-
می دانی یکمی باورش برای من سخته که به خاطر چادر خانواده ای راضی به طلاق شوند !! هر چه باشد در دین ما طلاق یکی از بدترین اتفاقات ممکن است . حتی تمیهداتی مثل ازدواج مجدد مردان هم برای این است که طلاق اتفاق نیافتد. حتی توی عرف جامعه هم طلاق همین طور است. حالا شوهر مذهبی و سنتی شما آمده به خاطر چادر حرف از طلاق زده است ؟ بهش گفتی که این کار تناقض است؟
شما از لحاظ شرعی هم سوال کنید پدر و مادر مجاز نیستند وقتی فرزندشان به حد بلوغ کامل رسیده باید و نباید برایش بگذارند و بخواهند طبق میل آنها رفتار کند چون کسی که بالغ است و جدا زندگی می کند مسئولیت اعمال خودش را به طور کامل دارد. شوهر شما این حکم شرعی را می داند ؟
من فکر می کنم برداشتی که شوهر شما از دین دارد بیشتر از اینکه مبتنی بر واقعیت باشد مبتنی بر برداشت های خانواده و قشر خاصی است که در آن بزرگ شده است. شما می دانید که از لحاظ شرعی شوهر حق ندارد به زن امر کند که چادر سرش کند و انتخاب چادر امری کاملا فردی است ؟ بله همان شوهری که شرعا و قانونا ولی زن محسوب می شود نمی تواند این دستور را به زنش بدهد. واقعا چرا ؟
وظیفه یک فرد مسلمان این نیست که صرفا به ظواهر مذهب تکیه کند و به قولی مناسک گرا باشد بلکه باید دائما روی احکام و دستورات و بقیه چیزهای مربوط به مذهب تفکر کند و مطالعه کند. وگرنه نتیجه مناسک گرایی این می شود که به خاطر چادر خانواده از هم بپاشد.
بهتر است با شوهرتان همراه شوید و از دریچه دیگری به دین نگاه کنید. وگرنه مشکل پیدا می کنید. می دانید چه مشکلی ؟
کسی که دینداری اش مبتنی بر سنت های یک جامعه باشد ( به جای اینکه مبتنی بر تفکر و اصل دین باشد ) وقتی که جامعه سنتی تزلزل پیدا می کند و به سمت مدرنیته می رود در یک برزخ گرفتار می شود در بهترین حالتش و در حالتی که رایج تراست و بسیار دیده می شود ایمانش سست می شود و همرنگ جامعه مدرن بدون دین می شود. بهتر است همسر شما این مسایل را بداند. بهتر است با همراهی همدیگر و نه در مقابل یکدیگر درک بهتری از مذهب به دست بیاورید. هر دو باهم از نظر اعتقادی و اطلاعات مذهبی ارتقا پیدا کنید.
یک چیز دیگر . ببین شما می گویید همسرتان زمانی قبول کرده که مانتو بپوشید به شرطی که اسلامی باشد اما شما می گویید پیدا نمی شود. خوب اینجا دیگر نمی توان همسر شما را مقصر دانست. شما می توانید یک مانتوی مناسب به خیاط سفارش دهید ( خودم همین کار را کردم ) یا اینکه مانتوی های عربی استفاده کنید و بالاخره راهی پیدا کنید. حتی می توانستید از طریق اینترنت مدل های مانتوی اسلامی پیدا کنید یا خرید اینترنتی بکنید. همچنین خودتان می گویید جلوی فامیل بلوز و شلوار یا مانتو و شلوار می پوشید. خوب می تونستید روی بلوز و شلوار پافشاری کنید و همان مانتو را استفاده کنید. پوشیدن جوراب هم کار مشکلی نیست و حتی مراجع نظرشان بر پوشاندن پا مقابل نامحرم است. پس اگر بعضی نکات را خودتان رعایت کنید حساسیت شوهرتان کم می شود و بیشتر به شما اعتماد می کند.
- - - Updated - - -
راه حل هایی که من به شما گفتم تدریجی است و صبر لازم دارد. همچنین مستلزم این است که شوهرتان هر چه بیشتر به شما اعتماد داشته باشد و بداند شما از احکام شرعی عقب نمی روید تا نگران نشود.
-
مثالهایی که شما زدید خیلی خوب بود به نظر منم اینها به افراط رفتنه . در نظر خود من هیچ فرقی بین چادر و مانتو ئی که حجاب کاملا در اون رعایت شده باشه نیست . حتی در بعضی از کشور های دیگر اسلامی مسلمانان با لباسهایی مثل بلوز و دامن و روسری هم حجاب اسلامی رو کاملا رعایت میکنند اونوقت یه نگاهی به حجاب خانمهای ما تو خیابونا بندازید چند در صد رعایت میکنند ؟( پر خیال عزیزم تهاجم فرهنگی میدونی چیه عزیزم؟ ) در کل میخوام بگم که اعتقادات مذهبی که حجاب هم جزئی از اونه چیزی نیست که به زور بشه به کسی تحمیل کرد حتی اعمال زور وضعیت رو بدتر هم میکنه . فرهنگ سازی لازمه تا همه خودشون به این نتیجه برسند که حجاب امنیت لازم رو برای زن و جامعه ایجاد میکنه . دوستی دارم که به کل مخالف حجابه و اونو ظلم به زن میدونه و البته طبق عقیده اش هم رفتار میکنه و میشه گفت حجابش در حد صفره و به خاطر همین گیر ادمهای نا جوری افتاده و دو بار ازدواج ناموفق داشته . ولی هنوزم معتقده که به حجاب ربطی نداره و فقط بد شانسی اورده .
من خودم تو یه خونواده مذهبی به دنیا اومدم و بزرگ شدم ولی حتی یکبار هم توسط والدینم به خاطر نماز و روزه و حلال و حرام و حجاب و .... مواخذه نشدم . حتی اگه رعایت نکنم ولی همیشه دیدم که خودشون مقید هستند و رعایت میکنند . پدرم حتی یکبار هم منو برای نماز صبح بیدار نکرده ولی صدای دلنشین نماز خوندنش بی اختیار منو از رخت خواب بلند میکنه . مادرم هیچ وقت در مورد حجاب باهام حرف نزده ولی حجاب خودش گویای همه چیزه . امنیت و ارامشی که حجاب و نماز و روزه و .... به من میده رو حاضر نیستم از دست بدم چون لذت اونو حس کردم . ولی اگه کسی اینو به من تحمیل میکرد شاید مقاومت میکردم .