من از تمام دوستان بخاطر به حاشیه کشیده شدن این تاپیک عذر میخوام
نمایش نسخه قابل چاپ
من از تمام دوستان بخاطر به حاشیه کشیده شدن این تاپیک عذر میخوام
با سلام خدمت دوستان گرامی
از نظرات همه شما ممنونم و باید در جواب دوستانی که به حدیث یا منابع ایراد گرفتن بگم ، من کلیه مطالب رو از کتابی با عنوان « آداب مسلمان زیستن » تالیف سید عبدالله شکور، گرفتم و خودم تایپ کردم . منبع خود حدیث هم کتابیست با عنوان مرآة الکمال ، جلد 2 ، ص 177.و نمی دونم منبع موثق و معتبر از نظر دوستان دیگه چی میتونه باشه ؟ حالا ادامه مطالب رو میارم شاید مفید و بهتر باشه .
اما رضا (ع) : وقتی سر مبارک امام حسین (ع) را به شام حمل می کردند ، یزید (لعنةالله علیه) فرمان داد تا آن سر را قرار داده و در مقابل آن سفره چیدند.سپس با یاران خود مشغول خوردن غذا و نوشیدن شراب (فقّاع) شد.سپس فرمان داد تا آن سر مبارک را در تشتی قرار داده و تخته شطرنج را در مقابل آن پهن کردند و به بازی مشغول گشتو در همین حال حسین بن علی (ع) ، پدر و جدّش (ص) را یاد کرده و مسخره می نمود.
وقتی که در بازی بر رفیقش چیره و غالب گشت ، سه بار شراب نوشید و اضافی آن را بر روی زمین و کنار آن تشت خالی کرد. اینک هر که شیعه ماست ، باید از نوشیدن شراب و بازی شطرنج بپرهیزد و هر کس که نگاهش به شراب یا شطرنج افتد ، حسین (ع) را یاد کرده و یزید و آل زیاد را لعنت کند ، تا خداوند گناهانش را هر پند که به عدد ستارگان آسمان باشد ببخشاید.
( ثواب الاعمال و عقابها ، ص 343 ، دارالمرتضی ، بیروت)
بعضی از فقهائ و عظام حرمت شطرنج را به خاطر قمار بودن آن می دانندو معتقدند هنوز هم وسیله و ابزار قمار است و بعضی دیگر مطلقا" آن را حرام می دانند
به عنوان مثال آیت الله گلپایگانی و همچنین آیت الله سیستانی می فرمایند : بازی با آنها مطلقا" حرام است.
از محضر رهبر فقید انقلاب آمام خمینی (ره) نیز چنین سئوال شد ه است :
اگر شطرنج آلت قمار بودن خود را به کلی از دست داده باشد و چون امروز تنها به عنوان یک ورزش فکری از آن استفاده می شود ، بازی با ا« چه صورتی دارد ؟
ایشان نیز در فرض مذکور فرمودند: بر فرض مذکور اگر برد و باختی در کار نباشد ، اشکال ندارد.
با توجه به تعابیر تندی که در مورد شطرنج در روایات وارد شده است و با توجه به فتاوای فقها به حرمت آن و با توجه به این که شطرنج در اصل و اساس از آلات قمار بوده و تاکنون ثابت نشده ( هر چند در میان مردم و مسابقات با آن قمار نشود)واجب است فرد مسلمان شیعه از بازی با آن اجتناب کرده و آن را به اهلش واگذارد.
در ضمن : در همان منبع حدیث امام رضا (ع) ص 607 ، روایتی از امام جعفر صادق (ع) هست که علاقمندان می توانند ببینند.
در جواب دوست عزیزمون philosara باید بگم دوست من گناهکارانی که آشکارا گناه می کنن یعنی کسانی که در ملاء عام و در حضور دیگران مرتکب معصیت و گناه میشن یا اینکه ارتکاب به گناه خودشون رو برای دیگران بازگو کرده و از بیان آن ابایی ندارن و به این وسیله باعث اشاعه گناه میشن عین خیالشون هم نیست !
این درسته که نیت انسان در انجام اعمالش حرف اول رو میزنه و کسی منکرش نیست اما ظاهر عمل هم باید با باطنش بخونه نه اینکه صد و هشتاد درجه با هم تفاوت داشته باشن.مثلا" میشه کسی موسیقی غیر مجاز گوش کنه اما بگه من فقط گوش می کنم و همین ...ولی همین گوش کردن موسیقی غیر مجار مگه حرام نیست؟
اما در مورد شطرنج یا موارد دیگه ای ممکنه باشه، همون که امام (ره) فرمودند صحیحه و با موارد دیگه فرق می کنه.
و خانم صبا شما فرض کنید من هیچی در این موارد نمی دونم و حالا واقعا" دوست دارم بدونم
منظور شما از اینکه بیان احادیث چه با منبع و چه بدون منبع باعث کم اهمیت جلوه دادن خاتمیت پیامبر است چیه؟ چطور امکان داره بیان احادیث فرزندان رسول خدا(ص) باعث کم اهمیت شدن رسالت جدشون بشه ؟! نظر شما اینه که احادیث بیان نشن؟ چون خیلیها خلاف اونا عمل می کنن و به ضررشون تموم میشه؟
یا اینکه به دلیل اینکه در زمان حال خلاف سفارشات ائمه (ع) زیاد عمل میشه ، پس احادیث و روایات از درجه اهمیت و اعتبار ساقطند؟
در ضمن وقتی مدیر تالار انجمنی با عنوان معارف یا اعتقادی اخلاقی توی تالار گذاشتن یعنی اینکه این مطالب هم باید باشه و فکر نمی کنم اهمیتش از بعضی انجمنها کمتر باشه اینطور نیست ؟!
سلام.
ممنون از دوست گرامي m.mouod
كه پاسخگوي دوستان هستند ؛دوست گرامي اگر جمله آخرتان خطاب به بنده است بايد خدمتتان عرض كنم كه ايجاد اين انجمن پيشنهاد بنده به مديريت بود در اين صورت چگونه ميتوانم مخالف اين انجمن باشم!
منظور بنده از نوشتن
انرِژي خود را صرف ساير انجمنها كنيد
همان توضيحي بود كه در ارسال قبلي نوشتم .
بهر حال مخاطب شما چه بنده باشم و چه كاربر ديگري ،خواهشمندم غير از ادامه تاپيك ؛پستي خارج از اين موضوع ارسال نشود.
با سپاس
سلام
صلوات
* بین دعا و آسمان حجابی ست که صلوات آن را می شکافد تا دعا اوج گیرد وگرنه بسوی شما بازمی گردد.( ثواب الاعمال و عقابها، باب 76، ح 16)
* قبل از دعا صلوات بفرستید زیرا خداوند متعال کریمتر از آن است که صلوات بنده اش را بپذیرد ولی حاجت او را رد کند.(اصول کافی ، ج 2)
* پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : زیاد بر من صلوات بفرستید زیرا صلوات نور قبر و نور صراط و نور بهشت است.( ثواب الاعمال و عقابها، باب 76، ح 23)
*امام علی (ع) : بهتر از آنکه آب آتش را خاموش می کند ، صلوات گناهان و خطاها را نابود می سازد.( ثواب الاعمال و عقابها، باب 76 ، ح 19)
* جفاکارترین مردم کسی است که نام پیامبر (ص) را می شنود و بر او صلوات نمی فرستد.(وسائل الشیعه ، ج 7، باب 42 ، ح 18)
* پیامبر (ص) : هر کس نام مرا بشنود و صلوات بر من را فراموش کند ، راه بهشت را گم خواهد کرد.(اصول کافی ف ج 29
*مستحب است هر گاه نماز گزار نام مبارک پیامبر (ص) 0 محمد، احمد، ابولقاسم، مصطفی و ... ) را در نماز بشنود یا بر زبان آورد ، صلوات بفرستد.( رساله علمیه)
آداب روبرو شدن با یکدیگر
1- دست دادن
* گفته شده اولین کسانی که در روی زمین با یکدیگر دست دادند ، ذوالقرنین ( پادشاه عادلی که ممکن است پیامبر (ص) نیز بوده باشد.و از او در قرآن کریم به عنوان فردی صالح و توانا نام برده شده است) و حضرت ابراهیم (ع) بودند.(مرآة الکمال ، ج 2)
* پیامبر (ص) : به برادرت سلام کن و با او دست بده .خداوند فرشتگان خویش را به دست دادن با هم گرامی داشته است .شما نیز مانند آنان با هم دست دهید.(اصول کافی، ج 2)
* وقتی مؤمنین با یکدیگر دست می دهند، خداوند نیز دست خود را دراز کرده و با آن کس که محبت و علاقه بیشتری نسبت به دوستش دارد دست می دهد.(اصول کافی، ج2، ح2)
* دست دادن مؤمنین با یکدیگر 100 رحمت دارد که 99 رحمت آن نصیب فردی می شود که علاقه بیشتری به برادر مؤمن خود دارد.( ثواب الاعمال و عقابها ، باب 737 ، ح 6)
* کسی که دیرتر دست خود را از دست دوستش جدا کند ، اجر بیشتری دارد.(اصول کافی ، ج2 ، ح 13)
چگونه دست بدهیم
کسی که دیرتر دست خود را از دست دوستش رها کند ،اجر بیشتری می برد.(اصول کافی ، ج 2 ، کتاب الایمان و الکفر ، باب المصافحة ، ح 13)
هر گاه پیامبر (ص) با کسی دست میداد صبر می کرد تا آن شخص دستش را از دست پیامبر رها سازد.(همان ، ح 15)
به چه کسانی دست ندهیم ؟
* در بعضی از روایات آمده که : مسلمانان با اهل کتاب( مسیحیان-یهودیان و زرتشتیان) و کافران دست ندهندو در بعضی دیگر فرموده اند دست دادن از پشت لباس و جامه باشد و چنانچه با دست برهنه به تو دست دادند ، دستت را بشوی.(جامع الاحادیث ج20 ، کتاب العشرة، باب 17 ح ح 5و4)
* پیامبر اکرم (ص) :هر مردی که با زن نامحرمی دست بدهد ، در روز قیامت او را دست بسته بیاورند و در دوزخ افکنند.( ثواب الاعمال و عقابها باب 1101 ح1)
یک تحقیق :
* نوع دست دادن می تواند نشانگر شخصیت افراد باشد.افرادی که محکم دست می دهند ، برونگرا، صاحب اعتماد به نفس و بروز دهنده عواطف خودهستند.افرادی که سست دست می دهند ، بیشتر کمرو و درونگرا هستند و گاهی ممکن است به عارضه اضطراب اجتماعب دچار باشند. همچنین حرارت و خشکی دست نیز نشان دهنده شخصیت افراد است.افرادی که محکم دست می دهند و دارای دستهای سرد و مرطوب هستند آدمهایی خوشرو و زود جوش هستند.
( نتایج تحقیق پژوهشگران آمریکایی به نقل از : ماهنامه آموزش رشد جوان شماره 144ص 4)
2- معانقه کردن ( دست در گردن یکدیگر کردن و در آغوش گرفتن)
* امام صادق (ع) :وقتی دو نفر با هم معانقه می کنند رحمت الهی آنان را در بر می گیرد.( اصول کافی ج2، کتاب الایمان و الکفر ، باب المعانقة، ح2)
* خوشآمد گویی کامل به کسی که از سفر بر می گردد ، معانقه کردن است .( همان ، کتاب العشرة ، باب التسلیم ، ح14)
3- روبوسی کردن
*امام صادق(ع) : برای شما نوری ست که بوسیله آن در دنیا شناخته می شوید .پس هرگاه یکدیگر را ملاقات کردید، محل نور را در پیشانی ببوسید.
*بوسیدن سر و دست جایز نیست مگر نسبت به پیغمبر و یا وصّی پیغمبر و یا کسی که از او پیغمبر را قصد کرده باشی مثل بزرگان دین و پدر و مادر(اصول کافی ج2 ح ح 2و3)
* بوسه زدن بر لب جایز نیست مگر برای همسر و فرزند کوچک (اصول کافی ج2 ح6)
* ابوالحسن (ع) : بوسیدن برادر بر صورت است (اصول کافی ج2 ح5)
4- خداحافظی کردن
*پیامبر (ص) :چون از هم جدا می شوید ، برای همدیگر طلب آمرزش کنید.( اصول کافی ج2، کتاب الایمان و الکفر ، باب مصافحه، ح11)
مثلا" بگوییم : « غَفَرَاللهُ لَنا وَ لَکُم » یعنی خدا ما و شما را ببخشاید.
و در آخر : در مورد حدیث ذکر شده در ارسال قبلی اگر کسی مایل باشه می تونه به کتاب حلیة المتقین تالیف علامه مجلسی هم مراجعه کنه.