RE: عذاب وجدان برای من: آیا به دخترم طلم می کنم؟
پایزان عزیز می دونم که دخترم بالخره به شرایط جدید عادت می کنه. اما مشکل اینجاست که مطمئن نیستم که شرایط جدید شرایط مناسبی براش باشه و عذاب وجدانمم به خاطر همینه.
توی اولین تاپیکی که توی همدردی یک سالو نیم پیش زدم همین دغدغه رو داشتم، اما اونجا گفتن دغدغم دغدغه درستی نیست.
بذارید قضیه رو یک جور دیگه باز کنم شاید بتونم کمک بیشتری بگیرم.
مساله برای دخترم شامل دو بخش هست: یکی بخش کوتاه مدت و دیگری بلند مدت.
کوتاه مدت: دخترم اذیت میشه. برنامه هاش عوض شده. اما خوب این مساله بالخره با عادت کردن تموم میشه.
بلند مدت: دخترم اگر بخواد در این جامعه بزرگ بشه و زندگی کنه باید با قوانین و فرهنگ اینجا اشنا بشه. برای رشد هوشیش نیاز داره با بچه ها بازی کنه. برای اعتماد به نفس پیدا کردن بهتره ساعاتی به دور از حضور مادرش با جامعه تعامل داشته باشه.
از طرفی ممکنه از نظر روحی و جسمی اسیبهایی رو هم ببینه. ممکنه چون اعتقادات اینها با ما فرق می کنه تحت تاثیر قرار بگیره (مثلا اینکه اگر چیز نجسی بخوره ممکنه در روحش موثر باشه). ممکنه به خاطر تفاوت فرهنگی با من و پدرش بعد از مدتی احساس غریبی کنه و دنیاش با دنیای ما خیلی متفادت باشه. البته من نمی تونم از این مورد اخر جلوگیری کنم چون نمی تونم اونو تا اخر عمر در خونه نگه دارم.
مساله برای من هم شامل دو بخش هستش: بخش اول احساسات مادرانه که با دور شدن از فرزند یا دیدن حال بدش به هم میریزه.
بخش دوم: یکیش همین نگرانی ها و دغدغه هایی که برای دخترم دارم. از طرفی زندگی اینجا با درامد یک نفر به سختی میچرخه. از طرفی اگر بخوام کارو برای مدتی رها کنم احتمال پیدا کردن کار بدش صفر میشه. و باید 25 سال درس خوندن و تجربه کاری رو دور بریزم. و از طرفی می خوام روش صحیح زندگی رو به دخترم با الگو شدن برای اون بهش یاد بدم. و ....
از طرفی اگر نخوام سر کار برم همسرم به شدت عصبی میشه و خانه دوباره به محل ناارامی برای رشد دخترم تبدیل میشه.
مساله برای همسرم شامل یک بخشه و اون اینکه دخترم با دنیای اینحا زودتر اشنا بشه و من هم توی خونه نباشم تا نه دلم بگیره و هم در امدی باشه.
حالا من اولین تاپیکی که یک سال و نیم پیش زدم خواستم دوستان به من راهنمایی کنند تا با چه سیاستی همسرم رو قانع کنم تا به ایران برگردیم تا مشکلاتم در مورد فرزندم کمتر باشه. اما دوستان به من گفتند بهتره با همسرم همراهی کنم. خوشحال میشم با توجه به توضیحاتی که دادم کمکم کنید تا دغدغه ها و عذاب وجدانم رو درمان کنم.
دلجوی عزیز:72:
می دانم راهنمایم آنچنان کارشناسی نیست ولی آنچه به ذهنم رسید را برای شما بازگو می کنم:
من فکر می کنم همسرتون راهشون را انتخاب کردند و میخواهند انجا بمانند.
بنابراین با توجه به شرایط حاضر بهترین انتخاب برای فرزندتان این است که به مهد برود و با روابط و قوانینی کشوری
که قرار است سالها با آن رشد کرده و در آن اجتماع باشد اشنا شود.
شما هم به نظر می آید با توجه به شرایط موجود بهترین انتخابتان داشتن یک کار و فعالیت است تا هم از دلتنگیهای شما کم کند
و هم یک منبع درآمدی باشد.
به موازات آن بصورت ناملموس و غیر مستقیم روی پروژه تمایل همسرتان به ایران کارکنید و همچنین علاقه فرزندتان
برای یادگیری فرهنگ اسلامی - ایرانی.
چون بعید نیست که در سالهای آینده و با نزدیک شدن به سن بازنشستگی همسرتان تمایل بیشتری برای
زندگی در وطن داشته باشد ولی دیگر دختر نوجوان و یا جوانتان شما را در این امر همراهی نکند.
در نهایت شاید چاره ای نباشد جز اینکه روی انعطاف خودتان برای پذیرش شرایط بیشتر کارکنید گرچه می دانم
قبول بعضی شرایط و رفتارها برای انسان واقعا قابل هضم نیست.
امیدوارم آنچه صلاحتان است اتفاق بیفتد.:72:
عزیز بچه ات باید بتونه با بچه های کشوری که درش زندگی می کنه تعامل داشته باشه.
توی مهد زبان رو هم یادش میدن؟
علت بی تابی بچه رو پیدا کن. مثلا نوشتی از خوابیدن در روز خوشش نمیاد. من خودمم بچه بودم یادمه توی مهد مجبورمون می کردن که بخوابیم منم هیچوقت نمی خوابیدم ولی مجبور بودم دراز بکشم تا بقیه بخوابن و بیدار شن. نمی فهمم اصلا چه دلیلی داره بچه رو مجبور کنن که توی روز بخوابه. به هر حال من فکر می کردم باید ساکت باشم توی اون مدتی که همه می خوابن و این ور اونور نگاه کنم مربی هم مجبورم نمی کرد بخوابم و فقط مجبور بودم دراز بکشم و در و دیوار نگاه کنم.
به هر حال خیر سرشون کشور متمدنن! شنیدم کانادا واسه بچه ها خیلی خوبه تا بزرگ بشن. برنگردین ایران. به جاش سعی کنین علت مشکلاتش را پیدا کنین و حل کنین. ایران هم باشین باز باید برای بچه هی مشکل حل کنین!
اگه بشه با مربی بچه صحبت کنین که توی مدتی که بچه نمی خواد بخوابه یه سرگرمی دیگه برای بچه داشته باشه. یه سرگرمی که بچه کنارش بشینه و کاریش هم نداشته باشه. مثلا پازل یا یه چیزی که فکر بچه رو مشغول بکنه اما تولید دردسر برای مربی نکنه که مربی نخواد انجام بده.
به مربی بگین که بچه تازه اومده یه کوچولو اوایل خوش اخلاقی کنه باهاش.
اونجا لابد مشاور و اینا دارن دیگه اگه توی مهد بچه اتون مشکل داشت بهتون خبر میدن.
برای بچه اتون به زبون ساده و واضح توضیح بدین فایده های مهد رفتنو. بهش بگین می تونه زبون مردم اونجا رو از شما بهتر یاد بگیره. می تونه کلی دوست پیدا کنه. می تونه با بچه های همسنش بازی کنه. می تونه رفتارا و ادمای مختلفو ببینه. می تونه بهتر زندگی کردنو توی رابطه داشتن با ادما یاد بگیره. براش توضیح بدین که تا قبول کنه براش خوب و مفیده مهد بره و سعی کنه بفهمه اینو تا خودش هم همکاری کنه برای عادت دادن خودش به مهد و محیط جدید به جای مقاومت.
به نظر من باید با بچه خیلی واضح و ساده صحبت کرد. باید یه طرح کلی و مشخص بهش داد از کلیت وضعی که درش هست. فواید مهد رفتنو براش بگین. فقط هم فواید رو بگین. نمی خواد بدی ها ی مهد نرفتنو بگین به بچه که حالش بد شه و بترسه. باهاش هر روز حرف بزنین. ببینین اون روز چی ها شده که دوست داشته و چی ها شده که دوست نداشته و سعی کنین اگه می تونین راهنماییش کنین و اگه نمی تونین از مربی ها بخواین که راهنماییش کنن.
تو مهد چه کار می کنن؟ من بچه بودم تو مهد هیچی یادم ندادن. یا شعر بود یا بچه ها با هم بازی می کردن یا خواب زوری یا با وسایل بازی که توی حیاط بود بازی می کردیم. گاهی هم ورزش. نه رفتار کردنی نه درسی نه زبانی نه هنری موسیقی ای هیچی یادمون ندادن. عمرمو تلف کردن عین بقیه. الان انگار مهد هایی هستن ایران که اینا رو یاد می دن اما نوبتیه انگار چند سال. اونجا برنامه ی مهدش چطوریه؟ واسه بچگی من مهد جایی برای پرورش و اموزش بچه نبود. یه جایی بود که بچه را می ذاشتن سرگرم شه تا مادر پدر برن سر کار.
موفق باشید.
به نظرم شما به همه جوانب قضیه اگاه هستید و خودتان میدانید که باید این شرایط را قبول کنید..پس سعی کنید انعطاف پذیری بیشتری نسبت پذیرش فرهنگ های مختلف و همچنین طرز تربیت بچه در محیط انجا داشته باشید که هم خودتان کم تر زجر روحی بکشید هم خانوادتان. سعی کنید راه حل منطقی برای تربیت فرزندتان بر اساس ارزش های خودتان با توجه به محیط اختیار کنید. مطمئنا فرزند شما احتیاج به یادگیری زبان دارد و مهد کودک برای او بهترین جاست.
deljoo-deltang عزیز
متاسفانه من چندین بار سعی کردم حسابمو شارژ کنم که بتونم پیام خصوصی بدم ولی مثل اینکه کارتم مشکل داره و حسابم شارژ نمیشه.
اگه ممکنه به این آدرس ایمیل بزنید
violet282@yhaoo.com