-
RE: چرا خانم ها آرایش می کنند؟
سلام دانه
چه بخواهيم چه نخواهيم به قول گرد آفريد ما در اين جامعه زندگي مي كنيم و بسياري از افراد متاثر از همين فرهنگ، عرف و شرع هستند.
و همچنين در بسياري از رويكردهاي روانشناسي، به رابطه اعتقادات ، فرهنگ و ... با مسائل رواني انسان پرداخته اند.
در واقع بافت رواني ما متاثر از مسائل مختلفي هست كه جهان بيني و ايدئولوژي فرد در آن بسيار مهم ارزيابي مي گردد.
البته با شما موافقم كه ، بحث از ديدگاه ارزشي و ثواب و گناه شايد كمتر در اين تاپيك مورد نظر باشد، بلكه جوانب رواني و اجتماعي و ... را مورد دقت قرار دهيم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید در پست 37
..........خواهش می کنم خودتان و بنده و همگان را به دور باطلی که در بحث حجاب گرفتارش شده بودیم،دچار ننمایید.
جناب گرد آفريد، اجازه بدهيد افراد نظرشون را در حيطه موضوعات بدهند، و اگر شما نظري دگرگونه ، يا تكميلي يا مخالف داشتيد ابراز كنيد. بسيار ديده شده در بحث ها به جاي موضوع بحث روي شخصيت و انگيزه هاي فاعل بحث وارد عمل مي شويد و به آنها نسبت هاي تنگ نظري و محدود بيني مي دهيد، چنين حاشيه پردازي در بحث ها منجر به تحريف و چندگانگي موضوع مي شود.
-
سلام :72:
به نظر من ، هدف اصلی از این سوال یا خوب مطرح نشده یا تحت الشعاع نظرات مختلف قرار گرفته .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط اعتقاد
برخی خانم ها وقتی که میخواهند خانه را ترک کنند آرایش می کنند یا حد اقل ارایش ایشان با وقتی که در منزل هستند متفاوت می باشد؟ قصدم از طرح این موضوع بررسی روانشناسانه است، این موضوع از دیدگاه من، نه خوب است نه بد، یک واقعیت اجتماعی است، لذا خواهش میکنم که برای روشن شدن زوایای پنهانی این موضوع، مشارکت نمایید.
خیال می کنم اگر صرفا بخواهیم از بعد روانی و روانشناسانه وارد موضوع شویم ناگزیر باید فرد یا افراد مشخصی را انتخاب و با بررسی و شناخت وضعیت روحی و روانی آنها به این بپردازیم که چرا فلانی در خارج از خانه آرایش می کند ؟ وگرنه اگر بخواهیم همچنان به کلی گویی ادامه دهیم و نظرات منحصر به برداشتهای ذهنی خود، در این خصوص را (بدون تبعیت از الگوی پژوهشی خاصی) به همه ی خانمها تعمیم دهیم ممکنه در دام همان پیچی بیفیم که در بحث حجاب افتادیم .
شخصا فکر می کنم این بحث بیش از اینکه رویکرد روانشناسانه داشته باشد بیشتر میل به کنکاشی جامعه شناسانه دارد که اگر اینطور باشد پرهیز از درگیری با پیچیدگیهای اجتماعی ، فرهنگی ، مذهبی ، اقتصادی ، سیاسی و .. جامعه اجتباب ناپذیر خواهد بود ...
حالا سوال من این است :
آیا بحث صرفا بر سر چرایی آرایش کردن خانمهای ایرانی در خارج از خانه است ؟ یا نه به طور کلی و عام در پی پاسخ به چرایی آرایش کردن خانمها از ابتدای بشریت تا الان است؟
-
سلام به همه دوستان گرم و صمیمی :
دوستان خوبم! روشن شدن این مسائل و بررسی ان ازجهات و زوایای گوناگون برای من جالب و دلنشین است .بحث های تاپیک حجاب برایم اموزنده و جالب بود .
به نظرم با روشن شدن این مباحث به صورت گفتگو و تعامل بیشتر می تونیم از نظرات هم بهره ببریم و ریشه ها وعلل ان را تا حدودی دراین جمع تالار گفتگو در حد همین افراد ی که دران عضو هستیم بررسی کنیم . اینجا هم خانم هست هم اقا . نمی تونیم وضعیت روحی و روانی تک تک افراد جامعه مون را مورد بررسی و شناخت قرار بدهیم .اما می تونیم همین جا از نظرات و دیدگاه اونها نسبت به این موضوع اگاه بشیم . مثلا اقایون در این مورد بحث کنند که چه تاثیرا ت مثبت و منفی از ارایش خانم ها در جامعه می پزیرند ؟ تا خانم ها نیز مطلع به تاثیراتی که می گذارندباشند . وخانم ها نیز مطرح کنند که چه تاثیرات مثبت و منفی از این موضوع برای خود و خانواده و همسرشون احساس می کنند ؟ درکل درباره ی مثبت ها و منفی های این امر نظر بدهند!و اینکه چه قدر این موضوع در کارایی افراد و ارامششون تاثیر دارد.
-
با درود به مدیر تالار همدردی
عرض کنم که شما خود خوب واقفید که چه متلکها،تهمتها و توهین ها به بنده و برخی دیگر از جانب دیگران در آن بحث (حجاب) نشد؛بنده بنا بر دموکرات منشی که دارم،بیجا می کنم که جلوی حرف زدن بقیه را بگیرم و این نتیجه گیری اشتباه شماست که از سخنان بنده چنین برداشت معوج و نادرستی را دارید که البته می دانم و می دانید که ناشی از چیست . . .بگذریم . . .
اگر دقت کرده باشید،من گفتم به ستاره خانم که خواهشاً ما را به دور باطل بحث بی نتیجه حجاب نیندازید،اما اصلاً نگفتم که حق حرف زدن ندارند و این . . .آشکار است در روز روشن درباره سخنی که من بیان کرده ام و البته در همان پست پاسخ ایشان را به صورتی مستدل داده ام.
شما خود داوری کنید،به این نوشتار آخر ستاره نگاه کنید:ایشان بنا بر دیدگاه مذهبی خود که لاجرم دیدگاهی سراسر ارزشی است،همواره دنبال مثبت و منفی هاست و تأثیرات آرایش خانمها؛اما اعتقاد گرامی تنها و تنها درباره چرایی آرایش خانمها پرسشی را مطرح نموده اند.
هنگامی که می گویم ایشان نباید ما را دچار دور باطل بحث حجای نمایند،دقیقاً به دلیل همین انحراف آشکار در بحث است،روشن است که ستاره بنا بر مقلد بودن از دستورات مذهبی وجود زنان آرایش کرده را در سطح جامعه برنمی تابند،خوب این به خودشان مربوط است و البته هیچ ربطی هم به اصل بحثی که *اعتقاد* باز کرده است،ندارد.خواهش می کنم من بعد از این به سخنان گوینده و نویسنده مطالب توجه کنید تا برداشتهایی درست داشته و بالتبع امر کاذبی را به طرف نسبت ندهید.
در ضمن طاهره خانم شما خودتان دارید بنا بر یکسری پیش داوریها بحث را منحرف می کند،بحث فقط و فقط درباره چرایی آرایش بانوان و دختران است،همین . . .
-
برای یادآوری دوباره موضوع بحث و برگرداندن آن به مسیر اصلی،نخستین نوشتار جناب *اعتقاد* را که سرآغاز این گفتمان روانشناسانه و بنیادین بود،می آورم:
برخی خانم ها وقتی که میخواهند خانه را ترک کنند آرایش می کنند یا حد اقل ارایش ایشان با وقتی که در منزل هستند متفاوت می باشد؟ قصدم از طرح این موضوع بررسی روانشناسانه است، این موضوع از دیدگاه من، نه خوب است نه بد، یک واقعیت اجتماعی است، لذا خواهش میکنم که برای روشن شدن زوایای پنهانی این موضوع، مشارکت نمایید.
-
سلام
به نظرمن چون بیرون از خانه همه خانم ها آرایش می کنند و چهره خودشون رو با آرایش زیباتر می کنند هرچه قدر یک خانم از لحاظ قیافه خوب و زیبا باشه در برابر آرایش های رنگ وارنگ بقیه اصلا به نظر نمیاد و فوق العاده بی روح به چشم میاد
یا اینکه ممکنه بقیه بگن وای چه قدر شلخته است ...
با آرایش یک حس اعتماد به نفس به آدم دست می ده به نظرم بیشتر مربوط به این مورد می شه تا اینکه بگن به خاطر آقایون آرایش کردند ... و البته حد عرف هم باید در نظر گرفته بشه نباید شورش رو در بیارن
-
بالاخره این بحث به کجا رسید ؟؟؟؟
معلوم شد خانمها برای چی آرایش میکنند:162:؟؟!!!!
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/...ticons7/45.gif...........
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید
پونه جان،قصد مباحه کلامی ندارم،اما شما دارید دو نظر متضاد هم را می دهید؛از سوی می گویید که خداوند زیبایی را در نهاد هر فردی قرار داده است و آرایش خاتمها به دلیل حس زیبایی طلبی فطری آنان است و نیز جلب توجه کردنشان و از سویی نظری دیگر دارید که می گوید این به دلیل اعتماد به نفس پایین یا پیدا کردن زوجی مناسب یا تخلیه عقده ها و نابسامانیهای شخصیتی است.
به سخن دیگر در نگاه نخست این را امری فطری و طبیعی و در نظر دوم به دلیل مشکلات شخصیتی می دانید؟اینکه نمی شود . . .
از آنجایی که خانمها به این امر کاملاً واقفند با هر چه زیباتر شدند نظرات بیشتر و بیشتری را به خود جلب می کنند اقدام به آرایش در بیرون از خانه می نمایند.البته این حالت را نمی شود به همه خانمها نسبت داد.
خیلی از آنها که اکثراً هم متأهل هستند به دلیل بی توجهیهای همسران خویش به این کار روی می آورند.
درصدی خیلی کمتر هم بدلیل عدم اعتماد به نفس و هراس داشتن از نظرات مردم در مورد خود در بیرون از منزل اقدام به آرایش کردن می کنند.
که البته به نظر من این موضوع می تواند موضوع خوبی برای یک طرح تحقیقاتی و پژوهشی باشد.
به نظر من خیلی از کارها صورت می گیرد در حالی که هیچ لذتی در آن نیست بلکه برعکس فقط درد است و رنج است و عذاب ولی چون نتیجه و پایان کار خشنودی مردم و خدا را شامل می شود فرد اقدام به آن می نماید پس خیلی از امور برای لذت خود فرد نیست.
به عنوان مثال همین نماز خواندن هر چقدر هم انسان عادت به نماز خواندن کند باز هم از نماز نخواندن سخت تر است یا ورزش کردن خیلی سختر از تنبلی و خوابیدن است.
-
درود بر پونه
خشنودی مردم و خدا=رضایت قلبی=آرامش=لذت درونی=لذت؛
لذت تنها و تنها برای ایجاد آرامش در خود ست و بس.
-
سلام
بد نیست به گزیده مطالب ارائه شده توسط خودتان نگاهی بیندازید، شاید برای نتیجه گیری کافی باشد:
چرا خانم ها آرایش می کنند؟
این به ذات خانم ها بر می گردد و حس عشوه گری و ناز کردن آنها که لازمه زیبایی خواهی است
عدم اعتماد به نفس و شناخت حقايق وجودي شان است
این دلیل جنسی و از سویی اجتماعی آن است
اگه تو کشورهای خارجی خانمها کمتر آرایش می کنند بخاطر اینه که می تونند حس زیبایی طلبی یا عشوه گری یا جلب توجه دیگران یا هر چیزی که اسمشو می گذارید رو به طرق مختلف و طبیعی تری ارضا کنند.من نوعی که نمی تونم لباس مورد علاقه ام رو توی خیابون،محیط کار،تحصیل و امثال اون بپوشم(نه لباس خاصی حتی فکرشو بکنید یه پیراهن ساده ولی مورد علاقه)،نمی تونم موهامو به شکل مورد علاقه ام مرتب کنم تا ظاهرم مرتب بنظر برسه ، من که اینقدر برای حضور در جامعه باید خودمو تو قیدوبند بگذارم پس مجبورم تمام تمرکزمو بگذارم روی تنها عضوی از بدنم که پیداست پس تا می تونم آرایش می کنم.
اینکه آدم دوست داره در نظر آدمهای دیگه زیبا برسه دیگه فکر می کنم یه حس ذاتیه.
شاید این حس در خانمها قویتره ولی در هر دو جنس هست
شاید اساس این میل در بشر همون جلب توجه جنس مخالف باشه ولی علاوه بر اون حس زیبایی دوستی انسانها هم تو این رفتار تاثیر زیادی داره
.بهر حال میل طبیعیه ولی ممکنه بسته به شرایط در درجات و شکلهای مختلف بروز کنه.
آرایش کردن تنها یک هدف بیشتر ندارد آنهم فقط جلب توجه بیشتر
شاید این امر به دلیل ابراز وجود از سوی زنان باشد،یعنی به دلیل زیبایی ذاتی جنس ماده دستکم در میان آدمیان،زنان هم با آرایش کردن تلاش در برتری دادن و غلبه بر زنان دیگر از مجرای زیبایی شناختی دارند و . . . .
چون زیبایی طلبی در فطرت انسان نهفته است حتی آفریننده انسان نیز طالب زیبایی است به همین خاطر این حس را در نهاد بشر قرار داده است
یا از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند.
یا به دنبال پیدا کردن زوجی مناسب تر می گردند.
یا می خواهند عقده ها و نابسامانیهای روحی خود را به نحوی تخلیه کنند.
زماني كه مرد از تن و چهره زن تعيرف مي كند و با ولع و لذت به آن نگاه مي كند زن حس غرور بهش دست مي دهد و لذت مي برد و شدت ناز و كرشمه اش بيشتر مي شود. يكي از دلايل آرايش كردن شايد همين خصلت فطري باشد. آرایش زنان دقیقاً برای کسب لذت جویی که هدف غایی همه است از راه جلب توجه زنان به دلیل گوشزد ضمنی به آنان که ببینید من برترم و خوشگل تر و جذاب ترم است و جلب توجه مردان بقیقاً به دلیل تمایلات جنسی مردان که به آنها بگویند:تن و چهره مرا ببینید و لذت ببرید تا من هم لذت ببرم
.مردها همه ناراضي اند كه چرا زنان در منزل به خود نمي رسند،معلوم است در منزل نيازي به رقابت با هيچ كس نيست
1 - يك موضوع نياز به كشش جنس مخالف (متفاوت)، تشكيل خانواده ، ارضاء نيازهاي جنسي . (كه در واقع اين مورد فطري يا بهتر بگوئيم غريزي هست)
2 - نحوه و حدود ثغور و برداشتهاي فرد از تظاهر اين نياز،يادگيرهاي آموخته شده فرهنگي و كيفيت بروز و هدفهاي مورد اثر گذاري.
وجود چنين نياز ذاتي براي جلوه گري، اما تفاوت معنا داري در بين خانمها در اين زمينه هست. كه يكسرش تا نهايت عريانگري و يكسرش محدود بودن كامل به خانواده هست
يادگيريها و سلسله نيازهاي ارضاء شده و ارضاء نشده افراد، آنها را در طيف بزرگي از تظاهرات قرار مي دهد
به نظرمن یکی از علتهای ان می تونه بالا رفتن سن ازدواج باشه
نیاز به توجه و محبت از سوی پدراست
نیاز فطری به زیبایی)و تمایلات خودشون
وعده ای هم متاسفانه اگاهانه و با توجه به نیاز و ضعفهای جنس متفاوت این کار را انجام می دهند . عده ای به بهانه ی تجدد و فرهنگ و روشنفکری و پاکیزگی و اعتماد به نفس و....
وعد ه ای برعقده ی حقارتها و ضعیف کشی ها را، درجلوه گری و جلب توجه مردان به سوی خود سر پوش می گذارند و می خواهند ضعف اقایون رو مشاهد ه کنند و انهار ا کوچک و محتاج بدانند
عده ای هم (زنان روسپی)به این طریق برای مردان دام می گسترند تا انها را سرکیسه کنند
به نظر من ،بسته به نوع ارزشها و معیارها و اولویت هایی که خانم ها برای خودشون تعریف می کنند از این امر "ارایش کردن و جلوه گری"بهره می برند
من ارایش کردن یه خانم را بدین شکلی که در جامعه ی اسلامی خود می بینم یه نوع ضعف شخصیتی می دانم .
با آرایش یک حس اعتماد به نفس به آدم دست می ده به نظرم بیشتر مربوط به این مورد می شه تا اینکه بگن به خاطر آقایون آرایش کردند.
همانطور که مستحضرید بنده تنها قسمتهایی از پاسخهایی که به نظرم در جواب این سوال بود برای انسجمام و پیوستگی بیشتر گرد آوردم و چنانچه مطلبی از قلم افتاده عذر بنده را بپذیرید و به عقیده ام اصل مطلب ادا شده است وباقی تکرار مکررات است و امیدوارم بیش از پیش موضوع منحرف نگردد.
-
به نظر من این موضوع بر میگرده به چند هزار سال پیش...
وقتی که مردم الهه ها رو می پرستیدن و زنان جایگاه بالایی در اجتماع داشتن.. زنان موجوداتی خدایی بودن و بدون وجود اونها چرخه زندگی از کار می افتاد... وقتی فلزات کشف می شدن، اولین استفاده از اونها در تهیه زیور آلات برای خدایان زن بود.. زنها پرستیده می شدن و این جلوه گری مانند یک رسم و یک قرار داد بین تمام آنها یکسان و برابر بود. یک زن ثروتمند و یک زن ندار هر دو خود را می آراستند چرا که باید مقام بالای آنها هر چه بیشتر به چشم می آمد...
الان هزاران سال گذشته...و این قضیه نسل به نسل چرخیده و به ما رسیده، برای همین هم هست که در کشورهایی که فرهنگ غنی دارن، بیشتر زنانشون آرایش می کنن. چون از مادران مادرانشون این حس رو به ارث بردن که باید زیبا بود.
در مورد زنانی که در جامعه کنونی زندگی می کنن، نمیشه کلی نظر داد، نظراتی که همه دوستان دادن درست و قابل قبوله پس من نظر خودم رو در مورد آرایش می گم.
من خیلی ساده احساس می کردم که وقتی بزرگ شدم باید آرایش کنم، چون مادرم آرایش می کرد و تمام زنان فامیل آرایش داشتن.. برای من امری طبیعی بود که باید آرایش داشت. حتی یکی از نشانه های بزرگ شدن رو آرایش کردن می دونستم..
اما در کل به اعتقاد من، آرایش برای زن یک امر بدیهیه، زنان هنوز دوست دارن که پرستیده بشن! من هم بیرون از خونه و هم داخل خونه با آرایش هستم،
معمولا وقتهایی که احساس افسردگی می کنم آرایش می کنم حتی اگه توی خونه تنها باشم و بدونم کسی هم قرار نیست بیاد، با آرایش واقعا شاد می شم و همیشه سعی می کنم انواع و اقسام آرایشها رو هم روی صورتم امتحان کنم.. در درجه اول برای لذت خودم آرایش می کنم و در درجه دوم برای همسرم. این حس در من هست، چون همسرم باید منو بپرسته برای همین وقتی بیرون از خونه هم هستم این کار رو انجام می دم، حاضر نیستم که حتی برای یک لحظه کسی رو از من زیباتر ببینه(ببخشید منظورم رو از پرستش بد برداشت نکنید، بر می گرده به باور هزاران سال پیش). البته ببخشید که انقدر خودخواهانه صحبت کردم اما این ویژگی (این که همسرشون کسی رو از اونها برتر نبینه) در تمام زنانی که شوهرانشون رو دوست دارن وجود داره...
:72:
-
سلام
من اینجا می خواهم بگم که چرا زنها بیرون از منزل آرایش نمی کنند . بلد نیستند ، احساس امنیت ندارند ،شوهرشان یا پدرشان به آنها اجازه نمی دهندو یا اعتقادات مذهبی شان به آنها این اجازه را نمی دهد.
من خود یکی از آنها هستم و دلیل انجام ندادن این امر را این می دانم خداوند مرا زیبا خلق کرده پس چرا با رنگ و لعاب زیبایی ان را به هم بزنم . البته در منزل و برای همسرم این کار را می کنم تا تنوع به وجود بیاورم اما مردم بیرون از منزل نیازی ندارند تا من را متنوع ببینند .
-
سرکار فاطیما خانم
برخی از باورهای برخی جوامع با طبیعت انسانی ما آدمها همخوانی ندارند و تنها و تنها یک عقیده اند با یک سری دستورات و فرامین؛هنگامی که از کودکی آن دستورات و قوانین عقیدتی در ما نهادینه شده و ما همه را ملزم به رعایت آن دستورات دیده و کسانی را که بر خلاف آن رویه رفتار می کنند،به ما که بچه ایم و چیزی نمی فهمیم غیرطبیعی!!یا گناهکار!!یا فاسد!!! معرفی می کنند،خود این حرکات به نوعی این را به ما می قبولاند که بله:
هر کاری که عقیده خاص ما می گوید،درست است،پس حتماً همیشه درست بوده است و دیگران اشتباه می کنند.به دلیل کمبود آگاهی و مراجع کسب آگاهی و نیز ترس ما از اینکه آن عقیده را که تمام زندگیمان بر پایه آن بنا شده است،از دست بدهیم،نمی توانیم و نمی خواهیم که بتوانیم عقیده دیگری را یا دستکم عقاید دیگران را بپذیریم،لذا نه شما و نه من،بلکه همه هنگامی که داریم از دیدگاه پژوهشی و واکاوانه آن پدیده انسانی را بررسی می کنیم،همواره رفتار و عملی را که متفاوت از باور ماست با متر و اندازه قوانین عقیدتی خود سنجیده و روشن است که آن را نادرست و کار آن انسانها را هم اشتباه خواهیم دانست.
البته روش دیگر آن است که عادتی را که به نادرست از کودکی در ما نهادینه شده است،رفتاری بهنجار دانسته و اگر بسیاری از اوقات از آن رفتار احساسی بد و احساس فشار در وجودمان می کنیم،بازهم ناخودآگاهنه و با اجبار عادت،می گوییم که ما راحت هستیم.
-
سلام دوستان.. بر خلاف انچه به نظر میاد خانومها برای جلب توجه جنس مذکر ارایش نمیکنند بلکه زنان از لحاظ روحی برای عقب نماندن از هم جنس های خودشون ارایش میکنند نمیخوان وقتی وارد جمعی میشن یا به خیابون میرن و خیلی از هم جنساشون اونا رو میبینن به اصطلاح کم بیارن یا از طرف جمع دوستان مثلا بی کلاس یا دور از مد به نظر بیان درست بر خلاف اقایون که روانشناسی ثابت شده برای جلب توجه جنس مخالف به خودشون میرسن و خودشونو اراسته میکنن...این موضوع رو علم روانشناسی ثابت کرده و من این مطلب رو هم از چندین روانشناس شنیدم هم در مطلب علمی خوندم..درسته خانوم ها میخوان زیبا باشن و اینکه همه زیبایی و منحصر به فرد بودنشونو تایید کنند اما علت ارایش کردن و آراستگی جنس مونث فقط و فقط برای جلب توجه آقایون نیست.بلکه به همراه این آرایش حس اعتماد به نفس به خانومها میده که از هم جنساشون کم نیارن یا به دور از مدهای روز نشون داده نشن.من مطلبی رو جایی خوندم با این عنوان لوازم ارایش و اعتماد به نفس در خانوم ها... چون من خودم جنی مونث هستم میگم این مطلب واقعا درسته.
-
سلام
بچه ها می دونید همین ارایش هایی که به اصطلاح برای دلگرمی خانم ها هست باعث میشه تا چند سال خیلی نزدیک لطمات زیادی به پوستشون بزنه و اگر زمانی ارایش نکنن دیگه از قیافه عادی شون هم خبری نیست
-
من به فاطیما خانم تبریک میگم به خاطر فکرشون
به نظر من صورت ظاهری که خدا داده هم زیباست و اگر ما بخوایم اون و نا زیبا فرض کنیم نا شکریه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط عارف
به نظر من صورت ظاهری که خدا داده هم زیباست و اگر ما بخوایم اون و نا زیبا فرض کنیم نا شکریه
در بین دلایلی که ذکر شده هیچ کس زشت بودن رو دلیل بر آرایش کردنش نگفته... شما از کجا به این نتیجه رسیدید!!!!
-
با سلام
نظر من اینه که خدا اینقدر زن را زییا افریده که نیا زی به ارا یش کر دن ندارد و اگر این کار را بکند خودش را مسخره و مضحکه عالم وادم کرده (وحتما کم اورده جلو اقایان )
در ضمن اصلا دوست ندارم یک روزی همسرم به من بگو ید من تو را فقط بخا طر ارایش کردنت دوست دارم این بدترین چیزی که یک زن میتواند بشنود
البته ارایش کردن برای همسر باعث جلبتوجه او خواهد شد ویک کار زیر کانه به حساب میاید ولی اصلا دلیل نمی شود یک خانم شخصیت ووقار وایمانش رابه خاطر دلایلی غیر منطقی زیر پا بگذاردواین کاررادر بیرون از منزل هم انجام دهد که در دو عالم ضرر کر ده در ضمن نزدیک کر دن دلها و دوست داشتنها فقط به دست خداوندو باید از او ممنون باشی که محبت تو را در دل همسرت قرار داده وبه شکرانه او نا فر مانی را نکنی چه بسیار اختلافات خانوادگی که بخاطر همین ارایش کردن بوجود میاید وبدان دست بالای دست بسیار است بهترین کار در این دوره زمونه اینه که ایمان همسرت را بیشتر کنی نه ارایش کردنتون را عزیزان
امیدوارم موفق باشید :72:
-
خدا زیبا ست وزیبای را دوست دارد.
آرایش زن نوعی دل گرمی برای همسرش میباشد.انسان زیبای رو دوست داره .وقتی یه آقای خانومش رو دوست داره .با آرایش اون بیشتر جذبش می شه.
-
موضوع ساده است:
1-مزدمان متدین اصولاً آرایش زن را درسطح اجتماع و بیرون از خانه بنا بر قوانین دینی خود نمی توانند بپذیرند
2-آنهایی که در یک جامعه اکثریت دینی یا با نظام سیاسی دینی که قوانین دین ضمانت اجرایی و قانونی دارد،در بیرون خانه آرایش می کنند حالا به هر دلیلی یا اینکه اصلاً دین را نمی پذیرند یا اینکه حالت سرکشی دارند یا اصلاً بی خیال دین هستند.
3-عده ای آرایش را جزو ذات یک زن و به دلیل زیبا بودن و زیباخواهی او می دانند و آرایش زن را در بیرون خانه برای مرتب و برجسته نشان دادن و گونه ای اعتماد به نفس و رضایت از خود را که در بطن خود دارد،می دانند و این دیدگاهی جدای از دستورات دینی است.
نتیجه این است که ما با دو دیدگاه مواجهیم که یکی اصلاً اندیشه آراستن یک زن جلوی نامحرمان در اجتماع را حتی در سر نمی پروراند و آن را گناه می داند که مستوجب لعن مردم و کیفر اخروی است.(در زبان دین)
و دیدگاه دیگر به قوانین دین هیچ باوری ندارد و روش مورد پسند خود را در پوشش و آرایش بنا بر دلای مزبور پی می گیرد.هر غلت و برهان دیدگاه دینی منبعث از منشأ شریعت است و دیدگاه غیر دینی جدای از آن و این دو روش و منش زندگی و رفتار دو خط موازی هستند که همگرا نخواهند شد و بحث بیهوده درباره رجحان یکی بر دیگری بی فایده است.
هنگامی می توان درباره یک موضوع ویژه صحبت نمود که نظرات در حوه یک دیدگاه،دستگاه داوری و جهان بینی قرار گیرند و با بهره از مقولات و پارامترهای آن جهان بینی بتوان نظرات را یکسو نمود و به توافقی دست یافت،اما وقتی که جهان بینی ها و نقطه نظرات از دو دنیای متفاوت نظری و اعتقادی هستند،هیچگاه به نتیجه مشترکی نخواهیم رسید.
-
در ادامه ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
1-اگر با استدلالی از سوی باورمندان به جهان بینی دینی و ایدوئولوژی دین درباره هر موضوعی(در اینجا آرایش زن در بیرون خانه) روبرو شویم،اینها همه براهینی برای پافشاری بر درستی دستگاه اعتقادی دین بوده و از سویی دلایلی عقلی نیست و با معیارهای جز از جنس معیارهای دینی نمی توان آنها را کاوید.مثال:
هنگامی که یک فرد متدین برای استدلال جهت آرایش نکردن در بیرون خانه سخن از اینکه خدا زن را زیبا آفریده و او نیازی به آرایش ندارد یا اینکه زیبایی در سیرت است نه صورت،اینها ادله ای بی معنایند،چرا که براحتی می توان گفت:اولاً هیچ مرد متدین و غیر متدینی از زن آرایش کرده بدش نمی آید،ثانیاً یک زن خوشگل آرایش نکرده بسیار کمتر از یک زن با خوشگلی متوسط و با آرایش در دل مردان می نشیند و ثالثاً فلسفه وجودی این همه زیور آلات که حتی بدلی آنها هم مشتری فراوان دارد چیست؟
مگر آنکه فرد متدین سخن از گناه و عذاب و این حرفها بیاورد که می توان در صورت باور دقیق به همان اعتقاداتی که او دارد،آن را پذیرفت.باید دقت داشت که خیلی ها خود را متدین دانسته اما دقیقاً به همان باورهای آن فرد یا افرادی که آرایش را گناه می داند،باور ندارند که دختران و زنانی که در بیرون خانه آرایش حتی غلیظش را دارند،اما نماز خوانده و روزه می گیرند و . . . را می توان نام برد و اینها البته در حوزه دین و نگاه دینی فرار دارند.
2-دلایل و سخنان غیرمعتقدان به دیدگاه دینی هیچگاه عمدا و سهواً در مخالفت یا معاندت یا در برابر نگاه و باور معتقدان به دین نیست.جهان بینی و دایره استدلالی و روش زندگانی این دسته از انسانها اساساً و از ریشه جدای از دی است و تنها ابزار و یگانه دستاویز آنها خرد بشری است و رفتارهای نرمال انسانی.
-
به نظرم دلیل این سوال رو فقط خانم هایی می دونن که آرایش می کنن نه اونایی که آرایش رو بد می دونن. پس بهتره در مورد هم قضاوت نکنیم!
آرایش یکی از راه های درمان افسردگیه، من امتحان کردم و نتیجه گرفتم.
از آقای گردآفرید هم ممنونم، پاسخشون کامل و به جا بود
-
متاسفانه خيلي از خانمها آرايش رو مختص به بيرون از منزل مي دونن .و توي خونه نمي شه بهشون نگاه كرد .( شوهر بيچاره هميشه تو حسرت مي مونه) بعضي ها هم از 3 ساعت قبل از بيرون رفتن از منزل آماده سازي ، زير سازي و سفيد كاري و رنگ كاري رو با جديدت هر چه تمام آغاز مي كنن گاهي خوشگل مي شن و گاهي زشت تر .
در كل به نظر من آرايش زن خيلي خوبه ولي بايد مقدارش متناسب با زمان و مكان و موقعيت اجتماعي باشه .
-
چون خانم ها زیبا هستند و زیبایی بیشتر رو دوست دارند و بیشتر برای دل خودشون آرایش می کنند نه برای هیچ کس دیگه یه جورایی دوست دارند کم نیارند از بقیه
-
اگر خانم ها زیبایی رو دوست دارند چرا با زشت تر از خودشون ازدواج میکنند؟ تازه زیبایی برای آقایان در انتخاب همسر از خانمها مهمتره(البته در حالت کلی، چون خیلی ها چهره واسشون مهم نیست).
-
چون خانم ها عاقلن و دنبال یه چیز ثابت به درد بخور برای آیندشون می گردن .
-
به نام خدا ،
سلام ؛:72:
بالاخره وقت شد و بنده توانستم پستهای این تاپیک را مطالعه کنم . با توجه به اینکه مدتها بود از منتقدان نظرات مديرهمدردي (ع) بودم در این تاپیک که خیلی دوست داشتم حضور داشته و نظرم را اعلام نمایم دیدم ایشان ارسالهای پر محتوا و کاملی را بر پایه ی زیرساختهای جامعه شناسی و عرف شناسی و فرهنگ شناسی داشته اند که جای بحث و جدل بیهوده را مخدوش داشته و بازدیدکنندگان را به مسیر صحیحی هدایت می کند اما از آن رو که عده ای ناآگاهانه بدون شناخت زیرساختهای فطری و اجتماعی فتاوای ناقصی را در جامعه جاری می سازند برآن شدم تا بار دیگر ارسالهای مديرهمدردي(ع) را نقل قول گرفته و در این پست ارسال نمایم با امید اینکه مراجعان دقت بیشتری به این نکات داشته باشند :
:72:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط مدیرهمدردی
با سلام
آقاي گرد آفريد من در مورد عبارت زير كه در پست 24 به كار برده ايد، نظري دارم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید
..... باید این را گفت که آرایش زنان دقیقاً برای کسب لذت جویی که هدف غایی همه است .......
لذت جويي يا هدونيسم، هدف غايي افراد نيست. اما افرادي كه در سطوح پائين تري از نيازهاي ارضاء نشده هستند ممكن است به اشتباه لذت را هدف غايي خود بدانند.
مثل اينكه ما تا تشنه هستيم شايد تصور كنيم هدف غايي ما يافتن و نوشيدن آب است، اما بلافاصله پس از سيراب شدن، متوجه ديگر اهداف پيش روي خود مي شويم.
در نظام آفرينش، و جهت توليد نسل، غرايز و كشش هايي در نهاد موجودات به طرق گوناگون قرار داده شده است، كه در اين ميان انسان به لحاظ صاحب اختيار بودن و اراده مند بودن مي تواند دست به گزينش بزند.
در اين ميان بعضي انتخابها او را درمسيري هماهنگ با هستي به پيش مي برد، آرامش مي دهد و گاهي براي او رنج به ارمغان مي آورد.
عشوه گري و جلب جفت در ساير حيوانات طرق مختلفي دارد مثل ايجاد بوهايي كه براي جنس نر كشش ايجاد مي كند. در انسان كشش هاي بين دو جنس علاوه بر خلقت ذاتي و تمايلات آنها مي تواند از طريق يادگيري تنوع پيدا كند.
و وقتي پاي تجربه و يادگيري و ... پيش مي آيد ممكن است به اشتباه 2 موضوع با هم خلط شود.
مثلا در مورد آرايش خانمها
1 - يك موضوع نياز به كشش جنس مخالف (متفاوت)، تشكيل خانواده ، ارضاء نيازهاي جنسي . (كه در واقع اين مورد فطري يا بهتر بگوئيم غريزي هست)
2 - نحوه و حدود ثغور و برداشتهاي فرد از تظاهر اين نياز،يادگيرهاي آموخته شده فرهنگي و كيفيت بروز و هدفهاي مورد اثر گذاري.
براي اينست كه با وجود چنين نياز ذاتي براي جلوه گري، اما تفاوت معنا داري در بين خانمها در اين زمينه هست. كه يكسرش تا نهايت عريانگري و يكسرش محدود بودن كامل به خانواده هست.
يعني يادگيريها و سلسله نيازهاي ارضاء شده و ارضاء نشده افراد، آنها را در طيف بزرگي از تظاهرات قرار مي دهد.
با توجه به سلسه نيازهاي پست تا عالي، هنگامي كه نيازهاي سطح پائيني ارضاء شود، تمايل به نيازهاي والاتر خودش را پررنگ تر نشان مي دهد.
در ساير كشورهايي كه در اين زمينه محدوديت ندارند، شايد بعضي اين صحنه ها را ديده باشيد كه خانمهاي پرمشغله، با موقعيت اجتماعي بالا، از نظر نوع و تنوع آرايشي در سطح متفاوتي از خانمهايي هستند كه در سطوح پائين تر بوده و فراغتهايشان بيشتر به لذتهاي سطح پائين معطوف است.
:104:
نقل قول:
سلام گردآفريد
تصور مي كنم تفاوت نظر ما از ساده سازي مفهوم لذت در ديدگاه شما سرچشمه مي گيرد.
اگر حرص مفرط شهواني و بدون قيد و شرط يك فرد را از روي لذت بدانيم
و از طرفي جان دادن امام حسين عليه السلام در راه معشوقش را نيز از روي لذت بدانيم ، پس بايد چارچوب نظري محكمي براي تعريف انواع اين لذت ها ابتدا ارائه دهيم. در اين صورت اين تعاريف از لذت ها آنقدر با هم متفاوت خواهد شد كه بهتر است براي هر كدام يك واژه منحصر به فرد بيابيم.
واژهايي كه بعضي در برگيرنده ارزش هستند و بعضي متضمن غريزه
مثلا: ايثار در برابر هوسبازي
معمولا در «ادبيات متخصصين هر رشته اي» براي هر مرحله و هر محدوده و هر شرايطي ، اصطلاح تخصصي ابداع مي كنند تا لازم نباشد در پس آن به توضيحات اضافه بپردازند.
نقل قول:
سلام
دقت در مطالب پست 28 كه خطاب به جناب گرد آفريد نوشته ام متضمن پاسخ سئوال به اين تاپيك هست كه جناب اعتقاد را ارجاع مي دهم به آن. البته اگر چه جنابعالي نسبت به جمله بنده فرموده ايد كه ناخرسنديد، ليكن با نگاه به هر جامعه اي مي توانيد طيف گسترده از زناني را ببينيد كه نحوه آرايششون در بيرون خانه متفاوت است. كه در پست 28 روي آن بحث كرده ام.
همچنين در پست 30 نيز به وضوح دليل خود را در ضروت تعريف مفهوم لذت، و تفاوتهايي كه در طيف آن وجود دارد ارائه كردم كه جناب گرد آفريد را ارجاع مي دهم به آن.
نقل قول:
سلام دانه
چه بخواهيم چه نخواهيم به قول گرد آفريد ما در اين جامعه زندگي مي كنيم و بسياري از افراد متاثر از همين فرهنگ، عرف و شرع هستند.
و همچنين در بسياري از رويكردهاي روانشناسي، به رابطه اعتقادات ، فرهنگ و ... با مسائل رواني انسان پرداخته اند.
در واقع بافت رواني ما متاثر از مسائل مختلفي هست كه جهان بيني و ايدئولوژي فرد در آن بسيار مهم ارزيابي مي گردد.
البته با شما موافقم كه ، بحث از ديدگاه ارزشي و ثواب و گناه شايد كمتر در اين تاپيك مورد نظر باشد، بلكه جوانب رواني و اجتماعي و ... را مورد دقت قرار دهيم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط گرد آفرید در پست 37
..........خواهش می کنم خودتان و بنده و همگان را به دور باطلی که در بحث حجاب گرفتارش شده بودیم،دچار ننمایید.
جناب گرد آفريد، اجازه بدهيد افراد نظرشون را در حيطه موضوعات بدهند، و اگر شما نظري دگرگونه ، يا تكميلي يا مخالف داشتيد ابراز كنيد. بسيار ديده شده در بحث ها به جاي موضوع بحث روي شخصيت و انگيزه هاي فاعل بحث وارد عمل مي شويد و به آنها نسبت هاي تنگ نظري و محدود بيني مي دهيد، چنين حاشيه پردازي در بحث ها منجر به تحريف و چندگانگي موضوع مي شود.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط دانه
در روابط زناشويي(سكس )هم كه در نظر بگيريد احساس خانمها با درجه لذتي كه مي توانند به همسر خود بدهند كامل شده و ميزان تعريف و تمجيد و جلب نظر مرد هر چقدر بيشتر باشد، آنها اعتماد به نفس بيشتري پيدا كرده؛ احساس غرور مي كنند و خود از اين لذت مرد لذت مي برند. بي شك آرايش كردن زن بي ارتباط با بحث جلب نظر مرد نيست. يكي از دلايل رقابت زنها با هم نيز همين است. مردي كه به همسر خود مي گويد اندام تو از زنهايي كه در فيلمهاي سكسي مي بينم بهتر است، اين زن خود را مانند ملكه اي مدي بيند كه همگان بر او سجده مي كنند. با اين حال زن از حس رقابت خود كنارنكشيده و به هر طريقي در اين زمينه رقابت مي كند. حس حسادت زنان هم به همين مسئله در ارتباط است. زماني كه زني مي بيند شوهرش به زني نگاه كرده و يا صحبت مي كند حس حسادتش به او اجازه سكوت نمي دهد و جملات او حتماً خواهيد شنيد كه مي گويد: مگر من چي كم داشتم كه سراغ فلان زن رفتي؟؟؟
ضمنا ً فراموش کردم عرض کنم که اصلا ً از خانم دانه انتظار چنین پستی نداشتم واقعا ً در برخی موارد ارزش و اعتبار انسانییت و حقوق یک زن را با برخی گفتار زیر سوال می بریم !!!
-
هر درونی که خیال اندیش شد
چون دلیل آری،خیالش بیش شد
-
در خانه اگر کس است یک حرف بس است :305:
-
مگه عیبی داره خانوما آرایش کنن؟!!!به نظرم هرچیزی متعادلش خوبه...تازه خانوماییکه آرایش میکنن خوب حتما"دوست دارن که آرایش میکنن دیگه!شاید اعتماد به نفسو بالا میبره!!!شایدم برای خوشگلترشدن!شایدم هردوتاش!
دیگه چرا نداره که!
-
در این هفتاد پاسخی که به این پرسش داده شده است،بهترین،انسانی ترین و کامل ترین آنها همین پاسخ اندیاست.حالا ما هی بیاییم بحث ریشه ای،دینی،روانی و . . . بکنیم،فایده اش چیست؟
خانم ها بنا بر ذات و سرشت خود زیبا پسندند و بنا بر هر دلیلی آرایش می کنند،همین.حالا یک جاهایی یا برای یک افرادی این بد است و آن را ناپسند دانسته و دیگران و در جاهای دیگر آن را رفتاری طبیعی دانسته و پسندیده هم می دانند؛چه کسی است که از زیبا بودن و زیبایی دیدن بدش بیاید؟
-
:16:نظرلطفتونه گردآفرید جون...همه چیز که تفسیر نمیخواد!میخواد؟؟؟:162:
-
دقیقاً . . . اما برخی و گاهی اوقات خود من زروری می خواهیم تفصیرشان کنیم و البته باورهای ما نیز خیلی موارد را نمی پذیرند و باز می خواهیم با تفسیر و دلیلی که خود می خواهیم و می پسندیم،آنها را به سود باورهایمان تفسیر کنیم.
-
آفرین ستاره عزیز...
البته همونطور که مشهوده قصد اعتقاد عزیز زیر سوال بردن این قضیه نبوده و برای من هم خوندن نظرات دوستان جالب بود.
اما آرایش واقعا یه مسئله شخصیه مثل این می مونه که بپرسیم چرا بعضی از آقایون سبیل می زارن؟؟
-
سلام بر همه
آرایش کردن و آراستن یکی از خصیصه های بارز برای انسانها ست وکمتر کسی را می توان یافت که دوست دار زیبائی نباشد .اما اینکه خانمی آرایش کند و از خانه برود بیرون بستگی به طرز تفکر شخص آن خانم دارد . ما می توانیم از هر خصیصه ی زیبا شناختی انسانی خود و انچه که در درون ما به طور قریضی وجود دارد را به عنوان یک وسیله در زندگی به کار ببریم و لذت یا منفعتی از آن ببریم ولی اگر همین وسیله هدفی شود که مارا از مسیر انسانی و اخلاقی به حاشیه بکشاند این به معضی تبدیل می شود . ومعضل پدیده ای است که در روابط انسانها و حقوق فردی و اجتماعی آنها اثر منفی به جا می گذارد . ...
-
موضوع مهمتر از آریش کردن خانومها نیست؟
-
[b]زنی که زیبایی اندیشه پیدا کند زیبایی بدنش را نمایان نمی کند
-
با ارایش صورت زیبا می شود نه سیرت پس بهتراست سیرتهایمان را زیبا کنیم نه صورتهایمان را
-
مریم خانم و هورآسای گرامی این حرفهای شما یعنی چه؟چرا به موضوع این جوری نگاه کرده و در یک جمله یک شعار بی معنی داده و دیگر هیچ نمی گویید؟!!آرایش کردن زنان به دلیل ذات آنهاست و نیاز به زیبایی و زیبا بودن و احساس خوبی داشتن.
این قدر سیاه و سفید به آدم ها نگاه نکنید.این همه خانم دکتر و خانم مهندس و خانم وکیل و . . .که در همین کشور آرایش می کنند(بگذریم از زنان رییس جمهور،صدر اعظم،نخست وزیر،نماینده مجلس و وزیر و . . . کشورهای شرقی و غربی) آیا زیبایی اندیشه نداشته و درون و سرشت زیبایی ندارند که با اندیشه والایشان به این مدارج رسیده و مادر و همسر هستند و به هم نوعان شان نیز دارند خدمت می کنند؟آیا خدمت و تلاش آنها از بدسیرتی و سیرت نازیبایشان است؟