سلام آشفته جان :72:
خودم سوالاتت را بلد نبودم برای همین رفتم از مادرم پرسیدم.ویژگی های پسرت هم گفتم.
جمع بندیم را می گم:
پسرت خیلی خیلی باهوشه.و تربیت یک فرزند باهوش حساس تره و صبر و انرژی بیشتری از فرزند معمولی لازم داره.
حجت الاسلام و المسلمین آقای راستگو که یادتون هست؟ تو تلویزیون برای بچه های دهه شصتی با بازی قصه می گفتند. ایشون می گن روایت داریم بچه ای که تو کودکی خیلی شیطنت و بازیگوشی بکنه تو بزرگسالی آدم مهمی میشه.
باید بذاری شیطنت هایش را بکنه. نباید خیلی بهش امر و نهی بکنی. چون براش عادی میشه و تاثیرش از بین می ره و حتی نتیجه عکس می ده. فقط جاهای حساس باید قاطع باشی که اینجا تاثیر می ذاره و همون طور که تو پست قبلم گفتم اصلا نظرت را نباید تغییر بدی.
تو جمع مهمانی اصلا نباید تحقیر بشه و باید به عنوان یک پسر خوب ازش یاد بشه. در غیر این صورت تاثیر منفی روی شخصیتش خواهد گذاشت. اگر تو خونه شیطونی هایش را بکنه تو مهمانی شیطونیش کمتره.
بچه وقتی شیطونی کرد نباید به وسیله اون شیطونیش تحقیر بشه. مثلا داره تو کار خونه مثلا کمک می کنه یک هو پایش به گلدون می خوره و می شکنه. نباید بزنید تو ذوقش. باید از کار خوبش تعریف کنید مثلا بگید آفرین پسرم امروز چقدر خوب به من داشتی کمک می کردی. یا چقدر بازی جالبی داشتی می کردی ولی انگار حواست نبودها؟!عیب نداره پیش میاد.از این به بعد بیشتر دقت می کنی.
یعنی اول اونجاهای خوبش را می گید بعد اشتباهش. تا تحقیر نشه و عزت نفس داشته باشه و فکر کنه یه ارزشی پیش شما داره که دیگه دلش نخواد با کار بد اون ارزش را پیش شما از دست بده. این خیلی مهمه.
اگر پیش شما اعتبار داشته باشه خیلی می تونه به این که حرف شما در او تاثیر بذاره مهم باشه.
کاملا باید برای این بچه برنامه ریزی کرد و بدون برنامه نباید بمونه. چون عواقب بدی داره. مثلا همون پست قبلم خوبه. یا اینکه کلاس های ورزشی بره و... تو محیط های سالم باشه و مواظب باشید با دوست ناباب دوست نشه. حتما مدرسه خوب و مذهبی بره.
در مورد WC پرسیدم.گفتند که باید این طوری بهش بگید:
پسرم اگر خودت را نشوری خدای نکرده مریض می شی ها! بدنت می خواره و زشته جلوی مردم خودت را بخوارونی. اون وقت مردم چی می گن؟
اگر گفت بدم میاد.دستم کثیف میشه.بگید: اشکال نداره که. با صابون می شوری. خیلی هم تمیز میشه. ببین صابون همه کثیفی را از بین یبره. بعد مثلا دو تایی دستاتون را بشورید و بعد دستش را بو کنید بگید به به چه قدر دستت تمیز و خوش بو شده!
بعدش یه صابون خوش بو هم به انتخاب خودش برایش بگیرید.همین طور صابون جیبی های خمیری مدرسه هم خوبه برای مدرسه اش.تا ذوق بکنه بره دستشویی:دی
اینجا باید حواستون باشه پسرتون وسواسی نشه که مثلا دیگه دستش را بیش از حد بشوره. بهش بگید وقتی یک بار خوب دستش را کفی کنه و بعد با آب بشوره تمیز میشه.
یک نکته هم در مورد تشویق بگم:
ببینید والدین دو جور تشویق می کنند که یک جورش اشتباهه.
الف) به بچه می گن اگر ساکت باشی اگر درست را خوب بخونی اگر فلان کار را بکنی برایت مثلا فلان چیز را می خرم.
این کاملا اشتباهه. چون بچه ارزش کارش را نمی فهمه و عادت می کنه که باید اول بهش بگن براش چی کار می کنند تا بعدش کار خوب بکنه. یعنی عملا بچه رشوه خوار میشه.
ب) هروقت بچه کار خوبی کرد،بعدش تحسین و تشویق میشه.متناسب با ارزش کار خوبش. اینجوری بچه می فهمه چه کارهایی ارزشمنده و بهش ترغیب میشه و می دونه اگر کار خوب بکنه متناسبش دید مثبت بهش میشه. نه این که منتظر باشه اول باهاش شرط کنند بعد کار خوب بکنه.
این روش درسته.
در مورد سوالات هم که می پرسه حتما باید جوابش را در سطح کنجکاویش بدین.وگرنه شما براش غیر قابل اعتماد میشین. اگر بلد نبودین صادقانه بگید پسرم من این سوال را برات حتما می پرسم.
پیشنهاد می کنم لینکهای زیر را هم حتما مطالعه بفرمایید:
کنجکاوی های یه دختر 5 ساله(اینو حتما بخونید.و ایده بگیرید.خیلی جالبه)
راهنمای تربیت جنسی پسران
راهنمای تربیت جنسی دختران
شکرگزار این باشید که مادر پسری باهوش شدین.و این فرصت را هدر ندهید.
موفق باشی :72:
- - - Updated - - -