فرا رسيدن ماه مبارك رمضان را به ميهمانان ضيافت خداوندي تبربك مي گوييم
نمایش نسخه قابل چاپ
فرا رسيدن ماه مبارك رمضان را به ميهمانان ضيافت خداوندي تبربك مي گوييم
.....وَ وَفِّقْنا فيهِ لِاَنْ نَصِلَ اَرْحامَنا بِالْبِرِّ وَالصِّلَةِ،
و ما را در اين ماه توفيق ده تا به خويشاوندان خود نيكى و پيوند كنيم،
وَاَنْ نَتَعاهَدَ جيرانَنا بِالْاِفْضالِ وَ الْعَطِيَّةِ،
و به همسايگان از راه احسان و بخشش رسيدگى كنيم،
وَ اَنْ نُخَلِّصَ - اَمْوالَنا مِنَ التَّبِعاتِ، وَ اَنْ نُطَهِّرَها بِاِخْراجِ الزَّكَواتِ،
و اموال خود را از مظالم پاك نمائيم، و با بيرون كردن زكات آن را پاكيزه كنيم،
وَ اَنْ نُراجِعَ مَنْ هاجَرَنا، وَ اَنْ نُنْصِفَ مَنْ ظَلَمَنا،
و با آن كس كه با ما قهر كرده آشتى كرده، و با كسى كه به ما ستم نموده به انصاف برخاسته،
گزیده ای از دعای 44 صخیفه سجادیه _ دعا به وقت فرا رسيدن ماه رمضان
قال اميرالمؤمنين عليه السلام: صوم القلب خير من صيام اللسان و صوم اللسان خير من صيام البطن.
امام علی (ع) فرمود:
روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
غرر الحكم، ج 1، ص 417، ح 80
... و هم این توصیه و هم سفارش امام سجاد در دعای 44 صحیفه چقدر در کاهش مشکلات زناشوئی و ارتباط همسران میتونه مفید واقع شه.
تا یکی دو روز دیگه ثلث دوم ماه مبارک هم تموم میشه :
پیامبر اکرم (ص) :
هو شهر اوله رحمة و اوسطه مغفرة و اخره عتق من النار.
رمضان ماهى است که ابتدایش رحمت است و میانهاش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم.
انشالله همگی مون مشمول رحمت و مغفرت باریتعالی قرار بگیریم.
ترجمه دعای 44 صحیفه سجادیه :
قسمت اول
شكر خداوندى را سزاست كه ما را به حمد و ستايش خود هدايت فرمود و ما را از سپاسگزاران قرار داد تا نسبت به احسان او سپاس گوييم و او به ما پاداش نيكوكاران را عطا فرمايد. و سپاس خداوندى را كه ما را براى دين خود بر گزيد و آيينش را اختصاصا به ما ارزانى داشت و ما را در طريق احسانش به پيش برد تا با لطف او به سوى رضوانش حركت كنيم. ستايشى كه آن را از ما قبول فرمايد و با آن از ما خشنود گردد.
و ستايش خدايى را سزاست كه يكى از راه هاى رضوانش را ماه خودش يعنى ماه رمضان قرار داد ، ماه روزه ، ماه اسلام ، ماه طهارت ، ماه پاكسازى درونى و ماه قيام ، ماهى كه در آن قرآن به عنوان كتاب راهنمايى مردم همراه با حجت هاى روشن هدايت و براهين جدا كننده حق از باطل نازل شده است.
پس خداوند برترى ماه رمضان را بر ديگر ماه ها از اين راه نشان داده كه در اين ماه محرمات زياد و فضيلت هاى آشكار و مشهورى مقرر شده است. و لذا از باب بزرگداشت اين ماه ، چيزهايى را كه در ديگر ماه ها حلال است ، در ماه رمضان حرام شمرده و به خاطر تكريم آن ، خوردني ها و نوشيدني ها را ممنوع فرموده است. و براى آن وقت خاصى مشخص كرده كه نه اجازه مى دهد در اين وقت تقديمى صورت گيرد و نه تأخيرى.
و فضيلت يك شب از شب هاى اين ماه را بر فضيلت شب هاى هزار ماه ديگر ترجيح داده و نام آن را شب قدر نهاد كه در آن فرشتگان و جبرائيل در مورد هر امرى با اجازه پروردگار نازل مى شوند ، شبى كه تا طلوع سپيده شب سلامت است و هنگام نزول بركات هميشگى بر هر كس از بندگانش كه بخواهد و آنچه كه حكم و فرمانش اقتضا كند.
خداوندا بر محمد و آل او درود فرست و توفيق شناخت فضيلت اين ماه و بزرگداشت حرمت آن و خوددارى از آنچه در آن ممنوع فرموده اى را به ما الهام فرما. و ما را يارى كن كه رمضان را روزه بگيريم با نگهداشتن اعضا و جوارح از ارتكاب گناهان و به كارگيرى آنها در آنچه كه موجب خشنودى تو مى شود. تا با گوشمان به صداهاى بيهوده گوش نكنيم و با ديدگانمان به سمت لهويات سرعت نگيريم.
دست به سوى ممنوعى نبريم و قدم به سمت حرامى بر نداريم و شكم ما پر نشود مگر از آنچه حلال فرموده اى و زبان ما چيزى نگويد مگر آنچه خود گفته اى و خود را به زحمت نياندازيم مگر در آنچه ما را به ثواب نزديك مى سازد و به چيزى نپردازيم مگر آنچه كه ما را از عقاب تو مصون مى دارد.:323:
پس تمام اين امور را از رياء و سمعه (يعنى اينكه دوست داشته باشيم ديگران كارهاى خوب ما را بشنوند و تعريف كنند) خالص گردان تا غير از تو كسى را شريك نگيريم و در كارهايمان مرادى غير از تو را بر نگزينيم.
قسمت دوم
خداوندا بر محمد صلى الله عليه و آله و آل او درود فرست و ما را بر قيام به نماز در مواقيت آن همراه با حدودى كه براى آن مشخص فرموده اى و واجباتى كه در آن مقرر نموده اى و وظيفه هايى كه براى آن تعيين كرده اى و اوقاتى كه براى آن در نظر گرفته اى ، موفق بدار. و ما را در نماز از جمله كسانى قرار ده كه به درجات آن رسيده ، اركان آن را حفظ و آن را در وقتش همان گونه كه بنده و پيامبرت صلى الله عليه و آله سنت قرار داده ادا مى كنند و ركوع و سجود و همه فضيلت هاى آن را در نهايت طهارت و پاكى و با كمال خشوع و فروتنى انجام مى دهند.
و ما را در اين ماه مبارك توفيق ده كه با كار نيك نسبت به خويشان خود صله رحم به جا آوريم و با فضل و بخشش با همسايگانمان رابطه دوستى بر قرار كنيم و اموال خود را از حرام پاك كنيم و آنها را با دادن زكات ها خالص نماييم.
و از كسى كه با ما قهر كرده ، ديدار كنيم و نسبت به كسانى كه بر ما ستم روا داشته اند ، انصاف را رعايت نماييم و نسبت به دشمنانمان با مسالمت بر خورد كنيم ، به جز آنها كه در راه و به خاطر تو مورد عداوت ما هستند ، اينان دشمنانى هستند كه هرگز با آنها دوستى نمى كنيم و از حزبى هستند كه هرگز با آنها صفا و يكرنگى نداريم.
و به ما توفيق ده كه در اين ماه به سوى تو تقرب جوييم با اعمال شايسته اى كه ما را از لوث گناهان پاك كنند و از اينكه دوباره عيوب و زشتي ها را از سر گيريم ، حفظ كنند. تا اينكه هيچ فرشته اى از فرشتگان مأمور بندگان ، چيزى از گناهمان بر تو نياورد مگر آنكه از طاعت و بندگى ما و تقرب به درگاهت ، كمتر باشد.
خداوندا به حق اين ماه و به حق كسى كه از ابتدا تا انتها آن ، به بندگى تو پرداخته مثل فرشته اى كه او را مقرب درگاهت ساخته اى و يا پيغمبرى كه به رسالت مبعوث نموده اى و يا بنده شايسته اى كه از خواص قرارش داده اى ، از تو درخواست مى كنم كه بر محمد صلى الله عليه و آله و اهلبيت او درود فرست و ما را اهل كرامت هايى قرار ده كه در اين ماه به اوليائت وعده داده اى. و آنچه كه در حق ساعيان در طاعت و بندگيت لازم كرده اى ، در حق ما نيز واجب گردان و ما را در زمره كسانى قرار ده كه در پرتو رحمت تو ، شايستگى جايگاهى رفيع در نزد تو را بدست آورده اند.
قسمت سوم - آخر
خدايا بر محمد صلى الله عليه و آله و آل او درود فرست و ما را از انكار يكتايى خود و از كوتاهى در ستايشت و از ترديد در دينت و از كورى نسبت به راهت و غفلت نسبت به حرمتت و فريب خوردن از دشمنت يعنى شيطان رانده شد ه، بدور دار.
خداوندا بر محمد صلى الله عليه و آله و آل او درود فرست و اگر در هر شب از شب هاى اين ماه ، عفو تو باعث آزادى بندگانى مى شود و گذشتت آنها را مورد بخشش قرار مى دهد ، پس ما را نيز از زمره همان بندگان قرار ده و ما را براى اين ماه از بهترين شايستگان و اصحاب محسوب فرما.
خدايا بر محمد صلى الله عليه و آله و آل او درود فرست و با محو تدريجى هلال ماه رمضان ، گناهان ما را نيز محو كن و با سپرى شدن روزهاى اين ماه ، زشتي ها و پليدي ها را از جان ما بكن تا اينكه اين ماه بگذرد در حالي كه در آن تو ما را از خطاها پاك و از گناهان پيراسته باشى.
خدايا بر محمد صلى الله عليه و آله و عترت او درود فرست و اگر در اين ماه از راه راست منحرف شديم ما را بازگردان و اگر به بيراهه رفتيم ما را مستقيم ساز و اگر دشمنت شيطان بر ما مستولى شد ، ما را از چنگ او برهان.
بار خدايا اين ماه را از بندگى ما به درگاه خودت ، پر كن، و ساعات اين ماه را با طاعتمان مزين فرما و در روزهايش بر روزه گرفتن ياريمان نما و در شب هايش به نماز و زارى به آستانت و فروتنى در پيشگاهت و خوارى در بارگاهت كمكمان كن تا روز اين ماه بر غفلت ما و شبش بر كوتاهى ما شهادت ندهند.
خداوندا در ديگر ماهها و روزها نيز تا آن هنگام كه به ما عمر مى دهى ، همچنين قرارمان ده و ما را از بندگان شايسته ات محسوب فرما ، آنها كه بهشت را به ارث مى برند و در آن جاويد مى مانند و آنها كه آنچه را مى دهند ، در حالى است كه دلهاشان از ياد خدا ترسان است و به سوى پروردگارشان باز مى گردند و ما را از كسانى قرار ده كه در امور خير شتاب دارند و بر ديگران پيشى مى گيرند.
خدايا بر محمد صلى الله عليه و آله و آل او درود فرست : در هر وقت و در هر زمان و در هر حالى.
درودى به تعداد همه آنها كه سلامشان داده اى و باز هم بيش از آن ، به مقدارى كه غير تو نمى تواند آن را شماره كند ! همانا تو آنچه را اراده كنى ، انجام مى دهى.
قال رسول الله (ص) :
« إنَّ مَن تَمَسَّكَ فی شَهرِ رَمَضانَ بِسِتِّ خِصالٍ غَفَرَ اللّه ُ لَهُ ذُنوبَهُ :
أن یَحفَظَ دینَهُ ، ویَصونَ نَفسَهُ ، ویَصِلَ رَحِمَهُ ، ولا یُؤذِیَ جارَهُ ،
ویَرعى إخوانَهُ ، ویَخزُنَ لِسانَهُ . أمَّا الصِّیامُ فَلا یَعلَمُ ثَوابَ عامِلِهِ إلاَّ اللّه ُ . »
« همانا هر كس در ماه رمضان ، شش كار را با قوّت انجام دهد ، خداوندْ گناهانش را مى آمرزد :
دین خود را حفظ كند ، خویشتن را نگه دارد ، به خویشاوندانش نیكى كند ، همسایه اش را نیازارد ،
حال برادرانش را مراعات كند و زبان خویش را در كام نگه دارد . امّا روزه ! پس پاداش روزه دار را جز خداوند نمى داند . »
مستردک الوسایل : ج 7 ، ص 370
مستدرک الوسایل صحیح هست.
ختم قران به نیابت از امام زمان
قرآن خواندی، به امام زمان(عج) هدیه کن
نكتهی مهم این است که همهی قرآنی كه میخوانید، هدیه كنید به خود امام زمان. این كار چه میکند؟ نتیجهاش این میشود: این اشتغال شما به قرآن، آن هم هدیه به امام زمان، میشود عمل به وصیت خاتم: "انی تارک فیکم الثِقلین کتاب الله و عترتی لن یفترقا". قرآن خواندی[و] به امام زمان هدیه كردی، بین قرآن و عترت جمع شد. نتیجهاش این است كه وقتی شب قدر، دفتر عمل همچو آدمی كه یكسال این جور كرده، به امضاء او برسد، آیا[او] چه خواهد كرد؟ اینهاست كه از ما گذشت و به آن گوهرها نرسیدیم.
صد سال تمام روزه گرفتن
هر وقت من یادم می آید، خودم متحیّرم. یک نفر بیگانه از امام زمان را با امام زمان آشنا کنی، یا یک گنهکار را از گناهش توبه بدهی، پیش خدا اجرت چقدر است؟ اجر این عمل صد سال تمام روزها را روزه گرفتن، تمام شبها تا صبح به نماز ایستادن. همچو اقبالی به شماها رو کرده، باید قدر بدانید.
كیست كه قدر این نعمتها را بداند
از این تاریخ كه شروع كردید به ختم قرآن در هر ماه، نیتتان این باشد كه من این ختم را می خوانم فقط برای امام زمان. اگر این كار را بكنی اثرش چیست؟ اثرش این است كه طبق حدیث تمامی كه همه مشایخ مثل شیخ مفید ، مثل كلینی ، مثل سید بن طاووس نقل كرده اند جزای آن كسی كه این كار را بكند یعنی ختم كند قرآن را برای امام زمان، كارش این باشد ، این است كه از امام زمان جدا نخواهد شد. منتها كیست كه قدر این نعمتها را بداند. حالا. عمر گذشت تا حالا نفهمیدیم از حالا بفهمیم. شروع كنید ختم قرآن برای او. اثرش را كى می فهمید؟ اثرش را آنجا می فهمی... اگر یك دوره سال هر ماه یك ختم قرآن برای امام زمان كردی شب قدر كه دفتر عملت را نزد او می برند وقتی نگاه كرد دید كه تو یكسال، هر ماه، برای او یك ختم قرآن كردی آیا آن سلیمانٍ عالم وجود كه تمام آنچه 124 هزار پیغمبر از مناقب داشتند همه در وجود اوست، آیا او با تو جوان چه خواهد كرد؟ اینهاست كه از دست ما رفته. این گوهرهاست كه عمر گذشته است و ما نفهمیدیم. این مطلب اول . قرآن آن هم قرآن فقط به این قصد و به این نیت، هدیه به امام عصر قطب دائره امكان، آن كسی كه بیمنه رزق الوراء و بوجوده ثبتت الأرض والسماء .
بخشی از سخنرانی آیتالله وحیدخراسانی
دوستان عزیز ببینید آیتالله وحید دارند میگن "اینهاست كه از ما گذشت و به آن گوهرها نرسیدیم"
گوهری رو دارن در دستمون میذارن. اینا راز خلقته.
بیائید تا از نعمت جوانی برخورداریم پیوندمان را با قطب عالم امکان ، برگزیده برگزیدگان (محمد مصطفی) انبیاء الهی بیشتر و مستحکمتر نمائیم.
یه جوری خودمون رو به اون آقای کریم وصل کنیم. فرصتها رو مغتنم بدونیم.
امیر مؤمنان حضرت علی (ع) فرمودند: «روزی رسول خدا (ص) برای ما خطبه ای ایراد کرد و فرمود: ای مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و آمرزش به شما روی آورده است، این ماه نزد خدا، بهترین ماه است و روزهایش بهترین روزها و شب هایش بهترین شب ها و ساعت هایش بهترین ساعات. در این ماه شما به میهمانی خدا دعوت شده اید و در زمره بهره مندان از کرامت خداوند قرار گرفته اید، در این ماه نفس های شما تسبیح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذیرفته و دعایتان به اجابت می رسد...
من برخاستم و عرض کردم یا رسول الله! بهترین عمل در این ماه چیست؟
پیامبر فرمودند: ای اباالحسن!
بهترین عمل در این ماه خویشتنداری از حرام های خداوند عزوجل است.»
سپس گريست؛ عرض كردم يا رسول اللَّه چرا گريه می كنى؟، فرمود براى آنچه در اين ماه از تو حلال شمارند. گويا تو را مي نگرم كه براى پروردگارت نماز مي خوانى و شقىتر اولين و آخرين كه جفت و همتای پىكننده شتر ثمود است برانگيخته شود و ضربتى بر فرق سرت زند و محاسنت را (به خون ) خضاب كند؛ امير المؤمنين فرمود: گفتم يا رسول اللَّه؛ آیا اين در صورتي است كه دين من سالم است؟؛ فرمود: ( آری) با سلامتى دين تو است.
سپس فرمود:
اى على هر كه تو را بكشد مرا كشته و هر كه تو را به خشم آرد، مرا به خشم آورده و هر كه تو را دشنام دهد مرا دشنام داده، زيرا تو جان منى روحت از روح من و گلِ تو از گل من است
به راستى خداى تبارك و تعالى مرا با تو آفريده، مرا با تو برگزيده و مرا براى نبوت اختيار كرده و تو را براى امامت؛ هر كه منكر امامت تو است منكر نبوت من است. اى على تو وصى من و پدر فرزندان من و شوهر دختر من و خليفه من بر امت منى. در زندگى من و پس از مردن من فرمانت فرمان من و نهی کردنت نهی کردن من است. سوگند به آن كه مرا به نبوت گسيل كرده و بهترین مردم ساخته، كه تو حجت خدائى بر خلقش و امين او هستی بر سِرّش و خليفه اوئى بر بندگانش.
أمالي الصدوق ،المجلس العشرون، ص93؛
بحار الأنوار، ج93، ص357؛