-
RE: زیبا شناسی زن
زیبا،چند پرسش . . . . .
آیا همه باور شما به حجاب و تمام نظر و فکرتان،همین حرف و نظر انسانی بنام شمقدری است؟
و اگر نه و شما با او هم فکرید،شمقدری سخنگو و زبان اندیشه هایتان است؟؟
آیا این حرفهایش را جهت پاسخ به من آورده اید؟؟؟
آیا حجاب و نوع و کیفیت آن تنها آن چیزی است که شمقدری یا شما تصور می کنید؟؟؟؟
.
.
.
.
-
من نخواستم در پاسخ به شما جوابی داده باشم
در ضمن شمقدری زبان اندیشهای من نیست من فقط خواستم نظر ایشون را هم نوشته باشم
بعد در آخر اینکه بحث حجاب خیلی وسیعتر از آن هست که تصور من یا شمقدری در مورد آن کافی باشد .
-
سپاسگزارم؛پاسخی روشنگر،منطقی و مدلل بود که امیدوارم دیگر هم انجمنان نیز همین گونه باشند و پاسخ دهند.
-
خدا را شکر که به همین جا خاتمه پیدا کرده فکر میکردم یه دعوای اساسی رخ بده !!!!
ولی سعی کن مو رو از ماست نکشی !!!!
-
دستورهاي اجمالي درباره زينت
از آنجا که در امر زينت ،مصالحي براي انسان به ويژه زنان نهفته است،شارع مقدس آن را مستحب دانسته و دستورهايي در اين راستا صادر کرده است. البته اين دستورها،ايجابي و سلبي اند.در بعد ايجابي، افراد مؤمن بايد آراسته باشند و از زينت حتي هنگام عبادت استفاده کنند. شرع مقدس،به زنان بيش از سه روز اجازه ترک زينت نداده است. پيامبر فرمود:
براي زني که به خدا و روز جزا ايمان دارد ، جايز نيست براي مرده اي بيش از سه روز، آرايش را ترک کند،مگر براي زوج خود که واجب است چهار ماه و ده روز آرايش نکند.
پيامبر در جايي ديگر فرمودند:
همانا خداوند دوست دارد بنده اش وقتي براي ديدار برادرش خارج ميشود،خود را آماده کند و براي آنان زيبا سازد.
بر اساس سخن تاريخ نگاران،حضرت نه تنها مخالف زيبايي و آرايش نبود، بلکه بر آن تاکيد ميورزيد و حتي رهنمودهايي نيز براي زيباسازي ارائه ميکرد. توجه به اين گزارشها، به خوبي نمايانگر جايگاه آرايش و زيبايي از ديدگاه رسول خدا(ص)است. در اين بخش به بيان نمونه هايي از اين موارد مي پردازيم.
امام صادق (ع)فرمودند:
پيامبر به زني به نام ام عطيه که آرايشگر بود، گفت:اي ام عطيه، وقتي دختري را آرايش مي کني، صورتش را با پاره پارچه پاک مکن. بي شک، تکه پارچه،جلوه چهره را ميگيرد.
اين جريان نشان دهنده توجه رسول خدا(ص)نسبت به آرايش وزيبايي و بهداشت پوست براي حفظ زيبايي است. همچنين از امام صادق(ع) چنين نقل شده است:
زن آرايشگري محضر رسول گرامي اسلام وارد شد .حضرت از جمله سفارشهايي که به او کرد،اين بود که براي زيباتر شدن زنان ،گيسو را به گيسو گره مزن.
رهنمودهاي حضرت محمد(ص) دربازه مظاهر زينت بسيار جالب است. امام صادق(ع) نقل ميکنند:
پيامبر فرمود:«عطر زنان بايد خوش رنگ و داراي بوي ملايم باشد وعطر مردانه بايد کم رنگ و از بوي تندي برخوردار باشد».
پيامبر اعظم(ص) درباره زينت و آرايش، به تفاوت ميان زن و مرد توجه ويژه داشت. همچنين به مردان دستور مي داد ناخن خود را کوتاه کنيد و به زنان مي گفت ناخن خود را کوتاه نکنيد و براي زينت، کمي ناخن خود را بلند نگه داريد.
پيامبر درباره موي سر زنان که يکي از جلوه هاي زيبايي است، چنين فرمود:
هنگامي که يکي از شما دوست داشت با زني ازدواج کند، پس به موي سرش نگاه کند، همان گونه که به صورتش نگاه ميکند؛زيرا موي زن يکي از زيبايي هاست.
رسول خدا به زنان اجازه ميداد تا موهاي خود را با رنگ بيارايند. ايشان به زنان همسردار فرمود خود را با رنگ براي شوهرانشان آرايش دهند و به زنان بي همسر فرمود تا دستهاي خود را حنا ببندند تا به دستهاي مردان شباهت نداشته باشند.
بر اساس سيره رسول خدا (ص)، زينت وتجمل در نظر شارع مقدس، محبوب است و از جمله مستحبات ،زينت به قصد اظهار نعمت هاي الهي است. توجه به زينت، تخلق به اخلاق الهي است . از اين رو پيامبر مي فرمود:«اِنَّ اللّه جَميل و يُحِبُّ الجَمال».
در سيره نبوي، مسئله زينت و توجه به وضع ظاهر چنان مهم است که حضرت به کساني که به اين امر بي توجه بودند، اعتراض و با آنان برخورد مي کرد. ابن عباس نقل ميکند :
زني نزد پيامبر آمد تا باآن حضرت بيعت کند، ولي چون خضاب نکرده بود، پيامبر با او بيعت نکرد تاآنکه خضاب کرد.
در جايي ديگر از وي نقل شده است:
پيامبر به يکي از زنان خود که مويي ژوليده و ظاهري ناآراسته داشت، تذکر داد و به وضع ظاهري او اعتراض کرد .
در روايتي آمده است:
شخصي به نام ابوريحانه به حضور رسول خدا(ص) رسيد و عرض کرد: اي رسول خدا(ص)، من زيبايي را دوست دارم، حتي زيبايي کفش را. آيا اين از تکبر است؟ حضرت فرمودند:«خداوند زيباست و زيبايي را مي پسندد و دوست دارد که اثر نعمت خود را در بنده اش ببيند».
از منظر دين، هزينه کردن براي زينت و آرايش جزو امور ضروري و لازم است و حتي اين امر از انفاق در راه خدا پسنديده تر است. پيامبر اکرم(ص) در وصاياي خود به امير مومنان(ع) فرمود:
هزينه يک درهم براي خضاب ارزش مندتر از هزينه هزار درهم در راه خداست و در خضاب کردن چهارده ويژگي است.
دليل اين سخن پيامبر، وجود آثار مثبت خضاب است. آن زمانکه پيامبر فهرست جهيزيه دخترش را تهيه کرد، عطر جزء يکي از کالاها بود. اين موضوع نشان دهنده اهميت مسئله زينت است. همچنين از حضرت رسول(ص) نقل شده است:
زيبا لباس بپوشيد و مرکب خوب سوار شويد تا در نگاه مردم خوب جلوه کنيد.
سفارش براي بهره مندي از عطر، خضاب، مسواک و داشتن لباس پاکيزه، همه بر استحباب مسئله زينت دلالت دارد.