دیگر دوستان هم مورد تاکید قرار داده اند ، مسئله حجاب آقایان است. نمی دانم چرا افراد کمی در این مورد توضیح داده اند.
حجاب واژه کلی هست، باز در تعریف آن کوتاهی شده است.
واقعا حجاب یعنی یک تار موی خانم.
یا .....
به نظرم همه ما که در این تاپیک بحث کرده ایم به نوعی به حجاب اعتقاد داریم، اما حدود و مرز تعریفی آن برایمان متفاوت است.
جالب میشه که پوشیدگی چه فیزیکی، چه روانی ، و چه ...، را از دیدگاه خود برای هر دو جنس باز گو کنیم. و دلایل خودمون را هم بگوییم.