RE: چکار کنم که انتخاب درستی داشته باشیم؟ (تفاوت دیدگاه در مورد پوشش)
سلام
خب مسئله اینجاست که اگر توی یک مهمونی دیگر، دیگران نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند(پوشیده بودنشون) ایشون چی کار می کنه. مقاومت یا تسلیم؟ یعنی وقتی از اون مهمونی برگشتند شروع می کند با شما جروبحث کردن یا ....؟
اگر بعد از ازدواجتون یک مهمانی دعوت بشید که مختلط باشه و همسرتون دوست داشته باشه که در اون مهمانی شرکت کنید (شما و همسرتون) و همسرتون هم پوشیده باشه شما با این موضوع مشکلی ندارید؟یعنی با رفتن به مهمانی که مختلط هست مشکلی ندارید؟
ببینید یکی از مسائلی که معمولا آقا پسرها موقع ازدواج خیلی ساده می گیرن همین موضوع پوشش و حجابه و اکثر اینطور فکر می کنند که بعد از ازدواج می تونند خانمشان را تغییر بدهند و حجاب خانمشان مطابق نظرشون بشه. نمی گم این کار محاله اما احتمالش خیلی پایینه بنابراین نمیشه بهش خیلی تکیه کرد.
در هر صورت مادر و خواهر شما خبر دارند که ایشون بی حجابه. نظرشون در این مورد چیه؟ اگر مادر و خواهرتون را به عنوان کسی که خلقیات شما را می شناسند و خیر شما را می خواهند قبول دارید، به نظرشان در این مورد وزن زیادی در تصمیم گیری بدهید.
تا اینجای کار، به نظرم این ازدواج به صلاح نیست مگر اینکه از این به بعد تغییری اساسی در پوشش ایشان مشاهده شود.(این صرفا نظر منه با توجه به اطلاعات کمی که در این مورد دارم)
"یکی از مسائلی که معمولا آقا پسرها موقع ازدواج خیلی ساده می گیرن همین موضوع پوشش و حجابه و اکثر اینطور فکر می کنند که بعد از ازدواج می تونند خانمشان را تغییر بدهند و حجاب خانمشان مطابق نظرشون بشه"
سلام و تشکر ویژه از فهیمه عزیز
با این جمله کاملا موافقم! راستش منم ساده نگرفتم و خیلی بحث کردیم سر موضوع حجاب و به همین دلیل هم به مشاور مراجعه کردم. معتقدم بعد از ازدواج هیچ اتفاق خاصی نمی افته اگر طرفین این مسئله رو حل نکرده باشن. حتی کار به جایی کشید که به فکر کات کردن رابطه مون افتادم.
در مورد اینکه فرموده بودین اگه دیگران نسبت به حجاب ایشون توی مهمونی حساس بشن .... . منظور ایشون این بود که اگر خودشون انتخاب کنن حجاب رو، اطرافیانشون پوشش ایشون رو می پذیرن ضمن اینکه حجابش به خودش مربوطه و حساسیت و متلک دیگران نمی تونه توی تصمیمش اثر بذاره.
در مورد حضور من توی مهمانی مختلط صحبت کرده بودیم. من گفتم که با اعتقاداتم جور در نمیاد و در این مهمانی ها احساس خوبی ندارم و مثل یه وصله ناجور در خانواده شمام! ایشون هم گفتن که ممکنه در طول سال یک یا دو بار مجبور به حضور در این مهمانی ها بشیم که در این صورت ایشون باهام راه میاد. (یا به یه بهونه ای نمیریم یا اگر هم رفتیم تلاش میکنه که بهم سخت نگذره!)
راستش مادرم و خواهرم در مورد حجاب ایشون و خانوادشون چیز زیادی نمیدونن! عرض کرده بودم که اون روز که مادرم رفتن منزلشون، فقط بصورت گذرا مادرشون گفتن که خانوادشون توی بحث حجاب سختگیر نیستن! از اونجایی که جلسه کوتاه بود و زنونه، مسئله خاصی در این مورد جلب توجه نکرد. فیدبک منفی ای که خواهرم از اون جلسه مطرح کرد برام این بود که "به نظر سانتی مانتال میان" !!! نمی دونم این فیدبک منفی که در ذهن خانوادم هست تا چه حد جدیه.
ممنون میشم پیگیر ماجرا بشین و راهنماییم کنین.
لطفا دوستانی که در این مورد تجربه دارن کمکم کنن.
سلام
نمي خواستم چيزي بنويسم اما چون در اين زمينه يكم تجربه دارم تصميم گرفتم با شما درميون بذارم
خانواده نامزد من مذهبي هستن و از نظر پوشش كامل هستن
من هم به نماز روزه غيبت نكردن ........پايبندم اما از نظر پوشش بسته نيستم (باز از نوع بد نه:163:)
مثلا قبلا تو مهموني ها با بلوز شلوار بودم اما هميشه شال داشتم آرايش داشتم و دارم مانتوهاي كوتاه مي پوشيدم و الان هم بعضي اوقات مي پوشم
اما با نامزدم به توافق رسيديم
اگه دوس داشتين واستون مي گم چطوري:72:
سلام
شما خودتان از حجاب چه تعریفی دارید؟ این جمله یعنی چی؟ توضیح بدهید
"اگه مقداری هم از موهاشون از جلوی روسری یا شال بیرون باشه، قابل قبوله برام." یعنی به نظر شما بین با حجاب و بی حجاب چیز دیگری می شود تعریف کرد؟ اگر بله ، با تعریف حجاب تضادی ندارد؟ یعنی اگر مادرتان را با حجاب فرض کنیم ، خواهرانتان بی حجاب نیستند؟ به نظر شما اگر یک خانم مقنعه داشته باشد و مقداری از موهایش از مقنعه بیرون باشد با حجاب است؟
راهکار اول :
لطفا احساس را کنار بگذارید و فقط با عقل تان یک روز با این خانم مجازی زندگی کنید (خیلی سخته ولی میشه) یعنی قیافه و زیبایی هایش را نبینید بلکه خانواده اش ، اخلاقیاتش ، پوشش اش و روابط اجتماعی اش را ببینید. آیا این زندگی برایتان قابل قبول است؟
راهکار دوم:
هر پسری قبل از ازدواج بک دختر خیالی برای خود می سازد (من بهش میگم دختر آرزوها) که خواسته ها و آرزوهایش را در آن دختر خانم خیالی بروز می دهد. فکر کنید شما چنین کاری کردید یا خیر؟ یک برگه کاغذ بردارید و خصوصیات دختر آرزوهایتان را بنویسید. اعتقاد به حجاب جایی در این لیست دارد؟
راهکار سوم:
ببینید من معتقدم خواستگاری هایی که مادر پسر (و بعضا خواهرشون) در یک مجلس زنانه با مادر دختر خانم و خود دختر برخورد دارند خیلی مفید و کمک کننده هست تا اینکه از همون اول آقا پسر هم حضور داشته باشند. خواهر شما 10 برابر بهتر ، دقیق تر و سریع تر از شما می تواند نسبت به دختر و خانواده اش شناخت پیدا کند. ضمنا شما فرمودید که مادر گرامی معتقد به چادر هستند و خواهران شما مانتویی هستند بنابراین به احتمال قریب به یقین نظر مادرتان در مورد این دختر خانم منفی تر از نظر خواهرتان خواهد بود هر چند که بروز ندهند.
شما به صورت خصوصی با خواهرتان صحبت کنید و بگوئید که نظرشان برای شما مهم است و از خواهرتان در مورد این خانم این سوالات را بپرسید:
1. به نظر شما (خواهرتون) این خانم به خانواده ما می خورند؟ اگر نه چرا؟
2. در بین دوستان صمیمی خواهرتان خانمی مثل ایشون (از لحاظ حجاب) هست؟
3. اینکه گفتند "به نظر سانتی مانتال میان" عیبه؟ در پاسخ این سوال خیلی چیزها مشخص می شود.
به مادرتان هم بگوئید که نظرشان برای شما اهمیت زیادی دارد و ار ایشان بپرسید که اگر این خانم عروس شما باشند چه حسی دارند؟ ممکن است مادرتان از پاسخ دادن طفره بروند که البته طبیعی است. سعی کنید به روشی متوجه نظر واقعی شان شوید.
ضمنا شما برادر هم دارید یا خیر؟ اگر بله، ازدواج کرده اند؟ اگر بله همسر برادرتان چگونه هستند؟(از لحاظ پوشش)
سارا خانوم مرسی بابت نظرتون
ممنون میشم در مورد خودتون بیشتر توضیح بدین.
متوجه نشدم چرا گفتین:"نمي خواستم چيزي بنويسم اما ..." خوب اگه تجربه تون رو به اشتراک بذارین صواب داره!!!
فهیمه عزیز ممنون از پیگیری تون!
من پوشش رو بصورت سیاه و سفید نمی بینم و به آدمهای شل حجاب و یا بد حجاب نمیگم لخت!!! متوجه نمی شم چرا یه خانوم با مانتو و مقنعه رو بی حجاب دونستین!؟
از نظر من حجاب فقط به چادر نیست و اتفاقا دختر مانتویی که خودشو پوشونده باشه برام قابل قبوله. منظور من از اینکه گفتم بیرون بودن مقداری از موهای طرف برام قابل قبوله به این خاطره که طرفم رو در تنگنا نمی ذارم که حتما فلان لباس رو بپوش و فلان جور روسری سرت کن. مثل بعضیا نیستم که تا یه تار موی دختر خانوم افتاد بیرون سریع تذکر میدن.(یکی از دوستام به دختری که کلاه زیر روسری و مقنعه نداشته باشه میگه بد حجاب!!!) دوست ندارم طرفم رو تحت فشار بذارم اما پوشیده بودنش برام مهمه. اگر فکر میکنید مطلب رو متوجه نشدن لطفا مصداقی ازم بپرسین.
در مورد راهکار اول: بجز نوع پوشش در بقیه موارد مشکل خاصی ندارم.
در مورد راهکار دوم: البته که چنین کاری کردم. پوشش طرف حتما جزء آیتم ها هست و وزن زیادی هم در تصمیم گیری من داره.
در مورد راهکار سوم: اگر اجازه بدین بعد از اینکه ته توی قضیه رو در آوردم توضیح میدم.
همونطوري كه گفتم خونواده نامزد من مذهبي هستن و از نظر پوشش چادر استفاده مي كنن
اما من اينطوري نيستم
پوششم مانتو شال.....اين چيزاس
قبل از عقد من و نامزدم در اين مورد خيلي حرف زديم تا تونستيم به نتيجه برسيم نتيجه اي كه رضايت نسبي(دقت كنين نسبي)رسيديم
اينكه نميگم كامل چون در اين موردا دو طرف بايد و بايد يكم از خواسته هاشون كوتاه بيان
نامزدم كوتاه اومد كه من چادر نذارم بعضي از جاها مانتوهاي كوتاه بپوشم( كه خودشم هم همراهم هس)آرايش كم بيرون از خونه داشته باشم
تو عروسي هاي مختلط همراه هم باشيم اما يه لباس پوشيده اما شيك بپوشم از پوشيدن دامن تو مهموني اا كه من دوس ندارم صرف نظر كرد
من هم كوتاه اومدم كه موهام كمتر از زير شال معلوم باشه ارايش زياد نداشته باشم تو مهموني اا از يه بلوز بلندتر استفاده كنم كه ديگه آستن كوتاه مه نباشه
وقتي خودش همراهم نيس و من بيرون ميرم لباسم جلب توجه نكنه البته منظورم اين نيس كه لباس زشت باشه
لباس شيك اما سنگين باشه
اميدوارم به شما كمك كرده باشم
اگه سوالي داشتيد بپرسيد
رک گویی بنده رو ببخشید. اما برادر من ضمن اینکه به اعتقادتون احترام میذارم باید بگم نجابت یک خانم خیلی مهمتر از چند تار موهاشه که بیرون از روسری باشه امیدوارم حرفم توهین به خواهرهای گل چادری نباشه اما من خانمی رو میشناسم که چادر سرش میکنه اما متاسفانه به شوهرش پایبند نیست.و زنانی که شاید از دید جامعه بی حجاب و بدحجاب باشن اما نجیب و شریفن.یکم شما کوتاه بیا اگه حساس بشی 2 حالت داره
1-یا خانم شما بزور و فقط بخاطر علاقه به شما حجابشو کامل میکنه(که البته معلوم نیس اگه تو جمعی یا جایی شما تشریف نداشته باشید قضیه چطور خواهد بود؟)
2-یا تصمیم میگیره از همین اول ازدواج جلوتون کوتاه نیاد و به قول معروف زیر بار زور نره..حتی ممکنه دور بریها تو گوشش بخونن که کم نیار
در هر دو صورت به نفع شما نیس.بذارین خودش آزادانه تصمیم بگیره من یه دوست چادری دارم که بعد از ازدواج فقط به دلیل اینکه همسرش هیچ وقت به لباسش گیر نداد و به تصمیمش احترام میذاشت در عرض 2 سال از یه تیپ مدرن و امروزی یواش یواش به یه خانم ساده پوش و در حال حاضر چادری تغییر پیدا کرد.الان میگه وقتی احساس کردم شوهرم قصد تحمیل عقیدشو نداره در صورتیکه میدونم ته قلبش چی میگذره دوست دارم همیشه چادر سرم کنم.
سلام ممنون که جواب دادید.
من در سوالات اول پست قبل قصد بی احترامی به کسی رو نداشتم و فقط می خواستم دید شما در مورد حجاب را متوجه بشوم که متوجه شدم. اگر برداشتی غیر از این داشتید باید منو ببخشید. این سوال من رو جواب ندادید:
شما برادر هم دارید یا خیر؟ اگر بله، ازدواج کرده اند؟ اگر بله همسر برادرتان چگونه هستند؟(از لحاظ پوشش)
اصولا تغییر در پوشش یک دختر 27 ساله (تغییر بنیادی) بسیار بسیار مشکل هست.
منتظر نتایج راهکار سوم هستم
حتی اگه با مساله حجابم یه جوری کنار بیاین و همو قانع کنید
اولین و بزرگترین مشکلتون که میتونه تبعات زیادی داشته باشه و حتی باعث تاثیر رو روابط بین شما و خانوادتون بشه
مراسم هاست(مثل بله برون عقد و عروسی)
که خانواده خانوم میخوان مختلط باشه و ایشونم که عروسن بی حجاب باشن و مطمئنا خانواده شما حساس میشن و مخالفت میکنن
باید بتونید مدیریت کنید و کنار بیاین
سارا خانوم مرسی بابت اطلاعاتی که دادین
"نامزدم كوتاه اومد كه من چادر نذارم بعضي از جاها مانتوهاي كوتاه بپوشم (كه خودشم هم همراهم هس)آرايش كم بيرون از خونه داشته باشم...تو عروسي هاي مختلط همراه هم باشيم........قتي خودش همراهم نيس و من بيرون ميرم لباسم جلب توجه نكنه"
یه حس مشترکی بین همه آقایون هست (تا اونجاییکه من مطالعه کردم و خودم و دوستانم اینجوری هستیم) و اونم حس مالکیته! از این جمله تون میشه فهمید که همسر شما هم همین حس رو داره. هیچ مردی دوست نداره همسرش زیبایی هاشو به کس دیگه ای نشون بده و دیگران هم به همسرش نگاه کنن. زیبایی های یه زن مال شوهرشه! همینطور خانوما هم دوست ندارن که همسرشون توجهش به خانوم دیگه ای معطوف بشه. همیشه این سوال رو از خودتون بپرسین که اگه یه خانوم دیگه (حتی از نزدیکان و فامیل مثلا دختر خاله شوهرتون) حواس شوهرتون رو به خودش جلب کنه شما چه حالی بهتون دست میده ؟!
هیچ مردی دوست نداره دیگران به همسرش نگاه کنن. وقتی همسرتون همراه شما هست به شما آزادی بیشتری میده چون درکنار شماست و حواسش هست که دیگران (منظورم توی جامعه اس) به خودشون جرات جسارت به شما رو ندن.
منم همینو خواستم. لباس هاشون پوشیده باشه تا اون چیزی که مال خودم میدونم به چشم دیگران نیاد. البته پارامتر مهم در این میان اینه که خودشون به این نتیجه برسن و بپذیرن که پوشش کاملی داشته باشن (نه از روی اجبار من و شرایط عاطفی این دوره)
این رو هم بگم که ایشون مانتو های متنوع و شال و روسری با رنگ شاد می پوشن که با هم توافق کردیم که از مدل ها و رنگ های سنگین استفاده کنن که مورد قبول ایشون هست. در کل به سلیقه ایشون در انتخاب لباس احترام می ذارم و قصد گیر دادن ندارم تا جاییکه احساس کنم که یه لباس در شان ایشون نیست.